UV lygter – find den bedste UV lygte til dine behov

Af Redaktionen | Sidst opdateret 4. August 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser og tests ét sted.

Hører du til den store gruppe af danskere, der har fået øjnene op for ravjagt?

Når du vil højne sandsynligheden for at få udbytte med din jagt på stranden, skal du bruge en lommelygte med UV lys. Det særlige ved disse lygter er, at lyset fra dem er i stand til at få ”havets guld” til at skinne op. Rav kan være svær for det blotte øje at se på grund af matte overflader og små størrelser. Din UV jagt kan blive en succes med lygterne, der fremstilles i mange forskellige størrelser, og som har forskellige egenskaber.

Vi giver dig et overblik over nogle af de bedste lygter med UV lys, som kan bruges til både ravjagt, klassisk jagt og praktiske opgaver i- og omkring hjemmet. Du får gode råd til at få succes med din ravjagt, og du guides til valg og køb af bedste UV lygte.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser, ekspertråd og tests ét sted. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet

COAST PX100 – håndlygte med UV-Lys til begynderen

Egenskaber

 • Vægt pr. støvle: 674 g
 • Materiale: Læder, gummi og polyester
 • Minimalistisk og robust design

Om

Vil du have en populær og letanvendelig lommelygte til ravjagt, er denne COAST PX100 et godt valg. Håndlygten er designet til at blive brugt af voksne. Den modtager høj rating hos 50campfires.com, hvor den modtager 4,7/5 stjerner.

Det kan være af stor betydning for dig at vælge et produkt, som mange andre forbrugere har anmeldt positivt. På denne måde kan du være sikker på, at COAST PX100 lever op til sine forskrifter.

Med COAST PX100 får du en moderne UV lygte med kraftig, high-power LED lys.

Det er ikke kun lysintensiteten, du skal holde øje med, når du vil have en pålidelig og velfungerende UV lygte. Du skal også orientere dig mod kvalitet og materiale, så du sikrer dig, at lommelygten kan bruges igennem mange år. Ét er at have en lygte, som er udstyret med stærkt lys. Noget andet (og mindst lige så afgørende er det), at din lygte er beregnet til at modstå det til tider kolde, omskiftelige og fugtige, danske vejr.

Takket være High Power lyset kan der blive sat spot på materialer, partikler og objekter i dine omgivelser, som vil lyset kraftigt op.

COAST PX100 er lavet af metal, der giver håndlygten en høj slidstyrke og en lang levetid. Den er let at rengøre, og den modstår påvirkning fra vand og småpartikler.

Loon UV Bench Light – alsidig UV lygte

Egenskaber

 • Bruger 1 AA batteri (medfølger)
 • Kan bruges til hærdningsopgaver
 • Kompakt
 • Praktisk placering af tænd/sluk knap
 • Tåler vand

Om

Det er ikke kun til lokalisering af rav, at en lommelygte med ultraviolet lys finder anvendelse. Der kan være andre situationer, hvor lygter med det ultraviolette lys kan bruges. Det kan blandt andet dreje sig om hærdningsopgaver eller i situationer, hvor du vil finde frem til identifikationskort.

Loon UV Bench Light kan være det rette valg for dig, der ønsker en moderne og alsidig UV lygte.

Lygten modtager 4,4/5 stjerner hos Amazon.com.

Den alsidige og kompakte lommelygte befinder sig i mellemprisklassen, hvilket afspejler dens kvalitet og teknik. Den tåler påvirkning fra vand, og den er let at vedligeholde.

Når du anvender din lygte til forskellige opgaver i hjemmet og i naturen, har det stor værdi, at udstyret er let at opbevare og transportere. Loon UV Bench Light hører til de mindste lygter med UV lys på markedet. Hvad du bruger lommelygten til, er op til dig. Det kan være til praktiske opgaver med at hærde lim i hjemmet, det kan være til rav jagt, eller du kan bruge udstyret til fiskeri eller jagt.

I Danmark har vi cirka 200 nedbørsdage hvert år. Som passioneret udendørsmenneske ved du alt om, hvor stor betydning det har at anvende udstyr, der er modstandsdygtigt overfor regn og fugt.

Jagt foregår ofte i regn, og ravjagt bedrives tæt ved hav. Uanset hvad dine primære formål er med Loon UV Bench Light, får du maksimum kvalitet for pengene, når din lygte afskyr nedbør og holder til påvirkning fra vand.

NiteCore CU6 Chameleon LED – professionel UV lygte

Egenskaber

 • Mange indstillingsmuligheder
 • 5 lysstyrker
 • Behageligt design
 • Lang levetid
 • Nem at vedligeholde

Om

Er du jæger? Eller er du aktiv med ravindsamling for at sælge videre eller lave kreative værker? Vil du have en af de bedste lommelygter til ravjagt på markedet, skal du vælge denne lygte fra NiteCore. Chameleon CU6 er en professionel lygte, der er skabt i et rustikt design af højkvalitetsmaterialer.

Du får en lygte, der kan indstilles til at passe til dine omgivelser og til dit anvendelsesformål.

Du kan vælge mellem forskelligt lys, og du kan justere lysmætningen afhængig af, hvor mørke dine omgivelser er. Lysjusteringen kan få stor betydning for dig, når du befinder dig i strandkanten igennem flere timer á gangen. Ved at dæmpe for lyset forlænger du levetiden på batterierne.

Som dedikeret ravsamler skal du vælge udstyr, der både er funktionelt og behageligt at anvende. Chameleon CU6 er skabt i et smalt og kompakt design, der får lygten til at ligge behageligt i hånden.

Kunderne hos Amazon.com kårer Chameleon CU6 med 4,6/5 stjerner.

For dig som jæger skal der vælges en UV lygte, der giver dig maksimal bevægelsesfrihed og fleksibilitet. Du kan bruge Chameleon CU6 på alle tidspunkter af døgnet, da du kan tilpasse temperaturen og mængden af UV lys.

 

Loon UV Nano Light – lille UV lygte til barn og voksen

Egenskaber

 • Nem at opbevare
 • Simpel at rengøre
 • Lav vægt
 • Budgetvenlig pris
 • Bruger 1 AAA batteri (medfølger til produkt)
 • Nubret overflade for bedre greb

Om

Rav jagt kan blive den skønne familieaktivitet i ferier og weekender. Når det skal være muligt for både børn og voksne at søge efter guld, kan det være en fordel at vælge en lille lommelygte med UV lys. Loon UV Nano Light er lavet i et smalt og kompakt design, så den også kan bruges af de mindste medlemmer i familien.

Det komprimerede design kan en praktisk fordel, da det gør Loon UV Nano Light nem at opbevare i jakkelommen. På trods af det smalle design får du en UV lygte med kraftigt lys.

Loon UV Nano Light får høj rating hos kunderne hos Amazon.com. Her modtager lommelygten 4,6/5 stjerner.

Overfladen af lommelygten er lavet af stærkt gummi med nubret mønster. Dette sikrer, at du eller dit barn lettere kan opnå et stabilt og stærkt greb om tilbehøret.

Den moderne og lille UV lommelygte kan bruges til forskellige opgaver. Den er let at vedligeholde. Skulle der komme strandsand på overfladen, kan grebet tåle at blive skyllet i lunken vand.

Den lille lygte kan være dette rette valg, når du er jæger og har brug for kompakt udstyr, der kan hjælpe dig med at spore dyreblod.

COAST HX3 clip on lygte m. UV-lys – håndfri UV lygte med lang levetid

Egenskaber

 • Kan placeres på magnetiske overflader
 • 180 graders justering af spot
 • Perfekt til den dedikerede ravsamler
 • Konkurrencedygtig pris
 • Bruger 2 AA batterier

Om

Er du allerede en dedikeret ravsamler, eller har du planer om, at rav jagt skal blive en del af din sunde og aktive livsstil i fremtiden? Det kan få stor betydning for din komfort, når du søger efter rav, at du anvender en funktionel og praktisk lygte. Det særlige ved denne COAST HX3 lommelygte er, at den er designet til at kunne blive sat fast i dit bælte, i en lomme eller på skyggen af din kasket.

Du undgår at skulle rode efter din lygte i en taske, når den er let at transportere. Og du slipper for at skulle pakke lygten væk, når du holder pauser med at lede efter rav.

Når du er i færd med at finde rav, kan du have COAST HX3 placeret på skyggen af en cap, så du har hænderne frie. I denne forbindelse kommer funktionen med fleksibel tilpasning af spot dig til gode. Du kan justere, i hvilken retningen lyset skal være, så du skaber de optimale betingelser for at navigere i naturen og samtidig få et godt overblik.

Lygten modtager 4,4/5 stjerner af kunderne hos Amazon.com og beskrives rosende i testanmeldelsen hos Industryoutsider.com.

Med COAST HX3 får du en lygte til rav jagt, du kommer til at få glæde af i mange år frem. Du kan justere spotten af lyset, så det passer til forholdene. Og du kan let rengøre overfladen, så levetiden forlænges.

Teknikken i UV lygten er lavet til, at du får lang batterilevetid på op til 3 timer og 45 minutter.

Hvad er UV lys?

Der findes forskellige udgaver af UV lys. Lyset findes i naturen, og det kan findes i kunstig udgave, som er det, du kender til fra lygter.

Du påvirkes af UV-lys, når du opholder dig udenfor. Solen afgiver ultraviolet lys, der ikke kan ses af det blotte øje. Der er forskel på lys, og hvordan det indvirker på os mennesker. Lyset, som afgives af pærer, har en anden bølgelængde end det lys, som solens lys giver.

UV-lys er farligt for øjnene, da bølgerne er i stand til at trænge igennem den indre struktur i øjet og forårsage skader, der ikke kan genoprettes. Dog kan vi mennesker ikke være foruden ultraviolet lys, da det også har en række positive egenskaber. Lyset har blandt andet betydning for at påvirke vores stofskifteprocesser, der igen vil påvirke vores mentale trivsel. Lyset spiller positivt ind på vores serotonin niveau. Et for lavt niveau i kroppen af serotonin kan medføre depression og skabe psykisk mistrivsel. Det er derfor, at det anbefales, at vi får sollys hver dag.

Det ultraviolette lys har kortere bølger sammenholdt med lys fra pærer.

Når du søger efter rav ved stranden, eller når du er optaget af at finde blodspor efter vildt i naturen, kommer UV lyset dig til stor gavn.

Find rav med UV lys

Det er bølgelængderne, der har betydning for lyseffekter. Det er ikke kun din lygte, der har indflydelse på din succes med at finde rav. Du skal også have viden om vind, vejr og årstid, når du vil opretholde motivationen ved at lede efter rav.

At finde rav er en aktivitet, som med fordel kan deles mellem familiemedlemmer eller venner. Det kræver intet særligt udstyr udover en god ravlygte og passende overtøj at finde ”havets guld” på stranden.

Det bedste tidspunkt at tage din UV lygte i brug på i forhold til rav jagt, er, når det har blæst kraftigt. Du skal tage til stranden enten sen aften eller tidlig morgen, så du får optimal effekt af det ultraviolette lys.

Er du habil ravjæger, eller bruger du lommelygte med ultraviolet lys til klassisk jagt, kan det være en god idé at overveje brug af briller med beskyttelse mod UV-lyset.

Selvom din lygte peger ned mod stranden, vil bølgerne fra lyset påvirke din øjne.

Det kan være en god idé at sammenligne forskellige ravlygter. Der er forskel på deres omfang af indstillinger, og de designes i mange udgaver med hensyn til størrelser. Vil du i gang med at søge efter rav den første gang, kan det være tilstrækkeligt at købe en billig UV lygte. Med tiden kan du blive bekendt med, hvilke krav og behov du har, når du ofte er strandgæst på de mørke tidspunkter af døgnet.

FAQ

Hvilken UV lygte er bedst i test?
Det er lygterne, der er udstyret med det mest kraftfulde, ultraviolette lys, der kåres som de bedste. Designet af lygterne anvendes også til testvurderinger, da din anvendelighed og fleksibilitet har betydning for anvendelsesglæde og funktionalitet med udstyret.
Hvordan virker UV lys?
UV lys virker ved at have kortere bølgelængder end lyset fra pærer. Det er denne effekt, der gør det ultraviolette lys i stand til at få visse objekter og bestemt materiale til at lyse op.
Kan man bruge UV lys til jagt?
Du kan bruge din lommelygte med UV lys i forbindelse med jagt. Her kan de ultraviolette stråler få blod til at lyse op. Det kan være en god idé at vælge en lommelygte med forskellige lysindstillinger, så du kan tilpasse temperatur af lys til at passe til omgivelser og tidspunkt på døgnet.

Denne side er anmeldt af: Mille T. Christoffersen Rating 5/5

Om skribent