Letvægtstelt guide:
8 gode telte med lav vægt

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

8 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Teltture er en fantastisk måde at holde ferie på. Uanset, om du tager afsted alene, som par, som familie eller i en vennegruppe, er der rig mulighed for at nyde naturen og den hyggelige stemning, der opstår, når man sover i telt. Med et letvægtstelt til 1 person eller flere, er det nemt at komme afsted. VI har samlet seks af de bedste letvægtstelte på i denne guide, så du kan finde den rigtige model til din næste tur.

Vores udvalgte letvægtstelte

Trespass SWIFT 2 Person Pop-up telt

Trespass SWIFT 2 Person Pop-up telt

Læs vores anmeldelse
MSR Hubba NX 2
Lager

MSR Hubba NX 2

Gå til bedste pris
3.399 Kr. hos Friliv.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Trespass Torrisdale 6-personers telt

Trespass Torrisdale 6-personers telt

Læs vores anmeldelse
Coleman Darwin 3+

Coleman Darwin 3+

Læs vores anmeldelse
MSR Elixir 2
Lager

MSR Elixir 2

Gå til bedste pris
2.249 Kr. hos Friliv.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Outwell Nevada 5
Lager

Outwell Nevada 5

Gå til bedste pris
8.999 Kr. hos Friliv.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Grand Canyon Indiana 8
Lager

Grand Canyon Indiana 8

Gå til bedste pris
1.999 Kr. hos Friliv.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Hvad skal du overveje, før du køber et letvægtstelte

Størrelse
Det er vigtigt at overveje hvor mange personer, der skal sove i teltet, samt hvor meget baggage, I skal have med inden, du køber et telt. På den måde sikrer du dig, at teltet er stort nok til at rumme det hele. Det mest populære telt på markedet er et 8-personers telt, som typisk er designet med et eller to soveområder og ét fællesrum. Har du børn, vil du måske have et større telt med flere soveværelser.

Det er dog vigtigt at huske, at telte med flere rum ofte indeholder flere stænger, og derfor tager længere tid at samle. Hvis du skal campere i kort tid, er det mere optimalt med et mindre telt som standard kuppeltelte, der er lettere at sætte op. Det er også vigtigt at overveje hvilke behov, teltet skal dække. Har du eksempelvis planer om at tilbringe længere tid i teltet, vil det ofte være nødvendigt med mere plads til f.eks. madlavning. 

Materiale
Hvilket materiale, teltet er fremstillet af, har indflydelse på hvor godt det isolerer for regn samt hvor varmt eller koldt, det bliver i teltet. Det er oftest materialer som nylon, rip-stop-nylon, polyester, bomuld og poly-bomuld, der anvendes til telte. Prisen på de forskellige telte afhænger primært af teltets overfladebehandling, som enten kan være akryl, polyurethan eller silikone.

Rip-stop-nylon er mindre tilbøjeligt til at blive revet i stykker, men er til gengæld mere modtageligt over for solens UV-stråler, og vil derfor med tiden gå i stykker, hvis det ikke behandles godt. Polyester er slidstærkt og vandtæt, men kan være tungt, hvilket velegner det til camping i bil.

Bomuld er åndbart og behageligt, men er først vandtæt efter første brug, da fibrene i materialet efter tørring ligger sig tæt sammen og gør det vandtæt. Poly-bomuld er et godt kompromis mellem vægt og holdbarhed, men kræver, at du tørrer det grundigt, inden du pakker teltet sammen, da der ellers kan komme skimmelsvamp. 

Transport
Når det angår transportering af teltet, bør du både overveje teltets vægt og størrelse. Hvis du er backpacker, er det fordelagtigt med et letvægtstelt, som ikke fylder for meget. En god tommelfingerregel er, at et telt bør veje omkring 1 kg pr. person.

Det er dog vigtigt at have i mente, at lettere telte ofte er mindre holdbare, så hvis holdbarhed er en prioritet, skal du finde balancen mellem vægt og holdbarhed. Endelig er fritstående telte velegnet til autocamping mens telte med stænger er mere alsidige, fordi de kan opstilles på en række forskellige overflader, men de kræver mere tid og kræfter at sætte op.

Pris
Prisen på letvægtstelte ligger ofte mellem 500-5.000 kr., hvor prisen blandt andet bestemmes ud fra teltets materiale samt hvor modstandsdygtigt det er over for vind og vejr.

Bruger- og ekspertanmeldelser
Det er altid en god idé at læse, hvad andre forbrugere synes om det produkt, du overvejer at købe. Du kan med fordel også læse ekspertanmeldelser for at lære mere om, hvad du skal kigge efter, når du køber et telt. Det giver dig et indblik i hvilke letvægtstelte, der er de bedste på markedet, hvilket også er grunden til, at vi har inkluderet bruger- og ekspertanmeldelser i artiklen.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Outwell 5-Personers letvægtstelt - god til familiens campingtur

Når man hører letvægtstelt, tænker man ikke umiddelbart på et telt med mange sovepladser. I Outwell teltet er der dog plads til hele familien. Sovepladserne er fordelt på to sovekabiner, så det er oplagt til en familie med to voksne og tre børn. Sovekabinerne er udstyret med et mørkt indertelt, der giver en smule privatliv.
Teltet har desuden et godt opholdsrum, hvor der er plads til, at man kan stå op. Den store rummelighed lægger op til hyggelige aftener inde i teltet med snak og kortspil, især hvis vejret ikke tillader at være ude.

Dagens bedste priser og tilbud på Outwell 5-Personers letvægtstelt:

 • To sovekabiner
 • Mørkt indertelt
 • Plads til at stå op

Mere om Outwell 5-Personers letvægtstelt

SPECIFIKATIONER

 • Vandsøjletryk: 3000 mm
 • Mål i cm pakket: 70x26x26
 • Vægt i kg: 11,1
 • Antal sovepladser: 5

Teltet er fyldt med smarte funktioner. I inderteltet er der mange praktiske netlommer, hvor I kan opbevare mobiltelefoner, lommelygter, nøgler eller andre genstande, der ellers nemt kan blive væk.

Ventilation bagerst i teltet giver en god luftgennemstrømning og teltet har en integreret bund, der holder både insekter og træk ude.

På trods af de mange brugbare funktioner, har letvægtsteltet en overkommelig pris. Derfor er det netop Outwell Teltet, vi peger på som vores anbefaling.

Det er nemt at sætte teltet op og pakke det ned igen. Inderteltet er formonteret og justerbart, og bardunerne er også formonterede. Derudover er de selvlysende, så det er ikke noget problem at sætte teltet op i mørke.

Teltet er modstandsdygtigt mod vind og vejr. Oversejlet er lavet af 100% polyester og har et vandsøjletryk på 3000 mm. Syningerne i oversejlet er fuldt tapede og teltbunden er vandtæt.
Teltet leveres i en transporttaske, så det er nemt at pakke i bilen og have med på farten.

Fordele og ulemper ved Outwell 5-Personers letvægtstelt

Fordele

 • Mange sovepladser
 • Modstandsdygtigt mod vind og vejr
 • Smarte funktioner såsom netlommer i inderteltet
 • Nemt at sætte op

Ulemper

 • Der medfølger ikke stænger til forseglet

Trespass SWIFT 2 Person Pop-up telt - letvægtstelt 2 personer

Noget der tit afholder folk fra at kaste sig ud i deres første telttur, er idéen om, at det er besværligt at sætte et telt op, og at man skal investere mange penge i det, for at finde et, der holder bare nogenlunde. I virkeligheden forholder det sig dog helt anderledes, og der er Trespass SWIFT et glimrende eksempel på. Dette letvægtstelt til 2 personer under 2 kg. er velegnet som festivaltelt, men du kan også sagtens bruge det på en campingtur, hvis det skal være nemt.

Teltet kræver nærmest ingen opsætning. Det eneste du skal gøre, er at tage det ud af etuiet. Herefter folder teltet ud af sig selv.

Trespass SWIFT 2 Person Pop-up telt
 • Vejer under 2 kg
 • Folder sig selv ud
 • Vandtæt

Mere om Trespass SWIFT 2 Person Pop-up telt

SPECIFIKATIONER

 • Vandsøjletryk: 2000 mm
 • Størrelse: 245x145x100 cm
 • Vægt: 1,9 kg.
 • Antal sovepladser: 2

Trespass SWIFT er vandtæt og har tapede sømme, så du trygt kan sove i det i regnvejr, uden at blive våd. Det er også udstyret med et fuldt lukkende myggenet, så du ikke bliver generet af insekter og andre dyr om natten.

Teltet fås i flere kraftige farver, f.eks. pink, som gør det nemt at spotte det på afstand og på en festivalplads, hvor der også står mange andre telte.

Prismæssigt ligger Trespass SWIFT i den helt lave ende. Det er også derfor vi peger på teltet som det budgetvenlige valg. Det er ikke udstyret med en masse ekstra funktioner, men det fungerer alligevel rigtig godt, især til en enkelt overnatning eller to.

Fordele og ulemper ved Trespass SWIFT 2 Person Pop-up telt

Fordele

 • God pris
 • Meget nemt at sætte op
 • Enormt lav vægt
 • Kraftige farver, der gør det nemt at spotte

Ulemper

 • Ingen opbevaringslommer

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

MSR Hubba NX 2 - stabilt telt med god plads

En telttur er ikke nødvendigvis noget, man forbinder med et højt komfortniveau. Alligevel er det rart at kunne ligge behageligt, selv når man overnatter i naturen.
I MSR Hubba NX 2 kan man sagtens overnatte to personer med god plads. Samtidig er det et stabilt telt, der kan klare det meste vind og vejr.

Adventuresports’ vurdering

Det her telt er til dig, der er på udkig efter et komfortabelt letvægtstelt til to personer med dobbeltvægge.
I modsætning til mange andre to-personers telte på markedet, er det faktisk rigtig rummeligt og har god plads over hovedet. Derfor anbefaler vi det til par, der elsker at tage på telttur.

Teltet har aluminiumspæle, som er holdbare, men samtidig fleksible nok til, at de kan modstå en del vind.

Dagens bedste priser og tilbud på MSR Hubba NX 2:

 • Semi-fritstående
 • To indgange
 • Unik stangkonstruktion

Mere om MSR Hubba NX 2

SPECIFIKATIONER

 • Antal personer: 2
 • Højde: 100 cm
 • Længde: 213 cm
 • Bredde: 127 cm
 • Vægt: 0,97 kg

Det skal du vide, inden du køber MSR Hubba NX 2

Nemt at sætte op og let vægt

MSR Hubba NX 2 er let at sætte op, især hvis man er to personer. Det er også nemt at pakke sammen igen og vejer ikke særlig meget. Det gør det ideelt til vandreture, hvor man måske skal bære det et stykke.
Inden i teltet er der fire lommer til opbevaring – to store og to små. Her er der plads til de mest nødvendige ting som pung, nøgler, lidt tøj eller andet, du kan have brug for.

God kvalitet til prisen

Dette telt er ikke blandt de billigste på markedet. Til gengæld får du en del kvalitet for pengene, bl.a. når det kommer til materiale og den lave vægt.

Det er desuden et af de mere rummelige telte til to personer.

Hvad siger forbrugere og eksperter om MSR Hubba NX 2?

MSR Hubba NX 2 er et telt, der både bliver rost af forbrugere og eksperter. SectionHiker fremhæver bl.a. at teltet er utrolig nemt at sætte op og passer perfekt til to personer. OutdoorGearLab er også begejstrede og fremhæver den gode balance mellem teltets vægt og holdbarhed.
På Google har teltet fået en samlet rating på 4,5/5 stjerner, hvilket må siges at vidne om mange tilfredse købere.

Fordele og ulemper ved MSR Hubba NX 2

Fordele

 • Modstandsdygtig overfor vind og vejr og lavet i holdbart materiale
 • Lav vægt og god stabilitet
 • Nemt at lufte ud
 • Let at samle

Ulemper

 • Prisen er i den høje ende
 • Snorene inde i teltstængerne kan miste elasticiteten over tid

Trespass Torrisdale 6-personers telt - perfekt til teltturen med vennerne

En telttur med vennerne er en fantastisk måde at tilbringe kvalitetstid sammen, komme tæt på hinanden og nyde naturen. Det er især hyggeligt at kunne sove sammen i ét telt, men det kræver selvfølgelig noget plads. I Torrisdale teltet er der plads til seks behagelige sovepladser. De er fordelt på to sovekabiner, så teltet er også ideelt til familier, hvor forældre og børn vil sove hver for sig.

Trespass Torrisdale 6-personers telt
 • To sovekabiner
 • Myggenet
 • Vandsøjletryk på 3000 mm

Mere om Trespass Torrisdale 6-personers telt

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 285x240x130 cm
 • Vandsøjletryk: 3000 mm
 • Vægt: 11,25 kg
 • Antal sovepladser: 6

Udover de to sovekabiner er teltet også udstyret med et stort opholdsrum. Her er der plads til borde og stole, så I kan sidde godt i læ for vind og vejr. Teltet har dobbelt lag teltdug og et vandsøjletryk på 3000 mm, så I kan sagtens holde jer tørre, selvom der kommer en ordentlig regnskylle. Det er også stabiliseret med fiberglasstænger, så det bliver stående, hvor det skal, selv ved høje vindstød.

Torrisdale har en højde på to meter. Det giver mulighed for at stå oprejst inde i teltet og gør det nemmere at bevæge sig rundt. 

Teltet er udstyret med åbninger til elektriske kabler, som kan være en stor fordel, hvis I overnatter i længere tid på en campingplads e.l.

I Indgangspartiet er der et myggenet, så I undgår at blive generet af myg og andre insekter inde i teltet.

Fordele og ulemper ved Trespass Torrisdale 6-personers telt

Fordele

 • Mange sovepladser
 • God højde
 • Myggenet i indgangspartiet
 • Modstandsdygtigt mod regn og vind

Ulemper

 • Lynlåsene kan være svære at få op og ned

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Coleman Darwin 3+ - letvægtstelt 3 personer

Hvis du er på udkig efter et godt letvægtstelt til 3 personer, der ikke har en masse ekstra funktioner, du alligevel ikke får brug, og som er prisvenligt, så er Coleman Darwin 3+ lige noget for dig.

Coleman Darwin 3+

Mere om Coleman Darwin 3+

SPECIFIKATIONER

 • Pakkemål: 50x19x19 cm
 • Vægt: 4,9 kg
 • Vandsøjletryk: 3000 mm
 • Antal sovepladser: 3

Foruden de tre sovepladser har teltet et rum foran, hvor der er plads til at opbevare støvler, tasker og andre ting, du ikke vil have til at fylde der hvor du skal sove.

Teltet er meget nemt at sætte op og nemt at pakke sammen igen efter brug. Det er ideelt til at tage med på festivaler, men egner sig også rigtig godt til korte telturer i naturen.

Letvægtsteltet er lavet af brandhæmmende materiale. Det er smart, hvis du f.eks. har tænkt dig at tænde et bål i nærheden af teltet. Det har desuden et vandsøjletryk på 3000 mm, så du kan sagtens holde dig tør inde i teltet, selvom det regner.

Coleman Darwin 3+ har en højde på 130 cm. Det er ikke helt højt nok til at man kan stå oprejse inde i det, men alligevel højt nok til at der er nogle gode bevægelsesmuligheder.

Fordele og ulemper ved Coleman Darwin 3+

Fordele

 • Ingen overflødige funktioner
 • Nemt at sætte op
 • Højt vandsøjletryk
 • Prisvenligt

Ulemper

 • Har ikke et myggenet

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

MSR Elixir 2 - godt telt til alle vejrforhold

Noget af det værste der kan ske, når man er på telttur, er at vågne op og opdage, at bunden er helt oversvømmet.
Det vil du ikke opleve med MSR Elixir 2. Det kommer nemlig med en vandtæt bund, samt flere andre smarte fordele.

Adventuresports’ vurdering

MSR Elixir 2 er et kvalitetstelt til par, der godt kan lide at tage på vandreture med overnatning en gang imellem. Vi anbefaler det især, fordi det er blandt de telte, der klarer sig allerbedst i dårligt vejr. Teltet er vandtæt og er udstyret med aluminiumsstænger, der gør at det står godt fast, når det blæser.
I loftet er der mesh paneler, der gør det muligt at kigge op på stjernerne. Det er en rigtig fin og romantisk detalje.

Dagens bedste priser og tilbud på MSR Elixir 2:

 • God vindstabilitet pga. aluminiumsstænger
 • Vandtæt bund

Mere om MSR Elixir 2

SPECIFIKATIONER

 • Antal personer: 2
 • Højde: 102 cm
 • Længde: 279 cm
 • Bredde: 213 cm
 • Vægt: 2,77 kg

Det skal du vide, inden du køber MSR Elixir 2

Isolerende med smarte ventiler

MSR Elixir 2 er et robust telt, der holder godt på varmen. Samtidig er der også to ventiler, der giver god mulighed for at lufte teltet ud, når det er for varmt.

Teltet er nemt at sætte op – især fordi de to hovedstænger er farvekoordinerede og udstyrede med pile, der viser dig hvilken retning, de skal pege.

Inde i teltet er der også opbevaringsmuligheder under loftet, hvor du kan lægge dit udstyr i nogle net. Det gør det nemmere at holde orden i teltet.

Let telt i solidt og vandtæt materiale

Dette telt er ikke blandt de letteste, hvilket du bør være opmærksom på, hvis du har tænkt dig f.eks. at gå med det på ryggen.

Til gengæld er teltet lavet i et virkelig godt materiale, der er vandtæt og modstandsdygtigt overfor vind.
Det har en god størrelse til to personer og fås til en ret god pris.

Hvad siger forbrugere og eksperter om MSR Elixir 2?

På Google har MSR Elixir 2 fået en flot samlet rating på 4,5/5 stjerner. Det er ikke kun i de indsamlede anmeldelserne, der begejstring for teltet, eksperterne kommer også med mange rosende ord.
OutdoorGearLab er især vilde med teltets holdbarhed og stabilitet, mens Expert World Travel også fremhæver, at prisen er rigtig god.

Fordele og ulemper ved MSR Elixir 2

Fordele

 • Holder godt på varmen
 • Rummelig indvendigt
 • Fodaftryk og sæk til ting inkluderet
 • Robust konstruktion

Ulemper

 • Lidt stor og tung at bære

Outwell Nevada 5 - åndbart og vandtæt telt

Det kan være enormt hyggeligt at tage på telttur med hele familien – især hvis man har børn, der elsker at være udenfor i naturen.
Når man skal sove en hel familie i et telt, er det dog vigtigt der både er god plads og god ventilation. Det er der i Outwell Nevada 5.

 • Åndbart indertelt i 100% polyester
 • Bagventilationssystem for forbedret luftcirkulation
 • Fortelt giver mulighed for ekstra læ

Adventuresports’ vurdering

Outwell Nevada 5 er velegnet til familier, der gerne vil tilbringe en weekendtur i et rummeligt telt. Det er lavet i et åndbart materiale og derfor anbefaler vi det, når man er flere der skal sove sammen.
Det har et rummeligt fortelt, hvor man kan sidde og spise sammen, og inde i selve teltet er der to separate rum. Det giver en lille smule privatliv.

Dagens bedste priser og tilbud på Outwell Nevada 5:

Mere om Outwell Nevada 5

SPECIFIKATIONER

 • Antal personer: 5
 • Højde: 215 cm
 • Længde: 510 cm
 • Bredde: 350 cm
 • Vægt: 23,7 kg

Det skal du vide, inden du køber Outwell Nevada 5

Komfortabelt og vandtæt familietelt 

Outwell Nevada 5 er et rummeligt familietelt, der også er vandtæt. I skal altså ikke blive bekymrede, hvis det begynder at regne, mens I er afsted.
Inde i teltet er der ikke kun god plads til at sove, der er også god plads til at opbevare jeres ting som f.eks. sko, tøj, nøgler osv.

En anden stor fordel ved netop dette telt er, at både loft og gardiner er mørke. Ens søvn bliver ikke forstyrret af lys, der kommer udefra, hvilket især er godt, når man har børn med på tur.

Rummeligt, men optager mere plads

Outwell Nevada 5 fylder en del, når det er pakket sammen. Det er noget, du bør overveje, hvis du f.eks. har en meget lille bil til at transportere det i. Til gengæld er teltet meget rummeligt for en familie, og det er svært at få uden at gå på kompromis med, hvor meget det fylder.

Materialet er både vandtæt og åndbart, men slides med tiden.

Hvad siger forbrugere om Outwell Nevada 5?

Outwell Nevada 5 har fået en samlet rating på 3,9/5 stjerner på Google. Der er flere gode anmeldelser, hvor køberne bl.a. roser teltet for at være meget rummeligt og for at have smarte muligheder for opbevaring.

Fordele og ulemper ved Outwell Nevada 5

Fordele

 • Mørkt loft og mørke gardiner giver en uforstyrret søvn
 • Stor nok til indendørs madlavning, bord osv.
 • Godt opbevaringsområde (til sko, nøgler osv.)
 • Vandtæt

Ulemper

 • Fylder meget, når det er pakket sammen
 • Holdbarheden kunne være bedre

Grand Canyon Indiana 8 - stort og stabilt telt til vennegruppen

En telttur er en oplagt aktivitet, når hele vennegruppen skal samles. Her er der plads og tid til at hygge sig og komme tæt på hinanden.
For at sådan en tur bliver en succes, skal man dog bruge et telt, der er rummeligt, stabilt og holder uønsket kravl ude. Det er præcis hvad I får med Grand Canyon Indiana 8.

 • Teltstænger i stål, der giver bedre stabilitet
 • Indbygget bund, der beskytter mod insekter og jord
 • Hurtigtørrende polyester finish

Adventuresports’ vurdering

Grand Canyon Indiana 8 er til den store familie eller vennegruppe, der skal overnatte i telt. Der er nemlig plads til 8 personer.
Teltet skiller sig ud fra andre på markedet, fordi det har en unik rund form som en slags tipi. Derfor anbefaler vi især teltet til jer, der gerne vil komme hinanden ved og sove sammen. Det giver nemlig ét meget stort rum, hvor der også er plads til at spise, hygge, spille spil osv.

Dagens bedste priser og tilbud på Grand Canyon Indiana 8:

Mere om Grand Canyon Indiana 8

SPECIFIKATIONER

 • Antal personer: 8
 • Højde: 250 cm
 • Længde: 400 cm
 • Bredde: 400 cm
 • Vægt: 9,15 kg

Det skal du vide, inden du køber Grand Canyon Indiana 8

Beskyttende bund og hurtigttørrende effekt

I Grand Canyon Indiana 8 er der en indbygget bund, der holder insekter og jord ude af teltet. Det gør at man kan sove lidt mere trygt.
Teltet har en hurtigtørrende polyester finish, så det forbliver ikke vådt i lang tid, efter det har regnet.
Teltstængerne er lavet af stål, som giver en rigtig god stabilitet. Det er vindtæt og holder også godt på varmen.

Let at sætte op med god plads
Det er nemt at sætte teltet op og slå det ned igen, og inde i teltet er der gode muligheder for at opbevare jeres ting i lommer eller hænge det op i kroge.

Grand Canyon Indiana 8 er et stort telt med god plads til 8 personer. Det er også ret let ift. størrelsen.

Materialet er hurtigtørrende, men til gengæld ikke helt vandtæt. Dog klarer teltet sig godt i blæsevejr.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Grand Canyon Indiana 8?

På Amazon har Grand Canyon Indiana 8 fået en samlet rating på 4,6/5 stjerner, så der er ingen tvivl om, at forbrugerne er glade for teltet.
Eksperterne roser også det store 8 personers telt. Geared4Camping påpeger bl.a. det er meget stabilt, men overraskende let at bære rundt på.

Fordele og ulemper ved Grand Canyon Indiana 8

Fordele

 • Hurtigt og nemt at sætte op/tage ned
 • Medfølgende hængende kroge og indvendige lommer
 • Kommer i forskellige farver og størrelser
 • Vindtæt

Ulemper

 • Ikke 100% vandtæt
 • Kan blive lidt varm indeni

Sådan vælger du et letvægtstelt

Når du skal vælge et letvægtstelt, er der flere ting, du bør overveje. Hvor mange personer skal der være plads til i teltet? Hvilke vejrforhold skal teltet kunne klare? Hvor let skal det være at sætte op? Og er der andre funktioner, der er vigtige for dig f.eks. opbevaringsplads i teltet eller ventilationsmuligheder?
Der findes mange forskellige telte, der har en lav vægt. En af de nemmeste måder at ”spare” på vægten, er at vælge et mindre telt med færre sovepladser. Der findes dog også telte med en del sovepladser, som af lavet af lette materialer. Er du på udkig efter et telt, der både er rummeligt, modstandsdygtigt overfor vind og vejr og har en let vægt, skal du dog være forberedt på at betale mere for det.

Du kan se vores seks gode bud på letvægtstelte ovenover eller finde flere telte i vores store telte test.

 

Kilder: Rei.com, Macsadventure.com og Switchbacktravel.com

Sådan sætter du et telt op

For det første er det en rigtig god idé at øve sig på at sætte teltet op hjemmefra. På den måde undgår du at stå i naturen midt om natten og have problemer med at sætte det op.

Når du er afsted på telttur og har fundet et godt, fladt sted uden sten, grene eller andre objekter, der kan være skarpe, kan du sætte dit telt op ved at følge disse steps:

 • Læg en presenning ned for at skabe en barriere mellem jorden og teltet. Fold presenningen så den fylder lidt mindre end selve teltet. På den måde undgår du, at der løber vand fra presenningen ind under teltet, hvis det regner.
 • Find alle komponenterne af teltet frem og læg selve teltet ovenpå presenningen. Sørg for at åbningen vender den vej, du ønsker.
 • Saml dine teltstænger og før dem ind i teltet. De fleste telte har to stænger, der skal krydse hinanden.
 • Når stængerne er i, kan du rejse teltet op. Det er nemmest at gøre, hvis man er to personer.
 • Sæt teltet fast til jorden med teltpløkker. Sørg for at de sidder godt fast.
 • Hvis du har et oversejl til dit telt, kan du lægge det på som det sidste.

 

Kilder: Wikihow.com, Campingmaniacs.com og Overstock.com

Sådan vedligeholder du dit telt

Når du bruger dit telt, er det altid en god idé at lægge en presenning som barriere mellem jorden og teltet. Det beskytter dit telt mod de værste græs- og mudderpletter, samt små sten og grene, der kan lave huller i teltet.

Det kan ikke undgås at dit telt bliver beskidt, når du bruger det ude i naturen. Sørg derfor for at gøre det rent, når du kommer hjem fra din tur. Vær forsigtig med at vaske det i maskinen. Vask det hellere i hånden eller send det til rens.

Sørg også altid for, at dit telt er helt tørt, inden du pakker det væk. Så undgår du nemlig, at der dannes mug, der kan ødelægge teltet. Læg det evt. til tørre, når du kommer hjem, hvis du er nødt til at tage teltet ned i regnvejr.

Skulle der komme små skader på dit telt, kan de ofte repareres ret nemt. Du kan også få sprays, der gør dit telt vandafvisende, hvis det har mistet den egenskab med tiden.

 

Kilder: Campingandcaravanningclub.co.uk, Campsites.co.uk og Campinghabits.com

Hvis du overvejer at investere i et letvægtstelt, kan det også være en god idé at undersøge et bålfad. Bålfadet er en ideel partner til letvægtstelte, da det giver en hyggelig og varm atmosfære omkring lejrbålet om natten. Med bålfad kan du nyde afslappende øjeblikke under stjernerne uden at skulle bekymre dig om at starte en skovbrand.

Beskrivelse af kilder

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende brugerundersøgelser.

Ekspert- og testkilder

SectionHiker

SectionHiker er en blog, der drives af outdoorentusiasten og forfatteren Phillip Werner.

SectionHiker har lavet en anmeldelse af MSR Hubba NX 2, hvor teltet især bliver rost for de fine detaljer og for at være meget velegnet til to personer.

Anmeldelsen er udgivet den: 30. marts 2021

Du kan se anmeldelsen her

OutdoorGearLab

OutdoorGearLab er en hjemmeside, der deler anmeldelser af outdoor udstyr. De har som mission at levere de allerbedste anmeldelser og er ikke reklamefinansierede.

OutdoorGearLab har anmeldt MSR Hubba NX 2 og MSR Elixir 2.

Anmeldelsen af MSR Hubba NX 2 er udgivet den: 14. februar 2019

Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af MSR Elixir 2 er udgivet den: 27. november 2020

Du kan se anmeldelsen her

Expert World Travel

Expert World Travel drives af de rejseglade Roger og Anna. Her deler de ud af anmeldelser og andet indhold, der har med rejser at gøre.

Expert World Travel har anmeldt MSR Elixir 2 og fremhæver bl.a. at teltet både har et godt design, er rart at bo i og fås til en god pris.

Anmeldelsen er opdateret den: 24. maj 2021

Du kan se anmeldelsen her

Geared4Camping

Geared4Camping er en hjemmeside, der deler guides, tests, anmeldelser og andet indhold om alt indenfor campinglivet.

Geared4Camping har anmeldt Grand Canyon Indiana 8 og er især begejstrede for, hvor nemt teltet er at slå op, hvor robust det er og hvor god plads, der er i det.

Anmeldelsen er udgivet den: 8. november 2021

Du kan se anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Google shopping

Google indsamler også brugeranmeldelser fra en lang række webshops.
I vores oversigt har vi taget udgangspunk i anmeldelser af MSR Hubba NX 2, MSR Elixir 2 og Outwell Nevada 5, der alle har fået høje ratings.

Du kan se anmeldelserne af MSR Hubba NX her

Du kan se anmeldelserne af MSR Elixir 2 her

Du kan se anmeldelserne af Outwell Nevada 5 her

Amazon

På den amerikanske webshop Amazon kan man købe stort set alle tænkelige produkter indenfor mange forskellige kategorier.

I denne oversigt har vi taget udgangspunkt i anmeldelser af Grand Canyon Indiana 8, der har fået en flot samlet rating på 4,6/5 stjerner.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber et let telt?
Før du køber et letvægtstelt, bør du overveje, hvor mange sovepladser der skal være, hvilke vejrforhold, det skal kunne holde til og, hvad dit budget er.
Hvad er det bedste letvægts telt?
I denne oversigt peger vi på Outwell 5 Person tent-Dash 5, Blue/Gray som vores favorit, men det bedste letvægtstelt til dig, kommer an på dine behov.
Hvordan vælger man et letvægts telt?
Du skal vælge et letvægtstelt ud fra de behov og ønsker du har, samt dit budget. Du kan finde inspiration ved at læse en letvægtstelt test eller søge efter letvægtstelt udsalg.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Coop Glamping Tent-Luxury - Letvægtstelt til den glamourøse campingtur

Helsport Himalaya Pro 2 letvægtstelt - Det luksuriøse letvægtstelt

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme