Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Natkikkert test-guide:
En guide til valg af den perfekte natkikkert

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

En natkikkert er til dig, der vil optimere dine ture i mørket med det bedst mulige grej. Dette gælder både for den eventyrlystne, jægeren og militærmanden.

Der findes mange forskellige modeller på markedet, og det kan være svært at få et overblik over, hvordan disse adskiller sig fra hinanden.

Vi har samlet 8 af de bedste natkikkerter i test. Derved kan vi præsentere dig for de bedste produkter på markedet, og vi kan ligeledes gøre dig klogere på, hvordan disse adskiller sig fra hinanden. På den måde kan du finde det produkt, der er bedst for dig.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores udvalgte natkikkerter

Denver NVI-450

Denver NVI-450

Læs vores anmeldelse

Seneste ændring:

Vi har rykket Bresser Digital Night Vision Bino 3 til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere endringer:

21. december 2021

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Denver NVI-450 - med lang rækkevidde

Er prisen det vigtigste for dig? Så kan du tage et nærmere kig på Denver NVI-450, som er den billigste i denne testoversigt.

Natkikkerten er dog stadig populær. Hos Amazon får den 3 ud af 5 mulige stjerner.

Denver NVI-450
 • Budgetvenlig
 • Høj kvalitet
 • 5x zoom

Mere om Denver NVI-450

SPECIFIKATIONER

 • Rækkevidde: 200 meter
 • Forstørrelse: 5x
 • Videoopløsning: 640 x 480 pixel
 • Vægt: 750 gram

På trods af den meget lave pris får du her en natkikkert, som kan tage billeder i HD (1280×960 pixel). Herudover har den digital zoom, som sikrer et godt billede på 5x zoom. Du kan endda optage i nogenlunde kvalitet på denne natkikkert.

I forhold til de andre natkikkerter i denne oversigt, som kan optage, er Denver NVI-450 ganske billig. Videokvaliteten halter dog også en smule efter.

 

Hvis du vil lave nogle seje optagelser i mørke, og ikke går alt for højt op i videokvaliteten, bør du vælge denne natkikkert fra Denver.

Fordele og ulemper ved Denver NVI-450

Fordele

 • Godt og klart billede
 • Letvægtig kikkert
 • Med genopladeligt batteri og USB-kabel

Ulemper

 • Mangler billedstabilisator
 • Der er behov for et Micro SD-kort til billeder/videoer

Hvad skal du overveje, før du køber et natkikkerter

 • Sæt dig ned som det allerførste, og overvej, hvordan du vil bruge din natkikkert. Er du interesseret i en mindre avanceret model til hyggeturene med familien? Eller skal natkikkerten fungere til eksempelvis jagtbrug eller outdooreventyr, hvor du ønsker super skarpe billeder og eventuelle tilhørende videooptagelser? Gå gerne efter de lidt billigere modeller, hvis du mest af alt skal bruge natkikkerten i ny og næ – men gå op i pris og kvalitet, hvis du eksempelvis skal nærstudere nattens dyreliv med mere.
 • Kvalitet og pris følger hinanden, når det gælder valg af natkikkerter. Det er bl.a. avancerede funktioner, slibningen af glasset, holdbarheden og grebet, der kan med til at trække prisen op.
 • Vægten kan spille en afgørende rolle – særligt hvis du skal bære kikkerten i en nakkerem eller i en oppakning. Vælg derfor en vægt, der føles komfortabel til det specifikke formål.
 • Kig også gerne på specifikationer som zoom og rækkevidde.
 • Du kan endvidere vælge at kigge nærmere på, om kikkerten gør brug af infrarød teknologi eller er termisk. Sidstnævnte model benytter sig af varmeforskelle i motivet, hvorfor et termisk kamera kan anvendes i ultramørke omgivelser. De infrarøde kameraer er som regel lidt mere detaljerede, da de fanger restlyset og forstærker signalet.
 • Skal din natkikkert monteres på en riffel, skal du være OBS på, at det kræver en tilladelse.

arrow-more

Hvordan udvælges produkterne i artiklen?

Vi har udvalgt de otte produkter i denne oversigt gennem to centrale principper. Først og fremmest har vi fundet frem til natkikkerter, som er blevet anmeldt positivt af forbrugerne.
For det andet har vi forsøgt at fremhæve natkikkerter med forskellige funktioner. Derved har du både kunne læse om:

 • Militær natkikkert
 • Natkikkert til jagt
 • Infrarød og termisk natkikkert

På den måde er vi sikre på at fremhæve alsidige produkter, som alle har én ting tilfælles – gode anmeldelser fra tidligere kunder.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en natkikkert?

Mange anvender natkikkerter til de samme formål – nemlig jagt og andre outdooraktiviteter. Hvilken model, netop du skal vælge, handler derfor primært om, hvor meget du er villig til at investere.

Hvis du er meget passioneret for din jagthobby, vil du måske gå efter en af de mere avancerede modeller. Disse giver dig det skarpeste billede, mulighed for optagelse og en lang rækkevidde.
Hvis du derimod blot skal bruge natkikkerten en gang imellem til nogle hyggeture, kan du overveje en af de lidt billigere modeller.

Natkikkert tilladelse: Hvordan er reglerne?

Hvis du er i tvivl om, hvornår du har tilladelse til at bruge din natkikkert, får du svaret her. Det er faktisk ret simpelt. Hvis natkikkerten er beregnet til at blive monteret på din riffel, så skal du søge tilladelse.

Du har brug for to tilladelser.

 1. Tilladelse til eje og køb fra politiet
 2. Tilladelse til at anvende natsigtet i Danmark

Der er kun én natkikkert til jagt i denne testoversigt, hvor du skal søge om tilladelse. Men dette vil forhandleren meget gerne hjælpe dig med, hvis blot du noterer det ved køb. Hvis du selv vil læse mere om, hvordan du søger tilladelse, kan du gøre det ved at klikke her.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Grejfreak.dk

Hos Grejfreak sælger de en masse lækkert grej. Og de er eksperter i alt outdoorudstyr. Derfor har vi sat vores tillid til dem og deres forbrugere.

Checkfrank.dk

Vi har udvalgt produkter, som enten er fremhævet eller populære hos webshoppen Checkfrank.dk.

OzScopes.com

Hos OzScopes.com har vi dobbelttjekket anmeldelserne på vores topscorer for at sikre os, at denne natkikkert havde gode anmeldelser hos flere forskellige kilder.

Kundeanmeldelser

PriceRunner og Amazon

Hos både PriceRunner og Amazon har vi fundet forbrugeranmeldelser, som har kunne fortælle os noget om, hvad tidligere forbrugere har oplevet.

FAQ

Hvad er en god natkikkert?
En god natkikkert er en kikkert, der leverer nærmest perfekt og tydeligt syn om natten. Natkikkerter bruges blandt andet til nattejagt, så det er enormt vigtigt, at du fra natkikkerten har klart syn, fremfor grynet og utydeligt syn. Du skal altså være opmærksom på kvaliteten!
Hvor langt kan natbriller se?
Det er meget forskelligt, hvor langt du kan se med diverse forskellige natbriller. Der findes mange forskellige natbriller på markedet, som alle har forskellige kvaliteter og kvantiteter. Du kan eksempelvis få natbriller med styrke, som primært bruges når du kører bil om natten eller aftenen. Det kan altså justeres.
Natbriller er som udgangspunkt ikke ulovlige af eje for privatpersoner – du skal dog passe på og være opmærksom, hvis du vælger at bruge dem i trafikken, da der kan være flere ulemper end fordele ved det. Eksempelvis blænding af modkørende trafik.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme