Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bedste Garmin cykelcomputer i vores analyse:
Opdag de populære Garmin cykelcomputere

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

6 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Som cykelentusiast er en cykelcomputer en rigtig god investering. Den kan guide dig på nye, spændende ture, hjælpe dig med at optimere din cykling og endda tilrettelægge særlige træningsprogrammer til dig.

Garmin er et meget anerkendt mærke, når det kommer til GPS’er og lignende enheder, og deres cykelcomputere er også blandt de mest populære på markedet. Hvis du er på udkig efter et godt Garmin cykelcomputer tilbud eller er i tvivl om, hvilken model, du skal vælge, så hjælper vi dig.

Vi har samlet 5 af de bedste Garmin cykelcomputer, så du får det forkromede overblik og kan vælge den helt rigtige til din cykel.

Vores udvalgte garmin cykelcomputere

Edge 830 Performance Bundle

Testvinder Gå til bedste pris
2.998 Kr. hos Pulsure
Læs vores anmeldelse
Garmin cykelcomputer Edge Explore
Lager

Garmin cykelcomputer Edge Explore

Bedst til prisen Gå til bedste pris
1.266 Kr. hos happii.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Garmin cykelcomputer Edge 1030 Plus
Lager

Garmin cykelcomputer Edge 1030 Plus

Bedste Premium Valg Gå til bedste pris
2.499 Kr. hos Pulsure
Læs vores anmeldelse
Lager

Garmin cykelcomputer Edge 830

Gå til bedste pris
2.998 Kr. hos Pulsure
Læs vores anmeldelse
Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus
Lager

Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus

Gå til bedste pris
1.199 Kr. hos Cykelgear.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS
Lager

Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS

Gå til bedste pris
2.439 Kr. hos Pulsure
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 6 bedste Garmin cykelcomputere i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Testvinder test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Edge 830 Performance Bundle - Garmin cykelcomputer med lang batterilevetid

Med Garmin cykelcomputer Edge 830 Performance Bundle får du en smart startpakke med alt du har brug for, når du skal træne på landevejen og få præcise målinger med dig hjem. Computeren kan planlægge ruter, gemme din data og give dig analyser over målingerne – moderne teknologi i en lille indpakning.

 

Edge 830 Performance Bundle
Testvinder

Dagens bedste priser og tilbud på Edge 830 Performance Bundle:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Lang batterilevetid
 • God touch-skærm
 • Brugbar app og funktioner

Mere om Edge 830 Performance Bundle

SPECIFIKATIONER

 • Skærm: 2,6" farveskærm
 • Batterilevetid: 24 timer
 • Kompatible sensorer: ANT+ og Bluetooth low energy (BLE)
 • Avancerede træningsprogrammer
 • Medfølger: Fartsensor, kadence-sensor, pulsmåler og USB-kabel

Hos Cyclingweekly.com får Edge 830 Performance Bundle også fin feedback med 4,5 stjerner ud af 5. Anmelderen fremhæver den velfungerende og hurtige touch-skærm: ”It’s responsive and actually makes the device easier to use which, after all, is the whole point of it in the first place”. Bikeradar.com har ladet en ekspert teste Garmin cykelcomputer Edge 830 Performance Bundle, hvor den får 4 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Anmelderen beskriver modellen som både brugbar med mange funktioner: ”Edge 830 is a true class-leading GPS that really offers plenty of useful functions above and beyond its competition”. Dog vælger GPS’en ikke altid den bedste rute, men du kan altid tage et sving før tid og få en bedre tur.

Forbrugerne tilslutter sig roserne og giver Edge 830 Performance Bundle 4,5 stjerner ud af 5 i gennemsnit af over 750 anmeldelser. 

Edge 830 Performance Bundle er opdateret med det seneste fra Garmin, så du får mange træningsplaner og muligheder for at tilpasse cykelcomputeren dine cykelture og -træninger. Med displayet med touch kan du følge med i ruter, sværhedsgrader og informationer.

Computeren har en akklimatiserings-måler, der tilpasser din træning til klimaet og højderne, du skal cykle i. Kører du mountainbike, vil du få præcise data over, hvor og hvornår du laver hop på cyklen, mens landevejen afslører din kadence og puls med den medfølge fart-sensor og pulsmåler.

Når det er tid til nye forsyninger, får du en alarm på computeren, så du får noget at spise og drikke undervejs.

Du kan bruge Garmins Edge 830 Performance Bundle med mange forskellige tredjeparts-apps og programmer, så du kan bruge det, du føler dig mest komfortabel med. Samtidigt kan Edge 830 Performance Bundle sende dine træninger og planer til din computer eller enhed med Garmins nye Workout API-integration.

Fordele og ulemper ved Edge 830 Performance Bundle

Fordele

 • Lang batterilevetid
 • God touchskærm
 • Brugbar app og funktioner
 • Excellent GPS

Ulemper

 • GPS vælger ikke altid den bedste rute
 • Besværlig at sætte op
Bedst til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Garmin cykelcomputer Edge Explore - høj kvalitet og god navigation

En Garmin cykelcomputer behøver ikke være meget dyr. Trods den relativt lave pris bliver Edge Explore rost af både eksperter og forbrugere.

Edge Explore er en cykelcomputer i høj kvalitet, der både er nem at bruge og giver en nem og overskuelig navigation.

Garmin cykelcomputer Edge Explore
Bedst til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Garmin cykelcomputer Edge Explore:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • God navigation
 • Touchskærm
 • Nem at bruge

Mere om Garmin cykelcomputer Edge Explore

SPECIFIKATIONER

 • Sporingsdata: tid, distance, forbrændte kalorier, hævning, omgangstid, hastighed
 • Inkluderet software: Garmin Cycle Map
 • Intern hukommelse: 16 GB
 • Display: 3.9 cm x 6,5 cm
 • Trip-computer: Tur-retur planlægning
 • Bluetooth
 • Batteri: Genopladelig
 • Vandtæthed: IPX7

Med cykelcomputeren Garmin Edge Explore kan du hurtigt finde de nye ruter med den brugervenlige indbyggede GPS. Den er god til navigation på både kendte og ukendte steder. Cykelcomputeren har en række smarte funktioner, der gør det nemt at tracke din cykeltur, men også være i forbindelse med andre cyklister eller dem derhjemme. 

Eksperterne hos Bikeradar.com giver Garmin Edge Explore 4 ud af 5 stjerner. I anmeldelsen fremhæver eksperten særligt den indbyggede GPS fra Garmin, der gør det nemt for enhver at finde vej.

I anmeldelsen skriver eksperten blandt andet: “No sense of direction? This is the bike computer for you”. Dog er batterilevetiden på cirka 5 til max 12 timer, hvilket trækker ned, hvis du gerne tager på lange cykelture eller -ferier.

Samtidig har tilfredse købere givet den 4.4/5 stjerner af over 450 forbrugere på Google. En glad anmelder skriver bl.a. ”A handy feature is sharp corner warnings which give you enough time to slow down before approaching”.

Skærmen er med touch og er 3”. På skærmen viser GPS’en dig de faste ruter, som mange cyklister tager, men du kan også let dreje af og tage på udforskning – uanset hvad skal Edge Explore nok hjælp dig med at finde hjem igen med et brugervenligt interface. Den er nem at bruge selv for en, der ikke er teknisk anlagt.

Edge Explore har en hukommelse på 16 GB, så du nemt kan gemme data fra tidligere cykelture og sammenligne: distancer, fart, tid, forbrændte kalorier og højdemål. 

 

Fordele og ulemper ved Garmin cykelcomputer Edge Explore

Fordele

 • God navigation
 • Touchskærm
 • Nem at bruge
 • Høj kvalitet

Ulemper

 • Begrænset batterilevetid

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Garmin cykelcomputer Edge Explore
Bedste Premium Valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Garmin cykelcomputer Edge 1030 Plus - super responsiv og godt batteri

Vil du have noget af det nyeste indenfor Garmin GPS cykelcomputere, er Edge 1030 Plus GPS den nyeste efterfølger til den populære Garmin Edge 1030. Den har både et stort og lyst display og en god batterilevetid, så du kan komme afsted på de lange cykelture.

Garmin cykelcomputer Edge 1030 Plus
Bedste Premium Valg

Dagens bedste priser og tilbud på Garmin cykelcomputer Edge 1030 Plus:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Super responsiv og lysende touch-skærm
 • God batterilevetid
 • Mange unikke features

Mere om Garmin cykelcomputer Edge 1030 Plus

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 58x114x19 mm
 • Vægt: 124 gram
 • 3,5’’ touch-skærm
 • Farveskærm
 • Batteritype: Genopladeligt
 • Vandtætheds klassifikation: IPX7
 • Batterilevetid: Op til 24 timer
 • Datakort: 32 GB

Edge 1030 Plus GPS har unikke features. F.eks. giver den dig råd til træningen undervejs baseret på din form og dit nuværende niveau. Du har mulighed for at pause navigationen, hvis du gerne vil køre din egen rute eller tage en smutvej.

Edge 1030 Plus GPS har fået flere opgraderinger siden forgængeren Edge 1030 bl.a. en øget batterilevetid og en mere følsom touch-skærm.

Edge 1030 Plus GPS har fået masser af ros og gode anmeldelser af eksperterne hos både BikeRadar, Cycling Weekly og Bedste 10’s cykelcomputer test.

Hos Cyclingweekly.com giver de Edge 1030 Plus GPS fuld score med 5 ud af 5 mulige point. Eksperten fremhæver, at både kortet og batterilevetiden giver mulighed for at bruge cykelcomputeren til grusveje og eventyr. 

BikeRadar skriver bl.a.: ”It’s an almost overwhelmingly feature-rich device that can provide you with more training, performance and navigation metrics than you’ll ever really know what to do with”.

Edge 1030 Plus GPS har en hurtig, stor og lys touch-skærm, så du nemt kan indtaste nye ruter eller undersøge den data, den har indsamlet. En hurtigere processor gør, at opgraderingen Edge 1030 Plus GPS beregner ruter hurtigere end før. Modellen har en stor hukommelse på 32 GB, så du kan tracke flere dages cykelture i streg.

Cykelcomputeren er genopladelig og har en batterilevetid på mellem 20 og 24 timer alt efter, hvordan du kører. Du kan bruge cykelcomputeren med en lang række forskellige tredjeparts-apps, hvor du kan sammenligne dine træningssessioner og hyggeture.

Fordele og ulemper ved Garmin cykelcomputer Edge 1030 Plus

Fordele

 • Super responsiv og lysende touch-skærm
 • God batterilevetid
 • Mange unikke features
 • Gode råd til træningen
 • Træningshjælp

Ulemper

 • Lidt større end andre modeller
 • Højt prisleje

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Garmin cykelcomputer Edge 1030 Plus

Garmin cykelcomputer Edge 830 - mange brugbare apps og funktioner

 • Prismatch
 • Bestil inden kl. 19 (hverdag) og ordren sendes samme dag
 • 365 dages returret

Edge 830 Performance Bundle er en meget populær Garmin cykelcomputer.

Med en god GPS, masser af brugbare apps og funktioner og lang batterilevetid placerer Edge 830 Performance Bundle sig i en klasse for sig.

Dagens bedste priser og tilbud på Garmin cykelcomputer Edge 830:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Lang batterilevetid
 • God touch-skærm
 • Fremragende apps og funktioner

Mere om Garmin cykelcomputer Edge 830

SPECIFIKATIONER

 • 2,6’’ farveskærm
 • Batterilevetid: 24 timer
 • Pulsmåler
 • Fart-sensor
 • Kadence-sensor

Edge 830 Performance Bundle er særligt god til dig, der kører landevejsløb. Den giver dig mulighed for at planlægge ruter, giver dig målinger undervejs og hjælper dig til at optimere din cykling.

Den har alle de smarte funktioner fra tidligere Garmin Edge-modellerne, men også flere nye som f.eks. cykelspecifikke træningsplaner, akklimatiseringsmåling og planlægning. Cykelcomputeren kan tilpasse din træning til klimaet, du befinder dig i – hvilket er perfekt til cykelferier i varme lande.

Eksperterne er vilde med den, og den har fået gode anmeldelser både hos Cycling Weekly og hos BikeRadar. BikeRadar skriver: ”The Edge 830 is a true class-leading GPS that really offers plenty of useful functions beyond its competition”.

Forbrugerne er også meget tilfredse med den smarte cykelcomputer, og har givet den en samlet rating på 4.5/5 stjerner på Google Shopping.

En ekstra feature er en indbygget alarm. Du får en besked på din telefon og cykelcomputeren udsender en høj alarmtone, hvis nogen forsøger at stjæle din cykel.

Fordele og ulemper ved Garmin cykelcomputer Edge 830

Fordele

 • Lang batterilevetid
 • God touch-skærm
 • Fremragende apps og funktioner
 • Fantastisk GPS

Ulemper

 • Ruteberegneren vælger ikke altid den bedste rute
 • Lidt svær at sætte op

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Garmin cykelcomputer Edge 830

Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus - kompakt cykelcomputer og god kvalitet til pengene

Hvis du vil have god kvalitet til pengene, er Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus god ifølge eksperterne. Det er Garmins mindste model, der måler 41 x 63 x 16mm og ikke fylder meget hverken på cyklen eller i lommen, mens den stadig leverer god stabil forbindelse og et brugervenligt design.

Selvom Edge 130 Plus er blandt de mere prisvenlige Garmin cykelcomputere, er der bestemt ikke sparet på kvaliteten. Det kan du også se på de flotte anmeldelser, cykelcomputeren har fået.

Cycling Weekly giver den 5/5 stjerner og Off-Road.cc giver den 8/10 stjerner, og skriver bl.a.: “the Edge 130 Plus is a tiny package that’s straightforward to use – it’s suited to pretty much every regular rider”.

 

Dagens bedste priser og tilbud på Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • God stabilitet
 • God forbindelse
 • Brugervenlig

Mere om Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 41x63x16 mm
 • Vægt: 33 g
 • Display: 1,8’’
 • Batterilevetid: op til 12 timer
 • Batteritype: Genopladeligt
 • Vandtæthed: IPX7

Edge 130 Plus er Garmins mindste cykelcomputer og dermed også den mindste og letteste i vores oversigt. Det kan være en fordel, da den ikke fylder og vejer så meget på styret.

Til trods for størrelsen er cykelcomputeren fyldt med masser af brugbare funktioner bl.a. strukturerede træningsplaner og guidede workouts. Edge 130 Plus er en cykelcomputer, der er nem at bruge, selv hvis du ikke er den mest teknisk anlagte.

Selvom Edge 130 Plus er blandt de mere prisvenlige Garmin cykelcomputere, er der bestemt ikke sparet på kvaliteten. Det kan du også se på de flotte anmeldelser, cykelcomputeren har fået.

Cycling Weekly giver den 5/5 stjerner og skriver: “The Garmin Edge 130 Plus is the brand’s smallest device but it’s still a do-it-all powerhouse”. Off-Road.cc giver den 8/10 stjerner, og skriver bl.a.: “the Edge 130 Plus is a tiny package that’s straightforward to use – it’s suited to pretty much every regular rider”.

Den kompakte Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus er en meget let cykelcomputer, der har de mest basale funktioner og er en opgradering af Garmin Edge 130. Der er nye funktioner og bedre design med Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus, der gør din oplevelse både lettere og mere sikker.

Du kan med cykelcomputeren både følge planlagte træningsplaner eller træning med specifikke mål, når du kører afsted. Med den integrerede ClimbPro-funktionen, kan du via computeren være opmærksom på de bakker, der ligger foran dig på ruten.

Skulle du ske at vælte eller have et uheld med cyklen, registrerer Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus det, så du har et bevis som sikkerhed.

Edge 130 Plus har en lav vægt på 33 gram og et 1,8″ display i sort-hvid, hvor du kan aflæse de informationer, du har brug for.

Fordele og ulemper ved Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus

Fordele

 • Garmins mindste cykelcomputer, men stadig med masser af kraft
 • God stabilitet
 • God forbindelse
 • Nem at bruge

Ulemper

 • Ingen kort og meget basis navigation
 • Monokrom skærm

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Garmin cykelcomputer Edge 130 Plus

Kører du afsted på lange cykelture, er det vigtigt, at din cykelcomputer kan holde strøm hele vejen, så du får registreret din data. Det kan også være, du på cykelferien vil holde styr på alle dagenes tider, distancer og meget andet.

Dagens bedste priser og tilbud på Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Intuitiv at bruge
 • Nem navigation
 • God batterilevetid

Mere om Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS

SPECIFIKATIONER

 • Skærm: 2,6" farveskærm
 • Batterilevetid: 24 timer
 • Kompatible sensorer: ANT+ og Bluetooth low energy (BLE)
 • Inkluderer: GPS, GLONASS, højdemåler, lyssensor, accelerationsmåler og magnetometer

Garmin cykelcomputer Edge 530 Performance Bundle GPS har en god batterilevetid, som de hos Cyclingweekly.com fremhæver i deres anmeldelse af cykelcomputeren. Med et stort display kan du nemt følge med i en række forskellige indsamlede data. Eksperten skriver: ”It might lack the touch screen of its bigger siblings but the Edge 530 is no less capable”, og modellen får 4,5 stjerner ud af 5 mulige.

Hos Off.road.cc er eksperten også imponeret af cykelcomputeren: ”An excellent unit that’s packed with features and very useful off-road”. Samlet giver eksperten cykelcomputeren fra Garmin 4 ud af 5 stjerner, for eksperten savner et touch-display og muligheden for at indtaste ruter direkte på cykelcomputeren.

Forbrugerne sætter pris på Garmin GPS-modellen, hvor over 1.500 forbrugere samlet har givet en gennemsnitlig bedømmelse på 4,3 ud af 5 stjerner på Google Shopping. Dog savner forbrugerne også en touch-skærm og muligheden for at lave en spontan og ny rute, når de er afsted på jernhesten.

Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS indeholder informationer om både din fart, distance og krop, når du træner på din cykel. På den 2,6″ farveskærm kan du nemt følge med i de vigtigste informationer, og den kan nemt bruges med en lang række tredjeparts-apps og programmer.

Modellen har mange træningsplaner indkodet, og du kan planlægge din rute med computeren alt efter vind og vejr – og distance og højde. Du kan sågar indlægge væske- og spisepauser, som computeren tilpasser din tur.

Garmin Edge 530 advarer dig, hvis der er skarpe sving forude eller er sket uheld, du skal være opmærksom på. det giver større sikkerhed på vejene. 

Skulle din cykelcomputer blive væk, kan du med ”Find my Edge” nemt lokalisere den igen.

Fordele og ulemper ved Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS

Fordele

 • God batterilevetid
 • Intuitiv at bruge
 • Nem navigation

Ulemper

 • Har ikke touch-skærm
 • Du kan ikke lave ruter direkte på enheden

Hvad skal du overveje, før du køber et garmin cykelcomputere

 • Pris: Garmin cykelcomputere kommer i forskellige prisklasser alt efter hvor mange f funktioner, de er udstyret med. Det er en god idé, at du lægger dig fast på et budget, inden du begynder at kigge på cykelcomputerne. Så ender du ikke med at falde for én model, der er for dyr og avanceret til dig.
 • Funktioner: Der kan være forskellige funktioner, der er brugbare for dig alt efter dine behov og den type cykeltur, du tager på. Er det f.eks. vigtigt, at din Garmin cykelcomputer har en lang batterilevetid? Har en god GPS? Eller er nem og intuitiv at bruge?
 • Størrelse: Måske er du mest til en lille og let cykelcomputer, der ikke fylder for meget på styret. Den er også nem at tage med i lommen, når du forlader cyklen.
  Det kan også være, du hellere vil have en større cykelcomputer med et stort display, der er lettere at aflæse.
 • Målinger: Hvad har du brug for at vide noget om? Cykler du intensivt, kan det være praktisk med mange forskellige data, der kan indsamles og analyseres direkte på din cykelcomputer. Vil du bare kunne følge med i fart, distance og tid, kan mindre funktioner ofte gøre det.

arrow-more

Historien om Garmin Ltd.

I 1989 blev virksomheden ProNav stiftet af Gary Burell og Min H. Kao. Deres første produkt var et GPS system, der blev solgt for 2500 amerikanske dollars. Senere skiftede virksomheden navn til Garmin, som kommer af en sammensætning af de to stifteres fornavne.

Garmin fik hurtigt stor succes og i 1991 blev det amerikanske militær virksomhedens første kunde. I 2003 gik Gary Burell på pension og trak sig tilbage fra stillingen som CEO. Min H. Kao overtog jobbet samme år.

Garmin lever stadig videre i bedste velgående den dag i dag og fungerer også i en række lande udover USA under forskellige navne. I Norge findes Garmin f.eks. som Belanor, i Belgien som Formar og i Spanien som Trepat.

Mange forbinder Garmin med de GPS’er, der stort set er blevet standardudstyr biler, men virksomheden har også lavet navigations-, kommunikations- og informationssystemer til en lang række andre kunder.

Garmin har lavet GPS’er til skibe, navigationssystemer til fly og produkter til forskellige sportsudøvere. F.eks. findes der en lang række gode cykelcomputere fra Garmin som dem, vi har samlet i vores test-oversigt.

Kilde: Companieshistory.com

Garmin cykelcomputer sammenligning: Hvilken har du brug for?

Der findes en lang række Garmin cykelcomputere, der kommer med hver deres fordele, funktioner og pris. Hvilken, der er den bedste Garmin cykelcomputer til dig, afhænger af, hvilke funktioner du har behov for. Tager du f.eks. på lange cykelture, måske med en overnatning i det fri, er det vigtigt, at din cykelcomputer har en lang batterilevetid. Der vil en Garmin Edge 530 eller 830 være et oplagt valg.

Hvis du går meget op i fitness og motion, kan en Garmin Edge 1030 Plus være det rette valg. Med den får du daglige råd og forslag til din træning.

Er du især på udkig efter en cykelcomputer GPS, så er både Garmin Edge 530, 830 og 1030 Plus udstyret med de bedste funktioner indenfor navigation.

Har du derimod ikke brug for så mange forskellige funktioner, og er du på udkig efter et budgetvenligt valg, så er det Garmin Edge Explore, du skal gå med.

Ens for alle Garmins cykelcomputere er dog, at de er i meget høj kvalitet, og der er funktioner, de alle er udstyret med. F.eks. er de alle vandtætte, så du skal ikke bekymre dig for, om din cykelcomputer går i stykker, hvis du cykler i regnvejr.

Kilde: Gpscentral.ca

Hvordan fungerer cykelcomputere?

Cykelcomputere er de seneste år blevet mere og mere populære. De hjælper dig til at tracke og analysere dine cykelpræstationer, så du bliver endnu mere motiveret til at komme op på sadlen.

En cykelcomputer sidder på cyklens styr og kan via sensorer, der sidder fast på hjulene og cykelgaflerne, måle frekvensen af hjulomdrejninger. Ud fra det og størrelsen på din cykels hjul kan cykelcomputeren udlede data om hastighed og distance, som den samler og laver statistikker ud af. Derudover kan en cykelcomputer også anvende andre sensorer til at tracke ting som kadence, watt, puls og GPS-location.

Cykelcomputere er som regel udstyret med en skærm, hvor du kan følge med i informationerne undervejs. Efter din cykeltur kan du også se den data, cykelcomputeren har indsamlet, og de analyser, den har lavet.  Med analyserne kan du finde ud af, hvor effektiv din cykling er. Det kan f.eks. være, du træder for hurtigt i pedalerne, når du cykler op ad bakke eller du kan forbedre din acceleration i dine spurt.

Nogle cykelcomputere kommer med flere ekstra funktioner som f.eks. træningsprogrammer eller information om vejrforholdene. De er også modeller i mange forskellige prisklasser, og jo flere funktioner cykelcomputere har, jo højere vil prisen også ofte være.

Kilder: Guides.wiggle.co.ukQuora.com og Roadbikebasics.com

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

BikeRadar

BikeRadar er en side, hvor eksperter laver tests af alle former for cykler og cykeltilbehør. Her kan cykelentusiaster få gode råd og vejledning.

På BikeRadar har både Edge 830 Performance bundle, Edge Explore og Edge 1030 Plus GPS fået gode anmeldelser.

Anmeldelsen af Edge 830 Performance bundle er udgivet den: 11. september 2020
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Edge Explore er udgivet den: 3. juni 2016
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Edge 1030 Plus GPS er udgivet den: 20. oktober 2020
Du kan se anmeldelsen her

Cycling Weekly

Cycling Weekly er et britisk cykelmagasin, der har eksisteret siden 1891. Magasinet deler artikler, anmeldelser og andet indhold indenfor alt, der har med cykelsport at gøre.

Cycling Weekly har givet flotte anmeldelser til både Edge 830 Performance bundle, Edge 1030 Plus GPS og Edge 530 Performance Bundle GPS og Edge 130 Plus.

Anmeldelsen af Edge 830 Performance bundle er udgivet den: 12. december 2019
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Edge 1030 Plus GPS er udgivet den: 5. november 2020
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Edge 530 Performance Bundle GPS er udgivet den: 15. januar 2020
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Edge 130 Plus er udgivet den: 6. januar 2021
Du kan se anmeldelsen her

Bedste10.dk

Bedste10.dk er en hjemmeside, der laver artikler og testoversigter af mange forskellige produkter. Deres mål er at forenkle købsprocessen for deres læsere.

Bedste10.dk har inkluderet Edge 1030 Plus GPS i en test af cykelcomputere.

Testen er udgivet den: 5. juni 2021
Du kan se testen her

Off-Road.cc

Off-Road.cc er en hjemmeside med fokus på alt indenfor cykling. De laver købsguides, anmeldelser, tests og meget andet.

Off-Road.cc har givet Edge 530 Performance Bundle GPS og Edge 130 Plus rigtig gode anmeldelser.

Anmeldelsen af Edge 530 Performance Bundle GPS er udgivet den: 13. april 2021
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Edge 130 Plus er udgivet den: 10. september 2020
Du kan se anmeldelsen her

Companieshistory.com

Companieshistory.com er en side, der samler historier og videoer fra de mest succesfulde brands og virksomheder i verden.

Fra companieshistory.com har vi anvendt undersiden om Garmin Ltd.

Du kan se siden her

GPScentral.ca

GPS Central er en canadisk virksomhed, der tilbyder produkter og services indenfor GPS’er.

Fra GPScentral.ca har vi anvendt artiklen ”GARMIN Edge Series GPS Comparison”.

Du kan se artiklen her

Wiggle

Wiggle er en online forretning, der sælger mange forskellige former for fitness udstyr.

Fra Wiggle har vi anvendt artiklen ”Wiggle’s guide to the bike computer”.

Du kan se artiklen her

Quora

Quora er en vidensdelingshjemmeside, hvor brugerne kan stille og svare på spørgsmål.

Fra Quora har vi brugt artiklen ”How do bike computer speedometers work?”.

Du kan se artiklen her

Road Bike Basics

Road Bike Basic er en side, der drives af en ung cykelentusiast ved navn Tyler.

Fra Road Bike Basics har vi anvendt artiklen ”How do bike computers work?”.

Du kan se artiklen her

Kundeanmeldelser

Google shopping

Google er verdens største søgemaskine og har undersiden Google Shopping hvor forbrugerne kan finde forskellige produkter, forhandlere og anmeldelser fra globale forbrugere.

Du kan se anmeldelserne af Edge 830 Performance bundle her

Du kan se anmeldelserne af Edge Explore her

Du kan se anmeldelserne af Edge 530 Performance Bundle GPS her

FAQ

Hvilken Garmin cykelcomputer er den bedste?
I vores oversigt over Garmin cykelcomputere peger vi på Edge 830 Performance Bundle som testvinderen. Hvilken Garmin cykelcomputer, der er den bedste for dig, afhænger dog af, hvilke funktioner du har behov for.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en Garmin cykelcomputer?
Først og fremmest bør du overveje, hvilket budget du har. Cykelcomputere kommer i mange prisklasser, og det kan blive en dyr investering. Du bør også overveje, hvilke former for cykelture du hovedsageligt tager på. Vælg en Garmin cykelcomputer, der har funktioner, der vil hjælpe dig på dine ture.
I test-oversigten får de et overblik over 5 af de bedste Garmin cykelcomputere. Du kan finde endnu flere oversigter, tests og anmeldelser på nettet, så du kan blive klogere på de forskellige Garmin cykelcomputere og træffe det rigtige valg.
Hvordan bruges en Garmin cykelcomputer?
En Garmin cykelcomputer skal du montere på din cykel og kalibrere ud fra størrelsen på din cykels hjul. De fleste modeller har i dag en touch-skærm, du kan bruge til at indstille cykelcomputeren, vælge funktioner osv.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme