Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bålgryde guide:
De bedste bålgryder med og uden stativ

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Nyder du udendørslivet, og vil du have de bedste muligheder for at lave- og tilberede mad under åben himmel?

En gryde til bålet er uundværlig, uanset om det drejer sig om at lave kødretter, bage, lave wokretter, varme suppe eller tilberede pandekager. Der findes et stort udvalg af bålgryder, som varierer i forhold til materiale, design og vægt. Herunder finder du et overblik over nogle af de bedste gryder, som egner sig til tilberedning af mad i det fri.

Vores udvalgte bålgryder

TRANGIA bålgryde (4,5L)

TRANGIA bålgryde (4,5L)

Bedste valg i letvægt Læs vores anmeldelse
Bon-fire støbejerns basissæt
Lager

Bon-fire støbejerns basissæt

Bedste valg af sæt Gå til bedste pris
809 Kr. hos 10-4
Læs vores anmeldelse
Lager
Petromax Dutch Oven bålgryde
Lager

Petromax Dutch Oven bålgryde

Gå til bedste pris
773 Kr. hos Bergfreunde
Læs vores anmeldelse
Lager
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste i test-guiden 2023:

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste valg i letvægt test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

TRANGIA bålgryde (4,5L) - let og praktisk bålgryde i stål

Der er flere hensyn, du skal tage, når du køber gryde til bål. Det er ikke kun antal L, der skal have betydning for dit valg af produkt. Det er vigtigt, at du også har fokus på, hvad din gryde vejer, og hvad den er lavet af.

Når det kommer til at finde gryde, som kan bruges til vandring og andre forbindelser, hvor der er brug for at have udstyr med på farten, spiller vægten på dit udstyr en stor rolle. Du skal vælge en bålgryde i stål eller aluminium, når du vil have en let og praktisk udgave.

TRANGIA bålgryde (4,5L)
Bedste valg i letvægt

Mere om TRANGIA bålgryde (4,5L)

SPECIFIKATIONER

 • Praktisk bålgryde med låg
 • Lavet af aluminium
 • Nem at rengøre
 • Med hank

Denne TRANGIA gryde er fremstillet af aluminium, og den vejer kun 530g. Den er lavet med et praktisk låg, så du kan tilberede simreretter over bålet og sikre, at der ikke er insekter eller andet, der kan falde ned i din mad. Du vælger, som TRANGIA gryden skal bruges til bålet, eller om den skal anvendes over en brænder. Den egner sig til begge formål. 

Gryden har en kapacitet på 4,5L, og den befinder sig i den lave ende af prisskalaen.

Fordele og ulemper ved TRANGIA bålgryde (4,5L)

Fordele

 • Lav vægt
 • Kan bruges både til bål og til brændere
 • God pris i forhold til kvalitet

Ulemper

 • Stort design
Bedste valg af sæt test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bon-fire støbejerns basissæt - funktionelt grydesæt

Når det kommer til at lave mad udenfor, kan der ofte være brug for forskellige typer af gryder. Bon-fire støbejerns basissæt kan være perfekt for dig, der nyder at opholde dig udenfor i løbet af sommerhalvåret. Og basissættet kan være funktionelt for familien, der skaber kvalitetstid ved at lave mad i haven over bålet.

Bon-fire støbejerns basissæt består af en klassisk gryde, en stegepande, en stegeplade, en kasserolle, en praktisk bordskåner og en lågløfter. 

Bon-fire støbejerns basissæt
Bedste valg af sæt

Dagens bedste priser og tilbud på Bon-fire støbejerns basissæt:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Bon-fire støbejerns basissæt

SPECIFIKATIONER

 • Gryden kan indeholde op til 5L
 • Panden kan indeholde op til 2,5L
 • Egner sig til camping og hygge i haven
 • Der følger et lille stativ med til gryden

Du får med andre ord et komplet sæt af gryder og pander, som du kan vælge imellem, når der skal bages, steges eller koges udenfor. Alle produkter i Bon-fire støbejerns basissættet er fremstillet af massivt støbejern. Det er det hårdføre materiale, der giver udstyret lang levetid. 

Det kommer dig til gode, at der følger en specialdesignet lågløfter med, så du nemt kan tage toppen af gryden af på kontrolleret og sikker vis.

Vil du overraske og glæde et menneske, der elsker udendørslivet, er Bon-fire støbejerns basissættet et ideelt valg af gave. Alle gryder og pander leveres i en dekorativ trækasse, der senere kan bruges til opbevaring.

Fordele og ulemper ved Bon-fire støbejerns basissæt

Fordele

 • Komplet sæt der indeholder af 6 produkter
 • Leveres i en praktisk og elegant trækasse
 • Kan bruges som gave

Ulemper

 • Gryder og pander er tunge

Petromax Dutch Oven bålgryde - stor bålgryde i støbejern

Når der skal laves mad til mange mennesker udenfor, er der brug for en stor gryde. PETROMAX DUTCH OVEN har en kapacitet på 11,5L, hvilket egner sig til formålet, hvor der er mange mennesker, der skal spise med udenfor. 

Dagens bedste priser og tilbud på Petromax Dutch Oven bålgryde:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Petromax Dutch Oven bålgryde

SPECIFIKATIONER

 • Kan bruges til forskellige madlavningsformål
 • Høj slidstyrke
 • God til camping og bålhygge i haven
 • Med hank

Den store bålgryde er lavet af massivt støbejern, der giver udstyret lang levetid. Du kan bruge gryden til forskellige formål. Den egner sig både til stegning, kogning og bagning. 

Der følger et solidt låg med til gryden, og der er en hank monteret i den øverste del, så du let kan løfte PETROMAX DUTCH OVEN til og fra bålet. 

Sammenholdt med andre bålgryder i støbejern er PETROMAX DUTCH OVEN er dyrere gryde. Dette skyldes de ekstra dimensioner, så du slipper for at skulle have flere gryder i gang over bålet. 

Fordele og ulemper ved Petromax Dutch Oven bålgryde

Fordele

 • Lang levetid
 • Låg medfølger
 • Perfekt til 5+ mennesker

Ulemper

 • Høj pris i forhold til andre gryder til bål i støbejern

Hvordan vælger jeg den bedste bålgryde?

De fleste gryder til åben ild er lavet af enten stål, aluminium og støbejern, og der er fordele og ulemper ved hver af de 3 materialer.

Som det beskrives hos Which.co.uk, er det både materiale og kapacitet, du skal forholde dig til, når du vil have den bedste bålgryde. 

På samme måde som du vil sammenligne forskellige udgaver af telte eller vandrerygsække, skal du også bruge tid på at sætte dig ind i, hvilken bålgryde der er bedst for dig. 

Med inspiration fra artikel hos Thespruce.com kan du anvende disse overvejelser, når du vil have den bedst gryde til bålet:

 • Hvad skal gryden bruges til (vandring, camping eller hygge i haven)?
 • Hvor stor en kapacitet skal gryden have?
 • Er der behov for både gryder og pander til tilberedningen af mad i det fri?
 • Hvad skal gryden være lavet af?
 • Hvor meget må gryden koste?

 

Det er dit anvendelsesformål, der skal være i fokus, når du skal have udvalgt dén gryde, der vil give dig mest værdi for pengene. Her er der forskel på, om du ofte har brug for at transportere din gryde, eller om den skal befinde sig på samme sted. Anvendelsesformålet har stor indflydelse på, hvilket materiale du skal gå efter på din bålgryde. Mens støbejern er det tungeste materiale, er aluminium og stål de lette materialer. Når det skal være let og enkelt at flytte rundt på dit køkkenudstyr udenfor, skal du overveje at købe en gryde med lav vægt.

