Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vandresko test-guide:
Få styr på vandreturen med de bedste vandresko ifølge os

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Er du på udkig efter et par nye vandresko, og vil du gerne være sikker på, at du får købt dig det bedste par vandresko overhovedet? Så er denne artikel med stor sandsynlighed noget for dig.

Her har redaktionen samlet 14 af de bedste vandresko på markedet. Vi har samlet informationer om de enkelte produkter og organiseret disse informationer på en måde, så det er nemt for dig at få et overblik. Derudover har vi sammenlignet produkterne internt med henblik på faktorer som pris, kvalitet og deres forskellige egenskaber.

Vandreskoene, som indgår i denne artikel, er nogle af de vandresko, som er mest populære, og som har solgt utrolig godt flere steder. Bliv klogere på, hvad de forskellige modeller har at byde på her!

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores udvalgte vandresko

Salomon XA PRO 3D GORE-TEX
Lager

Salomon XA PRO 3D GORE-TEX

Gå til bedste pris
1.013 Kr. hos Bergfreunde
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket Adidas Terrex Free Hiker GTX til outlet sektionen.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste vandresko i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Salomon XA PRO 3D GORE-TEX - gode til hiking

 • 4,5/5 stjerner hos Sportamore.dk

Dagens bedste priser og tilbud på Salomon XA PRO 3D GORE-TEX:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Med EndoFIT
 • Farve: Sort
 • OrthoLite indersål

Mere om Salomon XA PRO 3D GORE-TEX

SPECIFIKATIONER

 • Med EndoFIT
 • Med Contagrip
 • OrthoLite indersål
 • EVA-mellemsål
 • 3D Advanced Chassis
 • Sensifir
 • Med Quicklace

Salomon XA PRO 3D GORE-TEX herresko er udstyret med et væld af nye og moderne teknologier. Herunder kan blandt andet nævnes EndoFit, som giver skoen pasform, og gør den behagelig at have på og Contagrip, som er med til at garantere, at du står solidt fast på underlaget med skoene på.

Salomon XA PRO 3D GORE-TEX herresko er perfekte til hiking i bjergene og trailløb på klipper. Det er en fritidssko, som kan bruges til lidt af det hele. Salomon XA PRO 3D GORE-TEX herresko er i modsætning til mange af de andre sko i dette test-overblik udstyret med ekstra beskyttelse på snuden, hvilket gør, at skoen også kan bruges som arbejdssko – dog er det ikke en sikkerhedssko.

Fordele og ulemper ved Salomon XA PRO 3D GORE-TEX

Fordele

 • Vandtæt, varm og med et godt greb
 • Godt valg til den brede fod
 • God trækkraft på våde overflader

Ulemper

 • Tungere vandresko
 • Ikke så holdbar som andre modeller

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Salomon XA PRO 3D GORE-TEX

Hvad skal du overveje, før du køber et vandresko

 • Spørg dig selv, hvor du skal bruge dine vandresko – for det har indvirkning på, hvilken type vandresko du skal vælge. Til storbyferier (med en del sightseeing til fods) kan du vælge et par lette vandresko, mens du skal vælge nogle langt mere robuste og åndbare til vandreturene i mere kuperede terræner.
 • Skal du gå i meget våde terræner eller med en tæt bevoksning, skal du måske sågar overveje et par vandrestøvler, alternativt et par hybridstøvler.
 • Vandresko fås i en række materialer – læder resulterer gerne i en højere vægt, så du kan med fordel vælge lettere materialer til de kortere vandreruter.
 • Vær OBS på pasformen – gå gerne efter producentens specifikke størrelsesguides – og ikke, hvad du normalt plejer at vælge. Tæerne skal kunne ånde under vandringen.
 • Vandresko med en vandtæt membran kan være at foretrække, så du ikke bliver tvunget til at skifte mellem vandresko og gummistøvler.

arrow-more

Hvordan udvælges produkterne i artiklen?

Produkterne i denne artikel er udvalgt ved, at vi har samlet de 14 vandresko, som er blevet bedst anmeldt af kunderne hos hhv. Sportsamore.dk og Billigsport24.dk. Derudover har vi kigget på, hvilke vandresko, som har solgt bedst, og hvilke, som generelt er de mest populære på disse to sider.

Hvad skal jeg overveje inden jeg køber et par nye vandresko?

Der er flere ting, som det uden tvivl er en god ide at tage stilling til, inden du beslutter dig for at købe et bestemt par vandresko.

Budget

Et af de første spørgsmål, du bør stille dig selv, er følgende: Hvor meget må skoene koste? Dette er et lavpraktisk og yderst relevant spørgsmål, da prisen på skoene på mange måder sætter rammerne for, hvilke vandresko du skal vælge.

Anvendelse

Hvad skal vandreskoene bruges til? Dette er en af de næste vigtige overvejelser, du bør gøre dig. Der er nemlig stor forskel på, hvilke fordele skoene i denne artikel har inden for forskellige felter. De dyreste vandresko er ofte dem, som egner sig bedst til længere vandreture med rygsæk, mens de billigere vandresko mere er skabt til mindre ekstreme former for udendørs aktiviteter. Hvilke sko, du bør købe, afhænger derfor af, hvad du skal bruge skoene til.

Design

Er designet af skoene noget, du går op i? Hvis ja, hvordan kunne du da tænke dig, at dine vandresko skal se ud? Det er rart at have tænkt over dette, inden man går på jagt efter nye vandresko, fordi du da har en bedre idé om, hvad du skal kigge efter undervejs. Dette vil gøre din jagt en del mere effektiv.

Det kan også være en god ide at tilføje indlægssåler i dine sko, som kan være med til at skåne dine fødder led yderligere.

Testkilder

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Når vi laver denne type test-overblik, har vi desværre ikke selv mulighed for at teste de enkelte produkter. Derfor gør vi brug af tests, som andre har lavet.

Vi kigger disse tests igennem og udvælger de produkter, som fik de bedste resultater i de enkelte tests. Vi benytter os også ofte af forbrugeranmeldelser. På denne måde samler vi de bedste produkter indenfor et bestemt felt, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over hvilke produkter, der er de bedste på markedet.

På denne måde sparer vi dig for en masse tid og anstrengelser, da du ikke selv behøver kigge samtlige tests og anmeldelser igennem – dette arbejde har vi gjort for dig!

Ekspert- og testkilder

Sportamore.dk

Sportamore.dk er nordens største online sportsbutik. Her kan man finde et væld af produkter, og der er ofte en masse kundeanmeldelser af hvert produkt. Disse kundeanmeldelser har vi gjort brug af i dette test-overblik.

Billigsport24.dk

Billigsport24 er en dansk, online sportsforretning, som har eksisteret siden 2005. På denne side har kunderne mulighed for at anmelde de forskellige produkter. Vi har brugt disse kundeanmeldelser samt det produkt, som er “mest solgt” som indikator i dette test-overblik.

FAQ

Hvilke er de bedste vandresko?
Hvilket par, der er de bedste vandresko, varierer selvfølgelig fra person til person. Dog er nogle af de mest populære vandresko, som er på markedet lige nu, blandt andet Salomon Discovery, Saucony Integrity ST 2 og Salomon Quest 4D 3 GTX, som alle er rigtig gode vandresko.
Når du skal vælge dig et par vandresko, så bør du generelt overveje, hvad dine behov er; Hvilket terræn skal skoene være egnet til? Skal de være vandtætte? Har du brug for ankelstøtte? Hvor meget skal skoen veje? Alle disse ting er vigtige faktorer, som du bør overveje.
Gør vandresko en forskel?
Ja, det gør en stor forskel, om du vandrer i vandresko eller almindelige sko. Vandresko er specialdesignede til at kunne booste din gang, såvel som at de har et ekstra godt grip på underlaget. Dermed er det mere sikkert og behageligt at vandre i vandresko fremfor almindelige sko.
Kan jeg have vandresko på hver dag?
Ja, du kan sagtens gå i vandresko hver dag. Vandresko er lavet til at være gode at gå i, hvormed du sagtens kan bruge dem til hverdag. Dog er de speciallavet til vandring, hvormed du ikke nødvendigvis har brug for deres ekstra egenskaber til dagligt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme