Vores anbefalinger: De bedste waders til din næste fisketur

Af Redaktionen | Sidst opdateret 29. June 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser og tests ét sted.

Waders er både praktiske og et must, hvis du ønsker at stå i vandet, mens du fisker. I stedet for et par korte gummistøvler kan du komme længere ud i vandet med et par gode vadebukser. Du finder både vadebukser i forskellige højder, typer og materialer. Valget afhænger af, hvordan forholdene er på dit foretrukne fiskested. 

Her på adventuresport.dk har vi udvalgt vores 5 absolutte waders-favoritter. Wadersene er udvalgt på baggrund af ekspertanmeldelser og brugeranmeldelser, så du kan finde det bedste til fisketuren. Ved hvert produkt kan du blive klogere på specifikationer, fordele og ulemper, som guider dig til de helt rigtige waders. 

Vores favorit
Simms Tributary stockingfoot
bedst til pris
Mitchell Neopren waders
PREMIUM-VALG
Hodgman Caster

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser, ekspertråd og tests ét sted. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet

Simms Tributary stockingfoot - funktionelle waders fra det anerkendte mærke Simms

VORES FAVORIT

Simms Tributary stockingfoot

Simms Tributary passer godt til dig, der er på udkig efter åndbare stockingfoot-waders. Wadersene er udviklet af det anerkendte mærke Simms, som er kendt for deres kvalitetsudstyr til fiskere. Simms Tributary er en letvægtsmodel, hvor du nemt og bekvemt kan bevæge dig rundt i vandet.

Wadersene modtager også gode anmeldelser af forbrugere og eksperter. 179 globale brugere på Amazon har givet Simms Tributary en bedømmelse på 4.7 ud af 5 stjerner. Brugerne skriver, at wadersene sidder godt, og så får du god værdi for pengene. Anmelderne fra fishwest og heavy.com er også enige om, at Simms Tributary er en komfortabel og let model. Både brugere og eksperter er derfor enige om, at wadersene fra Simms er blandt de bedste på markedet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.999,00 DKK

Fordele

 • God konstruktion
 • Stort anerkendt mærke
 • Stof med gravelguard

Ulemper

 • Nogle foretrækker tre bæltestropper frem for 2

Udvalgte specifikationer

 • Åndbare og vandtætte waders i 3-lagsoverdel og 4-lagsunderdel i polyester
 • Anatomiske neoprenfødder ed anti-microbial finish
 • 2 bæltestropper på 38 mm.
 • Vask i vaskemaskine og lufttør

Minimalistiske og åndbare waders

Simms Tributary Stockingfoot er designet i polyester, som sikrer dig en åndbar fiskeoplevelse. Overdelen er lavet i 3-lags polyester, der både er vandtæt og åndbart. Underdelen er lavet i 4-lagspolyester, som også er vandtæt og åndbar. Den gode konstruktion sørger for, at du let kan bevæge dig rundt. De mange lag sørger også for at gøre materialet mere slidstærkt.   

Wadersene er lavet i et minimalistisk design uden for mange unødvendige funktioner. Simms Tributary Stockingfoot er udstyret med en enkelt lomme på forsiden af vadebukserne. I lommen kan du opbevare værktøj og grej. Bagsiden af lommen er lavet med et hul hele vejen igennem lommen. Lommen er også foret med fleece, så du kan holde hænderne varme. 

Praktiske og komfortable waders

Wadersene er lavet med fokus på komforten. Neoprenfødderne er anatomisk udviklet, så de passer til dine fødder. Neoprenfødderne er også lavet med et anti-microbial finish, som sørger for at holde mikroorganismer væk. Det er med til at forhindre lugt, misfarvning og forringelse af wadersene. 

Du finder også to bæltestropper af nylon, som sørger for at holder wadersene på plads. Wadersene er også udstyret med vandtæt og åndbart gravelguard, som holder sand og grus ude af støvlerne. Det er både en praktisk og komfortabel løsning. 

Når du kommer hjem fra fisketuren, kan du nemt vaske wadersene i vaskemaskinen. Det er en god idé at tjekke mærkatet i wadersene, så du vasker dem ved den rette temperatur. 

Hvis du er på udkig efter praktiske, komfortable og åndbare waders, så er Simms Tributary Stockingfoot noget for dig.

Mitchell Neopren waders - prisvenlige waders, der holder dig varm og tør

BEDST TIL PRIS

Mitchell Neopren waders

Wadersene fra Mitchell passer til dig, der fisker i køligere omgivelser. Wadersene er lavet i neopren, som er designet til at holde dig varm i det kolde vand. Vadebukserne er også konstrueret med støvler, som allerede er syet fast til wadersene. Du skal derfor ikke bruge tid på at finde separate støvler.

Brugerne på Amazon er også begejstrede for wadersene fra Mitchell. 216 brugere har samlet set givet modellen en score på 4.5 ud af 5 stjerner. Størstedelen af brugerne skriver, at wadersene er gode til prisen. Flere fremhæver også, at wadersene holder dig varm selv ved minusgrader. En bruger skriver dog, at overgangen fra sko til bukser kan irritere læggen. Det kan du nemt løse ved at bruge et par tykke strømper. Alt i alt er brugerne godt tilfredse med produktet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele

 • Varm
 • Vandtæt
 • Robust

Ulemper

 • Overgangen fra sko til bukser kan irritere læggen.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: neopren
 • Justerbare skulderstropper med velcro
 • Brystlomme foran

Varme og vandtætte waders til køligere fisketure

Hvis du plejer at fiske i vand ved lave temperaturer, kan du overveje at investere i wadersene fra Mitchell. Wadersene er lavet i det isolerende materiale neopren, som sørger for at holde dig varm på fisketuren. Vadebukserne er også lavet med dobbelte syninger og tapede søm, som gør dem 100% vandtætte. Du kan derfor roligt tage på fisketur i køligere omgivelser. Wadersene sørger for at holde dig varm og tør. 

Wadersene fra Mitchell er lavet i en bootfoot-model, hvor bukser og støvler er syet sammen på forhånd. Du kan derfor nemt trække wadersene af og på, når du skal på fisketur. Du skal ikke bruge lang tid på at blive klar til at fiske.   

Mitchell Neopren-waders er også lavet i en højde, der går dig til brystet. Du kan derfor fiske på dybt vand uden at bekymre dig om at blive våd. 

Tilpas nemt wadersene

Nogle af brugerne på Amazon skriver, at wadersene kan være lidt for lange i benene. Heldigvis er de varme waders designet med justerbare stropper. Hver strop er blevet udstyret med velcro, så du nemt og enkelt kan indstille wadersene til din højde. Du får derfor et par vadebukser, som passer til din kropsbygning. 

Wadersene er også udstyret med en brystlomme på forsiden. Den smarte lomme gør det muligt for dig at opbevare grej eller værktøj i lommen. Du kan hurtigt komme til dit grej i lommen, hvis der opstår udfordringer med udstyret, mens du fisker.  

Mitchell Neopren-waders er noget for dig, der ønsker et par prisvenlige waders, som kan holde dig varm og tør på fisketuren.

Hodgman Caster - neopren waders med holdbare knæpuder

PREMIUM-VALG

Hodgman Caster

Hodgman Caster er et par solide waders, som passer til fiskeri i kølige omgivelser. Vadebukserne er designet i neopren, som er et isolerende materiale. Vadebukserne er også designet med lommer og ringe, som gør det nemt at have grej med på fisketuren.

Wadersene fra Hodgman får generelt gode anmeldelser af forbrugerne og eksperterne. På Amazon har 687 brugere givet vadebukserne 4.4 ud af 5 stjerner. Brugerne roser knæpuderne og den gode kvalitet. Mange nævner dog, at modellen er stor i størrelsen. Eksperterne fra wadinglab har også testet modellen. Eksperterne roser særligt knæpuderne og den overkommelige pris. De positive anmeldelser er derfor med til at placere Hodgman Caster blandt de bedste på markedet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele

 • Stor fleksibilitet
 • Meget holdbar til knæene
 • Stor brystlomme

Ulemper

 • De er store i størrelsen

Udvalgte specifikationer

 • 3.5 mm. neopren
 • Brystlomme med fleece håndvarmer
 • D-ringe til tilbehør

Praktiske waders med knæpuder

Hodgman Caster er en bootfoot-model, hvor støvlerne allerede er syet fast til bukserne. Du skal derfor ikke ud at investere i nye støvler til fisketuren. Støvlerne er lavet i et Thinsulate-materiale, som sørger for at holde dine fødder varme. Thinsulate er et materiale, som er lavet af syntetiske fibre. De syntetiske fibre bliver vævet sammen i forskellige tykkelser, så det holder bedre på varmen. 

Modellen er også udstyret med ekstra beskyttelse på knæene, så du kan sætte knæet i sandbunden uden bekymring. Ved normale modeller kan der hurtigt gå hul på knæene, hvis du rammer en skarp sten i sandbunden. Med Hodgman Caster mindsker du sandsynligheden for at rive hul på knæene.  

Hodgman Caster er lavet i neopren, som sidder tæt ind til benet. Du kan nemt bevæge dig frit rundt i vandet med det tætsiddende materiale. Materialet fungerer ligesom på en våddragt til surfere bortset fra, at du forbliver tør med wadersene på. 

Waders med god plads til grej

Hvis du ofte har meget tilbehør og grej med på fisketuren, er Hodgman Caster lige noget for dig. Vadebukserne er udstyret med en stor lomme på brystet. Her kan du opbevare fiskegrej eller mindre former for værktøj. Bag på brystlommen er der lavet en håndvarmer af fleece. Du kan derfor nemt varme dine hænder, hvis det bliver for koldt. På indersiden finder du også en flip-ud-lomme, hvor du kan opbevare flere ting. 

Hodgman Caster er også udstyret med en D-ring i nakken, hvor du kan montere dit net. På forsiden finder du 2 D-ringe, hvor du kan montere andet grej. 

Hos adventuresports.dk er vi vilde med opbevaringspladsen og de solide knæpuder. Du får et par waders med mange gode funktioner, der er ideelle til fisketuren.  

Patagonia Swiftcurrent Expedition - waders lavet af 100% genanvendt polyester mikrofiber

Patagonia Swiftcurrent Expedition

Patagonia var de første på markedet til at designe waders af 100% genanvendt polyester mikrofiber. Materialet er lavet i en god kvalitet, og modellen er let og åndbar at have på. Med Swiftcurrent får du derfor en kvalitetsmodel, der samtidig skåner miljøet.

Eksperterne er også begejstrede for produktet i deres anmeldelser. Flyculture skriver i sin anmeldelse, at Swiftcurrent er udstyret med indbyggede knæpuder. Det kan være en fordel, hvis du af og til sætter dit knæ ned på sandbunden. Anmelderen er også glad for de polstrede stropper, som sørger for en god komfort. Eksperten konkluderer, at modellen er dyr men solid of komfortabel. Vi har derfor inkluderet Swiftcurrent i vores testoversigt, fordi du får god kvalitet for pengene.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

5.599,00 DKK

Fordele

 • 100% genanvendt polyester mikrofiberstof
 • Polstrede stropper i høj kvalitet
 • Komfortable venstre og højre støvler

Ulemper

 • Høj prisklasse

Udvalgte specifikationer

 • Vand/vindtæt membran
 • 100% vandtæt flip-out lomme
 • Håndvarmelomme

Vandtætte, åndbare og slidstærke waders

Patagonia skriver selv om produktet, at Swiftcurrent er lavet med fokus på mobilitet og komfort. Overdelen er lavet af 100% genanvendt polyester mikrofiber, som er et let og åndbart materiale. Underdelen er lavet af et 100% genanvendt dobbeltvævet materiale, som er tungere end overdelen. Underdelen er lavet i et mere slidstærkt materiale for bedre holdbarhed. Swiftcurrent er også lavet med en 4-lags membran, der sørger for 100% vandtæthed.  

Det lette og åndbare materiale er derfor ideelt til dig, der gerne vil kunne bevæge sig frit rundt. Sømmene og samlingerne er også placeret, så det mindsker slitage på wadersene. Det er med til at højne kvaliteten og levetiden på vadebukserne. 

Waders med fokus på komfort

Swiftcurrent er designet med komforten og pasformen i fokus. Benene er designet i en ergonomisk pasform, så de sidder godt på kroppen. Neoprensokkerne er også anatomisk udformet, så de passer til dine fødder. Der er både lavet en venstre- og en højre-støvle, som øger komforten. Det kan virke som en selvfølge, men mange fabrikslavede modeller er ikke designet med en højre- og venstrefod.

Swiftcurrent er også udstyret med aftagelige knæpuder, som sikrer en god komfort, når du knæler. Du kan nemt tage knæpuderne ud, hvis du ikke synes, at de er nødvendige. 

Hvis wadersene er enten for lange eller for korte, kan du også nemt justere dem i stropperne. Patagonia har lavet polstrede stropper, som øger komforten.    

Wadersene er udstyret med en vandtæt flip-out lomme, hvor du kan opbevare nøgler og mobil. På fronten finder du en håndvarmelomme, så du kan varme dine hænder på kolde dage.     

Hvis du er på udkig efter god kvalitet og komfort, så er Patagonia Swiftcurrent Expedition noget for dig. 

Simms G3 Guide Stockingfoot - robuste og slidstærke waders

Simms G3 Guide Stockingfoot

Simms G3 Guide Stockingfoot er designet i en høj kvalitet, som sørger for en god holdbarhed og stor bevægelighed. Modellen er meget slidstærk, så den kan holde til mere barske forhold i havet.

G3 Guide har fået gode anmeldelser af eksperterne fra gearinstitute.com og Interior Fly Fishing Company. Gearinstitute.com har anmeldt wadersene og givet dem en bedømmelse på 84 ud af 100 point. Eksperterne fremhæver modellens holdbarhed, funktioner og det store udvalg af størrelser. Eksperterne nævner dog også, at modellen er meget dyr og kun let åndbar. Hos adventuresports.dk har vi valgt at inkludere modellen i vores test, fordi du får et par robuste og slidstærke waders til fisketuren.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele

 • God brug af sekundære funktioner
 • God til barske forhold
 • Stort udvalg af størrelser

Ulemper

 • Høj prisklasse

Udvalgte specifikationer

 • 3 og 4-lags Core-Tex Pro materiale
 • Antibakterielle neoprenfødder
 • Varmelomme

Et slidstærkt og bevægeligt materiale

G3 Guide er lavet i 3 og 4-lags GORE-TEX PRO materiale, som sikrer en god slidstyrke og bevægelighed. Modellen er designet med en patenteret syningskonstruktion i benene, som gør G3 Guide meget robust. De egner sig derfor særligt godt til mere barske forhold på fisketuren. 

Modellen er lavet som en stockingfoot, så du selv skal købe separate støvler til dine waders. Du har derfor mulighed for at finde lette og komfortable støvler, som passer til dine behov. Det kan være en fordel, hvis du vil være sikker på, at støvlerne passer til dine fødder. Neoprenfødderne er lavet i et anatomisk design, som sikrer den gode komfort i støvlerne. Fødderne er også lavet i et antibakterielt materiale, som mindsker lugt og misfarvning.  

Wadersene er også udstyret med gravelguards på benene, som holder sten og sand ude af støvlerne. Det er med til at sikre en bedre komfort på fisketuren. 

Waders med brugbare funktioner til fisketuren

G3 Guide er udstyret med mange gode funktioner, som kan være brugbare på fisketuren. På fronten finder du en stor og rummelig lomme, hvor du kan opbevare værktøj og fiskegrej. Det kan være praktisk, når du begiver dig ud på vandet. Bag på lommen finder du en indstiklomme, som holder hænderne varme på fisketuren. 

Wadersene er også udstyret med justerbare seler. Du kan derfor nemt indstille længden på dine waders, hvis du ønsker, at de skal være kortere eller længere. Selerne giver dig også mulighed for at indstille modellen fra brysthøjde til hoftehøjde. Det gør det nemt at justere vadebukserne til fiskeforholdene. 

G3 Guide bliver også leveret med et nylon vadebælte. Bæltet hjælper med at holde vadebukserne på plads, så du nemt kan bevæge dig rundt i vandet. 

Valg af Waders – det skal du se efter

Der findes mange forskellige typer af waders, som passer til forskellige behov. Det kan være en god idé at have højden, materialet og typen med i overvejelserne, når du skal finde et nyt par. På den måde kan du nemmere spore dig ind på det rette par. 

Højden

Du kan finde wadersene i hofte-, talje- eller brysthøjde. Højden afhænger af, hvor du normalt plejer at fiske. 

Waders i hoftehøjde passer godt til fiskere, der fisker på lavt vand med en langsomt bevægende strøm. Wadersene beskytter dig mod vand op til knæene eller det nederste af låret. De er perfekte, hvis du skal sætte både i vandet eller lede efter muslinger. 

Du finder også vadebukser i talje-højde. Du bliver dækket mere ind med vadebukserne i talje-højde end med bukser i hoftehøjde. Vadebukserne passer til dig, der ønsker at fiske i vand op til midt på låret.

Hvis du skal fiske på dybere vand, kan du gå efter brystwaders. Wadersene går helt op til brystet, så du kan fiske på dybt vand med hurtigt bevægende strøm. 

Materiale

Når du skal finde det rette materiale til dine waders, kan du gå efter neopren, gummi eller åndbart nylon eller polyester. Der er både fordele og ulemper ved at vælge det ene materiale over det andet. Du skal derfor finde ud af, hvordan forholdene er på fiskestedet. 

Neopren er et tykt materiale, som sørger for isolering og holdbarhed. Det tykke materiale er oplagt, hvis du skal fiske i koldere temperaturer. Materialet er ikke åndbart, og det passer derfor ikke til varmere temperaturer.

Gummi er et af de mest vandtætte materialer til fiskere. Materialet er også meget modstandsdygtigt overfor punkteringer. Mange støvlekonstruktioner er derfor lavet af gummi. Det er dog ikke et åndbart materiale.

Hvis du ønsker åndbare waders, skal du gå efter materialer som nylon eller polyester. Mange fiskere vælger nylon eller polyester, fordi det er lette og alsidige materialer. De åndbare materialer er dog ikke nær så holdbare som neopren og gummi. 

Type

Når du skal vælge type, kan du enten vælge mellem bootfoot eller stockingfoot. 

Bootfoot-waders er allerede designet med støvler, som er syet fast på wadersene. De er nemme at trække på og tage af. En ulempe er dog, at de ofte er tungere en stockingfoot-waders. 

Stockingfoot-waders er udstyret med neoprenstøvler, som holder dine fødder tørre og varme. Du skal selv købe separate støvler til dine waders, som du placerer udover neoprenstøvlerne. De separate støvler giver dig støtte, når du fisker.        

Kystfiskeri

Det er oplagt at fiske fra kysten i Danmark, som har over 8000 km. kyst. Du får en smuk oplevelse ud af at fiske fra Danmarks kyster, og du ser naturen fra en anden side. De fleste danske kyster er fiskeklar, så du kan hoppe i dine waders og nyde den smukke danske natur. 

Nogle foretrækker at fiske fra en mole, men du får den samme fiskeoplevelse ved at fiske fra kysten. Du kan fange de samme fisk uanset, om du fisker fra molen eller kysten. Når du fisker fra kysten, kan du blandt andet fange torsk, sild, makrel og laks. 

Hvis du gerne vil fange fladfisk, skal du bruge det samme fiskegrej som til fiskeri fra mole eller havn. Fladfisk er glade for at opholde sig på steder med meget sand, og det er derfor oplagt til kystfiskeri. Du kan bruge Google Maps til at udvælge det helt rette sted. 

Du har størst chance ved at fange fladfisk, sild, hornfisk og havørred i foråret, mens torsk er nemmest at fange i efteråret. 

Hvis du er blevet bidt af tanken om kystfiskeri, kan du finde et par gode waders til fisketuren i vores store oversigt. Du kan også være heldig at finde gode waders tilbud.  

FAQ

🤩 Hvilke waders er bedst?

I vores test finder du waders, som klarer sig godt i test. Du skal derfor selv finde ud af, hvilken type, materiale og højde, der passer bedst til dine behov.

🤔 Skal jeg vælge neopren eller åndbare waders?

Neopren er et godt materiale, hvis du skal fiske ved koldere temperaturer. Åndbare waders er gode at bruge til varmere temperaturer.

🧐 Hvor længe holder et godt par waders?

Dine waders kan holde i flere år, hvis du vælger et par, der passer til fiskeforholdene og husker at vedligeholde dem.

Denne side er anmeldt af: Laerke J. Jacobsen Rating 10/10

Om skribent