Du finder bålgryder i alle prisklasser. Houzz.com gør opmærksom på, at der kan være penge at spare ved at købe bålgryde med ekstra tilbehør i form af enten kasserolle, grillrist, stegepande eller kedel. Derudover kan du spare penge ved at købe bålgryde på tilbud. Der lanceres løbende nye gryder, der er beregnet til at blive brugt over åben ild. Når nye produkter kommer til, sættes en håndfuld af forrige sæsons gryder på udsalg, og dette kan blive din anledning til at få udstyr til outdoorbrug til en konkurrencedygtig pris.

Kilder: Which.co.uk, Thespruce.com og Houzz.com

Hvad er det bedste materiale til en bålgryde?

Lige så vel som du orienterer dig om materiale, når du køber telt eller rygsæk til vandring, skal du også have materialet på dit madlavningsudstyr i mente i forbindelse med køb.

Har du brug for at kunne have din gryde med dig på vandring, eller skal den være let at håndtere, skal du overveje en model, der er lavet af letvægtsmaterialer. Det kan enten være stål eller aluminium. Det er den lave vægt og de glatte overflader, der er de primære fordele ved de 2 materialer. Du kan let få rengjort din gryde, så den er hygiejnisk og klar til at lave mad på igen til næste måltid. 

Sidder du om bålet igennem længere tid, og ønsker du at kunne lave gryderetter, der bevarer varmen udenfor? Støbejern er det klassiske og mest brugte materiale til gryder, der anvendes direkte på bål. Det unikke ved jernet er, at det forbliver varmt i lang tid efter, at det har vært påvirket af ild og flammer. Dermed kan du og vennerne eller familien nyde jeres mad over længere tid. 

Du skal være opmærksom på, at støbejern er et tungt materiale. Derfor er det bedste at bruge støbejernsgryder derhjemme ved bålet i haven, eller når du er på camping med vennerne eller familien.  

Hos HGTV.com er der sat fokus på hhv. metal og stål som primære materialer til bålgryder. I artiklen gøres der blandt andet opmærksom på, at det er en god idé at have hygiejne og rengøring i mente, når du forholder dig til, hvilke materialer der er bedst til bålgryder.

Kilde: HGTV.com

Hvilken bålgryde er den sikreste?

Det er ikke materialet, der har indflydelse på, hvilken gryde til udendørsbrug, der er mest sikker. Det handler derimod om design og anvendelsesform. Det er gryderne, der leveres sammen med et 3-benet stativ, der regnes for at være de mest sikre udgaver. Dette skyldes, at du med stativet kan hænge din gryde op, så den er på afstand af flammerne, og de derved kan få et bedre og mere sikkert greb om køkkenudstyret. 

Som det pointeres hos Outlandliving.com, skal du altid have din og dine omgivelsers sikkerhed med i overvejelserne, når du køber bålgryde. Sørg for at vælge en gryde med hank, så du kan få et godt tag på udstyret, når det har været over flammerne i lang tid.

Har du almindelig bålgryde uden stativ, kan du højne sikkerheden ved at købe en rist med forhøjning, som du kan placere gryden på.  

Kilde: Outlandliving.com

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en brandkasse?
Du skal altid have din sikkerhed i fokus, når det kommer til at købe tilbehør til brug i forbindelse med bål og ild. Når du køber brandkasse, skal du vælge udgave i forhold til dit anvendelsesformål, og du skal være opmærksom på dimensioner og materiale.
Hvad er den bedste ildkasse?
Hvilken ildkasse der er den bedste, vil altid afhænge af individuelle forhold. Det bedste er at vælge ildkasse, der er lavet af et rustikt materiale med høj slidstyrke og lang levetid. Dit udstyr skal kunne holde til slid, og det skal være lavet i dimensioner, som passer til dit hjem
Hvilket materiale er bedst til et ildsted?
Det er materialer såsom aluminium og stål, der egner sig bedst til ildkasser. Begge materialer er hårdføre, modstandsdygtige og slidstærke, så du ikke skal tænke over at skåne din ildkasse i dagligdagen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme