Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bedste drikkedunk:
Guide til at vælge den perfekte vandflaske

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

7 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Det er vigtigt, du sørger for at drikke nok vand – særligt, hvis du laver fysiske aktiviteter som løb, cykling eller drager på lange vandreture med langt til rent drikkevand fra hanen.

Med en drikkedunk sparer du også miljøet for unødig spild af plastikkopper på arbejdspladsen, fordi du altid kan genopfylde, når du løber tør for væske.

Hos Adventuresports.dk har vi udvalgt nogle af de bedste drikkedunke, du kan få fingre i. Der er både modeller til dig, der skal bruge en let vandflaske til cykelturen, men også smarte modeller med højere kapacitet til de længere ture.

Vores udvalgte drikkedunke

ONYX COOKWARE™ SMART UV TERMOFLASKE

God drikkedunk med smarte funktioner Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
YETI Rambler Flaske
Lager

YETI Rambler Flaske

Gå til bedste pris
329 Kr. hos jatak.com
Læs vores anmeldelse
Lager
CamelBak Eddy+
Lager

CamelBak Eddy+

Gå til bedste pris
109 Kr. hos Cykelgear.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Katadyn BeFree
Lager

Katadyn BeFree

Gå til bedste pris
379 Kr. hos Hunters' Point
Læs vores anmeldelse
Lager
Elite Fly Drikkedunk
Ukendt Lager

Elite Fly Drikkedunk

Gå til bedste pris
70 Kr. hos Traeningsmaskiner
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager
Camelbak Crux Reservior
Lager

Camelbak Crux Reservior

Gå til bedste pris
268 Kr. hos Cyclesport Silkeborg
Læs vores anmeldelse
Lager
Salomon Soft Flask Vandflaske 0.5 L
Lager

Salomon Soft Flask Vandflaske 0.5 L

Gå til bedste pris
229 Kr. hos Outdoornu.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste drikkedunke i test-guiden 2023:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

God drikkedunk med smarte funktioner test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Onyx’ Smart UV-termoflaske er et oplagt valg for alle, der nyder at have varme eller kolde drikke med på farten. Du kan bruge drikkedunken til flere forskellige drikkevarer, herunder vand, kaffe, te, juice, sodavand og mange flere, mens den kommer med flere integrerede smarte funktioner.

God drikkedunk med smarte funktioner
ONYX COOKWARE™ SMART UV TERMOFLASKE

Dagens bedste priser og tilbud på ONYX COOKWARE™ SMART UV TERMOFLASKE:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • UV-C LED-selvrensning og sterilisering
 • Holder væske varm i 12 timer og kold i 24 tim
 • Alsidig

Anmeldelse: Produktanalyse af ONYX COOKWARE™ SMART UV TERMOFLASKE

SPECIFIKATIONER

 • Flaskevolumen: 500 ml
 • Vægt: 324 g
 • Dimensioner: 24,5 x 7 x 7 cm
 • Opladningstid: 3 timer
 • Batterilevetid: 30 dage

UV C-LED-teknologi
Onyx Cookwares termoflaske har UV-C LED-teknologi installeret i flaskens låg og udsender UV-stråler direkte ind i flasken. Det er med til at reducere op til 99 % af de bakterier, der blandt andet forårsager grim lugt. For at fjerne bakterierne effektivt, opløser UV-C specifikke kemiske bindinger og ændrer strukturen af DNA, RNA og proteiner. Det hjælper med at holde din drikkedunk ren, samtidig med at den holdes fri for grim lugt, skimmel, mug og svamp. Det eneste du skal gøre, er, at trykke på knappen i låget og holde den nede, og så begynder en 90 sekunders sterelisering af din drikkedunk.

Smarte funktioner
Ud over selvrensning og sterilisering tilbyder Onyx Smart UV Termoflaske andre smarte funktioner som f.eks. et display med temperatur og en integreret påmindelse om at drikke vand. Det er meget vigtigt at holde sig hydreret, men mange af os glemmer det, når vi arbejder, har travlt eller spenderer tiden med forskellige aktiviteter.

Derfor er denne termoflaske udstyret med en påmindelsesfunktion, som kan slås til. For altid at have varm kaffe eller koldt vand ved hånden kan du desuden kontrollere temperaturen på din yndlingsdrik på temperaturdisplayet. Takket være denne funktion kan du holde dine drikkevarer varme i 12 timer og kolde i op til 24 timer.

Mere om ONYX COOKWARE™ SMART UV TERMOFLASKE

SPECIFIKATIONER

 • Flaskevolumen: 500 ml
 • Vægt: 324 g
 • Dimensioner: 24,5 x 7 x 7 cm
 • Opladningstid: 3 timer
 • Batterilevetid: 30 dage

Redaktionens vurdering

Onyx Smart UV Thermoflaske er fremstillet af rustfrit stål, som er pulverlakeret for at gøre den ekstra holdbar, så den kan modstå fald fra op til 2 meters højde, ridser og buler. Den tåler opvaskemaskine – bortset fra låget, som skal rengøres separat. På grund af materialet er den tungere end plastikflasker, men stadig ikke så tung at den bliver et irritationsmoment.

Dens display og smarte funktioner understøttes af et genopladeligt batteri. Når du oplader den, kan batteriet holde i op til 30 dage med 65 gennemførte steriliseringsprocesser. Den er certificeret af forskellige EU-gyldige overensstemmelser, herunder CE-, RoHS-, EMC-, REACH- og LVD-certificeringer, hvormed producenten sikrer produktets kvalitet og sikkerhed.

Gennem vores research og analyse kom vi frem til den konklusion, at Onyx Cookware Smart UV Thermoflaske er en af de bedste drikkedunke, hvis du har brug for en alsidig drikkedunk med smarte funktioner og et brugervenligt design.

Fordele og ulemper ved ONYX COOKWARE™ SMART UV TERMOFLASKE

Fordele

 • Fjerner op til 99 % af bakterier
 • Fremstillet af rustfrit stål
 • Display med temperatur
 • Integreret drikkepåmindelse
 • Kan tåle opvaskemaskine

Ulemper

 • Relativt dyr

YETI Rambler Flaske - praktisk størrelse og design

Vores anbefaling er drikkedunken YETI Rambler Flaske.

Det er også Outdoorgearlab.com’s favorit som redaktionens udvalgte til hverdagen, fordi drikkedunken i stål udmærker sig med sin praktiske størrelse, design og brugervenlighed. Eksperterne er særligt imponerede over termo drikkedunken, der holder din drikke afkølede eller varme med en rustfri stålkonstruktion.

Dagens bedste priser og tilbud på YETI Rambler Flaske:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Holdbar
 • Nem at bære
 • Tager ikke smag fra væsker

Mere om YETI Rambler Flaske

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 769 ml.
 • Vægt: 567 g.
 • Materialer: Rustfrit stål

Forbrugerne på Amazon er også tilfredse med drikkedunken i metal. Den scorer en gennemsnitlig bedømmelse på 4,8 stjerner ud af 5, hvor den får ros for at isolere effektivt. En tilfreds forbruger skriver: ”the one thing this bottle does better than my previous – is keep the temperature”.

YETI Rambler Flaske er oplagt at have med dig hele dagen, da den holder dine drikke afkølede. Med en dobbeltvæg med vakuum, kan drikkedunken holde både drikkevarer kolde eller varme alt efter dine behov. Flasken kan rumme op til 769 ml vand eller drikkevarer, så du kan få stillet tørsten når og hvor som helst.

Flasken har en praktisk strop, der gør den nem at bære, og låget med TripleHaul™ gør det nemt at få det af og på, når drikkedunken skal fyldes.

Drikkedunken er fremstillet i meget solidt og holdbart rustfrit stål med DuraCoat™ i forskellige farver. Du kan derfor nemt finde din personlige favorit i udvalget.

For en let vedligeholdelse, kan YETI Rambler Flaske komme direkte i opvaskemaskinen. Materialerne tager ikke imod smag fra de drikkevarer, du kommer i den, så du kan bruge den til kaffen på arbejdet og koldt vand på vandreturene.

Fordele og ulemper ved YETI Rambler Flaske

Fordele

 • Holdbar
 • Nem at bære
 • Tager ikke imod smag fra drikkevarer

Ulemper

 • Til den tungere side
 • I det højere prisleje

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

https://www.youtube.com/watch?v=QAgA7HaLFo8 Læs mere om YETI Rambler Flaske

CamelBak Eddy+ - drikkedunk med sugerør

Det bedste valg til prisen i vores test-oversigt er CamelBak Eddy+. Det er en billigere drikkedunk med sugerør, der kan gøre det at få en slurk vand til en komfortabel oplevelse.

Dagens bedste priser og tilbud på CamelBak Eddy+:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Prisvenlig
 • Let vægt
 • Smart indbygget sugerør

Mere om CamelBak Eddy+

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 600 ml.
 • Vægt: 136 g.
 • Materialer: BPA-fri polypropylen

Eksperterne fra Outdoorgearlab.com har testet modellen over en længere periode, og de anbefaler den til dig, der foretrækker et indbygget sugerør. Den har klaret deres tests til en samlet vurdering på 63 ud af 100 point, hvor særligt den lette smag af plastik trækker ned. Ellers får modellen ros for brugervenlighed, holdbarhed og en lav vægt.

Hos forbrugerne får CamelBak Eddy+ en vurdering på 4,7 stjerner ud af 5. Den bliver anbefalet for det lette design, og en forbruger skriver: “What I love about the Eddy bottles is that they are durable and leak-proof”. Du kan tage den med til træning, på arbejde og andre steder, hvor du har behov for at hydrere med frisktappet vand.

CamelBak Eddy+ er en solid og praktisk drikkedunk til voksne og børn. Med en kapacitet på 0,6 liter, kan du både bruge den til hverdagen på arbejdet eller under træningen. Den passer i de fleste kopholdere, så du nemt kan tage den med på cyklen med i fitnesscenteret.

Med et integreret loop, kan du let bære flasken eller hæfte den fast på en karabinhage for nem transport.

Materialet er 100% fri for skadelig BPA, og drikkedunken er solidt konstrueret til at klare slag og fald. En stor åbning gør det nemt at fylde både vand, men også is, proteinpulver eller andet i flasken, før du drager afsted.

CamelBak Eddy+ med sugerør kommer i flere farver, så du nemt kan genkende din egen drikkedunk, når tørsten melder sig. Når den skal rengøres, kan du bare komme den i opvaskemaskinen.

Fordele og ulemper ved CamelBak Eddy+

Fordele

 • Prisvenlig
 • Let vægt
 • Smart indbygget sugerør
 • Lækagesikker

Ulemper

 • Let smag af plastik
 • Ikke det bedste vand-flow

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om CamelBak Eddy+

Katadyn BeFree - sammenklappelig drikkedunk

Katadyn BeFree er vores udvalgte premiumvalg, da det er oversigtens dyreste model. Du får dog også god kvalitet og værdi til pengene med den sammenklappelige drikkedunk, der har en lav vægt.

Dagens bedste priser og tilbud på Katadyn BeFree:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Sammenklappelig
 • Nem at bruge
 • Filter forhindrer ikke vandet

Mere om Katadyn BeFree

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 600 ml.
 • Vægt: 57 g.
 • Materialer: TPU

Outdoorgearlab.com har bedømt Katadyn BeFree som deres topvalg, fordi den både har en meget lav vægt og kommer med et praktisk filter. De kårer modellen til deres topvalg, hvis du skal bruge en let drikkedunk til voksne, der kan klappes sammen for let opbevaring og transport.

Forbrugerne giver modellen fra Katadyn en samlet bedømmelse på 4,7 stjerner ud af 5. En forbruger kommenterer i sin anmeldelse: ”I was enamored with this filter. It was highly portable and convenient and the flow rate was unsurpassed”. Drikkedunken har et godt filter, er nem at transportere og vandstrømmen er behagelig hurtig, så du kan slukke tørsten.

Den kompakte og praktiske drikkedunk Katadyn BeFree har som noget ganske særligt et effektivt filteringssystem. Det fjerner effektivt alle urenheder og mikroorganismer, så du altid får en hygiejnisk slurk vand på farten.

Filteret er et EZ Clean-membranfilter, der eliminerer bakterier og andre mikroorganismer, og det er nemt at rengøre filteret efter brug. Du kan derfor fylde flasken undervejs på vandreture, når du støder på rent kildevand, uden at bekymre dig om risikoen for bakteriedannelse. Filteret forhindrer ikke et godt vand-flow, så du kan få en lindrende tår vand.

Modellen er også sammenklappelig, så den ikke optager ekstra plads i rygsækken, hvis du er på længere ture. I alt vejer drikkedunken 57 gram, og den er derfor nem at pakke ned til overlevelsesture i det fri.

Materialet er fri for PVC og BPA, og drikkedunken kan rumme op til 0,6 liter vand.

Fordele og ulemper ved Katadyn BeFree

Fordele

 • Sammenklappelig
 • Nem at bruge
 • Kvalitetsfilter forhindrer ikke vand-flowet
 • Let vægt

Ulemper

 • Ikke så holdbar som andre modeller

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Katadyn BeFree

Elite Fly Drikkedunk - budgetvenlig drikkedunk til cyklister

Som garvet cyklist ved du, at ekstra vægt kan være afgørende for, om du slår dine egne mål. Hos cykeleksperterne på Cyclyst.co.uk har de anmeldt Elite Fly Drikkedunk.

De anbefaler den særligt til dig, der er ude efter den lavest mulige vægt: ”it feels like Elite has saved grams that otherwise you would not know were there”. Eksperterne giver Elite Fly Drikkedunk 3,5 stjerner ud af 5. Den fungerer fint, har en super lav vægt, men logoet og overfladen bliver ridset og beskadiget efter kun en uges brug.

Dagens bedste priser og tilbud på Elite Fly Drikkedunk:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Elite Fly Drikkedunk

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 750 ml.
 • Materialer: BPA-fri plastik

Forbrugerne hæfter sig mere ved komforten af Fly fra Elite. Den får samlet 4,5 stjerner ud af 5 af forbrugerne, der roser den for den meget lave vægt. Den er let at drikke af, og komforten er i højsædet: ”The mouth valve lifts easily with the teeth and there is a very good flow of liquid. The valve also feels comfortable in the mouth”, skriver en forbruger blandt andet.

Som landevejskriger på jernhesten er vægt afgørende for din fremdrift. Jo mindre du skal slæbe på, jo hurtigere kan du suse afsted. Elite Fly Drikkedunk er udviklet til cyklen, så den har den lavest mulige vægt.

Drikkedunken er fremstillet i 100% biologisk nedbrydelig og fødevaregodkendt polyethylen, der er blødt og behageligt at holde ved for et godt greb. Mange Pro Tour-hold gør brug af flasken i deres træning, fordi den er hygiejnisk, lugtfri og slidstærk. Dog kan ydersiden let få ridser, når du skal have den op og ned i holderen på cyklen

Selve drikkeventilen er også fremstillet i blødt plast, der er behageligt mod tænderne, når du skal have en slurk vand undervejs. Du trækker blot ventilen op med tænderne, og du har 750 ml at gøre godt med.

Fordele og ulemper ved Elite Fly Drikkedunk

Fordele

 • Super let
 • Meget blødt plastik
 • Behagelig mod tænderne
 • Meget prisvenlig

Ulemper

 • Overfladen får let ridser

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Elite Fly Drikkedunk

Camelbak Crux Reservior - Praktisk og alsidigt drikkedunk

Camelbak Crux Reservior er et vandreservoir mere end en drikkedunk. Den er både praktisk på de lange ture, hvor det er vigtigt med meget vand, og den har mange alsidige anvendelsesmuligheder.

Hos den anerkendte outdoor-hjemmeside Outdoorgearlab.com har de testet Camelbak Crux Reservior. Den får en samlet vurdering på 75 ud af 100 mulige point, og den lander på en 4. plads som én af topscorerne i deres test. Eksperterne roser modellen for at have en god performance til en meget fornuftig pris.

Dagens bedste priser og tilbud på Camelbak Crux Reservior:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Camelbak Crux Reservior

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 3 L
 • Passer til rygsække med drikkesysstem
 • Vægt: 235 g
 • 100% BPA/BPS/BPF fri

Forbrugerne er også glade for Camelbak drikkedunken. De giver den samlet en bedømmelse på 4,7 ud af 5 stjerner. Generelt roser de modellen for at være nem at drikke af, fylde og meget holdbar. Flere forbrugere påpeger, at den særligt i starten kan lugte og smage lidt af plastik: ”But the biggest problem is the plastic taste”. Det kan du dog komme af med ved en grundig rengøring.

Camelbak Crux Reservior har en høj kapacitet på 3 liter, så du let kan have vand med både til dig selv og en partner. Du kan også bruge Camelbak Crux Reservior, hvis du skal afsted over flere dage og vil være sikker på, du ikke tørster undervejs.

Modellen har et ergonomisk håndtag, der gør den nem at fylde op, når du finder en vandhane eller en frisk kilde.

Camelbak Crux Reservior har en særlig egenskab, hvor du får 20% mere væske i munden per slurk end med lignende modeller. Vandflowet er godt, hvis du skal slukke den store tørst på en vandretur eller bare have ekstra vand med på farten.

Drikkefunktionen har en on- og off-funktion, der forhindrer Camelbak Crux Reservior i at lække under dine ture.

Vedligeholdelsen er nem, for du kan rengøre den – gerne med Camelbak’s egne rengørings- og plejemidler. Drikkedunken har Hydroguard™-teknologi, der holder drikkedunken hygiejnisk ved at reducere udviklingen af bakterier.

Fordele og ulemper ved Camelbak Crux Reservior

Fordele

 • Holdbar
 • Nem at fylde
 • Fri for lækager
 • Godt vand-flow

Ulemper

 • Har en snert duft af plastik

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Camelbak Crux Reservior

Salomon Soft Flask Vandflaske 0.5 L - god drikkedunk til løb

Til den fysisk aktive er Salomon Soft Flask Vandflaske 0.5 L et godt valg for drikkedunkens fleksible og brugervenlige design.

Salomon Soft Flask Vandflaske 0.5 L får en fin vurdering af forbrugerne på Amazon. De giver den bløde og lette flaske 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit af over 300 forbrugere. Særligt under fysisk aktivitet er drikkedunken god, og forbrugerne anbefaler den som en god drikkedunk til løb: ”Light weight and great for sipping from when moving”. Dog påpeger en enkelt forbruger, at den hårde base gør det nemt at have den i en vest, men at den kan være ukomfortabel mod ryggen over længere ture.

Dagens bedste priser og tilbud på Salomon Soft Flask Vandflaske 0.5 L:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Salomon Soft Flask Vandflaske 0.5 L

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 500ml
 • Vægt: 33g
 • Isoleret: Nej
 • Stor åbning forhindre flasken i at falde sammen

Salomon Soft Flask Vandflaske er en blød flaske fra for både BPA og PVC med en kapacitet på 0,5 liter. Modellen er udviklet til at passe til Salomons egne løberygsække, så du altid kan slukke tørsten på turen.

Den har en behagelig stor åbning på 42 mm, der gør den nem at både fylde op og drikke fra. Du kan også let supplere med energi- eller proteinpulver undervejs, mens vægten er i den lave ende med 38 gram uden væske.

Drikkedunken har en afstivet bund, så den bedre kan stå stabilt i lommerne på rygsække. Den hårde base kan dog være hård, hvis den slår ind mod ryggen under en længere løbetur.

Fordele og ulemper ved Salomon Soft Flask Vandflaske 0.5 L

Fordele

 • Let
 • Nem at drikke af
 • God pris

Ulemper

 • Hård base kan være ukomfortabel på ryggen

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Salomon Soft Flask Vandflaske 0.5 L

Hvad skal du overveje, før du køber et drikkedunke

 • Hvad skal du bruge drikkedunken til? Har du brug for en drikkedunk til træning og fysiske aktiviteter, kan du nøjes med en drikkedunk på cirka 05 liter. Skal du på længere eventyr i vildmarken, bør du overveje en vandblære, der har en højere kapacitet og kan sørge for vand til en dag ad gangen.
 • Hvilket materiale? Nogle drikkedunke er fremstillede i plastik eller blød silikone, der gør dem meget lette. En drikkedunk i metal er mere isolerende, men det koster også ekstra vægt. Du skal afgøre, om du har brug for en let eller tung drikkedunk, der har hver deres fordele og ulemper.
 • Hvad er dit budget? I vores test-oversigt har vi både billigere og dyrere drikkedunke med. Det kan være en god ide at investere ekstra, hvis du vil have et kvalitetsprodukt, men bruger du ikke din drikkedunk så ofte, kan du måske nøjes med en billigere model. Hold eventuelt øje med din favorit drikkedunk på tilbud, så du kan spare penge.

arrow-more

Sådan vælger du den bedste drikkedunk

Når du skal vælge drikkedunk, kan du gøre følgende overvejelser, så du får den helt rigtige model.

 • Størrelse: Du skal overveje, om du skal bruge en stor drikkedunk på flere liter, eller om du kan nøjes med en mindre model, der er lettere at have med på farten. Også størrelsen på åbningen kan være en fordel at overveje, hvis du eksempelvis vil komme proteinpulver eller lignende i din drikkedunk med lethed.
 • Sikker mod lækage: Din drikkedunk skal helst ikke lække, da det kan ødelægge de andre ting, du bærer rundt på i din taske. Sørg for et lækagesikkert valg, der holder helt tæt.
 • Materiale: Nogle foretrækker en drikkedunk, der isolerer og holder vand iskoldt eller kaffen varm. Andre er mere interesserede i en let flaske i plast, der eventuelt kan foldes sammen.
 • Design: Du har mulighed for at bruge din drikkedunk i mange år, og derfor skal designet også være tiltalende. Vælg en model, der både visuelt, men også funktionelt passer til dine ønsker og behov.

