Vandrerygsæk: Få inspiration til hvilken vandrerygsæk, du skal vælge

Af Redaktionen | Sidst opdateret 26. March 2021 | Denne artikel indeholder annoncer
VANDRERYGSÆK

Valget af vandrerygsæk spiller en stor og helt afgørende rolle for, hvordan din vandreoplevelse bliver, når du skal ud på en kortere eller længere vandretur. Den forkerte vandrerygsæk kan ødelægge store dele af oplevelsen, da der ikke er noget værre end en ukomfortabel oppakning, der giver dårlig ryg eller på anden måde generer. 

I denne artikel har vi samlet inspiration til, hvilken vandrerygsæk du skal investere i, når du skal ud på en kortere, længere eller mellemlang vandretur. Vi præsenterer dig for fem gode, robuste og behagelige vandrerygsække og giver en beskrivelse af, hvad de hver især kan. I vores præsentation finder du både et budgetvenligt alternativ, en letvægtstaske og gode, klassiske vandrerygsække. 

Vi har blandt andet taget et nærmere kig på, hvad brugere af vandrerygsækkene synes om produktet, og hvordan de har vurderet rygsækkene på baggrund af deres erfaring. Derfor tager vores artikel afsæt i reelle brugeres erfaringer og holdninger, ligesom vi har set nærmere på de enkelte taskers helt konkrete egenskaber. 

Du kan derfor med fordel læse med her i artiklen, hvis du være bedst muligt klædt på til din næste vandretur – uanset om det er første, anden, tredje eller tiende gang, du begiver dig ud på den fantastiske oplevelse og det eventyr, som en vandretur er.

Fjällräven Kajka 65 W

Funktionel og robust vandrerygsæk

Fjällräven Kajka 65 W

Fjällräven Kajka 65 W er vurderet som den tredjebedste vandrerygsæk i Pricerunners test, og den har tilmed fået gode anmeldelser i Outdoor Hiking Magazines anmeldelse.

Det hænger sammen med, at vandrerygsækken sidder godt på ryggen og er meget robust. Med Fjällräven Kajka 65 Ws design og funktioner er der ikke meget, der er overladt til tilfældighederne, og det svenske brand Fjällräven lever derfor også med dette produkt op til sin velkendte, høje standard

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Tilpasset den kvindelige anatomi

Vandrerygsækken vejer 3200 gram, og den kan rumme 65 liter. Den er særligt tilpasset den kvindelige anatomi, så den også for kvinder er rar at have på. Vandrerygsækken har desuden mange indstillingsmuligheder, så du ved hjælp af justeringer og tilpasninger af remme, seler og spænder kan sikre dig, at den sidder bedst muligt. 

Fjällräven har formået at få puttet rigtig mange funktioner og anvendelsesmuligheder ind i én taske, og det kan derfor være en god idé at bruge tid på at lære tasken og alle dens smarte funktioner at kende, inden du begiver dig ud på den første vandretur.

Mange rum og muligheder for organisering

Vandrerygsækken har blandt andet et hoftebælte med lommer, brede, justerbare skulderstropper, en justerbar ryglængde, et brystspænde med en sikkerhedsfløjte og kompressionsstropper med aftagelige kompressionsstænger. Vandrerygsækken har ét stort hovedrum, ét mindre rum og seks mindre lommer. Derudover kan rygsækkens toplåg bruges som mave- eller skuldertaske, og du kan indsætte et drikkesystem.

Der er også mulighed for, at du kan fastspænde genstande til tasken udvendigt, for eksempel vandrestave eller en isøkse, hvis du vandrer i et terræn, hvor det er nødvendigt med den slags. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvilke kriterier du skal vælge din vandrerygsæk ud fra, da der kan være forskellige behov på forskellige ture.

Når du køber Fjällräven Kajka 65 W, får du et regnslag med i købet, så du er sikker på, at dine ting ikke bliver våde. Fjällräven klimakompenserer desuden for både produktion og transport, ligesom nogle materialer er bæredygtige. Derfor er Fjällräven Kajka 65 W også et CO2-venligt valg.

The North Face - Terra 65 Vandrerygsæk

Bedste vandrerygsæk til prisen

The North Face - Terra 65 Vandrerygsæk

The North Face – Terra 65 Vandrerygsæk er et populært valg hos kunderne. Hos Amazon scorer vandrerygsækken 4,7 stjerner ud af 5 mulige baseret på 180 anmeldelser, ligesom den scorer tilsvarende 4,7 ud af 5 mulige stjerner hos Hiking Blog. De gode anmeldelser hænger sammen med, at du med The North Face – Terra 65 Vandrerygsæk får en vandrerygsæk i god kvalitet til prisen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Oplagt til nybegynderen

The North Face – Terra 65 Vandrerygsæk befinder sig på et prisniveau, hvor de fleste kan være med, og prisen er betydeligt lavere end på andre konkurrerende rygsække. Derudover er The North Face – Terra 65 Vandrerygsæk en meget ukompliceret vandrerygsæk forstået på den måde, at den er nem at gå til og nem at finde ud af, uanset hvor meget erfaring du har med vandrerygsække.

Derfor er vandrerygsækken også det oplagte valg for nybegynderen, som er ved at finde ud af, om vandring overhovedet er er interessant. The North Face – Terra 65 Vandrerygsæk kan rumme 65 liter, og den findes både i en størrelse small/medium og en large/extra large. Vandrerygsækken i størrelse small/medium vejer 1844 gram, mens størrelse large/extra large vejer 1957 gram.

Nyt design og øget komfort

Rygsækken er inden for de seneste år blevet opdateret, hvilket betyder, at den blandt andet har fået nyt design, men også har fået et OptiFit-bæresystem, som gør rygsækken mere komfortabel at bære. Det er vigtigt med en komfortabel rygsæk, når du skal på længere ture, ligesom det også er afgørende at have de rigtige vandrestøvler, så du ikke er generet af dit udstyr, men i stedet blot kan nyde din tur bedst muligt. 

Vandrerygsækken er blandt andet fremstillet af nylon og polyester, og rygstykket er fremstillet i et kraftigt, komfortabelt materiale, så du kan holde ud at gå med den i mange timer. Rygsækkens bløde skum i ryggen er med til at gør rygsækken behagelig, og det åndbare mesh-materiale giver god ventilation, hvis du skulle få det varmt og svede undervejs på din vandretur. 

The North Face – Terra 65 Vandrerygsæk har en smart J-lynlås i fuld længde, så du nemt kan få adgang til dine ting, og så er rygsækken udstyret med et sprøjtestøbt hoftebælte, der giver støtte. Du kan justere vandrerygsækkens låg, og låget kan indeholde enten en sovepose eller et telt. Det er vigtigt med en vandrerygsæk, der kan indeholde alt det grej, du har brug for på din vandretur.

Osprey Mens Atmos AG 65

Perfekt taske til hiking og trekking

Osprey Mens Atmos AG 65

Osprey Mens Atmos AG 65 er ifølge brugerne den perfekte hiking-taske, når du skal ud og nyde naturen. Denne anmeldelse hænger sammen med, at tasken er fremstillet i materialer af høj kvalitet, og at du med tasken har gode muligheder for at organisere dine ting. Osprey Mens Atmos AG 65 får da også 4,8 stjerner ud af 5 mulige på Backpack Travel and Hiking website, mens review-videoen på YouTube vurderer den til 9/10. 

Rygsækken fra det amerikanske brand Osprey er både behagelig og godt ventileret, og derfor kan du med fordel bruge den til vandreture året rundt. Osprey omtales ofte som rygsæk-eksperter, og det hænger sammen med, at Osprey formår at være innovative i deres tilgang til at designe nye vandrerygsække.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Der er tænkt på komforten

Osprey Mens Atmos AG 65 kan rumme enten 65 eller 68 liter alt efter, hvilken størrelse du vælger. Med den populære rygsæk får du et ventileret AntiGravity-bæresystem med både skulderstropper, hoftebælte og et behagelige rygsystem. Det gør tasken behagelig selv for dig, der sveder lidt mere end gennemsnittet. Rygsækken er ligeledes udstyret med kompressionsremme på siderne. 

Rygsækkens ryglængde er justerbar, og det samme er brystspændet med tilhørende nødfløjte. Rygsækken har et todelt hovedrum, som du også kan få adgang til med lynlåsen i bunden, og dertil er der to sidelommer, to lynlåslommer på fronten og en stor elastiklomme på rygsækkens front. Du kan fastspænde eksempelvis vandrestave udvendigt på tasken, og du kan fastspænde et liggeunderlag i tasken bærestropper.

Regntæt og ekstra praktik

Osprey Mens Atmos AG 65 kommer med et regnslag, så du er sikker på, at dine ting ikke bliver våde, og med FlapJacket-toppen kan rygsækken også bruges uden toplåget på de dage, hvor det ikke regner. Der er forberedt til et drikkesystem, hvis du ønsker det. Tasken er fremstillet i nylon og vejer 2190 gram i størrelse M og 2200 gram i størrelse L. Derfor er tasken også let i sig selv.

Sørg altid for at sætte dig godt ind i, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger din nye vandretaske, så du er sikker på, at du har øje for det rigtige og dermed bliver tilfreds med dit køb.

Salomon Trailblazer Rygsæk

Letvægtstaske til hverdag, løb og korte vandreture

Salomon Trailblazer Rygsaek

Salomon Trailblazer Rygsæk er den perfekte crossover rygsæk for vandrere og løbere. Rygsækken har et flot, stilrent design, og derudover tilhører tasken letvægtskategorien. 

Derfor har Salomon Trailblazer Rygsæk også scoret 4,6 stjerner ud af 5 mulige af brugerne på Amazon baseret på 747 anmeldelser, og tasken er blevet vurderet til 8/10 på et camping-, travel-, hiking- og biking-website.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Perfekt til de kortere ture

Salomon Trailblazer Rygsæk kan rumme 20 liter, og den kan derfor rumme det, som du skal bruge på en kortere vandretur, ligesom den også fungerer rigtigt godt som hverdagstaske, hvis du skal løbe, gå eller cykle på arbejde, til træning eller til studiet. 

Salomon Trailblazer Rygsæk fås i flere forskellige farver, så du kan vælge den variant, som du bedst kan lide. Rygsækken har desuden et enkelt og meget minimalistisk design. Det gør tasken stilren og derfor også oplagt som hverdagstaske, da den ikke skiller sig alt for meget ud.

God ventilation og god sikkerhed 

Salomon Trailblazer Rygsæk har bløde bærestropper, der er belagt med det åndbare materiale mesh, så du er sikret god komfort og ventilation, selv hvis du bærer tasken, mens du får pulsen op og sveder. Rygsækken vejer 415 gram, og det er derfor en meget let taske, som du næsten ikke mærker, at du har på. Rygsækken har et stort hovedrum, to sidelommer i mesh og en mindre lomme til opbevaring af småting.

Salomon har også tænkt på sikkerheden med denne rygsæk, og derfor er rygsækken udstyret med reflekser, så du altid er sikker på at blive set, også hvis du vandrer eller færdes ude, når mørket er faldet på. Rygsækken har også et hoftebælte, så du er sikker på, at tasken ikke glider af, og det gør derfor også rygsækken oplagt til løbeture.

Osprey Mens Kestrel 68

4,5 ud af 5 stjerner i 7-årig vandrerygsæk-test

Osprey Mens Kestrel 68

Osprey Mens Kestrel 68 er en populær vandrerygsæk, og derfor får rygsækken fra det amerikanske brand også rigtigt gode anmeldelser. Hiking Is Good har anmeldt Osprey Mens Kestrel 68 efter 7 års brug, og i den forbindelse scorer vandrerygsækken hele 4,5 stjerner ud af 5 mulige. En review-video vurderer også rygsækken til 9,1/10. 

Osprey Mens Kestrel 68 passer til alle de eventyr, som du gerne vil begive dig ud på, og den er særligt god til de mellemlange vandreture. Du kan have alt det med, som du skal bruge, da Osprey Mens Kestrel 68 er en meget rummelig rygsæk.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Rummelig vandrerygsæk i to størrelser

Osprey Mens Kestrel 68 kommer i størrelse S/M, som kan rumme 66 liter, og i størrelse M/L, som kan rumme 68 liter. Begge modeller har et smart AirScape-rygstykke, som sikrer, at tasken sidder godt og tæt til ryggen, og samtidigt sikrer god ventilation på dine vandreture. Rygsækken er fremstillet i nylon, og den vejer 1730 gram i størrelse S/M og 1780 gram i størrelse M/L.

Osprey Mens Kestrel 68 har et todelt hovedrum, hvor der både er en stor lynlåsadgang i tasken top og en lynlåsadgang i bunden. Desuden har rygsækken sidelommer med elastik, en stor lomme på rygsækkens front og lynlåslommer på tasken hoftebælte.

Du får et regnslag til tasken med i købet, når du køber Osprey Mens Kestrel 68, så du er sikker på, at din oppakning ikke bliver våd i regnvejr.

God komfort med hoftebælte og justerbart rygstykke 

Osprey har sikret rygsækkens komfort med hoftebæltet, et justerbart rygstykke, et justerbart brystspænde og kompressionsremme på taskens sider. Derudover er der forberedt til et drikkesystem, og du kan fæstne både isøkser, vandrestave og andre nødvendigheder udvendigt på tasken. Det kunne for eksempel være en praktisk lommelygte, så du altid er sikker på at kunne se noget, også når mørket falder på. 

Osprey Mens Kestrel 68 er robust og komfortabel, og rygsækken har ligesom Ospreys andre modeller et godt ventilationssystem, så du kan holde ud at bære tasken i mange timer, selv på de varme dage. Sørg også for at have de rigtige vandresko, som passer til vejret, så du ikke får hverken for kolde, for varme eller våde fødder.

Sørg for at holde øje med din fysiske tilstand på din vandretur 

Hvis man er nybegynder, kan man let undervurdere, hvor hårdt det er at vandre. Man forbruger meget energi, går mange skridt, og man er ofte fysisk aktiv i mange timer i løbet af en dag. Derfor kan det være en god idé at holde øje med din puls, din forbrændte energi og dit samlede aktivitetsniveau. Det kan derfor være en god idé at investere i et puls- eller aktivitetsur, så du undervejs kan holde øje med, hvad du har behov for. 

Det skal du pakke, når du skal på vandretur

Når du skal pakke din vandrerygsæk, er det en god idé at lave en pakkeliste. Med en pakkeliste får du nemlig overblik, og du får også mulighed for at tilføje flere ting til listen løbende, som du kommer i tanke om nye ting, og du slipper for at skulle huske en masse inde i hovedet.

Sørg for at gå i gang med at lave din pakkeliste i god tid, så du har tid til at gå og summe over, hvad du også har brug for, og hvad du måske kan slette fra listen ved nærmere eftertanke. Der er ingen grund til at pakke for meget, men det er selvfølgelig også ret afgørende ikke at glemme noget helt centralt.

Når du skal pakke beklædning, skal du selvfølgelig tænke på vejr og klima det sted, du skal vandre. Sørg for at pakke to-tre sæt, så du har noget at skifte med, hvis du bliver våd, sveder meget, eller når du har brug for at få noget friskt tøj på. Når du skal pakke beklædning, skal du tænke i fire kategorier:

  • Hovedbeklædning – hvis det er koldt, skal du bruge en hue, og hvis solen skinner meget, kan du få brug for en let hat med skygge.
  • Beklædning til overkroppen – husk en ekstra varm trøje til aftentimerne, også selvom du vandrer et sted, hvor det er varmt.
  • Beklædning til underkroppen – fra inderste lag til yderste lag.
  • Beklædning til fødderne – gode strømper og vandresko.

Dertil skal du selvfølgelig også bruge en del grej, men igen afhænger det af, hvilken tur du skal på. Hvis du skal overnatte i telt udenfor, skal du bruge en del mere grej og udstyr, end hvis du skal overnatte på vandrehjem. Find en god pakkeliste med inspiration til en pakkeliste over grej på nettet, hvis du mangler inspiration.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål 

Hvilken størrelse skal jeg gå efter, når jeg vælger min nye vandrerygsæk? 

Ofte vil producenten bag vandrerygsækken komme med guidelines til, hvem der skal vælge hvilken størrelse. Hvis du er mindre bygget, kan det være en fordel med en mindre model, da rygsækken i så fald vil sidde bedre på dig. Derudover skal du huske, at mange producenter laver forskellige vandretasker til både mænd og kvinder. Hvis du skal på en lang tur eller har behov for meget oppakning, kan det selvfølgelig være nødvendigt med en stor taske.

Hvorfor er det vigtigt med mange rum? 

Når du vandrer, har du ofte mange nødvendigheder med på turen, og det kan være både tidskrævende, frustrerende og uoverskueligt at skulle grave hele tasken igennem for at finde den specifikke ting, du har brug for. Derfor er det en god idé at vælge en vandretaske med mange rum, så du kan organisere dine ting på en smart måde, så du altid ved, hvor du skal lede.

Er der forskel på, om jeg skal vandre om vinteren eller sommeren?

De fleste vandrerygsække er gode hele året rundt, men hvis du skal vandre i højsommeren eller i et meget varmt miljø, er det en rigtig god idé at gå efter en vandrerygsæk, hvor man har gjort lidt ekstra ud af ventilationen. Det kan nemlig være meget ubehageligt at være helt våd af sved på ryggen, og det kan også være kilde til ubehag, hvis du har svært ved at komme af med varmen.

Denne side er anmeldt af: Oskar H. Lind Rating 10/10

Om skribent