De bedste vandrestøvler i test
Hvis du elsker det udendørs adventureliv, så er noget af det mest essentielle grej, som ethvert udendørsmenneske bare skal have, et par gode, solide vandrestøvler. Dette er noget af det allervigtigste udstyr, som der bare skal være i orden. Dog kan det godt være langt fra nemt at finde lige netop det par vandrestøvler, som er allerbedst til lige netop dig og dine fødder.
Hvis du derfor har brug for lidt hjælp til at finde et par gode vandrestøvler, så læs endeligt med herunder, hvor vi har samlet de bedste vandrestøvler ud fra en række tests og brugeranmeldelser. På den måde kan du får et overblik over de bedste vandrestøvler, som er på markedet lige nu.
Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.
- Bedst sælgende Salomon vandrestøvle
- Mid cut med god ankelstøtte
- Vandtæt og mudder beskyttende
- Høj cut design som giver stabilitet og ankelstøtte
- Åndbar og vindtæt foring af Gore-Tex
- Ydre materiale af slidstærkt Nubuck læder og syntetiske tekstiler
- Ydre materialer af læder, ruskind og Gore-Tex membran
- Vibram Trekking sål
- Mere plads ved forfoden
Om Hanwag Tatra II Wide GTX
Disse støvler er et par lækre og robuste vandrestøvler, som er utrolig høj i kvaliteten. Støvlerne har et mid cut, hvormed de går op og støtter omkring anklerne, hvilket også er med til at skabe meget stabilitet i støvlen – selv når du går på et ujævnt underlag.
Derudover er det en vandrestøvle, hvor der virkelig er blevet tænkt over at skabe et stilrent design af slidstærke materialer. Støvlerne er desuden konstrueret med omtanke for blodcirkulationen, sådan at dine fødder kan have det bedst muligt i støvlerne, dog uden at de kommer til at sidde for løst og dermed mister noget af deres evne til at støtte.
Dertil er støvlerne udstyret med en ekstra bred snude, sådan at støvlerne egner sig perfekt til personer med brede fødder.
Om Lowa Z-6S GTX
Denne vandrestøvle er det perfekte valg, hvis du har brug for rigtig god støtte omkring anklerne, når du tager på længere vandreture med en god portion oppakning. Denne støvle har et mid cut, hvormed den når lige op over anklerne, som den netop er med til at holde på plads. Selvom støvlen dermed sidder godt til og støtter, så er den stadig overraskende fleksibel at have på.
Disse støvler vejer 1330 gram pr. par, hvilket er en fin gennemsnitlig vægt for vandrestøvler. Dermed får du altså med disse Lowa Z-6S et par vandrestøvler, som giver godt med støtte på ujævne terræner, men som samtidig er lette nok til at bruge til at vandre på mere jævne underflader.
Om Merrell Bare Acces Flex
Denne vandrestøvle kan man godt beskrive som en vandresko. Støvlen har nemlig et low cut, hvormed den altså ikke går op omkring anklen og giver støtte på den måde. Dette gør, at støvlen tillader en større bevægelsesfrihed end vandrestøvler, som har et high cut. Dog er det dermed også vigtigt at overveje, hvorvidt du har brug for ankelstøtte, inden du køber denne støvle.
Merrell Bare Acces Flex vandrestøvlen er derudover udstyret med rillede såler, som er klæbrige, og dermed giver de et godt greb på alle underflader. Det er netop denne egenskab, som gør støvlerne velegnede til at bruge i så mange forskellige typer af terræn.
Om Keen Targhee III WP
Det er langt fra et krav, at vandrestøvler, som egner sig godt til sommervarmen, er vandtætte. Dog er disse Keen Targhee III WP støvler netop vandtætte, hvilket kan være en stor fordel, hvis der skulle komme regnbyger, eller hvis du skal vade igennem en lille bæk eller å.
Grunden til, at disse støvler egner sig godt til brug om sommeren, er, at de er super åndbare. Dermed kan du nemt komme af med overskudsvarmen og fugten, som måtte opbygge sig inden i støvlen. Indvendig er støvlen forret med slidstærkt og komfortabelt AirMesh, hvilket er med til at sørge for en god svedtransport og varmeregulering. En ekstra god fordel ved denne forring er, at den er antibakteriel, hvilket er med til at forebygge imod lugtgener.
Disse testkilder er vores liste baseret på
Vores liste er baseret på en række test, som er udført at andre medier, hvormed vi har samlet de bedste vandrestøvler fra en række forskellige sider for at gøre det endnu nemmere for dig at finde de rigtige vandrestøvler. Vi har derfor indhentet oplysninger og informationer fra siderne Test.no, NyTimes og Outdoorgearlab.dk.
De forskellige sider har til tider vurderet vandrestøvlerne forskelligt, hvilket skyldes, at der netop ikke findes ét universelt par af vandrestøvler, som passer alle menneskers fødder og præferencer. Dog har vi inddraget pointer fra de forskellige tests i hver beskrivelse, sådan at du kan få et helt indtryk af støvlernes præstation i de forskellige tests.
Nogle af de modeller, som disse testartikler omtaler, er dog efterhånden et par år gamle, hvormed der siden er kommet nye modeller på markedet fra de forskellige mærker af vandrestøvler. Dermed har vi fundet inspiration i disse artikler og deres bedømmelser af de ældre modeller, men har inddraget de nyeste modeller i denne artikel, sådan at du har mulighed for at købe de omtalte modeller.
Derudover har vi også indhentet brugeranmeldelser sådan, at det er muligt at få et indblik ind i, hvordan de faktiske brugere af støvlerne har modtaget dem.
Det skal du tænke over, når du vælger vandrestøvler
Selvom nogle vandrestøvler generelt er bedre end andre, så er der en række ting, som du bør overveje, inden du køber et par vandrestøvler. Hvilket par, der er de perfekte vandrestøvler for lige netop dig, afhænger nemlig af, hvordan du regner med at bruge støvlerne. Herunder får du derfor seks små ting, som du bør overveje, og som kan hjælpe dig med at finde frem til de helt rigtige vandrestøvler.
1. Hvilke slags ture går du på?
Når du skal købe vandrestøvler, så er det vigtigt, at du køber dem ud fra de ture, som du plejer at tage og ikke ud fra de vandreture, som du drømmer om at gennemføre. Hvis du f.eks. hovedsageligt vandrer på flade terræner, men drømmer om at begynde at vandre i mere ujævne terræner, så er det bedst at købe en fleksibel støvle fremfor én, som giver meget støtte, men er for stiv til at gå i på flade terræner.
På den måde får du en vandrestøvler, som bedst egner sig til de underlag, som du vandrer mest på, men som samtidig godt kan fungere fint, hvis du skulle komme ud i noget mere ujævnt terræn.
2. Hvordan er vind- og vejrforholdene?
Selvom langt de fleste vandrestøvler er vandtætte – eller i hvert fald vandafvisende – så er det altid en god ide at overveje, hvilken type vejr du hovedsageligt vandre i. Hvis du som regel kun begiver dig afsted, når vejret er godt, så behøver de f.eks. ikke investere i et par vandrestøvler, som specielt designet til at holde masser af vand ude.
Hvis du derimod vandrer i alt slags vejr, selv når det står ned i stænger, så bør du netop gå efter et par vandrestøvler, som kan holde til masser af vand. På den måde kan du nemlig forlænge din støvles levetid, men hvis du netop ikke vandre særlig meget i vand, så er der altså ingen grund til at spilde penge på denne egenskab.
3. Hvilken pasform er bedst til dig?
Ingen fødder er ens, og derfor kan det også være vidt forskelligt fra person til person, hvilken vandrestøvle der egentlig er den bedste. Derfor er det vigtigt, at du tænker meget over din pasform, når du skal have et par nye støvler.
Hvis støvlerne nemlig ikke passer til dine fødder, så kan du risikere, at de kommer til at give dig vabler og sår, hvilket altså er langt fra optimalt på en vandretur. Du bør specielt sørge for, at støvlerne ikke er for små. Dette gør dem nemlig praktisktalt umulige at bruge, når du går ned af bakke, da det vil gøre ondt på dine tæer.
En anden vigtig del af pasformen, som du bør tage højde for, er, hvorvidt du har en bred fod. Mange modeller af vandrestøvler er nemlig designet til at have en tæt pasform, hvilket altså kan blive for stramt, hvis du har en relativ bred fod. Hvis dette er tilfældet for dig, så bør du gå efter en støvle, som har betegnelsen ”Wide”, hvilket indikerer, at støvlen har ekstra plads i forfoden af vandrestøvlen.
4. Hvor meget støtte har du brug for?
Hvis du har en tendens til at vride om, eller hvis du måske har en gammel ankelskade, så bør du helt sikkert gå efter vandrestøvler, som giver dig godt med støtte oppe omkring anklerne. På denne måde er støvlerne nemlig med til at sørge for, at dine ankler ikke pludselig giver efter, hvormed du potentielt kan miste balancen på et farligt sted.
Hvis du er i tvivl om, hvor meget ankelstøtte du har brug for, så kan du går efter den huskeregel, som er, at jo mere ujævnt et terræn du går på, jo mere ankelstøtte har du brug for.
5. Er beskyttelse eller præcision det vigtigste for dig?
I vandrestøvler går beskyttelse og præcision desværre sjældent hånd i hånd. Dette skyldes, at du kan få nogle stærke, beskyttende såler i dine støvler, som gør, at dine fødder er godt beskyttet imod et ujævnt underlag.
Dog er disse beskyttende såler ofte meget stive, hvormed du mister noget af fleksibiliteten og præcisionen i dine skridt. Hvis du dermed foretrækker at have præcision fremfor beskyttelse, så bør du undgå støvler med en stiv, beskyttende sål.
6. Husk at dine vandrestøvler skal gås til
Dette er ikke så meget en ting, som du skal gå efter, men det er mere en ting, som er godt at huske på, når du står og vælger vandrestøvler. Selvfølgelig skal vandrestøvler sidde godt og behageligt helt fra start, men det er samtidig en god ide at huske på, at støvlerne også lige skal have tid til at vænne sig til dine fødder, førend de kommer til at sidde helt perfekt.
Læs også: Her finder du det bedste telt
Vi anbefaler: De bedste vandrerygsække på markedet
FAQ
🏆 Hvilke vandrestøvler er bedst i test?
Vi har samlet en test over de bedste vandrestøvler på markedet i 2020. Vil du vide hvilken? Kan du læse mere på selve artiklen.
🔍 Hvordan testes vandrestøvler?
Vandrestøvler vurderes på deres forskellige funktioner og specifikationer. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og funktion i praksis.
🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger nye vandrestøvler?
Vi hos www.adventuresports.dk anbefaler, at du overvejer, hvor ofte du kommer til at bruge dem og i hvor lang tid af gangen. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, så du kan finde den helt rigtige prisklasse.
Denne side er anmeldt af: Jan Mortensen Rating 10/10
Andre relevante artikler