Outsideonline.comMarksdailyapple.com og Biome.com.au

3 gode grunde: Derfor skal du have en drikkedunk

Der er mange gode grunde til at vælge en drikkedunk. Vi giver dig 3 af de bedste grunde til, at du skal skifte papir og plastikflaskerne ud med en drikkedunk.

1. Du reducerer spild

Ved at bruge en drikkedunk eliminerer du behovet for engangsplast, der ikke er godt for miljøet. Du kan genbruge din drikkedunk igen og igen, så længe du rengør og vedligeholder den korrekt. Det er med til at reducere mængden af plastik, der tager uendeligt lang tid at nedbryde og ødelægger vores verdenshave.

2. Undgå skadelig kemi

Med plastikkopper og -flasker er det ikke altid til at vide, hvad de indeholder af kemikalier, der kan være sundhedsskadelige på den lange bane. Vælg en sikker og godkendt drikkedunk, så du ikke lader skadelig kemi trænge ind i din krop. Glas og metal er særligt gode materialer, hvis du vil undgå kemi og spild.

3. Spar penge

Ved ikke konstant at skulle købe plastflasker med vand og drikkevarer, sparer du penge i det lange løb. I stedet kan du genopfylde din drikkedunk, så du altid har friske drikkevarer lige ved hånden i mange år ud i fremtiden.

Dailyinfographic.com og Waterzen.com

Sådan rengør du din drikkedunk

Det er mest hygiejnisk, hvis du husker at rengøre din drikkedunk med jævne mellemrum. Bakterier og mikroorganismer har gode vilkår i væsken, og får du ikke gjort drikkedunken ren, kan det blive en sprængfarlige bakteriebombe.

Det er en fordel, hvis du kan komme din drikkedunk direkte i opvaskemaskinen. Det sparer dig meget besvær med at nå ind i alle hjørner og kanter for at få flasken helt ren.

Nogle modeller er også udstyret med særlige materialer, der forhindrer bakterier og lignende i at udvikle sig, så din drikkedunk er så ren som muligt.

Kan du ikke komme din drikkedunk i opvaskemaskinen, skal du vaske den grundigt med varmt vand og sæbe. Du kan evt. bruge eddike til at fjerne kalkrester.

Har din drikkedunk en duft eller smag af plastik, bør du også huske at rengøre den inden brug. Det forhindrer, at du græmmes over smagen, når du skal slukke tørsten.

Kilder: Ahealthiermichigan.orgBhg.com og Rei.com

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Outdoorgearlab.com

Eksperterne i Outdoorgearlab.com er velbevandrede i alt indenfor grej, udstyr og tilbehør til oplevelser i naturen. De laver blandt andet grundige anmeldelser og sammenligninger af udstyr, så du altid får det rigtige til dine eventyr.

YETI Rambler Flaske bliver kåret som redaktionens favorit hos Outdoorgearlab.com. Den er testet på baggrund af: brugervenlighed, holdbarhed, vægt og smag. Modellen får topkarakter med 10 ud af 10 point på holdbarhed, mens brugervenlighed og smag også scorer højt. Vægten er dog ikke imponerende, fordi metalkonstruktionen er tung. Samlet får YETI Rambler Flaske 79 point ud af 100.

Anmeldelsen er udført den: 26. maj 2021
Du kan se anmeldelsen her

Platypus Big Zip EVO Hoser er en effektiv og solid vandblære ifølge Outdoorgearlab.com. Den har en god kapacitet på 1,5 liter, og den får en samlet score på 77 point ud af 100 af eksperterne. Det giver vandblæren fra Platypus en 2.plads i deres test af drikkedunke, der gør den til et godt køb ifølge eksperterne.

Anmeldelsen er udført den: 4. maj 2021
Du kan se anmeldelsen her

Katadyn BeFree får bedømmelsen “Top Pick” hos Outdoorgearlab.com, fordi den er let og har et godt filteringssystem. Den modtager i alt 75 point ud af 100, der er vurderet på baggrund af: vandkvalitet, holdbarhed og vedligeholdelse, vægt, brugervenlighed og filteringssystemet. Den får særligt ros for at være sammenklappelig, har et godt vand-flow og er brugervenlig i praksis.

Anmeldelsen er udført den: 6. maj 2019
Du kan se anmeldelsen her

Camelbak Crux Reservior scorer sammenlagt 75 point ud af 100 hos Outdoorgearlab.com. Den er vurderet ud fra, hvor brugervenlig den er, hvor let den er at vedligeholde og fylde, kvaliteten og holdbarheden, vægt og mulighed for at pakke den ned. Særligt på brugervenlig og nem vedligeholdelse får modellen særligt flotte karakterer, og den får en samlet 4. plads.

Anmeldelsen er udført den: 15. november 2019
Du kan se anmeldelsen her

CamelBak Eddy+ er en smart, let og transportabel drikkedunk med indbygget sugerør. Eksperterne hos Outdoorgearlab.com har vurderet drikkedunken på: brugervenlighed, holdbarhed, vægt og smag. CamelBak Eddy+ får en samlet vurdering på 63 point ud af 100, hvor smagen af plastik er det eneste, der trækker karakteren nedad. Ellers anbefaler eksperterne den for den fornuftige pris med god værdi til pengene.

Anmeldelsen er udført den: 25 marts 2019
Du kan se anmeldelsen her

Cyclist.co.uk

Cyclist.co.uk er eksperter i alt indenfor cykler og cykelgrej. De skriver både om nyheder indenfor cykelsporten, giver gode guides og laver dybdegående anmeldelser af forskelligt udstyr til dine ture på jernhesten.

Elite Fly Drikkedunk er anmeldt af eksperterne hos Cyclist.co.uk, hvor den får en samlet vurdering på 3,5 stjerner ud af 5 mulige. Den er testet i praksis, hvor den lave vægt får særlig ros. Dog er designets overflade modtageligt overfor ridser og skader, efter eksperten har testet drikkedunken over mere end en uge.

Du kan se anmeldelsen her

Outsideonline.com

Outsideonline.com fokuserer på udendørslivets glæder. De dækker alt fra udstyr, eventyr, sundhed, rejser og kultur med fokus på glæderne ved frisk luft.

Artiklen skrevet af Joe Jackson ”How to Choose the Right Water Bottle for You” har vi brugt til vores egen research.

Artiklen er udgivet den: 17. november 2020
Du kan se artiklen her

Marksdailyapple.com

Hos Marksdailyapple.com får du vejledning i, hvordan du lever en sund og bæredygtig livsstil, De har både opskrifter, træning og livsstil som emner.

I vores research har vi anvendt “ How to Choose a Safe Water” skrevet af Mark Sission.
Du kan se artiklen her

Biome.com.au

Biome.com.au forsøger at gøre verden til et grønnere sted ved at vejlede deres læsere I grønne valg i hverdagen.

Vi har brugt deres artikel: ”How to choose the best water bottle”.

Artiklen er udgivet den: 7. juni 2013
Du kan se artiklen her

Dailyinfographic.com

Dailyinfographic.com laver visuelt flotte og overskuelige oversigter, der guider dig i at tage det bedste valg. De udgiver dagligt nye guides og vejledninger.

Vi har brugt deres oversigt ”10 reasons to use a reusable water bottle”.

Artiklen er udgivet: 2017
Du kan se artiklen her

Waterzen.com

Hos Waterzen.com er overemnet vand. De skriver blandt andet om nyheder indenfor brugen af vand, hvordan du kan spare på det og blive en fornuftig vandforbruger.

Vi har researchet og læst deres artikel: ”12 Compelling Reasons to Use A Reusable Water Bottle”. Den er skrevet af Darrell Smith.

Artiklen er udgivet: august 2018
Du kan se artiklen her

Ahealthiermichigan.org

Ahealthiermichigan.org er en oplysningsside, hvis mål er at fremme sundhed og godt helbred via deres guides på hjemmesiden.

Vi har anvendt deres artikel ”The Right Way to Care for Your Reusable Water Bottle” skrevet af Lucy Ann Lance.

Artiklen er udgivet den: 10. maj 2018
Du kan se artiklen her

Bhg.com

Better Homes & Gardens har til mål at guide deres læsere i hus- og haverelaterede spørgsmål. De skriver artikler, nyheder og laver vejledninger til deres besøgende.

I vores research har vi brugt artiklen: ”The Best Ways to Clean Reusable Water Bottles” af Hannah Bruneman.

Artiklen er opdateret den: 12. marts 2020
Du kan se artiklen her

Rei.com

Rei.com giver ekspertviden til dig, der elsker udendørsaktiviteter og -liv. De fokuserer på alt fra træning til rejser, og de laver guides til køb og vedligeholdelse af udstyr.

Vi har læst og anvendt artiklen ”Water Bottle and Reservoir Care” i vores research.

Du kan se artiklen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon har hovedsæde I Seattle, men er en verdensomspændende webshop, der forhandler alt fra husholdningsprodukter, tøj og drikkedunke til hele verden. De har et smart bedømmelsessystem, hvor forbrugerne kan anmelde deres køb med et antal stjerner ud af 5.

YETI Rambler Flaske får en samlet score på 4,8 stjerner ud af 5 af over 7.400 forbrugere på webshoppen. De roser modellen for at isolere godt og holde drikke kølige selv i varmt vejr.

Du kan se anmeldelserne her

Hos Amazon scorer Platypus Big Zip EVO Hoser 4,7 stjerner af forbrugerne, og den ligger derfor tæt på topscoren på 5 stjerner. Forbrugerne er tilfredse med den høje kapacitet, det praktiske flade design, der ikke optager unødvendig plads, og den behagelige drikketud.

Du kan se anmeldelserne her

Af over 800 forbrugere fra hele verden får Katadyn BeFree en samlet score på 4,7 stjerner ud af 5 af forbrugerne. De roser særligt vanddunken for det smarte integrerede filter, der sikrer rent drikkevand uanset, hvor du måtte være i verden.

Du kan se anmeldelserne her

Camelbak Crux Reservior er en favorit hos forbrugerne, der giver den en flot samlet bedømmelse på 4,7 stjerner ud af 5. Over 1.800 forbrugere har anmeldt produktet, og drikkedunken får ros for at være lækage-fri. Drikkedunken har dog en duft og let smag af plastik, før du får den rengjort i dybden.

Du kan se anmeldelserne her

CamelBak Eddy+ får ros af forbrugerne på Amazon, hvor over 20.2000 forbrugere har givet deres mening til kende. Samlet får CamelBak Eddy+ en gennemsnitlig vurdering på 4,7 stjerner ud af 5, og den ligger derfor meget fint placeret i forhold til den lave pris. Forbrugerne anbefaler drikkedunken for det solide og hårdføre design, der ikke lækker.

Du kan se anmeldelserne her

Salomon Soft Flask Vandflaske 0.5 L får af over 300 forbrugere en gennemsnitlig vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner. Forbrugerne anbefaler drikkedunken til løb og andre fysiske aktiviteter, men den hårde base kan være ubehagelig at løbe med over lange distancer.

Du kan se anmeldelserne her

Google shopping

På undersiden Google Shopping kan du nemt finde produkter fra forskellige forhandlere og sammenligne priser. Forbrugerne kommer særligt i spil, da de kan afgive en bedømmelse af produktet og skrive en anmeldelse, der er tilgængelig for alle læsere.

Elite Fly Drikkedunk er anmeldt af mere end 370 forbrugere, der samlet giver modellen 4,5 stjerner ud af 5. Drikkedunken er udviklet til cyklister, der påpeger den lave vægt. Den får også ros for at have en behagelig fornemmelse mod tænderne og være let at drikke af.

Du kan se anmeldelserne her

Hos Google Shopping har over 600 forbrugere anmeldt og bedømt NikeDrikkedunk 600 Ml med en gennemsnitlig score på 4,5 stjerner. Forbrugerne roser det ergonomiske og gode greb og drikketuden, der sørger for, at flasken ikke lækker.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilken drikkeflaske er bedst?
Den bedste drikkedunk afhænger af dine behov. Skal du bruge din drikkedunk til træning som løb og cykling, er en let og ergonomisk model et godt valg. Skal du have vand med til en hel dag, kan du overveje en vandblære med højere kapacitet.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en drikkeflaske?
Du skal overveje, hvad du skal bruge drikkedunken til, hvilken form for drikketud, du foretrækker, og hvilke materialer, der er mest praktiske til dine behov.
Hvad skal jeg se efter i en drikkeflaske?
Det er altid en god ide at undersøge, hvor let din drikkedunk er at rengøre. Hygiejne er vigtigt, så der ikke udvikles bakterier i drikkedunken, der kan gøre dig syg.
Hvordan rengøres en drikkeflaske?
Nogle drikkedunke har allerede en smart funktion som filter eller materialer, der forhindrer mikroorganismer og bakterier i at trives. Du bør dog rengøre din drikkedunk ofte – og gerne komme den i opvaskemaskinen, hvis den kan tåle det.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme