Guide: Camouflage – camouflage bukser, net og jakke til jægeren og ornitologen

Af Redaktionen | Sidst opdateret 22. October 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser og tests ét sted.

Det er klart nemmere at komme tæt på dyrene i de danske skove, hvis du er godt gemt og falder i ét med dine omgivelser.  

Det kender vi alt til, og derfor har vi sat os for at finde camouflagegrej, som du kan må eje, hvis du er jæger eller har en forkærlighed for fx fuglelivet i det danske land.

Vi har undersøgt flere af de mest populære webshops med jagtudstyr og lignende og fundet vores favorit camouflagegrej, som vi mener er essentielt for at forbedre dine chancer for succes med at jage og spotte dyr. Vi har inkluderet alt fra camouflagetøj til camouflagenet for at give dig det bedste overblik, så du kan vælge det helt rigtige grej. 

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser, ekspertråd og tests ét sted. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet

Sneaky 3D Overtrækssæt - camouflagetøj, som gør jagten nemmere

Sneaky 3D Overtrækssaet

Hvis du gerne vil helt tæt på de dyr, som du jæger eller spotter, så anbefaler vi Sneaky 3D overtrækssæt fra mærket Deerhunter. Det er et overtrækssæt, som specifikt er udviklet og designet til, at du kan komme helt tæt på vildtet. Det bliver muligt, fordi overtrækssættet er lydløst, og derfor skræmmer du ikke dyrene væk. Camouflagefarverne er en fordel for dig som jæger, da du – ud over ikke at blive hørt – heller ikke vil blive set. Særligt hvis du er buejæger, vil du kunne drage fordel af det smarte design, som Sneaky 3D er lavet i.Det er ikke kun i forbindelse med jagt, at Sneaky 3D overtrækssættet kan bruges. Hvis du er en garvet ornitolog, ved du, at det er sjovere at kunne komme helt tæt på fuglene, som du måtte lede efter. Den lydløse kvalitet og camouflageeffekt giver dig de bedste forudsætninger for at komme helt tæt på de flyvende dyr, så du kan iagttage og hygge dig med din passion.

Det praktiske Sneaky 3D overtrækssæt består af et par camouflagebukser og en camouflagejakke, som du nemt kan tage ud over dit eget tøj. Du kan derfor stadig klæde dig efter vejret under sættet, skulle du begive dig ud på jagt en kølig dag. Vi er desuden vilde med, at bukserne er lavet med elastik ved livet og ved anklerne, for det betyder, at du ikke skal frygte, at bukserne falder ned, eller at buksebenene ryger op, selv hvis du bevæger dig aktivt rundt eller kravler.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele ved Sneaky 3D Overtrækssæt:

 • Oplagt til jagt
 • Inkluderer både camouflage jakke og camouflage bukser
 • Hætte med snoretræk
 • Lydløst design

Premium Light - camouflagenet, der kan holde dig skjult

Premium Light

Hvis du ønsker at være næsten usynlig i skovens omgivelser, så er et Premium Light sløringsnet fra mærket Camo Systems måske det helt rigtige valg for dig. Det er et sløringsnet, som måler 2,4 m x 6,0 m, så du kan dække et større areal med nettet sammenlignet med andre sløringsnet på markedet. Det er udviklet, så det ikke afgiver larm ved berøring eller vind, og det kan give dig store fordele i forbindelse med din jagt. Sløringsnettet er i et flot design og har to farver indenfor camouflage én på hver sin side. Det er også lavet smart, da genskin, skær og glans ikke reflekteres på nettet, selv ikke når det udsættes for lys. Derfor er sløringsnettet er oplagt valg til de danske skove, farven Woodland passer perfekt ind, uanset om du er i brune eller grønne omgivelser.

Med et smart Premium Light sløringsnet kan du ikke blot gemme dig selv i forbindelse med jagt eller lignende, men du kan også bruge det til at gemme din bil, båd, stige, udkigstårn, hytte, ATV, jagthus, riffel, kamera og meget andet. Uanset hvad du ønsker at dække, så er sløringsnettet nemt at sætte op. Dertil er det et camouflage net, som kan tåle lidt af hvert. Det kan permanent benyttes udendørs, og det er modstandsdygtigt overfor råd og svamp. Det er også vandtæt, så du bliver ikke våd, hvis du ligger under det på en typisk dansk gråvejrsdag.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele ved Premium Light sløringsnet:

 • Høj kvalitet
 • Alsidig brug
 • Hverken skær eller larm kommer fra camouflage nettet
 • Miljøvenlig og giftfri materialer
 • Resistent overfor råd og svamp
 • Vandtæt sløringsnet
 • Nemt at anvende og sætte op
 • Mål: 2,4 m x 6,0 m 
 • Vægt: 1,4 kg

Stealth Short GORE-TEX Jakke – åndbar og vandtæt camouflage jakke

Stealth Short GORE-TEX Jakke

Når du er på jagt, kan du blive udsat for et meget svingende vejr, og derfor er det godt med en god camouflagejakke, som har flere funktionelle kvaliteter. Med en Stealth Short GORE-TEX Jakke får du en let jakke, der er vandtæt, og camouflage jakken har en vandafvisende 2-vejs lynlås. Da det er en jakke med GORE-TEX teknologi, betyder det også, at jakken er enormt åndbar, og det skaber en god ventilation. Komfort er virkelig i højsæde med camouflage jakken, og derfor er kanterne i bunden af jakken samt ærmerne justerbare, så du kan få jakken til at sidde, lige som du ønsker det. Jakken har en praktisk hætte, som kan være rar i regnvejr, men den er aftagelig, hvis du ikke vil have på. Dertil har camouflage jakken dobbelte radiolommer, så du sikkert kan opbevare din walkie-talkie eller GPS i en slidstærk lomme.

Stealth Short GORE-TEX Jakken fra Härkila er oplagt til pürsch og anstandsjagt på grund af det smarte AXIS MSP camouflage. Det er en teknologi og design som arbejder med to akser. Den ene akse er med til, at du kan blive gemt i dine omgivelser, da du vil falde i ét med baggrunden. Den anden akse bryder og dermed skjuler dit omrids, hvilket kan sørge for, at den hjort, du er på jagt efter, slet ikke genkender dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele ved Stealth Short GORE-TEX Jakke

 • Komfortabelt design
 • AXIS MSP camouflage
 • Vandtæt jakke
 • Åndbart materiale
 • Indbyggede dobbelte radiolommer
 • Aftagelig hætte

Sneaky 3D Maske – jagtkasket og ansigtsmaske i én

Sneaky 3D Maske

Hvis du ønsker at være fuldstændig skjult på din jagt, så er det nødvendigt, at du også dækker dit ansigt. Dit ansigt vil hurtigt kunne afsløre dig i dit forsøg på at komme tættere på dit bytte. Du kan oplagt dække dit ansigt med Deerhunters Sneaky 3D Maske, som er specielt designet til, at du kan holde dig og dit ansigt skjult. Samtidigt vil dyrene ikke kunne høre dig grundet det lydløse stof, som masken er lavet i. Vi kan kun se fordelene i at anvende en maske som Sneaky 3D.

Det er ikke kun os her på redaktionen, som er enormt begejstrede for den smarte Sneaky 3D maske. På amazon.com har masken fået flotte 4.6 stjerne ud af 5. Det er baseret på anmeldelser fra brugere verden over. 

Sneaky 3D masken er en jagtkasket og ansigtsmaske samlet i ét lækkert produkt, som du vil blive virkelig glad for i forbindelse med din jagt eller fuglekiggeri. Du kan desuden justere og tilpasse masken ved hjælp af det snoretræk, som den har. Sneaky 3D masken passer perfekt med det Sneaky camouflagetøj fra Deerhunter præsenteret tidligere på listen. Du kan benytte dem sammen for at få absolut ultimativ camouflage igen, uanset om du er typen, som går på jagt, eller typen der blot vil observere dyrelivet helt tæt på.

Det er naturligt, at Sneaky 3D masken vil blive beskidt ved brug, men du kan vaske den uden problemer i din vaskemaskine ved 30 grader. Det er dog vigtigt, at du vasker den med vrangen ud ad og separat fra dit andet tøj. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele ved Sneaky 3D Maske:

 • Ultimativ camouflage
 • Overkommelig pris
 • Praktisk slør for ansigtet
 • 4.6 stjerner ud af 5 på amazon.com
 • Oplagt til pürsch
 • God til ornitologen
 • Justerbar med snoretræk

Muflon Bib Bukser – jubilæumsudgave i høj kvalitet

Muflon Bib bukser er udgivet i forbindelse med Deerhunters 30 års jubilæum, og mærket trækker på en masse erfaring fra kunder og egne oplevelser gennem de 30 år, når de designer produkter. Det er tydeligt at mærke med disse bukser, da det virkelig er et populært sæt camouflagebukser. På amazon.com får smækbukserne imponerende 4.2 stjerner ud af 5 fra de brugere, som har anmeldt produktet. I anmeldelserne er det buksernes evne til at holde brugerne varme, som virkelig bliver fremhævet. Flere beskriver, at de har siddet flere timer i minusgrader uden at have været påvirket af kulden på grund af bukserne. Det er en kvalitet, vi selv er store fans af, så derfor skulle Muflon Bibs bukserne selvfølgelig med på vores liste over essentielt camouflagegrej.

Deerhunter har virkelig gennemtænkt designet af bukserne, så det passer perfekt til de aktive jægere og ornitologer. Bukserne er lavet i forstærkede materialer, som er 4-vejs strækbart, og derfor vil du opleve stor fleksibilitet, når du har dem på. Bukserne har vandtætte lynlåse, så du kan holde dig tør, og lommerne foran, bagpå og på lårene, giver dig rig mulighed for at have diverse udstyr med. Muflon Bib bukserne er formstøbte omkring knæene, så du komfortabelt kan sidde på dem i forbindelse med din tur i skoven. 

I Muflon Bib bukserne er der blevet brugt Thinsulate isolering og Deer-Tex membran. Dertil har bukserne 5 års garanti, og de er særdeles stilfulde. Selerne i bukserne er med til, at du aktivt kan bevæge dig rundt og kravle, uden at de falder ned. De vil tværtimod blive holdt godt på plads.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele ved Muflon Bib bukser:

 • Varme på kolde dage
 • 4-vejs strækbart materiale
 • Smækbukser med seler
 • Vandtætte lynlåse
 • Mange lommer
 • Justerbar talje
 • 3M™ Thinsulate™ isolering
 • Deer-Tex membran

Derfor bruger vi camouflage 

Camouflage bliver ofte brugt af jægere og andre, som ønsker at komme tæt på dyrene. Camouflagetøj kan hjælpe med at forbedre chancerne for at få nedlagt et bytte. Det er derfor, vi benytter camouflage. Det er dog vigtigt at forstå, at camouflage ikke er strengt nødvendigt for at få succes med jagten. Det kommer oftest an på, hvilken måde, du jager på. En jæger, hvis foretrukne våben er riffel, vil eksempelvis kunne nedlægge sit bytte på en større afstand, uden at dyret aner uråd. En jæger med riffel har derfor mindre behov for camouflage. Buejægeren benytter en helt anden jagtform, som kræver en kortere distance til byttedyret. En buejæger kan derfor nyde godt af at bære camouflage jakke, da det vil forbedre chancerne for at komme tættere på.

Som ornitolog er det oftest fugle, du gerne vil tæt på, men fugle er blandt de dyr i skoven med det bedste syn. De ser langt flere detaljer, end vi mennesker selv kan med det blotte øje. De vil hurtigt opdage dig, hvis du har en skrigende farve på. Derfor bruger flere ornitologer camouflage, når de går i skoven for at observere fuglene. Det handler her om at falde så godt i med baggrunden som muligt. 

Farven orange kan beskytte

Det er ikke kun camouflage, der virker slørende for dyrene. Farven orange i skrigende toner kan hjorte og flere andre dyr ikke se, da deres syn er anderledes end vores. De vil opfatte den skrig-orange farve som en grå-gul tone, så den skiller sig ikke ud. Andre jægere kan til gengæld hurtigt spotte den orange farve. Vi kan derfor bedre beskytte os selv mod skuduheld fra andre jægere ved at bære orange. Det er muligt at tage fejl af menneske og dyr, når jægeren bærer de neutrale camouflagefarver. 

Nogle jægere har også dyr med på jagten, og det kan derfor også være en kæmpe fordel at give disse dyr orange på også, så der heller ikke sker uheld for de forkerte dyr. 

FAQ

🧐 Hvordan virker camouflage?

Camouflage virker ved at farverne slører omridset af den person, som bærer camouflage. Det gør, at dyr ikke opfatter personen som faretruende.

🤔 Er camouflage nødvendigt?

Hvis du ønsker at komme helt tæt på dyrene, så kan camouflage hjælpe gevaldigt. Der er dog utallige eksempler på jægere, der er lykkedes med jagten helt uden camouflage.

🤔 Hvorfor bruger nogle jægere camouflage og skrig-orange?

Jægere ønsker ikke at vække opmærksomhed hos dyrene. Camouflage kan få jægeren til at gå i ét med baggrunden, og skrig-orange virker også camouflerende, da flere dyrearter ikke kan se farven.

Denne side er anmeldt af: Isabella S. Krogh Rating 5/5

Om skribent