STOR TEST-OVERSIGT
DE 4 BEDSTE HØREVÆRN TIL JAGT

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

17 Produkter analyseret
4 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Adventuresports er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Leder du efter et nyt høreværn til jagt? På listen her har vi samlet nogle af de bedste på markedet. De ligger i forskellige prisklasser, og du kan med garanti finde noget, der falder i din smag – uanset, om du er rutineret jæger, eller bare skal have noget ekstraudstyr til den lejlighedsvise hjælper.

Du finder også en gennemgang af alt dét, du skal overveje og huske, før du køber høreværn. Læs med her og bliv klogere på både topscorer, modellen der er bedst til prisen og premiumvalget.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Topscorer

MSA Sordin Supreme Pro X - LED Aktiv jagt høreværn

Jagt høreværnet her kommer fra MSA Sordin og er skabt med det formål at fungere som de bedste af de bedste. De er produceret til at indrette sig efter internationale MIL-specifikationer og har indbygget LED-lys. Det elektroniske design bliver styre med en mikroprocessor baseret på ASICS-kredsløb. Det muliggør på én gang en høj ydeevne og et lavt strømforbrug. Det er ét af de mest avancerede høreværn på markedet.

MSA Sordin Supreme Pro X
Topscorer
 • Et af de bedste høreværn
 • Meget behagelige
 • Fantastisk lyd

Mere om MSA Sordin Supreme Pro X

Sider, der som Ammoland specialiserer sig i jagt og skydevåben, roser Supreme Pro X til skyerne – også over en længere periode. Ligeledes har høreværnet imponeret en lang række forbrugere, og på trods af over 130 anmeldelser formår Supreme Pro X at ende på en samlet score på intet mindre end 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon.

SPECIFIKATIONER

 • Vejer kun 380 gram
 • Høreværnet har volumenhukommelse
 • AUX-indgang til musik (der medfølger kabel)

Der er en grund til, at høreværnet har klaret sig godt hos både anmeldere og forbrugere. Det er vandtæt og er et høreværn med radio, så du kan holde dig vågen i de tidlige morgener. Det bruges desuden af professionelle soldater, og med sine silicone gelringe får du en helt fantastisk komfort.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om MSA Sordin Supreme Pro X
Bedst til prisen

Du har garanteret se ørepropper som de her i butikker, pakket ind i små pakker og markedsført til god søvn. Men vidste du, at Radians Ørepropper også sagtens kan fungere til jagt og andre situationer med høje lyde? Ørepropperne er i det helt basale, traditionelle design. På Amazon har over 1.300 kunder givet ørepropperne 80% 5-stjerner og en samlet vurdering på 4,7 ud af 5 stjerner.

Radians Ørepropper
Bedst til prisen
 • Billig og effektiv
 • Høj kvalitet
 • Behagelig at gå med

Mere om Radians Ørepropper

De formstøbte ørepropper er lavet af selvtilpassende skum. De er smudsafvisende og sidder ganske komfortabelt i ørerne, så du ikke skal bekymre dig om ubehag. Ørepropperne er fantastiske til at have i reserve. Selvom de ikke bør benyttes jævnligt på jagt, så er de gode at have med som reserve. De fungerer desuden også godt til miljøer, hvor der kan opstå larm, og til at tilbyde andre, der ikke har deres eget specialdesignede høreværn.

SPECIFIKATIONER

 • Smudsafvisende ørepropper
 • Selvtilpassende skum
 • Du får 100 engangspar i én pakke
Bedste in-ear model

Vores listes første in-ear høreværn får også pladsen som premiumvalg, og det er ikke uden grund. Det lille høreværn leverer en uovertruffen komfort, og propperne er lavet af blod og behagelig silikone i et patenteret design. Fine kundeanmeldelser hos Amazon og en meget positiv gennemgang hos New Atlas er mere end bare velfortjent for de små, fikse ørestykker.

SportEAR X-Pro
Bedste in-ear model
 • Det bedste in-ear-valg
 • Kan vaskes og genbruges
 • Diskret design

Mere om SportEAR X-Pro

Det kan være nemt at lade sig narre og to, at det her slet ikke er høreværn til jagt. Men bare fordi de ikke er store og robuste, betyder det ikke, at de her ikke kan være de bedste høreværn til dig.

SportEar X-Pro er nemlig lavet med en helt unik ”Stay Put” silikonering, der i et ergonomisk design er udformet til at holde sig komfortabel og på plads i øret.

SPECIFIKATIONER

 • Høreværnet styres med en simpel knap
 • Kommer med opbevaringsetui samt 4 skumpropper og 4 silikonepropper
 • Kan bruges til jagt, motorsport, koncerter og mere

Din hørelse bliver beskyttet så godt som overhovedet muligt, men du bevarer din evne til at høre, hvad der sker lige omkring dig. Med den smarte og patenterede lyd-ventil får lavere lyd lov til at passere, mens skadelige støjniveauer bliver dæmpet til mellem 19-30 decibel.

God til begyndere

Grunden til, at Sordin Supreme Basic jagt høreværn ikke er i vores top-3, ligger simpelthen i navnet. Sordin Supreme Basic er såmænd ikke af dårlig kvalitet, men i modsætningen til SportEar X-Pro, der har specialdesignet og patenteret opbygning, og MSA Sordin Supreme Pro, der er vores topscorer, dækker Supreme Basic de basale behov, uden at have for meget ekstraudstyr. Det er et ideelt høreværn til begyndere.

Sordin Supreme Basic
God til begyndere
 • Fantastisk valg til nye brugere
 • God forstærkning
 • Pålidelig

Mere om Sordin Supreme Basic

Med Sordin Supreme Basic jagt høreværn får du det nødvendige, men du får det af kvalitet. Høreværnet lukker fuldstændig af for lyde over 82 decibel, og med volumenhukommelse og automatisk sluk (efter 4 timer) får du et høreværn, der tilpasser sig dig.

Høreværnet leverer de mest basale funktioner, så du ikke skal rode med en masse unødvendigt teknologi.

SPECIFIKATIONER

 • 300 timers batterilevetid
 • Vejer 310 gram
 • Det er muligt at tilkøbe Sordin Supremes silikoneringe, der øger komforten

Sådan vælger du det rette høreværn til jagt

Du har ikke altid brug for høreværn med bluetooth eller andre smarte dimser, men hvad skal du så bruge?

Hvis du læser det her, så skal du højst sandsynligt bruge høreværn til jagt. Så skal du lede efter ét, der kan reducere støj, men stadig tillader dig at tale med de andre i dit jagtselskab. I så fald er elektroniske høreværn et godt valg, idet mekanikken sørger for hele tiden at indstille sig efter behov. Det gør de som regel takket være en mikrofon på ydersiden, der registrerer lydene omkring dig og isolerer de værste.

Du kan sagtens klare dig med ørepropper alene, hvis du kun skal tage toppen af støjen. Men er du en habil jæger, så er det nødvendigt at anskaffe dig et høreværn.

Derfor skal du bruge høreværn

Du er sandsynligvis mindst én gang i dit liv stødt på en jæger eller skydesportsudøver, der stolt pralede af, at (ofte) han ikke har brug for høreværn. Det er forkert.

Den helt simple grund til, at du skal bruge høreværn, som selv et lille barn forstår, er, at skydevåben larmer. De kan nemt skade din hørelse på lang sigt, selvom du ikke mærker noget til det med det samme. Som jæger er det dit job og ansvar at passe på din hørelse. Du kan få mén for livet, hvis du ikke passer på dig selv, og selvom det ser lidt kluntet ud, så er du nødt til at gå med høreværn.

Hvis du tager nogen med på jagt, så sørg for, at de også er beskyttede. De er nemlig i så fald dit ansvar.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Ammoland

Ammoland er et amerikansk onlinemagasin, der dækker alt om skydning både som sport og nyheder. På deres side finder du alt om skydevåben, ammunition og udstyr, selvfølgelig med et amerikansk perspektiv.

Deres dybdegående test af MSA Sordin Suprene Pro X (vores listes topscorer) dækker alt, du har brug for at vide om det specifikke høreværn, og gennemgår også brugen over en længere periode på 2 år.

Testen er udført den: 3. april 2018
Du kan læse hele testen hos: Ammoland.com

Amazon

Amazon er verdens største online butik, og her kan du købe alt hvad hjertet begærer. Med mange millioner af brugere hver eneste dag, er der tusindvis af anmeldelser, der hele tiden bliver lagt ud. Af den grund er vores referencer til Amazon i artiklen her udelukkende brugt til at give et kundeperspektiv, og der refereres derfor til de kundeanmeldelser, du finder ved at følge diverse links på listen.

Du kan finde produkt og anmeldelse på de specifikke produkter herunder:

 • Amazon – MSA Sordin Supreme Pro X with LED Light
 • Amazon – 3M PELTOR ProTac Hunter Headset
 • Amazon – SportEar X-Pro
 • Amazon – MSA Sordin Supreme BASIC
 • Amazon – Radians Ørepropper

Rifle Shooter

Rifle Shooter kalder sig selv ”Storbritanniens bedste riffelskydningsmagasin” og bruger førende eksperter fra både Storbritannien og resten af verden til at kvalitetssikre deres indhold. Magasinet er drevet af entusiaster, der holder af jagt og skydning, og deres motto lyder ”by shooters, for shooters”.

På Rifle Shooter kan du finde ugentlige nyheder om jagt og riffelskydning fra hele verden. Vores kilde er deres høreværn test og anmeldelse af Peltor ProTac.

Testen er udført den: 18. maj 2017
Du kan læse hele testen hos: Rifleshootermagazine.co.uk

New Atlas

New Atlas har produceret mere end 50.000 artikler om alle verdens emner siden hjemmesidens start i 2002. Onlinemagasinet leverer nyheder til over 280.000 mennesker verden over, og selvom deres hovedpublikum er i USA, Canada og Europa, leverer de nyheder til mange andre lande.

Vores brug af New Atlas er i forbindelse med en anmeldelse af ProSound X-Pro, der er vores listes premiumvalg.

Testen er udført den: 27. juli 2015
Du kan læse hele testen hos: Newatlas.com

The Firearm Blog

The Firearm Blog, eller TFB, rapporterer om det nyeste nye indenfor skydevåben, jagt, militær og forsvar. Redaktionen består af en lang række passionerede og interesserede medarbejdere med varierede baggrunde. Deres mål er at informere andre ildsjæle om deres interesseområder, og ofte er TFB det første engelsksprogede medie til at rapportere almene borgere om nyheder indenfor skydevåben og mindre militærvåben.

Testen er udført den: 2. juni 2020
Du kan læse hele testen hos: Thefirearmblog.com

FAQ

Hvilke høreværn er bedst i test?
På vores liste er MSA Sordin Supreme Pro X LED topscorer.
Hvornår skal man bruge høreværn?
Du skal bruge høreværn til jagt og andre situationer, hvor du kan forvente lyde på et skadeligt niveau. Du skal bruge høreværn, når du er i miljøer, hvor støjbelastningen overstiger 85 decibel.
Hvor kraftigt skal et høreværn til jagt være?
Et høreværn til jagt skal kunne filtrere, dæmpe eller helt fjerne lydene fra skuddene.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Peltor ProTac Hunter

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme