Lerduekaster Guide:
De bedste automatiske og manuelle lerduekastere

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

5 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Hvis du elsker at være udenfor, er du sikkert også stor fan af langt de fleste friluftsaktiviteter lige fra at vandre i naturen til at tage på jagt.

Hvis du ikke allerede har prøvet det, kan lerdueskydning være en fantastisk udfordring. Det er en sjov aktivitet, som virkelig udfordrer din koordination og dit øjemål – og hvis du bliver glad for det, er det endda muligt at træne derhjemme. Du skal blot bruge en lerduekaster.

Vi har derfor gennemgået markedet for at finde nogle af de bedste kastere til dig.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 5 bedste i test-guiden 2023:

Hvad skal du overveje, før du køber et lerduekastere

Når du køber en lerduekaster, skal du overveje følgende faktorer:

 1. Formål: Overvej, hvor ofte og til hvilke formål du vil bruge lerduekasteren.
 2. Størrelse: Vælg en størrelse, der passer til dit formål og din erfaring.
 3. Pris: Overvej dit budget, da prisen kan variere afhængigt af materiale, størrelse og andre faktorer.
 4. Kvalitet: Vil du være sikker på at lerduekasteren kan holde i langt, så skal du vælge en, der er konstrueret af høj kvalitet.

arrow-more

Vores udvalgte lerduekastere

Manuel Highfly Lerduekaster
Lager

Manuel Highfly Lerduekaster

Gå til bedste pris
599 Kr. hos Pamhule Jagt og Fiskeri
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris I samarbejde med Pricerunner
599 Kr. hos Pamhule Jagt og Fiskeri
Lager

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Workhorse Electric Trap Lerduekaste - automatisk lerduekaster

Hos Adventuresport er vi vilde med Workhorse Electric Trap Lerduekaster inkl. beskyttelsesovertræk fra Champion – og vi er ikke alene. På Google har mere end 100 globale forbrugere anmeldt kasteren og givet den en gennemsnitlig score på 4,8 stjerner ud af 5 mulige – en næsten perfekt karakter.

Dagens bedste priser og tilbud på Workhorse Electric Trap Lerduekaste:

this is ere

Mere om Workhorse Electric Trap Lerduekaste

SPECIFIKATIONER

 • Vægt eksklusiv batteri 16 kg
 • Beregnet til opkobling på et 12 V bilbatteri.

Lerduekasteren har magasin til 50 lerduer, og du har mulighed for at indstille kasteren i tre forskellige kastevinkler. Maskinen adskiller sig fra de øvrige kastere på markedet ved at være automatisk. Til trods for, at maskinen er automatisk, er den stadig nem at transportere. Det gør det nemt for dig at stille kasteren indendørs, når du ikke bruger den. Det skåner også din græsplæne mest muligt.

Maskinen kan kaste op til 67 meter, så der er rig mulighed for at indstille kasteren til lige netop dit niveau. Kasteren har en genspændingstid på 2,5 sekunder, hvilket er en fin standardtid, hvor de fleste kan være med.

Maskinen er også udstyret med en pedaludløser, og så er den nem at montere. Hvis du er relativ ny inden for lerdueskydning, er Workhorse Electric Trap Lerduekaster inkl. beskyttelsesovertræk et godt valg til dig. Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker dig en kaster, der kan benyttes af de fleste skydere.

Fordele og ulemper ved Workhorse Electric Trap Lerduekaste

Fordele

 • Meget bærbar
 • Fungerer godt
 • Let at montere

Ulemper

 • Ledningerne er for korte

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Workhorse Electric Trap Lerduekaste

Manuel Highfly Lerduekaster - mindre lerduekaster til begyndere

Hvis du først lige er gået i gang med lerdueskydning og ikke helt ved, om sporten er noget for dig endnu, kan det være en fordel med Manuel Highfly Lerduekaster fra Champion. Kasteren fungerer manuelt, så du skal selv lade den. Til gengæld fås kasteren til en langt mere overskuelig pris end de øvrige kastere på markedet. Derfor er Manuel – Highfly – Lerduekaster et godt valg, hvis du ikke har lyst til at spendere alt for mange penge på en lerduekaster.

 

Dagens bedste priser og tilbud på Manuel Highfly Lerduekaster:

Mere om Manuel Highfly Lerduekaster

Manuel Highfly Lerduekaster fungerer ved, at du lader kasteren og trækker i en snor. Du har også mulighed for at lave dobbeltkast, hvor der bliver affyret to lerduer på én gang. Det er en fantastisk måde at øge sværhedsgraden på.

Med Manuel Highfly Lerduekaster kan du både kaste med minelerduer og lerduer af mere konventionel størrelse.

Da Manuel Highfly Lerduekaster er en mindre kaster, er den let at transportere. Du kan nemt transportere kasteren indenfor, når du ikke bruger den. På den måde skåner du også både kasteren og din græsplæne.

På Google er forbrugerne også tilfredse med den manuelle lerduekaster. På siden giver forbrugere Manuel Highfly Lerduekaster en gennemsnitlig karakter på 3,7 stjerner ud af 5 mulige.

Fordele og ulemper ved Manuel Highfly Lerduekaster

Fordele

 • Let at transportere
 • Let at montere
 • Manuelt kast
 • Kan skyde både enkelte og dobbelte duer

Ulemper

 • Trættende at betjene
 • Svær at samle
 • Nogle gange går leret i stykker, når det bliver affyret

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Manuel Highfly Lerduekaster

Lerduekaster Håndkaster - håndholdt lerduekaster

Hvis du gerne vil have en kaster, der ikke fylder meget, er håndkasteren fra Champion et formidabelt valg. Håndkasteren fylder ikke meget, og du kan derfor let tage den med dig, hvis du eksempelvis skal ud at rejse.

På Google er forbrugerne også tilfredse med håndkasteren fra Champion. Mere end 17 forbrugere har anmeldt kasteren og giver den 3,7 stjerner ud af 5 mulige.

Dagens bedste priser og tilbud på Lerduekaster Håndkaster:

Mere om Lerduekaster Håndkaster

Da håndkasteren fungerer manuelt, har du mulighed for at kaste lerduer i alle retninger og fra alle tænkelige vinkler. Det er en god egenskab, hvis du gerne vil optimere dit skud.

Kasteren er let at anvende, og så er den ganske enkelt et fantastisk valg, når du gerne vil have en hurtig og let træning. Hvor de øvrige kastere i oversigten tager længere tid at sætte op, kan du blot finde din håndkaster, en lerdue og dit gevær frem – og så er du i gang med træningen.

Fordele og ulemper ved Lerduekaster Håndkaster

Fordele

 • Nem at anvende
 • Håndholdt
 • Perfekt til let træning

Ulemper

 • Kan være trættende at anvende i længden
 • Kan ikke skyde så langt som en automatisk kaster

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Lerduekaster Håndkaster

Outdoors håndholdt lerduekaster - præcis håndkaster med lav vægt

Vil du gerne have skydelængden fra en automatisk lerduekaster, men samtidig også en manuel håndkasters lette vægt? Så er Outdoors håndholdt lerdue kaster lige noget for dig. Kasteren er den første af sin slags.

På Google er forbrugerne også tilfredse med kasteren. Forbrugere har anmeldt kasteren og giver den en gennemsnitlig karakter på 3,6 stjerner ud af 5 mulige.

Dagens bedste priser og tilbud på Outdoors håndholdt lerduekaster:

Mere om Outdoors håndholdt lerduekaster

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 230 g
 • Skudlængde (enkeltvis): ca. 50 meter
 • Skudlængde (double): 20-30 meter

Du får et udseende, der mest af alt minder om en håndkaster, men kasteren er designet til at kunne kaste endnu længere. Faktisk kan kasteren skyde op til 50 meter ved enkeltskud og op til 30 meter ved dobbeltskud.

Outdoors håndholdt lerdue kaster er meget brugervenlig. Du vil opleve, at kasteren altid afskyder lerduerne i præcis den retning, som du ønsker.

Da kasteren er håndholdt, har du også mulighed for at afskyde lerduerne fra alle vinkler. Det gør kasteren til et fantastisk alternativ til de tunge kastemaskiner. Outdoors håndholdt lerdue kaster er desuden også nem at samle. Du behøves derfor ikke være nogen ekspert for at kunne håndtere kasteren.

Fordele og ulemper ved Outdoors håndholdt lerduekaster

Fordele

 • Meget let at transportere
 • Virker godt
 • Let at samle

Ulemper

 • Skal håndteres manuelt

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Outdoors håndholdt lerduekaster

MTM Lerdue håndkaster - god og billig løsning, når du er nybegynder

Hvis du gerne vil have en simpel og letanvendelig håndkaster, bør du overveje lerdue håndkaster fra MTM. Du kan afskyde enkeltduer med håndkasteren, hvor du fuldstændig selv bestemmer retningen. Det giver for alvor mulighed for også at træne de mere skæve vinkler.

Dagens bedste priser og tilbud på MTM Lerdue håndkaster:

Mere om MTM Lerdue håndkaster

Håndkasteren fra MTM er lille og kompakt, så den er nem at have med i bilen, uanset om du skal på rejse eller til træning.

Kasteren har en bemærkelsesværdig rød farve, hvilket gør den nemmere at få øje på, når den eksempelvis ligger på kontoret eller i bryggerset. Det kan være en stor fordel, når kasteren størrelsesmæssig er ret lille, fordi den røde farve gør den let at finde igen.

Fordele og ulemper ved MTM Lerdue håndkaster

Fordele

 • Håndholdt
 • Perfekt til let træning
 • Kraftig, genkendelig farve

Ulemper

 • Skal håndteres manuelt

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om MTM Lerdue håndkaster

Det skal du overveje, før du bruger en lerduekaster

Hvis du er nybegynder inden for lerdueskydning, bør du vide, at der som udgangspunkt er tre forskellige underdiscipliner inden for lerdueskydning; trap, skeet og sporting clays.

Trap

Når du spiller trap, er der en enkelt kastemaskine og fem forskellige skydestationer. Skydestationer vil typisk være ca. 15 meter fra kastemaskinen. Nogle vælger dog at skyde længere væk fra, hvis de er meget garvede skydere. Lerduerne bliver skudt i alle retninger. Derfor ved du aldrig, hvilken vej lerduen vil flyve. De kan både blive skudt lige ud, til højre eller til venstre.

Der er fem spillere i trap. Én af spillerne starter med at skyde fra skydestation 1, spiller nr. 2 fra skydestation nr. 2, spiller nr. 3 fra skydestation nr. 3 osv. Sådan bliver du ved, indtil alle spillere har skudt 5 omgange hver fra hver skydestation.

Skeet

Du kan også vælge at spille skeet. Der er et lavt hus, et højt hus og otte skydestationer. I husene er der kastemaskiner, der skyder lerduer. I de høje huse affyres lerduerne ca. 4,5 meter over jorden. I de lave huse bliver lerduerne affyret ca. 90 cm. over jorden.

I skeet er der også fem spillere, der skal i alt skal skyde 25 gange. Det vil variere, hvor mange gange der skal skydes fra hver station.

Sporting clays

Endelig er der også sporting clays. Disciplinen er designet til at minde mest mulig om rigtig duejagt.

Samtlige spillere affyrer typisk 100 skud i alt. Spillerne følger en bane, hvor lerduerne vil blive skudt ud med forskellige hastigheder og i forskellige retninger. Der kan være mellem 3 til 4 kastemaskiner, og banen vil typisk stige i sværhedsgrad, jo længere du kommer.

Kilde: Gulfcoastclays.com

Guide om lerduekastere

Inden du køber en lerduekaster, bør du gøre dig nogle overvejelser.

 • For det første bør du overveje genspændingstiden på maskinen. Nogle foretrækker, at lerduerne kommer hurtigt efter hinanden.

Hvis du bare gerne vil skyde i et mere normalt tempo, bør du gå efter en maskine, der skyder med 1,75 sekunders mellemrum. De kan dog være svære at få fat på til hjemmebrug. I så fald kan en maskine med en genspændingstid på 2,5 sekunder også gå an.

 • Hvis du skal anvende lerduekasteren derhjemme, bør du også gå efter en maskine, der er let at transportere. Lerduekastere er ret tunge, så derfor er det en fordel, hvis der er hjul eller andre egenskaber, der gør maskinen lettere at transportere.
 • Du bør også overveje, hvor meget kontrol du ønsker at have over maskinen. Traditionelt er lerduekastere udstyret med en pedalfod.
 • Derudover bør du også overveje, hvor mange vinkler kasteren skal kunne affyre fra. Nogle kastere kan kun affyre fra nogle få forudbestemte vinkler, mens andre kastere kan justeres til at skyde fra alle tænkelige vinkler. Typisk vil maskinerne med flere vinkler være dyrere, så det er naturligvis også et spørgsmål om, hvad dit budget er.

Kilde: Ventsmagazine.com

Sådan får du det bedste ud af din lerduekaster

Når du skal begynde til lerdueskydning, er der ting, du kan gøre for at blive bedre. Først skal du finde ud af, hvilket øje, der er dit dominerede øje.

Efter dit dominerende øje skal du lære at stå korrekt. Hvis dit højre øje er dominerende, bør du have venstre fod forrest og omvendt, hvis dit venstre øje er dominerende. Vægten skal være på det forreste af din fod, og din tå skal pege derhen, hvor du gerne vil skyde.

Det er vigtigt, at du lærer at skyde korrekt. Lerduen bevæger sig hurtigt, så derfor er det nødvendigt at sigte foran lerduen, hvis du skal ramme den.

Derudover er det kun tilbage at sige, at øvelse gør mester. Derfor må du øve dig igen og igen, indtil du lærer at mestre lerdueskydning.

Kilde: Sportscoverdirect.com

FAQ

Hvad skal jeg overveje, inden jeg anvender en lerduekaster?
Du bør overveje, hvilken disciplin inden for lerdueskydning, du gerne vil øve dig på. Der findes forskellige modeller til forskellige discipliner.
Kan jeg opsætte en lerduekaster på min ejendom?
Ja, men der er nogle love og regler, som du skal følge, hvis du vil opsætte en lerduekaster.
Er lerduekastere lovlige at anvende?
Ja, hvis du følger reglerne for anvendelse af dem.
Hvilken automatisk lerduekaster er bedst?
Det kommer helt an på dine personlige behov og præferencer. Vi har fundet et udvalg af de bedste modeller på markedet, så du kan finde den, der matcher dine behov.
Det kommer an på, hvilken disciplin inden for lerdueskydning, du vil anvende maskinen til. Husk at følge instruktionerne, der følger med produktet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme