Uldundertøj Guide:
Vores valg af de 4 bedste stykker af uldundertøj til vinter eller skitur

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

4 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Det er skønt at være ude om vinteren – særligt hvis der er sne, hvor alting er iklædt et fint lag af hvid. Det kan dog være frygtelig koldt – men det vil uldundertøj hjælpe dig med.

Uldundertøj er alfa og omega, når du skal på skitur, eller hvis du elsker at være ude om vinteren. Det vil holde dig dejlig varm, når du nyder sneen og kulden. Samtidig vil uldundertøj  transportere fugt væk, så du kan ånde i det, hvis du dyrker vintersport. Når først du har prøvet uldundertøj, er der ingen vej tilbage.

Vi har fundet er godt udvalg af uldundertøj, der egner sig både til de kolde vinterdage i Danmark og skiturene. Så er du klædt godt på til kulden.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste i test-guiden 2023:

Hvad skal du overveje, før du køber et uldundertøj

Åndbarhed
Når det kommer til baselayer, er åndbarhed afgørende. Du bør sikre dig, at materialet er svedtransporterende og at lugten ikke sætte sig i stoffet. Nogle baselayer er fremstillet af syntetiske materialer, som er mindre åndbare end naturlige materialer. Der findes en række forskellige materialer, der anvendes til baselayer, men nogle af de bedste er nylon, polyester og uld. Disse materialer er lette og luftige og lukker ikke kropsvarmen inde, så du lettere undgår at blive våd og klam.

Termoregulerin
Et baselayers primære formål er at forhindre tab af kropstemperatur, men det kan også være effektivt til at opretholde kropstemperaturen ved enten at transportere fugt og sved væk eller tillade det at fordampe. Derfor skal baselayer sidder tæt på huden, da det skaber de bedste betingelser for, at stoffet kan absorbere kropsvarme og sved. Selvom baselayer skal sidde tæt på kroppen, er det vigtigt, at det ikke hæmmer din bevægelsesfrihed. Baselayer kan fås i lette og tungere modeller, og her er det primært lette modeller som bruges i varmt vejr, og tungere modeller som bruges i koldt vejr. Baselayer, der er for tungt, får dig til at svede, mens baselayer, der er for let, ikke isolerer nok.

Stof
Stoffet i et baselayer kan have stor betydning for komfort og funktionalitet. Baselayer skal naturligvis føles behageligt mod huden, så det er vigtigt at finde modeller, der er lavet i stof som ikke er stift eller kradser, men derimod er blødt, så det ikke irriterer huden. De bedste modeller er lavet af stræk og åndbart materiale, da det sikrer at man kan bevæge sig frit, samtidig med at sveden kan fordampe fra huden. Merinould er et populært valg, da det er let, forebygger lugt og er behageligt for huden, mens modeller fremstillet af syntetiske materialer er lette og gode til at transportere sved væk samt hurtigtørrende. Modeller af syntetisk materiale er ofte fremstillet af et mix af polyamid, polyester, nylon, elastan og lignende materialer.

Pris
De dyrere varianter kan koste op til 800 kr., og omfatter materialer af højere kvalitet. De er normalt langt mere holdbare og er bedre i forhold til åndbarhed og temperaturregulering. Du kan også finde billigere alternativer, som koster omkring 200 kr., og de er ofte en god basismulighed, der generelt giver dig en nogenlunde kvalitet på alle parametre. 

Kunde- og ekspertanmeldelser
Det er værd at læse kundeanmeldelser, da det kan fortælle dig noget om, hvad andre kunder har synes om en given model. Ud fra kundeanmeldelser kan du få en fornemmelse af, hvor behagelig og holdbar modellen er. Ekspertanmeldelser forklarer mere præcist hvilke materialer modellen er fremstillet af, og sammenligner det med andre materialer. Bruger- og ekspertanmeldelser er inkluderet nedenfor for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken en model du skal købe.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vores udvalgte uldundertøj

Helly Hansen Comfort Light
Lager

Helly Hansen Comfort Light

Gå til bedste pris
278 Kr. hos Skisport.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Craft Merino - 180 Set Junior
Lager

Craft Merino - 180 Set Junior

Gå til bedste pris
682 Kr. hos Skistarshop
Læs vores anmeldelse
Lager
Helly Hansen Comfort Light Set Men - Black
Lager

Helly Hansen Comfort Light Set Men - Black

Gå til bedste pris
298 Kr. hos Skisport.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Helly Hansen Lifa Merino Midweight
Lager

Helly Hansen Lifa Merino Midweight

Gå til bedste pris
499 Kr. hos Friliv.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Helly Hansen Comfort Light - uldundertøj dame i varme og behagelige materialer

Helly Hansen er et kendt mærke, når det kommer til skiundertøj. Du får et sæt med en trøje med lange ærmer og rund hals og et par bukser med lange ben. Det er i normal pasform. Sættet er lavet med Lifa Stay Dry teknologi og med flade kradsefrie syninger. Det er en teknologi, hvor fugten flyttes væk fra huden, så du forbliver tør, men det vil stadig holde dig varm. Det er et klassisk skiundertøjssæt, og du kender sikkert striberne på siden, som er Helly Hansens klassiske design.

Dagens bedste priser og tilbud på Helly Hansen Comfort Light:

 • Lifa Stay Dry teknologi
 • Kradsefrie syninger
 • God pris

Mere om Helly Hansen Comfort Light

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100 % polypropylen
 • Kvalitet: 125g/m2
 • Til kvinder

Sættet er lavet i polypropylen. Det giver forhøjet svedtransportering i forhold til polyester. Sættet er testet til at blive brugt i -15 til +15 grader. Det er lavet i letvægtsmaterialer og med stretch, så du får god fleksibilitet. Syningerne forstyrrer ikke huden, da de er flat lock. Sættet kommer til en meget god pris.

Syningerne forstyrrer ikke huden, da de er flat lock. Sættet kommer til en meget god pris.

Fordele og ulemper ved Helly Hansen Comfort Light

Fordele

 • Lifa Stay Dry teknologi
 • Kradsefrie syninger
 • God pris

Ulemper

 • Ikke merinould

Craft Merino - 180 Set Junior - baselayer uldundertøj til børn af høj kvalitet

Craft Merino – 180 Set Junior er fremstillet af merinould af høj kvalitet, der giver en holdbar og behagelig pasform. Dette baselayer er velegnet til folk, der ønsker at holde sig varme og behagelige i vintermånederne.

Dagens bedste priser og tilbud på Craft Merino - 180 Set Junior:

 • Merinould med elastan for en holdbar pasform
 • Ergonomisk pasform
 • Uld, der ikke fnugger

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Craft Merino - 180 Set Junior

SPECIFIKATIONER

 • 47% Polyester
 • 42% uld
 • 11% polyamid

Ergonomisk pasform
Craft Merino – 180 Set Junior i er et baselayer, der holder dig varm, selv når du er våd, takket være dens uldsammensætning. Indholdet af polyester og polyamid gør undertøjet slidstærkt og sørger for, at det ikke fnugger. Den ergonomiske pasform og det bløde stof sikrer behagelig komfort.

Mere om Craft Merino - 180 Set Junior

SPECIFIKATIONER

 • 47% Polyester
 • 42% uld
 • 11% polyamid

Adventuresports Vurdering

Craft Merino – 180 Set Junior er naturligt lugtfri, og hvis du laver intensiv aktivitet, så regulerer den fortsat temperaturen ganske godt. Modellen indeholder godt nok kun 42% merinould, men alt i alt er det et baselayer af fremragende kvalitet.

Fordele og ulemper ved Craft Merino - 180 Set Junior

Fordele

 • Varmer, selv når den er våd
 • Lugtfri af natur
 • Termoregulering under intensiv aktivitet
 • Fine fibre giver en blød fornemmelse på din hud

Ulemper

 • Indeholder kun 42 % uld

Helly Hansen Comfort Light Set Men - Black - det komfortable baselayer uldundertøj til mænd til vinter

Helly Hansen Comfort Light Set Men er fremstillet med LIFA Stay Dry-teknologien, som hjælper med at holde dig tør og komfortabel under vinteraktiviteter. Sættet er også designet til at være meget komfortabelt og har en god pasform, der holder dig varm hele dagen.

Dagens bedste priser og tilbud på Helly Hansen Comfort Light Set Men - Black:

 • LIFA Stay Dry-teknologi
 • Letvægt
 • Fugtabsorberende mesh

Anmeldelse: En detaljeret gennemgang af Helly Hansen Comfort Light Set Men

SPECIFIKATIONER

 • Polypropylen: 100%

Fugtabsorberende
Helly Hansen Comfort Light Set Men er et baselayer sæt lavet af 100% polypropylen. Det er let og fugtabsorberende og har sømme som ikke kradser, hvilket giver ekstra komfort. Dette baselayer-sæt er perfekt til aktiviteter i koldt vejr, såsom skiløb, snowboarding eller bjergbestigning. Det vil holde dig varm og komfortabel, mens du har fuld bevægelsesfrihed.

Mere om Helly Hansen Comfort Light Set Men - Black

SPECIFIKATIONER

 • Polypropylen: 100%

Adventuresports Vurdering

Helly Hansens Comfort Light Set er et godt valg til mænd, og modellens lette isolering gør det perfekt til brug året rundt. Den eneste ulempe er, at det ikke indeholder merinould, men det ændrer ikke på, at det er et super godt valg til en overkommelig pris.

Fordele og ulemper ved Helly Hansen Comfort Light Set Men - Black

Fordele

 • Sømme som ikke kradser
 • Let isolering året rundt
 • God pris

Ulemper

 • Ikke merinould

Helly Hansen Lifa Merino Midweight - skiundertøj i høj kvalitet fra anerkendte Helly Hansen

Helly Hansen er kendt for at lave skitøj, og Lifa Merino Midweight er ideelt til børn. Det er en trøje med lange ærmer og rund hals og bukser med lange ben. Pasformen er ”regular fit”. Du får et sæt, der er lavet af 57 % merinould og 43 % polypropylen. Det giver god varme og god åndbarhed til dit barn. Det er vigtigt, at barnet kan ånde i tøjet, da de som regel kokser rundt og leger. Sættet har en LIFA teknologi, hvor sveden transporteres væk fra huden, og huden holdes tør og varm. 

Dagens bedste priser og tilbud på Helly Hansen Lifa Merino Midweight:

 • Åndbart
 • Flat lock syninger
 • Elastikbånd

Mere om Helly Hansen Lifa Merino Midweight

SPECIFIKATIONER

 • 2-lags konstruktion
 • Lifa fiberteknologi
 • Materiale: 57 % merinould og 43 % polypropylen

Sættet er oplagt at bruge til skitur, men du kan også sagtens bruge det i hverdagen til dit barn. I børnehaven, hvor de er meget ude om efteråret og vinteren også, eller til skole, hvis barnet kan fryse der.

Syningerne er flat lock, så de vil ikke genere barnet. Bukserne har elastikbånd, så de bliver, hvor de er, selvom barnet leger. 

Fordele og ulemper ved Helly Hansen Lifa Merino Midweight

Fordele

 • Åndbart
 • Flat lock syninger
 • Elastikbånd

Ulemper

 • Kun 57 % merinould

Hvordan vælger jeg uldundertøj?

Når du skal vælge uldundertøj, er det vigtigste ikke udseendet, men kvaliteten og komforten. Ofte vil du have uldundertøjet på inden under noget andet tøj, hvorfor mange ikke ser det. Der findes dog uld i flotte farver. Uld skal gerne være behageligt og glat, noget uld har tendens til at kradse. Den vigtigste kvalitet ved uld er at holde folk varme om vinteren, samtidig med at man kan bevæge sig i uldundertøjet. 

Du kan starte med at søge online, når du skal vælge uldundertøj. På den måde kan du få en idé om pris, farver og det udvalg, der er. Det kan være en god idé at kunne mærke uldet, inden du køber det, så du kan kigge ned i en lokal butik, inden du køber. 

Typisk vil uldundertøj skulle bruges til at have på i kulden, men du kan også få dagligdags undertøj i uld. Pasformen er afgørende, da det skal være behageligt at have på. Det meste vil dog være elastisk og kunne udvide sig lidt. 

Du skal finde ud af, hvor mange procent uld der er i stoffet. Uldblandinger kan være blødere og lettere end undertøj af 100 % uld. 

Kilde: Wise-geek.com

Hvorfor skal man bruge uldundertøj?

Der er mange fordele ved uldundertøj. Du får nogle af dem her:

 • Uld er hurtigt til at tørre, da det ikke holder på fugt. Du kan vaske uldundertøj, og så kan det være tørt næste morgen. 
 • Merinould er temperaturregulerende, hvilket betyder, at det transporterer fugt og sved væk fra kroppen. Det betyder, at du kan have det på året rundt. Det er naturligt fugttransporterende. 
 • Der er ikke noget værre end svedlugt under armhulen. Sved sætter sig ikke i uld, så det vil ikke komme til at lugte af sved. 
 • Uld er med til at holde dig tør og varm en hel dag. Selv hvis du er på pisterne på skitur, kan det holde dig varm, samtidig med at du ikke bliver våd og svedig. 

Der er utrolig mange fordele ved uld. Mange forbinder uld som noget, der kradser. Det behøver ikke være sådan, og merinould har nogle fantastiske kvaliteter, og er det materiale, som det meste skiundertøj er lavet af. Uld kan være dyrt, men til gengæld får du rigtig meget for pengene og med den rette behandling, kan dit uldundertøj holde i årevis. Der er mange flere fordele, end der er ulemper. Ulempen kunne være en højere pris, og at det skal vaskes skånsomt i en vask ved 30 grader med uldvaskemiddel. 

Kilde: Health.com

Hvordan vasker man uldundertøj?

Der er forskellige måder at vaske dit uldundertøj på. Læs med her:

 1. Vask det i hånden. Du skal sørge for, at vandet ikke er varmere end 30 grader, og du skal altid bruge uldvaskemiddel. Du må ikke efterlade det i blød. 
 2. Vask det i maskinen: Du skal indstille maskinen til en uldindstilling ved 30 grader. Du skal huske at bruge uldvaskemiddel. Du må ikke glemme uldundertøjet lang tid efter i maskinen. Noget blandingsuld kan vaskes ved 40 grader. Læs altid etikken i tøjet. 
 3. Tør dit uldundertøj: Når du skal tørre dit uldundertøj, skal du vride vandet ud. Inden du hænger det til tørre, kan du trække forsigtigt i tøjet. Pas på at du ikke ”stresser” sømmene. Du kan hænge det på en tørresnor eller et tørrestativ. Husk at du ikke må tørretumble det!

 

Det er vigtigt, at du følger instrukserne, da undertøjet ellers kan skrumpe, miste sine kvaliteter eller ødelægges. Det er et følsomt stof, som skal behandles med omtanke. 

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber uldundertøj?
Du skal overveje, hvornår du skal bruge det, og om du ønsker 100 % uld eller blandingsforhold.
Det bedste uldundertøj er ofte 100 % merinould. Det giver god varme og samtidig holder det dig tør og får fugten væk fra huden. Blandingsuld kan dog også være rigtig godt og kan føles lettere.
Hvordan vælger man uldundertøj?
Du skal vælge det, du godt kan lide og som du synes er behageligt at have på.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Master Uld skiundertøj

Mons Royale Supermons 3/4 One Piece

Helly Hansen Lifa Merino Midweight

Ulvang 50Fifty 2.0 Uldundertøj

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme