Test-overblik
De 8 bedste myggespray for at undgå stik

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

8 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Hvis du elsker at tage på tur ud i den friske luft, ved du også, hvor irriterende det kan være med insekter. Særligt myg kan være irriterende, når de stikker.

Når du anvender en myggespray, reducerer du risikoen for, at myggene stikker dig. Sagt med andre ord er en myggespray din billet til en hyggelig tur, hvor du ikke skal bekymre dig om myggestik. Derfor har vi hos Adventuresports gennemgået markedet for dig og fundet 8 af de bedste myggespray.

Uanset, om du skal på telttur, vandring eller noget helt tredje, er en myggespray altid en god idé at have med. Vi har fundet 8 af de bedste myggespray, du kan bruge mod de generende insekter. Så kan du selv vælge, hvilken myggespray du helst vil have. Derudover vejleder vi dig også om, hvad du bør kigge efter, når du skal købe en ny myggeafvisende spray.

Det skal du overveje, før du køber en ny myggespray:

Inden du køber en ny myggespray, er der nogle ting, som du bør overveje. På den måde er der en større chance for, at du får fat på den rigtige myggespray i første omgang.

 • Du bør gå efter en myggespray med mindst 20% DEET. Det er det mest anvendte middel i insektsprays, så du slipper for generne fra myg.
 • Hvis du er allergisk overfor DEET, eller hvis du har andre problemer med midlet, bør du i stedet gå efter en spray med kemikaliet picaridin. Kemikaliet er, ligesom DEET, effektivt i forhold til at forebygge insektbid.
 • Du bør overveje, om du foretrækker en spray, creme, lotion, stift eller roll-on. Myggeafvisende midler kommer nemlig i flere forskellige former. En spray er hurtig og nem at påføre både på farten og på børn, der gerne vil drøne afsted.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Protection Plus pumpespray 100 ml - effektiv mod alle insekter

Hos Adventuresports har vi kåret Protection Plus pumpespray – 100 ml som topscorer, da sprayen er særdeles effektiv mod myg. På Google udtrykker forbrugerene også en stor begejstring for Protection Plus pumpespray – 100 ml.

Mere end 100 globale forbrugere har anmeldt sprayen på Google Shopping. Forbrugerne giver sprayen en gennemsnitlig rating på 4,2 stjerner ud af 5 mulige. Den får ros for at være særligt effektiv mod alle typer af insekter, der bider, om det er i Danmark eller udlandet.

 • Mod tropiske myg
 • Mod bidende fluer
 • Mod skovflået

Mere om Protection Plus pumpespray 100 ml

SPECIFIKATIONER

 • Indeholder: Aqua, Alcohol denat., Hedroxyethyl isobutyl piperidine carboxylate, Citric acid, Parfum

Med Protection Plus pumpespray – 100 ml får du et effektivt middel mod myg. I alt er det myggeafskrækkende middel så effektivt, at du bliver beskyttet mod tropiske myg i op til otte timer.

Med det myggeafskrækkende middel bliver du også beskyttet mod bidende fluer i op til fem timer.

Midlet kan også beskytte dig i op til 4 timer mod skovflåter.

Derfor kan du både anvende Protection Plus pumpespray – 100 ml på dine eksotiske rejser, ligesom du også sagtens kan anvende sprayen på en skovtur i Danmark.

Kunne du også godt bruge et telt til din tur ud i det fri? SÅ kan du sove i fred for myggene om natten

Fordele og ulemper ved Protection Plus pumpespray 100 ml

Fordele

 • Beskytter mod tropiske myg i op til 8 timer
 • Beskytter mod bidende fluer i op til 5 timer
 • Beskytter mod skovflåter i op til 4 timer

Ulemper

 • Nogle bryder sig ikke om midlets duft

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Protection Plus pumpespray 100 ml

MyggA Spray - 75 ml - passer til alle klimaer

Spray – 75 ml fra MyggA Spray er en rigtig forbrugerfavorit. På Google har forbrugere anmeldt sprayen. Forbrugerne giver sprayen en gennemsnitlig rating på 4,7 stjerner ud af 5 mulige.

Hos Adventuresports er vi også vilde med sprayen for sprayens evnen til at holde myggene væk, og så det at sprayen kommer til en overkommelig pris.

 • Indeholder 9,5% DEET
 • Virker i 1.5 timer
 • Utrolig nem at påføre

Mere om MyggA Spray - 75 ml

SPECIFIKATIONER

 • Indeholder: N,N-diethyl-m-toluamid (DEET (9,5%)), Ethyl, alkohol

Sprayen fra MyggA Spray beskytter dig mod bid fra både almindelige myggearter herhjemme, og så de mere tropiske arter sydpå. Du kan både anvende midlet i de nordiske lande og på ferien til de mere sydlige egne.

Derfor er sprayen også et økonomisk godt valg, da du slipper for at anskaffe dig flere forskellige typer myggespray.

Sprayen kommer også til en overkommelig pris, hvilket selvfølgelig gør sprayen mere økonomisk.

Modsat andre sprays, kan du sagtens anvende Spray – 75 ml dagligt. Derudover er midlet også nemt at påføre. Derfor er sprayen et godt valg, når du vil have en myggefri dag.

Fordele og ulemper ved MyggA Spray - 75 ml

Fordele

 • Indeholder 9,5% DEET
 • Kan holde myggene væk i op til 1,5 timer
 • Utrolig nem at påføre

Ulemper

 • Beskyttelsestiden varierer alt efter, hvilken tropisk myggeart du gerne vil beskyttes

Stik A Myggespray EXTRA - øjeblikkelig beskyttelse mod myg

Med Myggespray EXTRA m. 30% DEET (100 ml) får du en effektiv spray mod myg, da sprayen indeholder 30% DEET. På Google er forbrugerne også glade for Myggespray EXTRA m. 30% DEET (100 ml).

Der har sprayen fået flere gode anmeldelser af forbrugerene. Tilsammen giver forbrugerene sprayen en samlet rating på 4,1 stjerner ud af 5 mulige.

 • Indeholder 30% DEET
 • Virker øjeblikkeligt
 • Holder i op til 4 timer

Mere om Stik A Myggespray EXTRA

SPECIFIKATIONER

 • Indeholder: N,N-diethyl-m-toluamide (DEET) CAS nr. 134-62-3, Ethanol

Sprayen fra Stik A’ giver dig en ultimativ beskyttelse mod myg. Den er effektiv mod myg, fordi sprayen indeholder 30% DEET, som er det mest virksomme kemikalie til at bekæmpe myg og stik med.

Når du påfører sprayen, vil du opleve en øjeblikkelig beskyttelse mod myg. Sprayens virkning holder i op til 4 timer. Derfor egner sprayen sig også særdeles godt til dig, der skal ud på kortere ture i myggebefængte områder.

Hvis du skal på en længere tur, er det også muligt at blot påføre et ekstra lag spray efter 4 timer. På den måde er du beskyttet i længere tid mod myg og andre irriterende insekter.

Mangler du en spildfri termoflaske til din friluftstur? Så har du også frisk vand eller varme drikke med på turen.

Fordele og ulemper ved Stik A Myggespray EXTRA

Fordele

 • Indeholder 30% DEET
 • Virker øjeblikkeligt
 • Holder i op til 4 timer

Ulemper

 • Bør ikke anvendes af børn under 14 år

Care Plus Anti-Insect 40% - populær myggespray hos forbrugerne

Anti-Insect 40% Deet insektspray 100 ml er en af de mest effektive myggespray på markedet. Det er fordi, sprayen indeholder 40% DEET, som er et af de mest virksomme midler mod myg.

På Google er forbrugerne også begejstrede for sprayen. På hjemmesiden har globale forbrugere givet sprayen en perfekt rating på 5 stjerner ud af 5 mulige. Anti-Insect 40% Deet insektspray 100 ml er uden tvivl en rigtig forbrugerfavorit.

Care Plus Anti-Insect 40%

Mere om Care Plus Anti-Insect 40%

Med Anti-Insect 40% Deet insektspray 100 ml får du en spray, der både er særdeles virksom og som samtidig holder i op til 8 timer.

Sprayen er et godt valg til dig, der skal rejse til mere eksotiske lande, hvor der blandt andet lever malariamyg eller lignende insekter. Anti-Insect 40% Deet insektspray 100 ml vil hjælpe dig med at holde insekterne på afstand. På den måde nedsætter du også risikoen for eksempelvis gul feber markant.

Hvis du ikke har planer om at tage til udlandet, kan du dog stadig få stor glæde af Anti-Insect 40% Deet insektspray 100 ml herhjemme. Sprayen er, med sit høje indhold af DEET, meget virksom over for flåter.

Fordele og ulemper ved Care Plus Anti-Insect 40%

Fordele

 • 40% DEET
 • Beskyttelse i op til 8 timer
 • Effektiv mod stikkende insekter og flåter

Ulemper

 • Højt prisleje

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Apotekets Insektspray Deet 40% - effektiv myggebalsam mod tropiske myg og flåter

Med Insektspray Deet 40% fra Apotekets eget mærke får du en god spray mod insekter. Sprayen beskytter dig ikke alene mod myg, men også mod flåter og mitter, som du kan møde på rejser i udlandet.

Særligt hvis du skal til mere tropiske egne, skal du også være godt beskyttet mod de stikkende insekter, der ikke lever i Danmark.

Mere om Apotekets Insektspray Deet 40%

Insektspray Deet 40% giver dig en overlegen beskyttelse – ikke kun mod myg, men også mod både flåter og mitter. Derfor kan du også anvende sprayen på mere eksotiske destinationer, hvor det er nødvendigt med en god insektspray for at undgå farlige sygdomme.

Når du anvender sprayen, er du beskyttet mod myggestik i op til 8 timer. Du er også beskyttet mod flåtbid i op til 4 timer.

Hvis du får brug for længere tids beskyttelse, skal du blot påføre sprayen igen. Så forlænger du beskyttelsestiden med henholdsvis 8 og 4 timer igen.

Fordele og ulemper ved Apotekets Insektspray Deet 40%

Fordele

 • Beskytter mod myggebid i op til 8 timer
 • Beskytter mod flåter i op til 4 timer
 • God til rejserne

Ulemper

 • Kan ødelægge plastiskoverflader, eksempelvis på telefoner

Mygg + Fästing Spray 75ml - myggespray med naturlig komponent

Hvis du gerne vil have et naturligt alternativ til de mere kemiske myggespray, bør du tage et kig på Mygg + Fästing Spray 75ml.

På Google udtrykker forbrugerne en stor glæde for Mygg + Fästing Spray 75ml. På siden har mere end 14 globale forbrugere givet sprayen en næsten perfekt rating på 4,9 stjerner ud af 5 mulige.

Det myggeafskrækkende middel i sprayen er en aktiv og naturlig komponent fra Citroneukalyptustræet. Derfor egner sprayen sig godt til dig, der vil minimere unødvendig kemi i hverdagen.

Mygg + Fästing Spray 75ml

Mere om Mygg + Fästing Spray 75ml

SPECIFIKATIONER

 • Ingredienser: Ramsløgstinktur i en base af glycerin.

Med Mygg + Fästing Spray 75ml får du et naturligt værn mod myg og andre insekter. I stedet for at være baseret på en harsk kemi, er sprayen i stedet lavet på en komponent fra Citroneukalyptustræet. Selvom Mygg + Fästing Spray 75ml ikke indeholder skrappe midler, yder sprayen stadig en stor beskyttelse mod både myg, flåter og bremser i op til 6 timer.

Da sprayen er mild, kan du også bruge sprayen til børn ned til 3-årsalderen. På den måde er sprayen også et godt valg i økonomisk henseende, da du slipper for at skulle købe flere forskellige sprays til hele familien.

Som en ekstra bonus misfarver sprayen heller ikke tøjet. Derfor kan du blot sprøjte sprayen på kroppen uden at bekymre dig om, hvorvidt du nu rammer dit tøj. Det gør det nemt at få de små beskyttet, hvis de gerne vil ud og lege.

Hvis du gerne vil have en spray uden unødvendig kemi, der stadig beskytter i lang tid, er Mygg + Fästing Spray 75ml det rette valg for dig.

Fordele og ulemper ved Mygg + Fästing Spray 75ml

Fordele

 • Kan anvendes af hele familien
 • Beskytter mod myg, bremser, flåter og Lipoptena Cervi
 • Misfarver ikke tøj

Ulemper

 • Anbefales ikke mod tropiske myg

Bushman Pump Spray 90ml myggespray - Beskytter i op til 10 timer mod myg og knot

Hvis du leder efter en langtidsvirkende spray, er Pump Spray 90ml det rette valg for dig. Sprayen kan yde beskyttelse mod insekter i op til 10 timer.

På Google er forbrugerne også glade for den virksomme spray. Forbrugerne har givet sprayen en gennemsnitlig rating på 4,5 stjerner ud af 5 mulige. De er særligt glade for, at sprayen beskytter i lang tid, og at den ikke er fedtet på huden.

Bushman Pump Spray 90ml myggespray

Mere om Bushman Pump Spray 90ml myggespray

Pump Spray 90ml er med 40% DEET en særdeles effektiv spray. Sprayen er baseret på en specialudviklet formular, der sikrer dig en beskyttelse mod myg og andre insekter på op til 10 timer. Det gør sprayen særligt velegnet til dig, der skal på længere ture.

Sprayen er også god til dig, der ofte glemmer at putte mere myggespray på, når først du er taget afsted.

Sprayen er både sved- og vandafvisende. Derfor kan du både anvende sprayen under varmere himmelstrøg, eller når du er aktiv. Det sikrer, at du ikke skal bekymre dig, om sprayen holder op med at virke.

Selvom sprayen er kendt for sin særlige holdbarhed, er den stadig skånsom mod huden. Pump Spray 90ml er også nem at anvende, da sprayen efterlader huden glat efter brug. Du skal ikke bekymre dig om fedtet og irriteret hud, når du anvender sprayen.

Fordele og ulemper ved Bushman Pump Spray 90ml myggespray

Fordele

 • 40% DEET
 • Beskytter også mod tropiske myg
 • Nem at påføre
 • Langtidsvarende beskytttelse

Ulemper

 • Små børn bør ikke bruge Pump Spray 90ml , da sprayen indeholder DEET

Acutan Family care gel myggespray - god allround beskyttelse

Family care gel er et godt valg, når du gerne vil have en myggebalsam, hele familien kan anvende.

På Google er forbrugerne også glade for sprayen. På siden har mere end 9 globale forbrugere givet Family care gel en rating på 3,5 stjerner ud af 5 mulige. Den anbefales, fordi den er nem at tage med på turen, og at den er mild mod huden.

Mere om Acutan Family care gel myggespray

SPECIFIKATIONER

 • Aktivt indholdsstof: Icaridin 10 %

Family care gel fra Autan er en myggebalsam, som kan anvendes af hele familien. Myggebalsammen indeholder ingen konserveringsmidler eller parfume. Det giver dig en mild beskyttelse mod myg. Det gør også myggebalsammen til et godt valg, hvis du har allergier.

Myggebalsamen beskytter effektivt mod myg i op til 4 timer. Balsammen virker fra det øjeblik, hvor du smører den på. Du skal derfor ikke vente på, at effekten begynder at indtræde. Du kan blot bevæge dig ud i verden med det samme. Har du også brug for et nyt termokrus til din tur ud i det blå?

Family care gels store fordel er uden tvivl, at myggebalsamen er god til både de store og små i familien. De eneste, som ikke bør bruge myggebalsammen, er børn under 3 år. Derudover må du heller ikke anvende balsammen, hvis din hud er blevet solskoldet eller på anden vis skadet.

Det betyder, at du formentlig kan tage én enkel slags myggespray med, hvis du skal afsted med hele din familie. Det er både økonomisk og nemt.

Fordele og ulemper ved Acutan Family care gel myggespray

Fordele

 • Beskytter øjeblikket mod myg i op til 4 timer
 • Indeholder ingen ingredienser, der kan forårsage en allergisk reaktion
 • Parfumefri

Ulemper

 • Er mere fedtet end sprays

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Acutan Family care gel myggespray

Sådan vælger du den rigtige myggespray

Når du skal købe en myggespray, vil du hurtigt falde over forkortelsen DEET. DEET står for diethyl-meta-toluamid og er en aktiv ingrediens i flere forskellige insektsprays. Faktisk er DEET det mest populære kemikalie i insektsprays. Kemikaliet har en evne til at forhindre bid i op til 8 timer. Derfor bør du altid gå efter en myggespray, der indeholder mindst 20% DEET.

Et andet kemikalie, der også anvendes ofte i insektsprays, er picaridin. Kemikaliet er også kendt for sin effektivitet i forhold at forhindre bid. Dog vil du typisk kun blive anbefalet at købe et produkt med picaridin, hvis du har problemer med DEET.

Det myggeafvisende middel fås i flere forskellige flasker. Én af flaskerne er sprayflasken. Sprayflasken er særligt velegnet, hvis du gerne skal ud at rejse, da flasken er kompakt og nem at pakke. Du skal typisk kun anvende et par sprøjt og så kan du massere midlet ind i din hud. Så er du beskyttet mod myggebid.

 

Du kan også vælge at købe det myggeafvisende middel som enten creme eller lotion. Der får du selv mulighed for at kontrollere, hvor meget af produktet du tager på.

Midlet kan også købes i stifter eller roll-ons. Fordelen ved de flasker er, at de gør midlet nemt at påføre. Derudover spilder de typisk heller ikke, hvis du skal have dem med i din kuffert eller taske.

Kilde: Superdrug.com

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Superdrug.com

Superdrug.com er en britisk hjemmeside, der sælger forskellige hud- og hårplejeprodukter. Hjemmesiden har også en blog, hvor de vejleder forbrugere om deres produkter.Fra Superdrug.com har vi anvendt artiklen ”How to Choose the Best Mosquito Repellent”.

Artiklen er udgivet den 18. maj 2018
Du kan se artiklen her

Kundeanmeldelser

Google.com

Google er den mest anvendte søgemaskine i hele verden. Det er blevet estimeret, at der bliver foretaget 3,5 milliarder googlesøgninger på daglig basis. Søgemaskinen giver også forbrugere mulighed for at anmelde forskellige produkter.

Du kan se anmeldelserne af Protection Plus pumpespray – 100 ml her
Du kan se anmeldelserne af  Spray 75 ml her
Du kan se anmeldelserne af Myggespray EXTRA m. 30% DEET (100 ml) her
Du kan se anmeldelserne af Anti-Insect 40% Deet insektspray 100 ml her
Du kan se anmeldelserne af Mygg + Fästing Spray 75ml her
Du kan se anmeldelserne af Pump Spray 90ml her
Du kan se anmeldelserne af Family care gel her

FAQ

Hvilket myggeafvisende middel er bedst?
Et myggeafvisende middel skal helst indeholde mindst 20% DEET for at være mest effektivt.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber et myggemiddel?
Du bør finde ud af, om du kan tåle DEET. Derudover skal du overveje, hvilken form for flaske du helst vil have midlet i, da det kan være forskelligt.
Hvordan vælger jeg myggemiddel?
Du skal tage stilling til, hvilken form for flaske, der passer bedst til dit behov. Derudover kan det være en god idé at finde ud af, om du kan tåle DEET, der kan give allergiske reaktioner.
Hvordan fungerer myggeafvisende midler?
Myggeafvisende midler reducerer risikoen for, at du bliver bidt af en myg. Det er en stor fordel, hvis du altid bliver bidt, eller du vil være sikker på at undgå stik, når du opholder dig udenfor.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme