Langrendsski test-guide:
De 3 bedste langrendsski til pisterne
Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.
På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.
Hvis du elsker at komme ud i den friske luft og bevæge dig, vil du uden tvivl også elske langrend. I sneen får du mulighed for at nyde omgivelserne, mens du står på ski.
Mange forbinder ski med alpint skiløb, hvor det skal gå stærkt, og du konstant skal være på vagt. Hvis du hellere vil have en mere rolig tur, hvor du har tid til at observere naturen og reflektere, er langrend noget for dig.
For at få den optimale oplevelse med langrend, kræver det selvfølgelig nogle gode langrendsski. Vi har gjort det lettere for dig ved at finde de bedste langrendsski, både eksperter og forbrugere giver gode anmeldelser.
En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.
De 3 bedste i test-guiden 2023:
Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports
Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.
Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:
- Officielle og uvildige tests af produkter
- Kundeanmeldelser
- Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
- Garantier, service og omdømme hos forhandleren
- Viden om præferencer hos vores læsere
Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.
Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.
Vores udvalgte langrendsski
Black Diamond Helio Carbon 95
Læs vores anmeldelseFischer Twin Skin Carbon Pro
Læs vores anmeldelseSalomon Snowscape 7 langrendsski
Læs vores anmeldelseBlack Diamond Helio Carbon 95 - langrendsski til hård eller dyb sne
- 7/10 points hos Test4Outside.com
- 5/5 stjerner hos Google Shopping
Hos Adventuresports er Helio Carbon 95 et af de bedste par langrendsski – og vi er bestemt ikke alene om at være fans.
Test4Outside.com har testet Helio Carbon 95 og givet skiene en samlet vurdering på 7 points ud af 10 mulige. Test4Outside roser især Helio Carbon 95 for skienes klassiske design, sammenhængende flex og gode greb på hård sne.
På Google får skiene også gode anmeldelser. På Google Shopping giver forbrugerne en rating på 5 stjerner ud af 5 mulige, så de er mere end tilfredse med deres køb.
- Sammenhængende flex
- Godt grip på hård sne
- Letvægt
Mere om Black Diamond Helio Carbon 95
SPECIFIKATIONER
- Skitype: Touring/Backcountry
- Model (år): 2022
- Skilængde: 162 cm, 169 cm, 176 cm og 183 cm
Helio Carbon 95 er et godt valg til dig, der gerne vil løbe på hård eller dyb sne. Det er skien særligt velegnet til med sin tipløft og bredde. Skien har også et flot og klassisk design, der ser pænt ud, når du løber afsted på løjperne.
Helio Carbon 95 er udstyret med både tipløft og en bredde, der giver dig en stor sikkerhed under fødderne. Det betyder også, at du med ro i sindet kan køre med fuld hastighed ned ad bakkerne.
Du vil også opleve, at skien er fantastisk til at absorbere de uregelmæssigheder, der måtte være på jorden. Det giver dig en glidende tur ned af løjper og bakker, selvom terrænet er mere groft.
Fordele og ulemper ved Black Diamond Helio Carbon 95
Fordele
- Sammenhængende flex
- Godt grip på hård sne
- Letvægt
Ulemper
- Kan være svær at håndtere
Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:
Fischer Twin Skin Carbon Pro - høj stabilitet og god hastighed
Hos Adventuresports har vi valgt Twin Skin Carbon Pro, fordi skiene er mange af konkurrenterne overlegen.
Webshoppen for skiudstyr, Skiessentials.com, har ladet deres eksperter teste skiene. I anmeldelsen roser eksperterne skiene for at have en høj stabilitet og god hastighed. De nævner dog også, at skiene ikke er velegnede til begyndere.
- God hastighed
- Blød
- Balanceret
Mere om Fischer Twin Skin Carbon Pro
SPECIFIKATIONER
- Såltype (base): Twin Skin
- Voks: Voksbar
- Kompatible bindinger: Turnamic
- Niveau: Øvet, Avanceret, Expert
- Baseteknologi: DTG World Cup Plus
- Skikerne: Air Core Carbon
- Ski konstruktion: Classic 902
- Skitype: Klassisk
- Stivhed: Blød/Medium/Stiv
- Skilængde: 180-189 cm, 190-199 cm, 200-209 cm
Twin Skin Carbon Pro har en Classic 902-race konstruktion, der giver skiene et mere hurtigt og kontrolleret fraspark. Det gør skiene velegnede til dig, der løber på ski under vådere forhold.
Skienes kerne består af Air Core Carbon. Kernen giver dig ski, som er utroligt lette, vridningsfrie og samtidig modstandsdygtige over for brud. Alt det får du fra brugen af kulfiber.
Twin Skin Carbon Pro er også udstyret med DTG World Cup Plus. Teknologien giver dig en både dybere og grovere basefinish. Det gør skiene velegnet til både fugtig sne og højere temperaturer.
Skiene er også udstyret med Twin Skin grip-teknologi. Det betyder, at skiene har to separate Mohairskins, der begge har en tefloncoating. Skindene giver dig stabile fraspark. Du vil opleve, at skindene fungerer bedst på hård og iset sne.
Fordele og ulemper ved Fischer Twin Skin Carbon Pro
Fordele
- God hastighed
- Blød
- Balanceret
- Fantastisk skindgreb
Ulemper
- Ikke velegnet til begyndere
Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:
Salomon Snowscape 7 langrendsski - alsidige langrendsski til begynder
Med Snowspace 7 fra Salomon får du en alsidig langrendsski, der er særligt velegnet til begyndere.
Trailspace.com, der sælger outdoor-udstyr, har anmeldt Snowspace 7 og giver skien 5 stjerner ud af 5 mulige. Trailspace.com roser især Snowspace 7 for, at skien er voksfri, alsidig og let og at skien har gode bindinger.
På Google er forbrugerne også tilfredse med Snowspace 7. Der har forbrugerne tilsammen givet skiene en gennemsnitlig rating på 4 stjerner ud af 5 mulige.
- Letvægt
- God stabilitet
- Densolite-kerne
Mere om Salomon Snowscape 7 langrendsski
SPECIFIKATIONER
- Skitype: Backcountry/Klassisk
- Disciplin: Klassisk
- Sidecut: 59/55/51/55
- Vægt: 1000-1500 gram
- Densolite-kerne
Med Snowscape 7 får du en ski med en høj manøvredygtighed og maksimal stabilitet. Det betyder også, at skien egner sig særlig godt til dig, der er begynder indenfor langrendsski, da skien hjælper dig med at glide afsted.
Skien er udstyret med en 3D-konstruktion. Det giver dig et stabilt og jævnt glid. Snowscape 7 er også udstyret med en Posigrip-belægning, der giver dig et solidt greb i underlaget. Du vil opleve, at det er utroligt let at komme både op og ned ad bakkerne med skiene på.
Skiene har en Densolite-kerne. Det giver dig et par ski, der er lette at have på, men som samtidig også er meget holdbare.
Fordele og ulemper ved Salomon Snowscape 7 langrendsski
Fordele
- Voksfri
- Alsidig
- Letvægt
- Skiens bindinger
Ulemper
- For lange
- Ikke så hurtige som andre langrendsski
Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:
Sådan vælger du langrendsski
Når du skal købe et sæt langrendsski, vil du hurtigt opleve, at der er flere forskellige undertyper. Hvilken type ski, der passer bedst til dig, vil afhænge af, hvad dit formål med skiene er.
- Først og fremmest findes der den klassiske Touring langrendsski. Skiene er af flertallet set som standarden for langrendsski. Touring langrendsski kan af motionister i alle aldre bruge.
Skiene er det rette valg, hvis du skal stå på langrendsski på ruter, der er lavet til formålet.
- Der er også kompakte Touring langrendsski. Skiene minder meget om de klassiske Touring langrendsski, men de er dog både tykkere og kortere. Skiene er et godt valg, hvis du ønsker mere kontrol over dine ski.
- Nogle foretrækker også skøjteski. Skiene er kortere og stivere end klassiske langrendsski. Du kan anvende skiene på ruter, der er egnet til formålet.
Skiene kan du også bruge på hårdt pakket sne eller frosne, snedækkede søer. Skiene passer til dig, der gerne vil have et ekstra højt tempo, når du står på ski.
- Hvis du er en erfaren skiløber, og du gerne vil gå dine egne veje, er backcountry noget for dig. Backcountry skiene er mere robuste og en smule mindre end klassiske langrendsski. Nogle af skiene har også en metalkant, der gør dem endnu bedre i stand til at håndtere vanskeligt terræn.
Kilde: Skis.com
Sådan vælger du størrelsen på dine langrendsski
Når du skal vælge størrelse på dine langrendsski, er der tre faktorer, der spiller ind.
Det første, og vigtigste, er din vægt. Det er, fordi ski er forskellige i forhold til, hvor stive de er. Det er derfor nødvendigt at sikre, at din vægt passer til dine ski. Kun på den måde kan du opnå den ønsket stivhed i dine ski.
Den næste faktor er din højde. Din højde vil som udgangspunkt diktere, hvor lange dine ski skal være. Jo længere ski du har, jo stivere vil skiene som udgangspunkt også være. Det er mængden af materiale, der bliver brugt til at fremstille skiene.
Den tredje og sidste faktor er din evne til at stå på ski. Længere ski vil typisk være hurtigere, hvilket kan være svært at styre; særligt hvis du er begynder inden for langrendsski.
Husk også, at få de rigtige skistøvler, skijakke til hende og skijakke til ham med på turen.
Kilde: Gearwest.com
Begynderguide til langrendsski
Hvis du er begynder med langrendsski, er der der nogle gode tips til at give dig en nem start.
- For det første er det en god idé, hvis du allerede er i form til at stå på langrendsski. Langrendsski stiller krav til din udholdenhed, så derfor kan det være en god idé at træne den. Det kan du blandt andet gøre ved at jogge, cykle eller lignende.
- Det er også en god idé at lave balance- og strækøvelser, da det også forbereder kroppen til langrendsski.
- Du kan med fordel også begynde på stavgang. Stavgang træner både din udholdenhed, og din evne til diagonal arm-ben-koordination.
Det er også en god idé at stå på inline-rulleskøjter, da bevægelserne herfra minder meget om bevægelserne fra langrendsski.
- Du bør også finde et langrendsskiområde, der er egnet til begyndere. Området bør være fladt, og ruterne bør ikke være alt for lange. Du bør også finde en instruktør, der er dygtig til at lære fra sig.
- Du skal også beslutte dig for, om du vil stå på klassiske langrendsski eller skøjteski. Skøjteski stiller højere krav til din udholdenhed og koordination. Til gengæld går det hurtigere på skøjteski. I sidste ende er det et spørgsmål om personlige præferencer.
Hvis du ikke endnu er sikker på, om langrendsski er noget for dig, bør du vente med at købe udstyr. I stedet bør du leje udstyr af god kvalitet. Hvis du finder et godt skisportssted, vil der stort set altid være en skibutik, hvor du kan få hjælp af det kompetente personale.
Det er også vigtigt, at du har den rette påklædning på. Du vil gerne have tøj, der er åndbart, men behageligt at bevæge sig i. Du bør også altid have langt skiundertøj indenunder. Du bør afholde dig fra bomuld, da det mere absorberer sved i stedet for at transportere den væk.
Husk også altid at have skihjelm på, da det ellers kan få konsekvenser ved fald.
Det er også vigtigt, du er klædt ordentlig på til turen. Derfor har vi samlet noget af det bedste uldundertøj til dig, så du kan holde varmen.
Kilde: Tyrol.com
Beskrivelse af kilder og tests
Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Ekspert- og testkilder
Skiessentials.com
Skiessentials.com er en webshop, der har specialiseret sig i at sælge skiudstyr. Webshoppen tester også selv udstyret og giver fyldige anmeldelser af deres oplevelse.
Skiessientials.com har testet Twin Ski Pro. Siden har givet skiene en god rating.
Du kan se testen her
Skiessentials.com har også testet Twin Skin Carbon Pro.
Du kan se testen her
Test4Outside.com
Test4Outside.com er en hjemmeside, der har specialiseret sig i at teste outdoor udstyr. Når Test4Outside.com har testet produktet, kommer der en fyldestgørende anmeldelse af produktet på hjemmesiden.
Test4outside.com har testet Helio Carbon 95. Siden har givet skiene en god rating.
Du kan se testen her
Trailspace.com
Trailspace.com er en webshop, der sælger outdoorudstyr. Webshoppen tester også selv flere af deres egne produkter og giver herefter en fyldig anmeldelse på hjemmesiden.
Trailspace.com har testet Snowscape 7. De giver skiene en god rating.
Du kan se testen her
Skis.com
Skis.com er en skiudstyrsbutik, der blev etableret i år 1997. På deres hjemmeside har de også en blog samt forskellige guides, hvor de vejleder forbrugere i at købe det rigtige udstyr.
Fra Skis.com har vi anvendt artiklen ”Buying Guide for Cross Country Skis”.
Du kan se artiklen her
Gearwest.com
Gearwest.com er en virksomhed, der sælger sportsudstyr. Virksomheden har base i Minneapolis i USA. Gearwest.com fokuserer på blandt andet langrendsski.
Fra Gearwest.com har vi anvendt artiklen “Cross Country Ski Sizing”.
Du kan se artiklen her
Tyrol.com
Tyrol.com er en hjemmeside, der har til formål at promovere Tyrol. På hjemmesiden er det derfor også muligt at læse om forskellige aktiviteter i Tyrol.
Vi har anvendt artiklen ”Cross-Country Skiing: Top Tips on How to Get Started”.
Du kan se artiklen her
Kundeanmeldelser
Google.com
Google er verdens mest anvendte søgemaskine. På søgemaskinen har forbrugere også mulighed for at anmelde forskellige produkter.
Forbrugerne har anmeldt Twin Ski Pro.
Du kan se anmeldelserne her
Forbrugerne har også anmeldt Terrasonic IntelliGrip Classic.
Du kan se anmeldelserne her
Forbrugerne har også anmeldt Helio Carbon 95.
Du kan se anmeldelserne her
Forbrugerne har også anmeldt Snowscape 7.
Du kan se anmeldelserne her
Forbrugerne har også anmeldt Race Speed Intelligrip LTD.
Du kan se anmeldelserne her
FAQ
Tidligere anmeldte produkter – nu udgået
Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.