Våbenskab – find dit næste våbenskab

Af Redaktionen | Sidst opdateret 3. August 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser og tests ét sted.

Har du anskaffet dig et skydevåben, er den næste nødvendige investering et våbenskab. Det er lovpligtigt at opbevare skydevåben i et godkendt og aflåst våbenskab.

Vi har samlet 5 stilfulde og godkendte våbenskabe, der, ud over at sørge for at dine skydevåben opbevares sikkert og forsvarligt, også kan blive en stilfuld del af indretningen. I flere af de skabe, vi har fundet, kan du også opbevare dit jagt-relaterede udstyr eller andre værdigenstande.

Hvis du besøger bunden af artiklen, får du også information om våbenskab-regler

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser, ekspertråd og tests ét sted. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet

Browning Zenith 19 Våbenskab – kvalitets våbenskab med kodelås

Browning Zenith 19 Våbenskab

 

Set på Korsholm

Ønsker du at opbevare dine skydevåben i et smukt kvalitetsvåbenskab, skal du se Zenith 19 våbenskabet her fra Browning. Det er et våbenskab i klassisk sort med Brownings logo øverst på skabet og deres ikon nederst. På midten af skabet er det et unikt 5-grebs drejehåndtag. Det er et våbenskab med kodelås, så dine skydevåben kan låses forsvarligt inde.

Det matsorte design er klassisk og tidsløst og kombineret med de flotte detaljer på skabets forside har du et stilfuldt våbenskab. Det velovervejede design er også gennemgående inde i skabet. Her er der flytbare hylder en og lille boks, som du kan låse. Deri kan du opbevare ammunition eller andre vigtige, mindre genstande.

Du kan være sikker på, at alt hvad du opbevarer i dit Zenith 19 våbenskab er i sikkerhed. Det er brandresistent i op til 90 minutter og på en.browning-blog.eu får skabet ros for at være næsten umuligt at bryde ind i uden at vække opsigt med for eksempel et maskingevær eller en monstertruck. Våbenskabet beskrives som suverænt sikkert.

Så sikkert, at skabet er certificeret til de strengeste sikkerhedsstandarder på det europæiske marked. En investering i et Browning Zenith 19 våbenskab er derfor en investering i ultimativ sikkerhed og kvalitet. Våbenskabet er naturligvis godkendt og har en EN1143-1 Grade 0+UL RSC certificering. I skabet kan du opbevare maksimalt 19 våben og ammunition. Hvis ikke kapaciteten med 19 skydevåben er nok for dig, så kan du længere nede i artiklen finde endnu et Browning Zenith, men i en model med kapacitet til 27 skydevåben. I Danmark er det dog kun godkendt til 25, da det på grund af dansk lovgivning kun er lovligt at have 25 skydevåben.

Måske du allerede er sikker på, at det er det 397 kg tunge våbenskab fra Browning, der skal flytte ind hos dig og sikre dine våben og din ammunition? Du skal dog huske, at våbenskabet, da det vejer under 1000 kg, skal fastgøres for at overholde lovgivningen på området. Men når først et Browning Zenith 19 er flyttet ind hos dig, så tør vi næsten garantere, at det ikke skal skiftes ud igen, for det er er godt design, kvalitet og måske det bedste våbenskab til dine behov?

Specifikationer

 • Udvendige mål:
  • Bredde: 68 cm
  • Dybde: 62 cm
  • Højde: 153 cm
 • Indvendige mål:
  • Bredde: 55 cm
  • Dybde: 38 cm
  • Højde 138 cm

Scandinavian Safe SP88 Våbenskab – mellemklassens bedste våbenskab

Scandinavian Safe SP88 Våbenskab

 

Set på Grejfreak.dk

Her er våbenskabet til dig, der maksimalt ejer 9 skydevåben, og som på grund af lovgivning skal have et skab at sætte dem i. Det er et våbenskab, som kan alt det, et våbenskab skal kunne og ligeledes også et skab, der sørger for, at du kan overholde den gældende lovgivning på området. Det er et våbenskab med kodelås, det er godkendt af Danske Forsikring og Pension og efter SS4392 standard.

På jaktdrömmar.se bliver skabet i en våbenskab test fremhævet som bedste våbenskab i mellemklassen. Skabet får ros for, at det indvendigt kan skræddersyes til dine behov, da alt indvendigt i skabet kan flyttes og vendes. Der er blandt andet en aftagelig vendbar skillevæg og medfølgende våbenholdere. Med våbenskabet her kan du derfor designe skabtes indvendige del til de behov, du har. Det muliggør også, at du kan udnytte de pladser i skabet, der ikke bruges til skydevåben, til andre værdigenstande.

I skabet er der lavet de huller, som du skal bruge, til at du kan boltre skabet fast i gulv eller væg. Det er nødvendigt for våbenskabet SP88, da det kun vejer ca. 152 kg. Der er desuden en del medfølgende tilbehør, som giver skabet endnu mere værdi og flere muligheder, blandt andet nøglekroge en støddæmpende bundmåtte.

Det kan kaldes mellemklassens bedste skab, da du både kan finde dyrere og mere avancerede skabe, men også mindre og mere simple skabe. Et SS88 er midt i mellem og helt perfekt til en ny ejer af skydevåben, der ønsker et velfungerende, simpelt våbenskab med plads til op til 9 våben.

Specifikationer 

 • Mål:
  • Højde: 155 cm
  • Bredde: 55 cm
  • Dybde: 40 cm

Scandinavian Safe SP55 – perfekt våbenskab til nybegynderen

Scandinavian Safe SP55

Set på Grejfreak.dk

Her er endnu et Scandinavian Safe våbenskabet. Skabet her et er SP55 og formentlig det bedste våbenskab til dig, der er nybegynder inden for skydning eller jagt. Det er et mindre skab, der har plads til 5 skydevåben, der kan stå sikkert og adskilt i skabet. Der er medfølgende våbenholdere og en gulvmåtte til at sikre at dine våben står stabilt. Du skal dog være opmærksom på, at våbenskabet ikke er egnet til våben, der er længere end 120 cm.

På jaktdrömmar.se beskrives SP55 våbenskabet som en rigtig storsælger og et budgetprodukt. Det understreger, at skabet kan det, som et våbenskab skal kunne, men at det er en budgetvenlig mulighed for at du må opbevare dine skydevåben.

Det er et mindre skab og derfor nemt at implementere i hjemmet uden at det kommer til at tage meget plads. Drømmer du om at eje et skydevåben, men ikke har meget plads til et våbenskab, så er skabet her en god mulighed. Det er det mindste og mest simple skab, som vi har taget med i artiklen her, for at vise dig, at et våbenskab sagtens blot kan være simpelt og kun have det ene formål at sikre, at du overholder lovgivningen.

Det er et simpelt skab med en sikkerhedslås med to nøgler, som kun vejer ca. 71 kg. Der er i skabet lavet huller, så den er nem at fastgøre i enten væg eller gulv. Det er lovpligtigt, da skabet vejer under 1000 kg. Skabet er godkendt efter SS4392 standard og af Danske Forsikring og Pension. Så hvis du skal have et simpelt skab, hvor du kan opbevare dine maks 5 skydevåben og et våbenskab, der overholder lovgivningen på området, så er et SP55 skabet for dig.

Specifikationer 

 • Mål:
  • Højde: 120 cm
  • Bredde: 35 cm
  • Dybde: 28 cm

Browning Zenith 27 – kvalitets skab og vinder af våbenskab test

Browning Zenith 27

 

Set på Korsholm

 

Her ser du endnu et stilfuldt våbenskab fra Browning. Det har ligesom Zenith 19 det klassiske og tidløst design, med Brownings logo og den stilfulde matte sorte farve. Våbenskabet her har modsat Zenith 19 et 3-grebs drejehåndtag, der stadig bidrager til et flot udseende på våbenskabet. Du får med et Zenith 27 et våbenskab med kodelås, så du ikke skal bekymre dig omkring nøgler, der skal gemmes.

På en.browning-blog.eu i en artikel omkring 5 grunde til at købe et Browning våbenskab står der, at Brownings skabe er designet til at gøre dit liv lettere. Det skyldes ifølge anmelderen skabets indretning med ammunitionsboks, flytbare hylder og mulighed for opbevaring på døren inde i skabet. Ligeledes skriver de, at intet er blevet overset i forhold til ønsket om at gøre det så let for dig som muligt at komme til dine skydevåben.

En anden skøn bemærkning om Browning våbenskabet fra samme side er, at sidens anmelder er klar til at vædde med, at du hellere vil sætte våbenskabet i din stue fremfor i et hjørne i kælderen grundet det flotte design. Hvis du er vild med godt design og god kvalitet, så kan Zenith 27 være et oplagt valg til at sikre dine skydevåben og ammunition.

Ønsker du at kende til flere fordele ved skabet her? Så kommer der 3 her. Den første fordel er at det er brandresistent i op til 90 minutter, hvilket gør skabet oplagt til at du, udover dine skydevåben og ammunition også kan opbevare dine vigtigste værdigenstande i skabet og dermed ikke skal frygte for, at det beskadiges på grund af brand. I artiklen med de 5 grunde til at købe et Browning våbenskab, vinder den også en våbenskab test, da den efter at være sat ild til i 20 minutter var intakt.

Den anden fordel er, at det designet til at kunne indeholde 27 skydevåben. Grundet dansk lovgivning er det dog i Danmark kun godkendt til 25, men så kan du bruge det resterende plads på andre værdifulde ting. Det er et våbenskab med overskab, så du kan have plads til alle dine værdigenstande. Den tredje fordel er, at det har en EN 1143-1 Grade 0 + UL RSC certificering og så vejer det robuste skab 521 kg. Det er skabet for dig, der ønsker god plads og et eksklusivt våbenskab.

Specifikationer 

 • Udvendige mål:
  • Bredde: 79 cm
  • Dybde: 62 cm
  • Højde: 153 cm
 • Indvendige mål:
  • Bredde: 65 cm
  • Dybde: 48 cm
  • Højde 136 cm

Hunters Choice 10 m/ LED – det bedste våbenskab til at blive en del af din indretning

Hunters Choice 10 m LED

 

Set på Korsholm

Det perfekte skab til dig, der gerne vil vise dine våben frem og have dit våbenskab som en smuk del af din indretning er et Hunters Choice våbenskab. Det er nærmest en fusion mellem et våbenskab og et udstillingsvindue. Her får du muligheden for at sætte dine våben frem, så du også kan se på dem og få glæde af dem som en del af indretningen i dit hjem.

Med våbenskabet fra Hunters Choice får du alle muligheder for at designe våbenskabet præcis til dine ønsker. Der er 4 ting ved skabet her, som gør det velegnet til at gøre dine skydevåben til en del af en smuk udstilling i dit hjem. Den første ting er, at der er næsten uendelige muligheder for farvevalg til dit våbenskab. Det gør det muligt for dig at få et våbenskab det matcher til din stil i indretning. Den anden ting er, at der i LED-lys indvendigt i skabet, som kun understøtter fornemmelsen af en udstilling.

Den tredje ting er, at våbenskabets ene side er med glasside, så dine skydevåben bliver synlige i skabet. Den fjerde ting er, at skabet er med udtræksskinner, dermed bliver dine skydevåben derfor også i våbenskabet her nemme at placere, når de ikke er i brug og ligeledes når du skal have dem med. I forhold til det er der endnu en særlig mulighed ved våbenskabet, det er, at du kan vælge, hvilken side du ønsker, at døren skal være i. Du kan dermed skræddersy våbenskabet her til dit hjem.

Ved køb af våbenskabet her, får du et EN1143-1 grade 1 certificeret skab, som har plads til maksimalt 10 skydevåben. Dine skydevåben vil i skabet fra Hunters Choice stå stabilt og sikkert grundet den indvendige indretning i skabet. Det er et tungt våbenskab på 500 kg, som du skal huske at placere så døren kan åbnes helt, når du boltrer den fast i enten gulv eller loft. Skal du have et smukt skab, hvor du kan udstille dine skydevåben som en del af din indretning, så er det bedste våbenskab et Hunters Choice.

Specifikationer 

 • Mål:
  • Højde: 170 cm
  • Bredde: 90 cm
  • Dybde: 63 cm

Våbenskabe 101 – Her er alt du skal vide 

Herunder giver vi dig en guide til at vælge det rette våbenskab. Du får alle de nødvendige informationer.

Sådan vælger du det rigtige 

Hvis du er blevet ejer af et skydevåben, så kan du ikke undgå at skulle eje et våbenskab. I vores artikel er du blevet præsenteret for 5 forskellige våbenskabe, der er i vidt forskellig kvalitet og prisklasse. Der er både et simpelt og billigt skab til dig, som udelukkende på grund af lovgivning vil have et våbenskab. Der er også et stort våbenskab til dig, der vil have plads til 25 skydevåben og ammunition. Skabet til dig, der gerne vil udstille dine våben i et stilfuldt våbenskab.

En af de ting, som du skal tage højde for, når du skal købe et våbenskab er, hvor mange våbnet skal kunne rumme. Hvis du regner med, at du på sigt skal have en del våben, er det derfor allerede nu klogt at have med i dine overvejelser omkring investering i et våbenskab. Det kan godt betale sig at tænke lidt langsigtet, da de fleste våbenskabe er tunge, men også fordi de skal fastgøres til væg eller gulv, hvis de ikke vejer over 1000 kg, og det er det de færreste våbenskabe der gør.

Du kan finde en guide til at vælge det rette valg herunder. Det kan give dig god vejledning til at købe det bedste våbenskab til dine behov. Det gælder både dit behov i forhold til antal af våben, men også i forhold til kvalitet, design og pris. Her repræsenterer vores 5 udvalgte skabe meget forskellige behov.

Når du har fundet frem til det våbenskab, som du vil investere i, skal du sikre dig, at våbenskabet og måden du ønsker at opsætte det på overholder de regler og krav, der er for opbevaring af våben. Det kan være udfordrende at blive klog på, derfor har vi herunder forsøgt at samle alt det, du skal vide, så du uden problemer kan få dit nye våbenskab hjem og sikre dine skydevåben.

Regler og krav for opbevaring af våben 

Du har garanteret allerede opdaget, at der for opbevaring at våben gælder mange krav og regler. Vi har allerede beskrevet, at du skal opbevare dit skydevåben i et godkendt og aflåst våbenskab. Vi har også gjort opmærksom på, at du, hvis dit våbenskab vejer under 1000 kg, skal fastgøre det til enten gulv eller loft.

De forskellige certificeringer og gældende regler kan du læse mere om online. Her bliver du blandt andet gjort opmærksom på, at dit våbenskab ifølge gældende lovgivning på området skal opstilles således, at det opbevares forsvarligt og utilgængeligt for uvedkommende.

De 5 våbenskabe, vi har præsenteret dig for i artiklen, er alle godkendte våbenskabe. Men det er dit ansvar, at skabet bliver opstillet og fastgjort til væg eller loft efter de gældende regler. Du skal desuden også huske at dit skab skal være aflåst.

FAQ

Hvornår er et våbenskab nødvendigt at have?
Det er nødvendigt, så snart du ejer skydevåben. Det er lovpligtigt ifølge våbenlovgivningen, at du opbevarer dine skydevåben i et godkendt og aflåst våbenskab.
Hvad koster et godt våbenskab?
Våbenskabe kan du finde i meget forskellige prislejer, og det afhænger af, hvad dine behov er. Du kan i vores artikel finde 5 bud på gode våbenskabe.
Skal et våbenskab fastgøres?
Dit våbenskab skal fastgøres, hvis det vejer mindre end 1000 kg.

Denne side er anmeldt af: Sara N. Brandt Rating 5/5

Om skribent