Test-oversigt:
Test-oversigt: Et udvalg af de bedste hometrainers til indendørs cykeltræning
Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.
Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere
Selvom sommeren går på hæld, behøver din cykelsæson ikke være slut. Det kan være svært at finde motivationen til at bevæge sig ud i mørke og kulde, men hvis du investerer i en god hometrainer, kan du tage træningen med indenfor og holde dine træningsmål ved lige henover vinteren.
Når du kigger på hometrainers, er det vigtigt, at du vælger én, der er kompatibel med størrelsen på din cykel. Derefter skal du overveje:
- Modstand: Hvor stor modstand skal din hometrainer kunne give? Det er angivet i watt. Hvis du skal have en varieret træning, skal du gå efter mindst 700 watt, mens omkring 2000 watt er ideelt, hvis du ønsker stor modstand.
- Stigningsprocent: De fleste hometrainers har en stigningsprocent mellem 15 og 25 %. For langt de fleste vil 15 % være nok, men det kan være, du primært kører på stigninger og gerne vil have mere variation.
- Bremsetype: Du kan vælge mellem elektromagnetiske eller hydrauliske bremser. Elektromagnetiske bremser indstiller automatisk modstanden ud fra din træning og er meget begyndervenlige. Hydrauliske bremser kan give større modstand, stejlere bakker og kan indstilles manuelt.
- Tilkoblingsmuligheder: De fleste hometrainers kan kobles sammen med træningsapps som Zwift, BKOOL og TrainerRoad med bluetooth eller ANT+, men i nogle tilfælde skal antennen tilkøbes.
Vi har fundet otte af de bedste hometrainers på markedet, som eksperterne roser. Vi præsenterer fordele og ulemper ved cykeltrænerne, så du kan sammenligne modstand, stigningsprocenter m.m. for at træffe det rigtige valg for dig.
På listen fremhæver vi hometrainers fra blandt andet Wahoo, Tacx og Saris. Vi viser dig modeller, der er konkurrencedygtige på pris, opsætning og kvalitet, så du kan vælge ud fra dine ønsker til din indendørs træning.
Vores udvalgte hometrainers
Wahoo KICKR Core
Læs vores anmeldelseTacx Flux 2 Smart hometrainer
Læs vores anmeldelseElite Suito hometrainer
Læs vores anmeldelseTacx Neo 2T Smart
Læs vores anmeldelseEn test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.
De 7 bedste i test-guiden 2024:
Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports
Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.
Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:
- Officielle og uvildige tests af produkter
- Kundeanmeldelser
- Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
- Garantier, service og omdømme hos forhandleren
- Viden om præferencer hos vores læsere
Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.
Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.
Wahoo KICKR Core - stabil og brugervenlig hometrainer
Bikeradar giver hometraineren fra Wahoo 4,5 ud af 5 stjerner i test. De fremhæver, at den er stabil og nem at bruge. De skriver også, at selvom hometraineren ikke er så kompakt som andre modeller, så får du til gengæld en meget realistisk cykeloplevelse.
Zwift Insider giver også hometraineren en god anmeldelse med 4,3 ud af 5 stjerner. De roser den for at være holdbar og stabil i konstruktionen og for at give dig en støjsvag cykeltur.
- Realistisk cykeloplevelse
- Støjsvag
- God konstruktion
Mere om Wahoo KICKR Core
SPECIFIKATIONER
- 1800 watt modstand
- Vægt: 18 kg
- Passer til hjulstørrelser fra 24″ til 29″
- Kan simulere op til 16 % stigning
- ANT+ og bluetooth
- Kompatibel med Wahoo Climp, Zwift, CKOOL m.m.
Wahoo Kickr Core er en smart-trainer, der kan forlænge cykelsæsonen, fordi du kan tage cykelturen ind i stuen. Den har 1800 watts modstand og kan simulere stigninger på op til 16 %, så du kan få en effektiv træning.
Den har direct mount, hvilket betyder, at du monterer cyklen direkte på hometraineren og du skal ikke bruge baghjulet. Derfor får du en meget realistisk cykeloplevelse.
Hvis du træner ved at vælge ruter i apps som Zwift, Trainerroad eller BKOOL, så kan du også bruge dem sammen med denne trainer. Den er kompatibel med stort set alle træningsapps og benytter sig både af ANT+ og Bluetooth. Den har en integreret kadencesensor, der justerer dit træningspas, så du ligger på den optimale kadence af pedalomdrejninger pr. minut.
Den har ikke nogen kassette, så den skal du tilkøbe. Den er kompatibel med 8, 9, 10 eller 11 speed SRAM eller Shimano kassetter.
Fordele og ulemper ved Wahoo KICKR Core
Fordele
- Støjsvag
- Nem at sætte op
- God konstruktion
- ANT+ og bluetooth
Ulemper
- Intet transporthåndtag
- Skal kalibreres ugentligt
Tacx Flux 2 Smart hometrainer - konkurrencedygtig hometrainer
Cycling Weekly giver Tacx Flux 2 en god anmeldelse. De kalder den for en yderst konkurrencedygtig hometrainer, der har en realistisk køreoplevelse. Desværre kan den ikke foldes sammen, men den kan kobles nemt sammen med software og apps, så du får nemmere ved at fuldføre din træningsplan.
På Amazon har forbrugerne vurderet hometraineren til 4,4 ud af 5 stjerner. Her nævner flere, at det virker som at køre på vejene, når du bruger hometraineren. Nogle skriver også, at det en prisvenlig model i en høj kvalitet.
- Nem at sætte op
- Realistisk kørefornemmelse
- Modstand på op til 2000 watt
Mere om Tacx Flux 2 Smart hometrainer
SPECIFIKATIONER
- Modstand på op til 2000 watts
- Stigning på op til 16 %
- Simulerer ikke nedkørsler
- Vægt: 16 kg
- Tungt svinghjul på 7,5 kg
- Bluetooth tilkobling (ANT+ hvis antennen tilkøbes)
Flux 2 er den forbedrede version af Tacx’ Flux-model. Den har blandt andet fået en lang arm på bagskifteren. Her monterer du cyklen uden baghjulet og påfører modstanden direkte på bagakslen. På den måde får mere nøjagtige mål af din hastighed og kadence.
Hometraineren kan yde en modstand på op til 2000 watt, hvilket er en forbedring på 25 % i forhold til tidligere modeller. På trods af den høje ydeevne er den en særdeles støjsvag model, der ikke forstyrrer resten af familien, når du træner.
Den har en elektrobremse, som nemt kan kobles trådløst sammen med apps ved hjælpe af Bluetooth. Den har mulighed for at tilkoble via ANT+, men antennen til dette medfølger ikke, så den skal du tilkøbe separat.
Du kan blandt andet bruge den sammen med Zwift og TrainerRoad, så du kan indstille ruter fra virkeligheden og få en realistisk cykeloplevelse. Den understøtter stigninger på op til 16 %, men simulerer ikke nedkørsler.
Fordele og ulemper ved Tacx Flux 2 Smart hometrainer
Fordele
- Simpel tilkobling af enheder/software
- Nem at sætte op
- Realistisk kørefornemmelse
- Meget stabil og stille
- God konstruktion
Ulemper
- Kan ikke foldes sammen
- Skal bruge ekstern strømkilde
Wahoo Kickr Climb hometrainer - god til specfikke træningsmål
Cycling News giver Wahoo Kickr Climb 4,5 ud af 5 stjerner i deres anmeldelse. De fremhæver, at hometraineren er hurtig til at følge med på terrænændringer og er kontrolleret nok til at undgå slag med forenden af cyklen. Med denne model får du en realistisk cykeloplevelse, der kan hjælpe dig med at nå dine træningsmål hurtigere.
Dagens bedste priser og tilbud på Wahoo Kickr Climb hometrainer:
- Realistisk cykeloplevelse
- Montering via forgaffel
- Hurtig til at følge med på terrænændringer
Mere om Wahoo Kickr Climb hometrainer
SPECIFIKATIONER
- Simulerer stigninger på op til 20 % og nedkørsler på -10 %
- Montering på forgaflen
- Real-tune grade
- Manuel justering med fjernbetjening
- Wahoo Kickr Core medfølger ikke
Hvis du allerede har en Wahoo Kickr Core eller en cykelrulle, kan du tage din træning til det næste niveau med en Wahoo Kickr Climb. Du monterer cyklen via forgaflen og så får du højere stigninger at køre på, end hvis du kun bruger en enhed til baghjulet.
Hometraineren simulerer stigninger på op til 20 % og nedkørsler på -10 %. Den arbejder sammen med Wahoo Kickr eller Kickr Snap, men du kan også koble den sammen med en tredjepartsapp som Zwift eller BKOOL og indstille din træning til ruter fra det virkelige liv.
Du indstiller Kickr Climb manuelt ved hjælp af en fjernbetjening og kan vælge mellem låste og ulåste klatringstilstande.
Fordele og ulemper ved Wahoo Kickr Climb hometrainer
Fordele
- Kontrolleret nok til at undgå slag på cyklens forende
- Hurtig til at følge med på terrænændringer
- Realistisk cykeloplevelse
Ulemper
- Føles ikke så fastlåst som forhjulsmodeller
Elite Suito hometrainer - god værdi for pengene
Elite Suito får gode anmeldelser af Cycling Weekly og Bike Radar, der begge giver den 4,5 ud af 5 stjerner. Cycling Weekly fremhæver, at det er nemt at sætte enheden op og at den har en glat cykelfølelse. Bike Radar roser også opsætningen af hometraineren og selvom den ikke er helt så stille og nøjagtig som andre topmodeller, så får du meget værdi for dine penge.
- Maksimal modstand på 1900 watt
- Simulerer stigninger på op til 15 %
- Glat cykelfølelse
Mere om Elite Suito hometrainer
SPECIFIKATIONER
- Medfølgende riser/forhjulsstøtte
- Simuleret stigning: 15 %
- Modstand: 1900 watt
- Akselkompatibilitet: 130/135 Quick Release, 140×12 thru-axle
- Kompatibel kassettetype: 11 gears Shimano HG Type
Med Elite Suito får du god værdi for pengene. Den har en maksimal modstand på 1900 watt. Den kan simulere stigninger på op til 15 % og måle watt med en præcisionsafvigelse på kun 2,5 %.
Når du får hometraineren hjem, tager det kun få minutter at pakke den ud, før du kan komme i gang med træningen. Der følger en forhjulsstøtte med ved købet, så det eneste, du skal gøre, er at folde støttebenene ud, afmontere baghjulet og sætte cyklen på hometraineren og så er du kørende.
Den er kompatibel med de fleste cykling-apps, så du kan tracke din træning, lave en træningsplan eller indstille ruter fra det virkelige liv. Så kan du køre ræs med dig selv og andre og indstille ruter fra populære etageløb, så du virkelig kan teste dig selv.
Du skal købe en kassette ved siden af – den typer, der passer til, er 11-gears Shimano HG type.
Fordele og ulemper ved Elite Suito hometrainer
Fordele
- Glat cykelfølelse
- Nem opsætning
- God pris
Ulemper
- Larmer mere end andre modeller
Tacx Neo 2T Smart - støjsvag model med mange features
Outdoor Gear Lab giver cykeltræneren 5 stjerner, fordi den ikke behøver nogen kalibrering. Den har en realistisk vejfornemmelse og er kompatible med mange cykler og apps.
Hos Cycling Weekly er de også begejstrede for hometraineren. De roser den for en hurtig og realistisk justering af modstand og for at være stabil og stille. Begge anmeldere nævner, at enheden er til den tunge side, men derfor står den også mere solidt på underlaget.
- Støjsvag
- Virker uden strømkilde
- Realistisk vejfornemmelse
Mere om Tacx Neo 2T Smart
SPECIFIKATIONER
- Kan anvendes uden strøm
- Simulerer stigning op til 25 %
- Støjsvag
- ANT+ og Bluetooth tilkobling
- Uden kassette: passer til Shimano og SRAM
Neo 2T er en opgradering af Tacx’s tidligere model Neo 2. I opgraderingen har der været fokus på at skabe en særdeles realistisk køreoplevelse.
Stigninger og sprint føles, som når du kører på landevejene, da du får modstand allerede ved en fart på 3 km/t. Du kan simulere stigninger på op til 25 % og få modstand på op til 2200 watt.
Hvis du kobler den sammen med Tacx’s egne apps eller andre apps som Zwift og TrainerRoad, kan du indstille din ønskede rute, så du har stor indflydelse på, hvad du vil fokusere på i din træning på en given dag.
Modellen er særdeles støjsvag, fordi placeringen af magneterne, der skaber modstanden, er god, så du ikke kan høre, når vinden fra svinghjulet passerer dem. Cykeltræneren har en indbygget kontaktløs sensor, der giver en nøjagtig kadence-måling og en god pedalomdrejningsanalyse.
Fordele og ulemper ved Tacx Neo 2T Smart
Fordele
- Hurtig og realistisk modstandsjustering
- Støjsvag
- Meget stabil
- Virker uden strømkilde
Ulemper
- Svær at transportere
Saris M2 Smart Trainer - letvægts hometrainer
Bike Radar giver Saris M2 4 stjerner i deres købeguide. I guiden fremhæver de, at enheden er let i vægt og derfor god at transportere. De skriver også, at hometraineren har en god følelse, men fordi den kun har et 1,2 kg svinghjul, kan den ikke konkurrere med topmodellerne på dette område.
Forbrugerne på Google vurderer hometraineren til 4,5 ud af 5 stjerner. Her skriver flere, at den er nem at sætte op, mens andre fremhæver fordelen ved at kunne koble den sammen med apps som Zwift.
Dagens bedste priser og tilbud på Saris M2 Smart Trainer:
- Kan kobles sammen med apps
- Foldbar
- Nem at flytte
Mere om Saris M2 Smart Trainer
SPECIFIKATIONER
- Op til 1500 watt
- Stigninger på op til 15 %
- Elektromagnetisk modstand
- '+/- 5 % nøjagtig effektmåling
- Integreret kadence-, hastighed- og powermåler
- Zwift certificeret
Hometraineren fra Saris giver dig elektromagnetisk modstand, når du skal tage cykeltræningen indenfor, når sæsonen er slut. Den kan klare en træning på op til 1500 watt og kan simulere stigninger på op til 15 %.
Cykeltræneren er Zwift certificeret, så derfor virker den optimalt med appen. Gennem den kan du køre velkendte ruter fra etapeløb, tracke din træning, race mod andre m.m. På den måde bliver du motiveret til at holde ved træningen, fordi den ikke bliver for ensformig.
Den har en integreret sensor, der måler kadence, hastighed og power med en nøjagtighed på +/- 5 %. Derfor kan du spore selv de mindste fremskridt i din træningsplan.
Fordele og ulemper ved Saris M2 Smart Trainer
Fordele
- Budgetvenlig
- Nem at flytte
- Foldbar
Ulemper
- Larmer lidt
- Kørefornemmelsen kunne være bedre
Elite Trainer Direto XR-T - høj simuleret stigningsgrad
Bike Radar vurderer Elite Direto XR til 4 stjerner. De fremhæver, at du får alt, hvad du skal bruge for at komme godt i gang. Foden har ingen quick-release mekanisme, men den har et stort svinghjul og en høj simuleret stigningsgrad.
Forbrugerne på Google har bedømt hometraineren til 4,7 stjerner ud af 5. Her nævner flere anmeldere, at du får en god ydeevne og en støjsvag maskine.
Dagens bedste priser og tilbud på Elite Trainer Direto XR-T:
- Meget støjsvag
- Stigning på 24 %
- Kassette medfølger
Mere om Elite Trainer Direto XR-T
SPECIFIKATIONER
- Riser blok til forhjulet medfølger
- Integreret strømmåling
- Indre svinghjul
- Stigning på op til 27 %
- Foldbar
Elite Direto XR er en nem enhed at bruge. Du får det hele med i kassen med det samme, så du ikke behøver sætte dig ind i en masse for at komme i gang med indendørstræning.
Der medfølger en Shimano 105 11-speed kassette, der allerede er installeret. Du får også en riser blok til forhjulet, så det kommer op i højden og ikke skal stå på gulvet og risikere at lave grimme mærker.
Hometraineren er kompatibel med både racercykler og mountainbikes, der har almindelig quick release eller 142×12 mm thru-axle. Din cykel skal have en baggaffel med en invendig bredde på 130/135 mm for at passe i enheden.
Fordele og ulemper ved Elite Trainer Direto XR-T
Fordele
- Meget støjsvag
- Kompatibel med racercykler og mountainbikes
- Shimano 105 11-speed kassette medfølger
- Stigning på 24 %
Ulemper
- Høj prisklasse
Sådan vælger du din hometrainer
Den maksimale modstand
Modstanden indikerer bremsekraften. Den er angivet i watt. Du skal indstille modstanden ud fra dine træningsmål, alt efter om du vil simulere bakkekørsel, sprint eller andet. Hvis du skal have muligheden for en varieret træning, skal du gå efter en maksimal kraft på over 700 watt.
Bremsetype
Home trainerens bremsesystem og svinghjul indikerer, hvor jævn et tråd du får i pedalerne.
Hometrainers med hydrauliske bremser er mere støjsvage end elektromagnetiske udgaver og føles mere som at køre på en rigtig cykel. Denne type bremser kan også give den største modstand og kan simulere meget stejle bakker. Det er et godt valg til dig, der er øvet på en home trainer, da du har stor fleksibilitet og kan indstille den ud fra dine ønsker til din træning.
Elektromagnetiske bremser er gode til at give dig en interaktiv oplevelse. Her ændres modstanden automatisk ud fra hastigheden på hjulet, så du ikke skal indstille noget manuelt. Det er et godt sted at starte for nybegyndere, da den er nem at bruge.
Tilkobling
For at gøre din træningssession sjovere, kan du koble din hometrainer op til en app, der kan give dig en interaktiv cykeloplevelse ved at simulere løb eller videoer af virkelige cykelruter.
Cykelsimulatorerne som Zwift, TrainerRoad og BKOOL kan kobles din PC, tablet eller telefon sammen med din hometrainer. Zwift er et populært cykelunivers, hvor du kan træne i en gruppe, køre tests mod dig selv eller deltage i online løb. BKOOL har mange videoruter, man kender fra virkeligheden, så man for eksempel kan køre de udfordrende stigninger fra diverse cykelløb.
Nogle hometrainers har indbygget sensorer, mens andre har plads til, at du installerer en ekstern som ekstraudstyr.
Læs mere her: Decathlon, Cycle Tyres, All Tricks, Forbruger-Test
Få det meste ud af en home trainer
Hav et formål med din træning
Det kan være svært at komme op på cyklen, hvis du ikke har et formål med træningen. Hvis du har noget, der distraherer dig, glemmer du helt, at du dyrker motion, og så får du typisk mere ud af træningen.
Det kan være et mål om at forbedre din koordination, teknik, balance eller gå et par nye cykelsko til.
Du kan også koble dine hometrainer sammen med en app som Zwift eller BKOOL, der simulerer virkelige ruter eller løb, så du har en specifik modstand og træningstype, mens du cykler. Med de to apps kan du konkurrere med dig selv og forbedre dine tider, så du bliver mere motiveret.
Hav en klar plan
Når du har sat dit mål, skal du lægge en plan for, hvordan du opnår det. Planlæg hvilke træningssessioner, du vil have, så du kan forbedre dig på dit udvalgte område.
Variér træningen
Hvis du altid kører den samme rute, den samme modstand eller den samme type træning, så kommer du hurtigt til at kede dig. Sørg for at variere træningen, så den er spændende hver gang, du sætter dig op på cyklen.
Vær konsekvent
Når målet og planen er lagt, kommer den virkelige test – at få gjort noget ved det. Hvis du skal opnå gode resultater, skal du være konsekvent med din træning. Afsæt nogle bestemte tidsrum til træning på samme tid hver uge, så du ved, hvornår du skal træne, så du ikke glemmer det.
Hvis du ønsker at tilføje en ekstra dimension til din træning, så kan du læse vores artikel om airtracks.
Læs mere her: Active, Cycling Weekly, Red Bull
Vedligehold af din hometrainer
Rengøring
Mange problemer med hometraineren opstår, fordi den ikke bliver gjort rent ofte nok. Sørg for at holde den fri for støv eller snavs, der danner sig, når du bruger den.
Tag lidt vinduesrens eller rengøringsmiddel blandet med en smule alkohol på et viskestykke eller køkkenrulle og tør let maskinen og eventuelle ruller over med blandingen.
Smøring
Den bolt, der sidder ved modstandsenheden, skal smøres med jævne mellemrum. Så undgår du, at den ruster eller sætter sig fast. Det samme skal de stænger, som du kobler på baghjulet. Dryp lidt olie på områderne, så de kan fortsætte med at køre problemfrit.
Stram skruerne
Med tiden kan nogle af skruerne på hometraineren løsne sig lidt. Inden du bruger den, skal du derfor sørge for, at alle skruer og bolte er strammet. Tjek skruerne nær monteringstængerne, modstandsenheden og selve holderen.
Opbevaring
Når du er færdig med at bruge din hometrainer, er det godt at pakke den væk og opbevare den i et skab eller under sengen, hvis muligt, så der ikke samler sig støv på den.
Læs mere her: Stationary Bike Stands, Bums on the Saddle
Beskrivelse af kilder og tests
OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).
Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests