Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Walkie talkie test-oversigt:
Vores bud på de 3 bedste walkie talkier til børn og voksne

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

De fleste kender walkie talkien fra barndommen, hvor den blev anvendt, når børn og voksne skulle snakke sammen på afstand. 

Walkie talkies er apparater, som kan kommunikere med hinanden uden brug af telefoni eller internet. Det er især smart i områder, hvor der ikke er god telefon- eller internetdækning – for eksempel langt ude i naturen.
De kan også være anvendelige til børneleg og den mere afslappede friluftsentusiast.

Synes du, det lyder spændende at kunne tale sammen uden telefon og for én gangs skyld være en smule mere low-tech? Eller planlægger du et eventyr i den hårde natur? 

Vi har  fundet seks af de bedste walkie talkies frem til dig, som hver passer til forskellige behov. Modellerne er enten favoritter hos eksperterne eller andre brugere, som har gjort sig gode erfaringer. Læs med og bliv klogere på hvorfor de er populære samt hvilke walkie talkies, du skal vælge. 

Vores udvalgte walkie talkies

Insmat Cobra AM-245
Lager

Insmat Cobra AM-245

VORES ANBEFALING Gå til bedste pris
445 Kr. hos ELEXTRA.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Motorola Walkie Talkie Talkabout T4
Lager

Motorola Walkie Talkie Talkabout T4

Gå til bedste pris
345 Kr. hos ComputerSalg
Læs vores anmeldelse
Lager
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste i test-guiden 2023:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

VORES ANBEFALING test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Insmat Cobra AM-245 er den bedste walkie talkie til dig, der vægter pris og robusthed højt. Den er vores ”Bedst til prisen” valg til dig.

Modellen er ikke blevet testet af eksperter, men til gengæld er den populær hos brugerne. Hos Google modtager den i gennemsnit 4,4 ud af 5 stjerner.

 

Insmat Cobra AM-245
VORES ANBEFALING

Dagens bedste priser og tilbud på Insmat Cobra AM-245:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kompakt
 • Vandtæt
 • God batterilevetid

Mere om Insmat Cobra AM-245

SPECIFIKATIONER

 • Producent: Midland
 • Type: Walkie Talkie
 • Rækkevidde: 4 kilometer
 • Scanning: Ja
 • Antal kanaler: 16

Flere forbrugere forklarer, at den er virkelig sjov at bruge, og at der er mange timers underholdning at hente her. En bruger forklarer: ”De er så fede. Ingen mislyde og stemmen går så klart og tydeligt igennem. De virker robuste og lægger op til mange timers brug”. En anden skriver: ”Den er stjerne-god, og du kan faktisk godt snakke med den ligesom at bruge din telefon, men walkie talkie er bare hurtigere at kommunikere med”.

 

 

Om Midland XT 10 Walkie Talkie:

Midland XT 10 Walkie Talkie vil være det oplagte valg, hvis du gerne vil have en model, der kan lidt af det hele og generelt set er et godt gedigent produkt. Varianten er velegnet som walkie talkie børn, til hjemmebrug, til friluftsbrug eller til arbejdsrelateret brug på grund af den fine klarhed og fornuftige rækkevidde.

Rækkevidden er på fire kilometer, hvilket er pænt uden at være prangende. Derfor kan apparatet snildt blive brugt til børnenes leg eller til campingturen, hvor programmet står på masser af udendørs aktiviteter, hvor deltagerne kan komme lidt væk fra hinanden. Til arbejdsbrug vil den tillige fint dække selv større byggepladser.

Prisen ligger også i den fornuftige ende sammenlignet med konkurrenterne, så du behøver ikke lede efter et walkie talkie tilbud for at få finanserne til at slå til.

Af udseende er den flot og spændende med et tofarvet design i sort og rød. Den røde farve vil som en bonus gøre den let at finde – selv i mørkere forhold under åben nattehimmel. Den fylder ikke så meget i hænderne, og den kompakte form gør den nem at tage med og bære rundt på.

Vandtæt

Midland XT 10 Walkie Talkie kommer med flere fordele, og her skal vi især fremhæve, at den er vandtæt. Det er supersmart, hvis du vil tage den med ud i lidt mere udfordrende terræn i vandige omgivelser, eller måske hvis du skal på skitur.

Batterilevetiden er også et klart plus, for den kan strække sig op til omkring 21 timer. Det er rigtig pænt og betyder, at du kan få glæde af den hele ugen på ferien. En batteribevaringstilstand gør det tillige lettere for dig at spare på strømmen, når du ikke anvender den.

Du får 16 forskellige kanaler at skifte mellem, og enheden kommer med en indbygget scanner, som gør det let at finde frekvensen. Skal vi nævne nogle minusser, må det være, at rækkevidden er fin men ikke den længste på markedet sammenlignet med konkurrenterne, og så er den mindre velegnet til indendørs brug.

Alt i alt den bedste walkie talkie til dig, der har brug for en god vandtæt og prisvenlig allrounder til et alsidigt brug.

Fordele og ulemper ved Insmat Cobra AM-245

Fordele

 • Prisvenlig

Ulemper

 • Ikke den længste rækkevidde
 • Ikke så velegnet indendørs

Motorola Walkie Talkie Talkabout T4 - let at bruge for børn

Motorola Walkie Talkie Talkabout T42 Zebra kan være den bedste walkie talkie til dig, som ønsker en pæn rækkevidde og hele tre apparater til en fornuftig pris.

Modellen er blevet testet på YouTube.com, hvor den får en god anmeldelse, og du kan se hele video-anmeldelsen via linket nederst i artiklen. Brugerne er tillige meget imponerede. De tildeler den 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit, hvilket er rigtig højt sammenlignet med flere af konkurrenterne.

Brugerne hæfter sig især ved den lave pris, som gør den meget tilgængelig, og flere skriver, at de synes, at de får meget for pengene. Du skal ikke forvente premium kvalitet, men du får et robust produkt i fin kvalitet. 

Dagens bedste priser og tilbud på Motorola Walkie Talkie Talkabout T4:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Prisvenlig
 • Cool design
 • Let at bruge

Mere om Motorola Walkie Talkie Talkabout T4

SPECIFIKATIONER

 • Producent: Motorola
 • Type: Walkie Talkie
 • Rækkevidde: 4 kilometer
 • Scanning: Ja
 • Antal kanaler: 16

Det første, du lægger mærke til ved Motorola Walkie Talkie Talkabout T42 Zebra, er designet. Udtrykket er cool, anderledes, levende og mere legende end konkurrenternes med de fine farver. Selve kroppen er lys, mens rammen kommer i en flot sprælsk farve.

Du får hele tre styks med i prisen, som oven i købet er til den billige side. Hos de fleste af konkurrenterne får du kun to styks med i købet, men her vil du opleve at få en ekstra med. 

Er du på et stramt budget, vil Motorola Walkie Talkie Talkabout T42 Zebra derfor være et godt bud på de skarpeste walkie talkies til dig. 

Som en sød detalje kan du kende forskel på de tre apparater via farverne, for de kommer med en henholdsvis lysegrøn, blå og orange ramme.

Modellen er ideel som walkie talkie børn med det sjove og fine samtaleanlæg, men du kan også få glæde af sættet som voksen, hvis du for eksempel er udendørsentusiast og dyrker mange aktiviteter i det fri. Den høje robusthed gør den ligeledes fordelagtig som walkie talkie professional til arbejdsbrug på for eksempel byggepladser.

Varianten er som en bonus let at operere og bruge, og selv nybegynderen vil kunne finde rundt i de få funktioner, som udgør kontrolpanelet.

Motorola Walkie Talkie Talkabout T42 Zebra kommer ikke med den længste rækkevidde, når du sammenligner med konkurrencen på markedet. Den ligger på fire kilometer, hvilket er pænt nok uden at være decideret højt. Derfor vil den være mindre fordelagtig for aktiviteter, hvor I kommer langt fra hinanden.

Produktet er født med 16 forskellige kanaler og en scannner, så det bliver let for dig at starte og modtage en kommunikation på dit lille samtaleanlæg. Formatet er kompakt, så du nemt kan lægge den ned i lommen på turen, og med en vægt på kun 79 gram vejer den ikke meget. 

Der er flere smarte funktioner, som øger kvaliteten, og de inkluderer for eksempel en smart tastaturlås og en indbygget højttaler, som gør kommunikationen mere klar. Lyden er skabt til at være så tydelig som muligt, og en talebekræftelsestone øger gennemskueligheden ved samtalen. Skal vi nævne et par minusser, så kan du af og til opleve lidt interferens på frekvenserne.

Alt i alt de bedste walkie talkies til dig, der leder efter et godt lavbudgets-valg med et sjovt design.

Fordele og ulemper ved Motorola Walkie Talkie Talkabout T4

Fordele

 • Prisvenlig
 • Cool design
 • Let at bruge
 • Høj robusthed

Ulemper

 • Batteri-indikatoren viser ikke altid rigtigt
 • Af og til interferens på frekvenserne

Cobra Walkie Talkie Police - Holdbar walkie talkie til børn

Cobra Walkie Talkie Police vil være den bedste walkie talkie til den forbruger, der ønsker at bruge modellen som en walkie talkie børn. Prisen er lav, og konstruktionen er perfekt til børn.

Produktet er en favorit blandt brugerne hos Google, og i gennemsnit bliver den tildelt 4,3 ud af 5 stjerner. Det er flot og klart i den højere ende.

Brugerne forklarer, at de er meget tilfredse med varianten, for børnene er vilde med den. Den holder godt, ser cool ud og er perfekt til børnenes leg. En bruger opsummerer oplevelsen med ordene: ”Great fun. My 5 year old grandson says this is his best Christmas present. Easy to use and great signal quality. Recommended”, og en anden skriver: “Great buy for lots of fun”. 

Dagens bedste priser og tilbud på Cobra Walkie Talkie Police:

 • Bekræftelses-tone tale-indikator
 • Batteribesparelses-funktion
 • Let at justere volumen

Mere om Cobra Walkie Talkie Police

SPECIFIKATIONER

 • Producent: Cobra
 • Type: Walkie Talkie børn
 • Rækkevidde: 3 kilometer
 • Antal kanaler: 8

Cobra Walkie Talkie Police er en walkie talkie børn, og derfor er den mere simpel end konkurrenterne. Det samme gælder prisen, som er klart i den lavere ende, og det gør enheden til et godt valg som gave til barnet til fødselsdag eller jul.

Modellen er skabt til barnet, der måske har drømme om at blive politimand, brandmand, militærleder eller leder af eksotiske ekspeditioner. 

Designet er cool med masser af farver og detaljer, og du kan få den i både sej blå, fin lyserød eller neutral militær.

Rækkevidden ligger på tre kilometer, som godt nok er mindre end konkurrenterne i artiklen her, men det er langt nok til børnenes leg. Det gælder uanset, om legen foregår i haven, i hjemmet, i fritidshjemmet eller på ferien.

Produktet kører på batteri, og du kan udskifte dem, når de løber tør. Selve batterilevetiden er pæn, og slår du batteribesparelsesfunktionen til, så holder det endnu længere. Varianten er skabt til børn fra fem år og op. Barnet kan enten lege med walkie talkies med andre børn eller sammen med forældrene, hvis du kan finde den barnlige sjæl frem igen.

Cobra Walkie Talkie Police imødekommer alle børnenes krav, og derfor er der små detaljer, som børnene vil finde sjove. Det gælder for eksempel bekræftelsestone-indikatoren – også kendt som ”roger over” funktionen. Så kan barnet let imitere det, han eller hun har set på tv’et og nemmere falde ind i rollen som spion, politimand eller ekspeditionsdeltager.

Apparatet er let at operere med kun få knapper, og her finder du ”roger-over” knappen samt lydstyrken, som du kan justere på efter behov. Konstruktionen er i plastik, og holdbarheden er derfor relativt høj, når vi tager i betragtning, at der er tale om et stykke legetøj.

Barnet får otte kanaler at vælge imellem, og der er garanti for timevis af sjov. Enheden kommer som en pakke med to, hvor flere af kvarterets børn kan lege sammen. På grund af de tre kilometers rækkevidde, kan barnet også bruge modellen som en slags telefon på radiobølger og tale med andre børn, der er op til de tre kilometer væk.

Alt i alt den bedste walkie talkie til barnet, som ønsker timevis af leg.

Fordele og ulemper ved Cobra Walkie Talkie Police

Fordele

 • Bekræftelses-tone tale-indikator
 • Batteribesparelses-funktion
 • Let at justere volumen
 • Sjovt design

Ulemper

 • Lav rækkevidde

Hvad skal du overveje, før du køber et walkie talkies

 • Rækkevidde: Hvor lang en rækkevidde har du brug for? Du finder ofte variationer mellem to til ti kilometer. Du har særligt brug for en lang rækkevidde, hvis du skal ud på eventyr, ekspeditioner eller mere omfattende friluftsaktiviteter, mens børnenes leg og let brug ikke kræver så meget.
 • Lyd og signal: Et klart signal og tilsvarende lyd giver de bedste forudsætninger for en optimal kommunikation. Læg mærke til at både rækkevidde, lyd og signal kan blive påvirket af vejrforhold og det terræn, du befinder dig i.
 • Robusthed: En god walkie talkie bør være solid og robust, så den ikke går i stykker så let. Det er også smart, hvis den er vandtæt.
 • Batteri: Giver batteriet en lang operationstid, eller skal du ofte skifte/genoplade batterierne?
 • Brugervenlighed: Skal du have en avanceret eller simpel model? Overvej hvad du vil bruge den til. Er det til hyggebrug, til lette fritidsaktiviteter eller mere ekstreme eventyr?
 • Pris: Prisen hænger gerne sammen med rækkevidde, mærke, konstruktion og funktioner, så du får ofte, hvad du betaler for.

arrow-more

Købsguide: Sådan vælger du den rette walkie talkie

Når du skal vælge hvilket walkie talkie samtaleanlæg, du ønsker, er der nogle ting, du bør skrive dig bag øret. Her guider vi til, hvad du især skal være opmærksom på, så du er sikker på at få den rette model, der passer bedst til dine behov.

Rækkevidde – privat brug

I gamle dage kunne en walkie talkie kun lige række et par hundrede meter, men den tid er for længst forbi. I dag vil du have svært ved at finde produkter, der kommer med en rækkevidde under omkring to kilometer, så der har været store forbedringer i løbet af årene. De længste rækkevidder til privat brug ligger på omkring ti kilometer.

Hvad angår rækkevidde, så skal du først og fremmest spørge dig selv om, hvad du ønsker at bruge varianten til? Er det til børnenes leg? Til brug omkring hjemmet? Til campingture eller ferien? Til friluftsliv og udendørsaktiviteter? Eller måske mere udfordrende eventyr?

Er der tale om hjemmebrug af den ene eller anden slags, vil en mindre rækkevidde på et par kilometer ofte være mere end rigelig. Vær opmærksom på at når rækkevidden stiger, så stiger prisen ofte også tilsvarende. Har du et stramt budget men har brug for en høj rækkevidde, kan du eventuelt se efter et godt walkie talkie tilbud.

Walkie talkies mellem børn og deres forældre er en sjov måde at snakke sammen på. Som forælder behøver du ikke råbe igennem hele haven, og børnene vil synes, det er spændende med den nye kommunikationsform. Børnene kan også dele walkie talkies med børnene i nabolaget, og så kan de tale sammen, lige når de har lyst. 

Taler vi i stedet camping eller friluftsliv, så vil en længere rækkevidde gerne være optimalt, for udendørsaktiviteter kan hurtigt bringe folk langt fra hinanden. Det kan være orienteringsløb, en længere gåtur eller leg. Her kan du med fordel vælge et af de apparater, der har en rækkevidde på op til de ti kilometer. Mindre vil dog nok kunne gøre det. Gælder det de vildere eventyr, vil du have brug for en maksimal rækkevidde.

Rækkevidde – arbejdsbrug

Walkie talkies er også beregnet til brug i arbejdsøjemed. Det gælder især på byggepladser, hvor medarbejderne ofte er langt fra hinanden. Så er det en hurtig og smart måde at skabe kontakt til hinanden på. Og så behøver medarbejderne heller ikke spilde tid på at finde hinanden fysisk.

Overvejer du at anskaffe walkie talkies til arbejdspladsen, så er det ikke så meget rækkevidden, du skal skele til. Selv den korteste rækkevidde på et par kilometer er nok. I stedet bør du vælge en model, der er meget robust og holdbar, for den kan blive udsat for lidt af hvert på en byggeplads.

Lydkvalitet og signal

Lyd og signal er vigtig for god kommunikation på det mobile samtaleanlæg. Et godt signal fostrer en lyd, der er klar og tydelig og uden for meget skratten og støj. Det er en smagssag, om du kan leve med haltende lyd, eller om du foretrækker en helt klar forbindelse.

Planlægger du at befinde dig i mere ekstreme omgivelser med masser af blæst, storm og larm, vil lydkvaliteten kunne gøre en forskel for jeres kommunikation.

Læg mærke til at signalet såvel som lyden og rækkevidden kan blive påvirket af det terræn, du befinder dig i. Bjerge og svært terræn kan blokere for signalet, mens flade landskaber ikke bør udgøre en nedsættelse af rækkevidden. Derfor er det ikke altid, at den angivne rækkevidde rent faktisk svarer overens med virkeligheden. Det samme gælder for vejrforholdene, for blæst, sne og kraftig regn kan forringe signalet.

Robusthed

Robusthed siger noget om, hvor hårdhændet en behandling, den kan tåle. Det vil være en smart ide med en solid konstruktion, for når modellen kommer med ud i naturen og med på eventyr, kan den godt opleve fald og stød.

Vil du bruge din walkie talkie professional til arbejdsbrug på for eksempel byggepladser, er holdbarheden meget vigtig. Her kan den let få et slag, blive klemt eller tabt, og det skal den kunne holde til.

Robustheden inkluderer også modstandsdygtighed over for vejrelementerne. Gå gerne efter et produkt, der er vandtæt, for ude i naturen kommer du i garanti i karambolage med en byge, vand eller sne. Nogle varianter er så vandtætte, at de stort set kan ligge i et bassin med vand uden at tage skade, hvor andre mere bare er resistente over for en byge eller to. Det er op til dig, hvad du har brug for. Vil du gerne have enheden med på kanoturen, skiferien, stranden eller på eventyret, vil en høj vandtæthed være et must.

Batteri

Batterilevetiden er afgørende for, hvor længe du kan bruge modellen, før den har brug for nye batterier. De fleste produkter kører på genopladelige batterier, og nogle steder medfølger der en lader. Det betyder også, at du kan finde sæt, hvor du skal købe nye batterier hver gang, da du ikke kan lade dem op, når de er tomme.

Gå gerne efter en variant med et stærkt batteri, der kan holde op mod de i hvert fald ti timer. Så har du dækket store dele af ferien ind. Når du ikke anvender dit lille samtaleanlæg, har mange enheder en batteribesparelsesfunktion, som sparer på strømmen. Smart, for så holder den længere.

Avanceret eller simpel

Nogle modeller er avancerede, og andre er mere simple. Er du ikke så glad for teknologi og ser walkie talkies som en rar måde at slippe for moderne teknologi på, så kan du vælge en af de mere simple versioner med en høj brugervenlighed. De vil ofte have kun få knapper og en helt enkel betjening.

Er du derimod glad for teknologi og gadgets, så vil et mere avanceret sæt være noget for dig. Her kan du få masser af indstillinger for frekvenser og kanaler samt display, special-knapper og lås.

Nogle versioner kommer med en tilhørende manual, og nogle af dem er lettilgængelige, hvor andre er mere uoverskuelige.

Du kan også få walkie talkies til børn, som er helt enkle og udgør et stykke avanceret legetøj.

Størrelse

Det er en smagssag, om størrelsen har betydning for dig. Nogle apparater er små og kompakte, hvor andre fylder og vejer mere.

De letteste vejer kun omkring 50 gram eller mindre, hvor de største kan komme op på fem-seks gange så meget. Jo mere avanceret den er, jo højere er vægten også gerne, da moderne teknologi vejer godt til.

Sætvis

De fleste walkie talkies i den overkommelige prisklasse bliver solgt som par med to. Nogle steder kan du opleve at få tre. Ved de helt dyre er der nogle gange kun én walkie talkie med i prisen, så her skal du købe to pakker for at kunne kommunikere med andre.

Tilladelse

For de fleste walkie talkies vedkommende behøver du ikke en tilladelse til at benytte dem. Husk blot at holde dig inden for de frit tilgængelige frekvenser.

Nogle af de helt avancerede sæt kan dog få dig i karambolage med loven.

Pris

Modellerne varierer i pris, og prisen afhænger gerne af især rækkevidde, mærke, konstruktion, funktioner og kanaler. Du kan sagtes få et velfungerende sæt til en overkommelig pris, for pris og kvalitet hænger ikke nødvendigvis sammen. Er prisen høj på din favorit, kan du se, om du kan finde et fordelagtigt walkie talkie tilbud. 

Overvej også hvad du gerne vil bruge dine walkie talkies til? Er det til brug engang i mellem og som leg med børnene? Så behøver du ikke den mest avancerede. Er det til arbejdsbrug på byggepladser eller de mere begrænsede friluftsaktiviteter, så har du brug for lidt mere rækkevidde og kraft. Eller måske planlægger du eventyr over floder, bjerge og sneklædte landskaber? Så har du brug for det bedste af det bedste, så I ikke mister hinanden og kommer ud i farlige situationer.

Du kan læse mere om at vælge den rette walkie talkie til dine behov hos Verteldigital.com.

Sådan bruger du din walkie talkie

Når du har fået anskaffet dine walkie talkies, så skal du også bruge dem. Men hvordan kommer du bedst i gang? Det hjælper vi dig med her.

 • Batterier: Start med at lade batterierne helt op, så du får det maksimale ud af dagen og turen. Nogle modeller kører på almindelige AAA-batterier, hvor andre kan blive opladet via USB. Tag gerne ekstra batterier, en powerbank med solceller og en solcelle-oplader med, så du er sikker på ikke at løbe tør for strøm. Hvis du gerne vil spare på batteriet, kan I aftale bestemte tidspunkter til ”check-in”, hvor I kommunikerer med hinanden. Så behøver produktet ikke være tændt hele tiden. Vær for øvrigt opmærksom på at især kulde aflader batterierne, så opbevar dem gerne inde i jakken eller i soveposen om natten.
 • Synkronisér kanaler: Når batteriet er fuldt opladet, kan I begynde at tage af sted. Inden I skilles for dagen, bør I synkronisere kanalerne, så alle er det rigtige sted. Vent med at foretage kanal-valget til I er ankommet til området, for det kan være, at der er andre, der bruger kanalen nu. Når alle er på samme kanal, kan I spørge ind i maskinen, om der er andre, der benytter den. Synkronisér også privat-koden og slå eventuelt låsen til, så en af jer ikke kommer til at skifte kanal ved et uheld. Husk at benytte jer af en af de frie kanaler, som I ikke skal have en tilladelse til at bruge.
 • Fastspænd walkien: Sæt enheden fast et sted, hvor du let kan komme til den. Mange kommer med sikkerhedslåse og seler, så de ikke falder af. Det kan være, at I kommunikerer ofte, så lad være med at placere den et sted, hvor du for eksempel skal have tasken af for at tale. Pas dog på med at sætte modellen et sted, hvor du ved et uheld let kommer til at trykke på knapperne.
 • Vandtæt eller ej: Tjek om din variant er vandtæt, før du tager af sted. Der er forskellige grader af vandtæthed, så find ud af om den kun kan tåle en byge, eller om den kan tåle at blive nedsænket i vand. Det er især vigtigt, hvis I for eksempel skal på kanotur, SUP-padle eller anden form for vandsport.
 • Omgivelserne: Se omgivelserne nærmere efter for de har stor betydning for rækkevidden. Rækkevidden bliver nedsat af for eksempel træer, bakker og bygninger, så skal I ud et sted, hvor der er mange forhindringer, så skal du være opmærksom på den mere begrænsede rækkevidde end normalt.
 • Vejrforhold: Før I tager af sted, så tjek vejrudsigten. Sol og klar himmel giver bedre signal og rækkevidde end orkan og snestorm.
 • Let betjening: Når forholdene er tjekket, er I klar til at tage af sted. Undervejs er det meget let at betjene en walkie talkie, for når I alle er kommet ind på den samme kanal, skal du bare trykke tal-knappen ind, når du vil sige noget. Og glem ikke at sige ”over”, når du er færdig med at tale og ”roger”, når du har modtaget en besked, hvis du gerne vil dyrke den old-school radiokommunikation.

Du kan læse mere om brugen af de mobile samtaleanlæg hos Gearjunkie.com og Explainthatstuff.com.

Regler for brug af walkie talkies

Selvom du kan opfatte din nye walkie talkie som legetøj eller underholdning, så er der faktisk et par regler, du skal kende, før du går i gang. Det er ikke omfattende, men du bør dog kende essensen af reglerne. Her gennemgår vi dem for dig på en overskuelig måde.

Regler for frekvenser

Når du køber en normal walkie talkie fra en autoriseret forhandler eller mærke, kan du være sikker på, at den kun er indstillet til at kunne operere på lovlige frekvenser. Det er vigtigt for dig at vide, da nogle frekvenser er ulovlige for dig at tune dig ind på – det gælder for eksempel officielle frekvenser, der bliver benyttet af politi, brandvæsenet, sygehusvæsenet og eventuelt også radiokanaler.

Du vil støde på noget, der hedder CB-frekvenser. Det står for Citizen Band og må blive benyttet af alle private borgere. Her behøver du derfor ingen tilladelse for at tune dig ind.

Nu bliver det lidt teknisk, men i Europa er der en såkaldt radiokanal-nummerering, som på godt dansk blot bliver kaldt for en kanal. Sammen med frekvensen kan for eksempel både walkie talkies og andet radioudstyr kommunikere med hinanden.

Inden for frekvenser er der tale om to typer kaldet henholdsvis frekvensinterval og centerfrekvens, som er små opdelinger, der sørger for, at kanalerne kan blive anvendt af flere brugere samtidig. 

I Danmark ligger alle de lovlige frekvenser mellem 26,96 og 27,40, og her imellem finder du et væld af frekvensintervaller og centerfrekvenser. I alt er der omkring 40 at vælge fra, og de er til fri afbenyttelse. Holder du dig til ovennævnte frekvenser, vil du være sikker på ikke at bryde loven. Hvis du – mod forventning – skulle opdage, at du har adgang til andre frekvenser, så hold dig fra dem.

Regler for brug af walkie talkie i bil

I 2019 blev der indført nye regler for, hvordan du skal håndtere walkie talkies, når du kører bil. Reglerne er lidt ligesom med mobiltelefonen, for brug af alle håndholdte enheder er forbudt. Det inkluderer også din walkie talkie. Hvis du bliver stoppet af politiet, får du en bøde på minimum 1500 kroner.

Husk på at alle håndholdte enheder kan distrahere dig under kørslen, hvilket kan føre til farlige situationer. Hold derfor ind til siden, hvis du ønsker at kommunikere med andre, når du er ude at køre.

Du kan læse mere om reglerne for brug af walkie talkies hos Blog.solidsignal.com og Radiotrader.co.uk.b 

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Outdoorgearlab.com

Outdoorgearlab.com er et internationalt udendørs- og fritidsmagasin med fokus på alt til udendørslivet. Det inkluderer artikler, guides, tips, tricks, undersøgelser og tests. Her gælder det en walkie talkie test af modellen Midland XT 10 Walkie Talkie, hvor eksperterne har vurderet den ud fra kriterier som rækkevidde, lyd, konstruktion, batteri, brugervenlighed og vandtæthed. Outdoorgearlab.com er meget imponerede og tildeler den et stempel som Best Buy.

Testen blev udført: Marts 2020
Du kan se testen her

YouTube.com

YouTube.com er en online-platform, hvor alle med en konto kan lægge visuelt indhold ud. Mange store brands, virksomheder, magasiner og personligheder har deres egen konto, og der er ligeledes mange tests at finde her. Her drejer det sig om en test af modellen Motorola Walkie Talkie Talkabout T42 Zebra.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode. Her drejer det sig om anmeldelser af modellerne Midland XT 10 Walkie Talkie, Midland XT 50 Walkie Talkie og Motorola Walkie Talkie Talkabout T42 Zebra.

 

Anmeldelserne af Midland XT 10 Walkie Talkie er fundet: August 2021
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Midland XT 50 Walkie Talkie er fundet: August 2021
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Motorola Walkie Talkie Talkabout T42 Zebra er fundet: August 2021
Du kan se anmeldelserne her

Google.com

Google.com er en af verdens mest anerkendte og benyttede søgemaskiner, der nu også har en række andre tilbud, services og produkter til brugerne. Google har et stort brugerunivers, hvor brugerne kan finde anmeldelser af både produkter såvel som kulturtilbud, restauranter og øvrige services. Her gælder det brugeranmeldelser af en række walkie talkies, som inkluderer Midland XT 50 Walkie Talkie, Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition, Insmat Cobra AM-245 og Cobra Walkie Talkie Police.

 

Anmeldelserne af Midland XT 50 Walkie Talkie blev fundet: August 2021
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition blev fundet: August 2021
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Insmat Cobra AM-245 blev fundet: August 2021
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af Cobra Walkie Talkie Police blev fundet: August 2021
Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilken walkie talkie er bedst?
Der er flere gode modeller på markedet, og i vores walkie talkie test-artikel har vi gennemgået seks af de bedste walkie talkies. De hører alle enten til blandt eksperternes eller brugernes favoritter, men i særdeleshed udmærker Midland XT 10 Walkie Talkie hos eksperterne. Den er også vores anbefaling til dig. Midland XT 50 Walkie Talkie er vores premiumvalg.
Før du køber walkie talkies som dit mobile samtaleanlæg, bør du overveje nogle specifikke elementer. Først og fremmest gælder det brugen og rækkevidden. Hvad skal du bruge modellen til, og hvor langt væk skal I kunne kommunikere med hinanden? Er brugen til eventyrlige ekspeditioner over ødemarker, eller er det mere for sjovs skyld? Overvej tillige batterilevetid, fysisk størrelse, brugervenlighed, lydkvalitet og især robusthed og vandtæthed. Prisen er også en faktor. Nogle af forholdene kan være svære selv at finde ud af, så her kan du med fordel læse eksperternes og brugernes kommentarer. Du kan finde links til undersøgelser og anmeldelser nederst i artiklen.
Skal jeg have en tilladelse, før jeg må bruge min walkie talkie?
Du behøver ikke en tilladelse til at bruge walkie talkies, når du holder dig til de frie og lovlige frekvenser i Danmark. De fleste modeller er kun indstillet til at kunne benytte de lovlige, som befinder sig mellem frekvens 26,96 og 27,40. Øvrige frekvenser, som bliver benyttet af for eksempel politi, brandvæsen og sygehusvæsen, er ikke tilladte at tune ind på.
Hvilken frekvens opererer walkie talkies på?
De frie og lovlige walkie talkie frekvenser i Danmark og Europa ligger mellem 26,96 og 27,40, og de er til fri afbenyttelse. Det gælder uanset, om du har en walkie talkie professional eller en til fritidsbrug og børneleg.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme