Bedste åndbare waders:
Gør din fisketur mere behagelig

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Inden for de seneste år er åndbare waders for alvor vundet frem og er blevet et attraktivt alternativ til waders i PVC eller neopren. De er ideelle til alle former for aktivt fiskeri, samtidig med at de er lette og giver den ultimative ventilation i sommermånederne.

De er som udgangspunkt en smule dyrere end de andre typer waders. Det er derfor en god idé, hvis du på forhånd ved, hvad du skal kigge efter – og om åndbare waders i det hele taget er det rigtige valg til dine behov. Vi har taget et nærmere kig på flere forskellige former for åndbare waders og har udvalgt 2 gode bud på markedet til vores testoversigt ved hjælp af forbrugeranmeldelser.

Så kan du blive helt klar til fisketuren med åndbare waders, der matcher dine behov, når du kaster snøren ud.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste i test-guiden 2023:

Hvad skal du overveje, før du køber et åndbare waders

 • Hvilken type waders passer til dine behov? Har du brug for ekstra varme med et par neopren waders, et par gode allround og prisvenlige waders i PVC eller masser af ventilation i et par åndbare waders? Spørg dig selv, hvor du skal fiske, og om du f.eks. skal bevæge dig meget på fisketuren eller står mere stille.
 • Hvor ofte skal du bruge dine waders? Skal du bruge dem gentagne gange, er det ofte bedst at vælge et par af en bedre kvalitet. Pris og kvalitet hænger sammen.
 • Hvilket design går du efter på dine åndbare waders? Skal de være med integrerede støvler eller sokker? Ønsker du bukser med et justerbart selesystem?
 • Hvordan klarer de forskellige åndbare waders sig i test? Læs gerne både feedbacken fra eksperter og forbrugere, så du kender svagheder og ulemper for de pågældende produkter.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vores udvalgte åndbare waders

Patagonia Swiftcurrent Expedition
Lager

Patagonia Swiftcurrent Expedition

Bedste waders til den kvalitetsbevidste Gå til bedste pris
5.599 Kr. hos TopGrej
Læs vores anmeldelse
Lager
Patagonia W's Swiftcurrent Waders
Lager

Patagonia W's Swiftcurrent Waders

Gå til bedste pris
3.699 Kr. hos TopGrej
Læs vores anmeldelse
Lager
Bedste waders til den kvalitetsbevidste test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Patagonia Swiftcurrent Expedition - waders lavet af 100% genanvendt polyester mikrofiber

Patagonia var de første på markedet til at designe waders af 100% genanvendt polyester mikrofiber. Materialet er robust, og modellen er samtidig let og åndbar at have på.

Patagonia Swiftcurrent Expedition
Bedste waders til den kvalitetsbevidste

Dagens bedste priser og tilbud på Patagonia Swiftcurrent Expedition:

 • 100% genanvendt polyester mikrofiberstof
 • Komfortable venstre og højre støvler
 • Polstrede stropper i høj kvalitet

Mere om Patagonia Swiftcurrent Expedition

SPECIFIKATIONER

 • Vand/vindtæt membran
 • 100% vandtæt flip-out lomme
 • Håndvarmelomme

Eksperterne er også begejstrede for produktet i deres anmeldelser. Flyculture skriver i sin anmeldelse, at Swiftcurrent er udstyret med indbyggede knæpuder. Det kan være en fordel, hvis du af og til sætter dit knæ ned på sandbunden. Anmelderen er også glad for de polstrede stropper, som sørger for en god komfort. Eksperten konkluderer, at modellen er dyr men solid of komfortabel. Vi har derfor inkluderet Swiftcurrent i vores testoversigt, fordi du får god kvalitet for pengene.

Patagonia skriver selv om produktet, at Swiftcurrent er lavet med fokus på mobilitet og komfort. Overdelen er lavet af 100% genanvendt polyester mikrofiber, som er et let og åndbart materiale. Underdelen er lavet af et 100% genanvendt dobbeltvævet materiale, som er tungere end overdelen. Underdelen er lavet i et mere slidstærkt materiale for bedre holdbarhed. Swiftcurrent er også lavet med en 4-lags membran, der sørger for 100% vandtæthed.

Det lette og åndbare materiale er derfor ideelt til dig, der gerne vil kunne bevæge sig frit rundt. Sømmene og samlingerne er også placeret, så det mindsker slitage på wadersene. Det er med til at højne kvaliteten og levetiden på vadebukserne.

Swiftcurrent er designet med komforten og pasformen i fokus. Benene er designet i en ergonomisk pasform, så de sidder godt på kroppen. Neoprensokkerne er også anatomisk udformet, så de passer til dine fødder. Der er både lavet en venstre- og en højre-støvle, som øger komforten. Det kan virke som en selvfølge, men mange fabrikslavede modeller er ikke designet med en højre- og venstrefod.

Swiftcurrent er også udstyret med aftagelige knæpuder, som sikrer en god komfort, når du knæler. Du kan nemt tage knæpuderne ud, hvis du ikke synes, at de er nødvendige.

Hvis wadersene er enten for lange eller for korte, kan du også nemt justere dem i stropperne. Patagonia har lavet polstrede stropper, som øger komforten.

Wadersene er udstyret med en vandtæt flip-out lomme, hvor du kan opbevare nøgler og mobil. På fronten finder du en håndvarmelomme, så du kan varme dine hænder på kolde dage.

Hvis du er på udkig efter god kvalitet og komfort, så er Patagonia Swiftcurrent Expedition noget for dig.

Fordele og ulemper ved Patagonia Swiftcurrent Expedition

Fordele

 • Komfortable venstre og højre støvler
 • Polstrede stropper i høj kvalitet
 • 100% genanvendt polyester mikrofiberstof
 • Justerbart selesystem der hurtigt kan løsnes
 • Aftagelige knæbeskyttere af skum
 • God åndbarhed

Ulemper

 • Høj prisklasse
 • I den dyrere ende af prisskalaen

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Patagonia Swiftcurrent Expedition

Patagonia W's Swiftcurrent Waders - lavet af genanvendte materialer

Patagonias W’s Swiftcurrent Waders Smolder Blue hører hjemme i mellemprisklassen. De er et godt valg til dig, der søger et par prisvenlige waders, men stadig i høj kvalitet. Wadersene er af modellen Stockingfoot og har integrerede sokker frem for støvler. Du skal huske at købe støvler med som ekstra tilbehør.

Dagens bedste priser og tilbud på Patagonia W's Swiftcurrent Waders:

 • Genanvendt polyester mikrofiber
 • Justerbart selesystem
 • Åndbare

Mere om Patagonia W's Swiftcurrent Waders

SPECIFIKATIONER

 • Waders med sokker
 • Durable H2No™ Performance Standard genanvendt polyester mikrofiber
 • DWR-finish
 • 100% vandtæt og åndbar membran
 • Flere lommer, bl.a. håndvarmerlommer, flip-out lomme og frontlommer
 • Sømme med en maksimal komfort

Forbrugerne hos Google Shopping har bedømt Patagonias W’s Swiftcurrent Waders Smolder Blue til karakteren 3,9/5 stjerner. Dee ligger en smule lavere i brugerkarakter end de andre waders på listen. Det er dog stadig et godt og alsidigt valg, hvis du skal bruge dine waders indimellem.

Materialet til Patagonia W’s Swiftcurrent Waders Smolder Blue er genanvendt polyester mikrofiber forsynet med en 100% vandtæt og åndbar membran. Wadersene er behandlet med en DWR-finish, hvorfor de giver dig 100% vandtæthed.

Som flere af de andre modeller på listen har Patagonia W’s Swiftcurrent Waders Smolder Blue et justerbart selesystem, så du selv har mulighed for at justere dem, som du ønsker det. Du får et godt udvalg af forskelligartede lommer, så du f.eks. både kan tage mobiltelefon og nøgler med dig. Lommetyperne tæller bl.a. frontlommer med lynlås og håndvarmerlommer. Åndbare waders har ofte fået ry for at være mindre holdbare end f.eks. waders i neopren og PVC. Med W’s Swiftcurrent Waders Smolder Blue vil holdbarheden ligge på et lavere niveau end med de dyrere modeller på listen.

Fordele og ulemper ved Patagonia W's Swiftcurrent Waders

Fordele

 • Stor komfort
 • God pasform
 • Justerbart selesystem

Ulemper

 • Støvler skal tilkøbes
 • Tynde stropper
 • Lav holdbarhed

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Patagonia W's Swiftcurrent Waders

Guide – hvorfor vælge åndbare waders frem for waders i PVC eller neopren?

Waders er et uundværligt udstyr, når du skal på fisketur, hvad enten du elsker at fiske fra bredden eller gerne bevæger dig ud i vandet. Du kan dog også bruge dem, når du en eftermiddag skal ud at tjekke rejerusen, når du arbejder i dambruget eller dyrker diverse hobbyaktiviteter under våde forhold.

Du kan vælge waders i forskellige designs, men det klassiske design er et par vandtætte bukser med seler – enten med eller uden integrerede støvler. De går som regel fra fødderne og op til brystet som overalls, men de kan også fås i buksevarianter.

Der er store fordele ved at fiske i waders. Du får en langt større bevægelsesfrihed, fordi du kan bevæge dig fra bredden og flere meter ud i vandet. Det er især perfekt, hvis du har brug for at flytte sted alt efter fiskestimernes bevægelsesmønstre.

Når du skal vælge waders, skal du tage udgangspunkt i flere ting. Det spiller f.eks. ind, om du fisker i årets kolde måneder eller om sommeren, og hvor aktiv du er under aktiviteten.

Fordele og ulemper ved waders i PVC og neopren

Waders i PVC har længe været det klassiske valg for fiskere – og mange ynder at holde fast ved dem. De har været betragtet som det gode og prisvenlige valg, der fungerer til næsten alle former for fiskeri. De har desuden den store fordel, at de er ret holdbare og svære at ødelægge.

Der er dog flere ulemper ved at vælge PVC-waders. Skal du ud at fiske under kolde forhold, får du ikke ret meget varme med materialet. Du skal forberede dig på at skulle bære flere lag under dine waders. Skal du omvendt fiske i sommermånederne, eller bevæger du dig meget, mangler waders i PVC den åndbarhed, der kan gøre oplevelsen endnu mere komfortabel.
Waders i neopren er det ideelle valg, hvis du ønsker et par varme waders til vintermånederne. Du undgår de mange lag som med et par waders i PVC. De mangler til gengæld også åndbarheden og bliver ikke anbefalet til sommerbrug.

Kilder: Flyrods.com og Duranglers.com

Fordele og ulemper ved åndbare waders

Problemet med waders i både PVC og neopren er manglen på åndbarhed. Derfor har producenterne også i de seneste år fokuseret på at præsentere forbrugerne for alternativer.

De åndbare waders er blevet et hit og er et perfekt valg til fiskeren, der bevæger sig meget undervejs – eller som måske skal klatre op og ned i løbet af dagen. De giver stor fleksibilitet og komfort, da de er nogen af de letteste waders på markedet.

I forhold til de åndbare waders, er de dyrere end både waders i PVC og neopren, så du kan spørge dig selv, om prisen er for høj til det antal gange, du skal bruge dine waders i løbet af et år.

Du skal også være forberedt på, at de åndbare waders ikke er lige så slidstærke som dem i neopren og PVC. De kan godt have en tendens til at få flere rifter. Producenterne er opmærksomme på udfordringen og forfiner løbende de forskellige teknologier. Du skal også være opmærksom på, at de forskellige waders kan fås med et forskelligt antal lag.

I mange tilfælde kan det varmt anbefales, at du køber 1-2 par waders, så du kan veksle mellem dem alt efter årstiden.

Kilde: Fiskesaeson.dk

Sådan vedligeholder du dine åndbare waders

Der er flere gode råd til, hvordan du passer bedst muligt på dine waders. Du kan med fordel:

 • Tør dine waders efter brug, og gerne i et tørt rum ved stuetemperatur.
 • Lad ikke dine waders ligge i bilen, da sollyset kan ødelægge dem.
 • Vask dine waders i ny og næ, så du fjerner de mindste snavspartikler.
 • Genimprægnér dine waders i ny og næ.

Kilde: Thewadinglist.com

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Flyrods.com

Flyrods.com er websitet, der giver dig en viden om fiskeudstyr.

Vi har hentet inspiration i artiklen ”How should waders fit”, der kommer ind på de punkter, der er vigtige i købsprocessen.

Du kan se artiklen her

Duranglers.com

Duranglers Fly Shop er en amerikansk forhandler af fiskegrej, der blev stiftet tilbage i 1983.

Artiklen ”Buying waders online – A how to guide” har været en af vores inspirationskilder til vores supplerende guide om waders.
Du kan se artiklen her

Thewadinglist.com

Thewadinglist.com er et website, der bl.a. dykker dybere ned i fiskegrej og gode tips til de forskellige former for fiskeri.

Vi har primært anvendt Thewadinglist.com’s artikel ”Best Waders for fly fishing – ultimate buyer’s guide”.

Artiklen er opdateret den: 26. juli 2021
Du kan se artiklen her

Fiskesaeson.dk

Websitet Fiskesaeson.dk har dansk oprindelse og henvender sig til alle, der har en interesse i lystfiskeri.

Websitet har en meget udførlig guide til køb af waders – ”Waders – din ultimative guide til den perfekte waders”.
Du kan se artiklen her

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er navnet på en annonceplatform fra søgemaskinen Google. Google shopping sammenligner produktbilleder, produkttitler og brugeranmeldelser.

Du kan se brugeranmeldelserne for Simms G4Z PRO Waders Stockingfoot Slate her
Du kan se brugeranmeldelserne for Simms Freestone Waders her
Du kan se brugeranmeldelserne for Simms G4 PRO Waders Stockingfoot Slate her
Du kan se brugeranmeldelserne for Patagonia Men’s Swiftcurrent Expedition Zip-Front Waders her
Du kan se brugeranmeldelserne for Guideline Laxa 2.0 her
Du kan se brugeranmeldelserne for Patagonia W’s Swiftcurrent Waders Smolder Blue her

FAQ

Hvilke åndbare waders er bedst?
Du kan med fordel tjekke de åndbare waders, der har klaret sig bedst i test. Det giver dig et godt indblik i fordele og ulemper set med eksperternes øjne. I vores testgennemgang er testvinderen Simms G4Z PRO Waders Stockingfoot Slate.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber åndbare waders?
Åndbare waders er et perfekt valg til dig, der bevæger dig meget på fisketuren, eller som måske skal klatre op og ned i løbet af dagen. De giver stor fleksibilitet og komfort. Skal du primært fiske i de kolde måneder, kan det være værd at skifte over til et par i neopren.
Hvordan vælger jeg de bedste åndbare waders?
En god idé er at se på, hvor mange lag de åndbare waders har. De kan have fra 2 lag og opefter. Jo flere lag de har, desto mere robuste er de.
Hvad skal jeg bære under åndbare waders?
Det kommer meget an på årstiden. Bruger du dem i sommermånederne, kan du nøjes med et tyndt lag. I de koldere måneder er du nødsaget til at supplere med flere lag for at kunne holde varmen, eller skifte over til et par i neopren.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme