Jagtudstyr – find dét du mangler til din næste jagt

Af Redaktionen | Sidst opdateret 31. July 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser og tests ét sted.

Vi har gjort arbejdet for dig og samlet noget af det bedste og mest essentielle jagtudstyr, der kan sende dig på jagt med større chance for succes.

Jagt dækker over mange typer af aktivitet, og derfor findes der også rigtig meget forskelligt udstyr. Noget, der egner sig til flere forskellige jagtrelaterede aktiviteter, og andet, der er specifikt til en type bytte.

Vi er, lige som dig, vilde med jagt og ved hvor vigtigt det er med jagtudstyr, der ikke svigter. Vi er også vilde med at finde gode tilbud på uundværligt jagtudstyr. Gå på opdagelse i vores oversigt og find alt dét, du mangler til dit næste jagteventyr.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser, ekspertråd og tests ét sted. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet

Salomon Quest 4D GORE-TEX Forces 2 - god support, trækkraft og vejrbeskyttelse

Salomon Quest 4D GORE-TEX Forces 2

Der er mange krav til det meste jagtudstyr, særligt vigtigt er det, at det kan holde til alt slags vejr. Det gælder også dit fodtøj, og derfor er Salomon støvlerne her optimale til jagt. De giver din fod og ankel optimal støtte, og de er bygget til at bære tunge belastninger. De er skridsikre, stødabsorberende og sidder tæt til din fod, så din fod støttes, og du undgår at vrikke rundt i det varierende terræn, som kan forekomme.
Særligt ved Quest 4D GORE-TEX Forces 2 er naturligvis den vandtætte GORE-TEX membran, som gør det muligt for dine fødder at ånde, men umuligt for vand at trænge ind i dine støvler. Alle fordelene ved støvlerne her er også baggrund for en positiv videoanmeldelse på youtube.com og 4.8 ud af 5 stjerne på Amazon.com på baggrund af næsten 100 vurderinger.

En anden fordel, der er særligt relevant for en jæger, er, at de er mudderafvisende og har beskyttende gummi ved hæl og tå, så du ubekymret kan træde rundt i mudret og kuperet terræn. Hvis dit byttet ikke kommer til dig, kan du derfor ubesværet komme til det hjulpet sikkert på vej af et par komfortable gode støvler.

Specifikationer

 • Vægt pr. støvle: 674 g
 • Materiale: Læder, gummi og polyester
 • Minimalistisk og robust design

Sealskinz Waterproof All Weather Hunting Jagthandske - bevarer fin fingermobilitet

Sealskinz Waterproof All Weather Hunting Jagthandske

Her har vi fundet en oplagt jagthandske, der kan holde dine hænder varme og tørre, uden at du mister vigtig mobilitet i dine fingre. Til at sikre optimal kontrol er der i handskerne bøjede fingerspidser. Handskens håndflader og aftrækkerfingeren er lavet af fåreskind, hvilket giver et optimalt grip.

Handskerne fra sealskinz er opbygget i en 3-lags konstruktion, der sikrer dig en vandtæt, holdbar og varmeisolerende handske. Det er 3-lag sammensat, så der stadig er optimal åndbarhed, og derved er de optimale til alt slags vejr. Alt det kombineret med den diskrete naturgrønne farve gør dem ideelle til jagt.

På Amazon.com er forbrugerne enige i, at de er oplagte til jagt med en 4.4 ud af 5 stjerners vurdering og positive kommentarer omkring førligheden af fingrene i handsken, samt at de fungerer til at holde hænderne varme og tørre.

Specifikationer

 • 100 % vandtætte
 • Coolmax liner for ekstra komfort
 • Findes i forskellige størrelser

Leatherman Charge TTi multitool - det bedste af det bedste værktøj

Leatherman Charge TTi multitool

Multitoolet er sine konkurrenter overlegen i forhold til at have flest funktioner. De mange funktioner gør den derfor også essentiel for dig at have som en del af dit jagtudstyr. Den indeholder alt fra sav og flere tangtyper, til lineal, dåseåbner og saks.

I alt har den 19 værktøjer, alle sammen fuldt funktionelle. En Charge TTi er derfor med andre ord en uundværlig hjælper, der med perfekt lommestørrelse er klar til at komme med dig på din næste jagt.

I anmeldelser på både gearweare.net, multitoolcentral.com og outdoorgearlab.com er det tydeligt, at dette multitool er blandt de bedste på markedet, både grundet de mange funktioner, men også designet og kvaliteten. På sidstnævnte side får den en topplacering blandt 19 andre.

Specifikationer

 • Længde, sammenfoldet: 10 cm
 • Vægt: 232 g
 • Materialer: rustfrit stål og titanium

Feeding Mallard Andekald - højlydt og nem at anvende

Feeding Mallard Andekald

Hvis du ønsker at give dig i kast med andejagt, eller måske allerede er erfaren på området, men mangler det bedste jagtudstyr til at efterligne et andekald, så kan produktet her være dét, du mangler. Det er et stykke billigt jagtudstyr, men også udstyr, der øger dine chancer for at tiltrække dit bytte.

Produktet her fra Primos har en særlig blæsebælg, der gør det nemt for dig at efterligne lyden af en and, der æder. Det gør den nem at anvende, og det sikrer dig et naturtro, højt andekald.

De særlige egenskaber, som forbrugere fremhæver som fordele ved Feeding Mallard Andekald er, at lyden den laver er høj, samt at den er nem at anvende og ikke kræver erfaring eller særlig svær teknik. Produktet anmeldes med 4.6 stjerner ud af 5 på Amazon.com og er med i en top-10 over andekald hos wiki.ezvid.com.

Specifikationer

 • Efterligner lyden af en and, der æder
 • Designet gør den nem at anvende
 • Udsender en høj lyd, så du nemt kan tiltrække dit bytte

Morakniv Basic 546 Arbejdskniv - kvalitet, komfort og knivskarp

Morakniv Basic 546 Arbejdskniv

Det er mange gode grunde til at medbringe en arbejdskniv, når du skal på jagt. Der er endnu flere grunde til, at det bør være en Basic 546 Morakniv.

Det er der ifølge Amazon.com omkring 900, der ville være enige i, da den anmeldes med 4.8 stjerner ud af 5. På gearjunkie.com er arbejdskniven fra Morakniv placeret på en liste over de 13 bedste jagtknive. Begge steder er ordlyden af rosen, at den passer godt i hånden, at den er billig, men af kvalitet, samt at den er nem at finde, hvis du lægger den fra dig på grund af den iøjnefaldende blå farve.

På youtube.com i en videoanmeldelse af flere knive fra Morakniv får kniven her også samme gode anmeldelse. Den er derfor sikker i jagtudstyr test og muligvis også et uundværligt udstyr til din næste jagt.

Specifikationer

 • Bladtykkelse: 2mm, bladlængde: 91 mm
 • Total længde: 206 mm, vægt: 98 g
 • Materiale: svensk rustfrit stål

Walkstool COMFORT 65 - letvægtsstol perfekt til jagt

Walkstool COMFORT 65

Den trebenede stol fra Walkstool er, udover at være letvægts, enormt robust, og den har en maks kapacitet på 250 kg. Den er ideel til jagt, da den har teleskopiske ben, så du kan justere højden. Specielt for modellen er, at fødderne er designet til ikke at synke ned i jorden. Stolen kan derfor benyttes i meget forskelligt terræn, det er dog vigtigt at den hele tiden hviler på alle tre ben.

Den sikrer dig et stabilt og komfortabelt fundament til din jagt, og den kan derfor være uundværligt jagtudstyr. På Walkstool.com er Walkstool COMFORT 65 testvinder, hvor den får toppoint for både format, komfort og kvalitet. Det er de samme kvaliteter, som anmeldelsen på tacticalreviews.co.uk.er begejstrede for ved stolen. Det understøttes af anmeldelserne på Amazon.com hvor får 4.6 ud af 5 stjerner baseret på over 950 anmeldelser.

De største fordele ved en Walkstool COMFORT 65 er robusthed, store siddeflade og mulighed for flere højder. Særligt væsentligt i forhold til jagt er produktets minimale vægt og størrelse, når du skal have den med rundt. Hvis du er på jagt efter en letvægtsstol, så kan du nu indstille jagten, da stolen er blandt det bedste jagtudstyr.

Specifikationer

 • Længde, sammenfoldet: 45 cm
 • Vægt: 850 g
 • Maks højde: 65 cm

Eberlestock M5 RMEF Team Elk Rygsæk - designet til at være diskret

Eberlestock M5 RMEF Team Elk Rygsæk

Her er den ultimative rygsæk til en jæger. Et must-have ifølge anmelderen på besthuntinggearreviews.com. At produktet er velegnet til jagt, afsløres allerede på designet med camouflage, hvilket er diskret og derved ideelt til jagt.

Det er dog langt fra den eneste feature, som gør den til en jægers must-have. Tre af de væsentligste i den sammenhæng er for det første, at den har en indbygget bueholder. For det andet, er der i tasken et foldbart riffelfoderal og det tredje er, at den har dybe lommer, perfekt til et spotting scope.

Det kan meget vel være årsagen til, at M5 RMEF Team Elk Rygsæk får 4.8 ud af 5 stjerner opticsplanet.com. Her giver flere af forbrugerne giver udtryk for, at de værdsætter designet og i særdeleshed det fodbare riffelfoderal.

Specifikationer

 • Rygsækkens totale volume: 50 liter
  • Rygsækkens volume: 42 liter
  • Riffelfoderal volume: 8 liter
 • Rygsækkens mål: højde: 58,42 cm, bredde: 27,94 cm, dybde: 24,13 cm
 • Riffelfoderal mål: Højde: 86,36 cm. Bredde: 25,4 cm. Dybde: 5,08 cm.

Garmin GPSMAP 66st - slidstærk og præcis

Garmin GPSMAP 66st

Hos Outdoorgearlab er Garmin GPSMAP 66st kåret som testvinder og favoritmodel.

Hvis du er på jagt og derfor er opslugt af dit mål, så kan du hurtigt glemme tid og sted. Med GPS’en og de mange funktioner den har, kan du være sikker på, at du hurtigt kan danne dig et overblik, ligegyldigt hvor du er, og hvilket terræn du befinder dig i.

Garmin GPSMAP 66st er fuld af smarte funktioner, der kvalificerer den til at være på listen over noget af det bedste jagtudstyr. Den indeholder udover GPS både jagtkalender, forudindlæste kort, højdemåler, kompas og barometer. Der er tale om en lille enhed, der er nem at have med, og den har på 2 AA-batterier på GPS-tilstand en batterilevetid på 16 timer.

I en anmeldelse på navigation-professionell.dk bliver den kaldt bedste allround navigations enhed. Her får den også ros for særligt en feature; LED lommelygte og SOS-lys, hvilket også kan være værdifuld i et ukendt terræn i døgnets mørke timer.

Specifikationer

 • Størrelse: 62 x 163 x 35 mm
 • Vægt med batterier: 230 g
 • Skærmstørrelse: 38 x 63 mm

Primos Kragekald, Crow call - præcis lyd og holdbart design

Primos Kragekald, Crow call

Det kræver kun fløjten fra Primos, hvis målet med din jagt er at få ram på en eller flere krager. Så snart du blæser i fløjtens mundstykke, fremkalder du et naturtro kragekald, der giver dig de bedste betingelser for at lokke kragerne til og derved få en succesfuld jagt. Du kan se en demonstration af fløjten på youtube.com, hvor du også kan få en fornemmelse af, hvilke lyde den udsender.

Over 800 imponerede brugere af fløjten giver den 4.6 ud af 5 stjerner hos Amazon.com, og flere udtrykker begejstring for, det naturtro kald, der effektivt tiltrækker krager. Her får den ligeledes ros for at være godt lavet.

Selvom vi er vilde med jagtudstyr tilbud, så er prisen på fløjten til kragekald allerede nede i et fordelagtigt leje. Det er blot en af mange grunde til, at den bør være en del af dit jagtudstyr. En anden er, at den, udover naturligvis at kunne tiltrække de store sorte og grå fugle, også kan fungere til at få kalkuner til at give lyd.

Specifikationer

 • Udsender en præcis, naturtro lyd
 • Fungerer også til kalkunjagt
 • Godt lavet og let at anvende

Vortex Optics Razor UHD - håndkikkert med utrolig opløsning

Vortex Optics Razor UHD

En god kikkert er noget af det vigtigste jagtudstyr. Det sikrer dig et god udsyn, så du på lang afstand kan spotte dit bytte. Med Razor UHD fra Vortex Optics får du mere end bare godt udsyn. Som det ligger i navnet, så får du Ultra High Definition billede og derfor et meget klart og skarpt billede. Det er vigtigt for din succes med jagt, at du kan se klart og tydeligt – også over længere afstande.

Noget særligt ved håndkikkerten er, at den har LED-lys og en lysgennemgang på næsten 99 %. Derudover så har den utrolig mange muligheder for indstilling og justering, det giver dig muligheden for at kunne tilpasse den præcis til dine behov, blandt andet en behagelig nakkestrop.

Hos outdoorlife.com havner håndkikkerten på en solid 2. plads ud af 9 i en jagtudstyr test af kikkerter. På news.sportsmans.com får den ros for kvalitet og særligt den garanti som Vortex Optics yder; livsvarig garanti, som dækker alle skader, der har negativ virkning på kikkertens evner. Den positive opfattelse af Razor UHD håndkikkert kan også ses på Amazon.com, hvor den får 4.8 ud af 5 stjerner. Hvis du vil have det bedste udsyn og derved de bedste betingelser for at spotte dit bytte, så kunne kikkerten her meget vel være en nødvendig investering.

Specifikationer

 • Forstørrelse: 10x
 • Vægt: 912 g
 • Tilbehør: opbevaringstaske, regnbeskyttende linsebeskytter, luksus bærerem og linseklud.

MSA Sordin Supreme Pro X LED - et af de bedste høreværn på markedet

MSA Sordin Supreme Pro X LED

Selvom jagt oftest foregår i smuk, rolig natur, så afgiver jagtgeværet høje lyde. Det kan også være svært at kommunikere med dem, du er afsted med uden at støje for meget. Eller måske du foretrækker at høre musik eller radio, imens du venter på dit bytte og det rette øjeblik.

Alle de tre ting kan du klare med MSA Sordin – Supreme Pro X LED Aktiv Høreværn. De er udstyret med vandtætte mikrofoner, AUX-indgang og -kabel til musik eller radio, og da de lukker af for lyde over 85 decibel, så udsættes dine ører ikke for de høje decibel fra dit jagtgevær. Derudover så har de indbygget LED lys, hvilket kan være praktisk i mange situationer.

De ville helt sikkert klare sig godt i en jagtudstyr test, men den største anerkendelse af produktet er, at det bruges af professionelle danske soldater. Det gør de formentlig på baggrund af at de blandt andet er meget komfortable, har fantastisk lyd og lang batterilevetid.

De får gode anmeldelser på ammoland.com, hvor de især modtager ros for ørekopperne af silikone gel, og at de er slidstærke. På Amazon.com får de på baggrund af over 100 vurderinger 4.5 stjerner ud af 5. Derved er du med høreværnet her sikret noget af det bedste jagtudstyr.

Specifikationer

 • Vægt: 380 g
 • Automatisk sluk efter 4 timer
 • Udviklet i overensstemmelse med internationale MIL-specifikationer

Jagt-guide: Det skal du bruge til en enkelt dags jagt

Hvis du skal på jagt en hel dag, så er det væsentligt, at du får pakket det vigtigste jagtudstyr, men også at du ikke pakker en masse unødvendigt. På forhånd er der faktorer, som det kan være svært at forudsige og derfor også at pakke efter. Men vi vil råde dig til at tage højde for vejret, terræn og formålet med jagten.

Det kan hjælpe dig til at vælge den rigtige påklædning og til at huske fløjten til kragekald, hvis det er kragejagt, du skal på. Selvom de tre ting lyder simpelt, så kan det at tage højde for det i din pakning, hjælpe dig til at huske ting, som bliver væsentlige for din dag på jagt.

At have det rigtige udstyr, og at huske at tage det rigtige med, er en enormt væsentlig del af jagt, modsat flere andre udendørsaktiviteter, hvor udstyr er mindre vigtigt. For eksempel så kan en glemt kikkert eller fløjte til et bestemt kald have stor indflydelse på, hvordan jagten går. Det samme kan det, hvis du ikke har taget højde for vejret og derfor ikke har handsker med på en kold dag.

På baggrund af research har vi fundet frem til de 15 vigtigste ting, du skal huske til en enkelt dags jagt. Listen indeholder alt fra strengt nødvendige ting, som for eksempel dit jagttegn til mindre vigtige ting som vådservietter, der kan vise sig at være rare at have med.

• Vand
• Førstehjælpskit
• Regntøj
• Pandelampe
• Mad/snacks
• Kniv
• Gummihandsker
• Poser
• Afstandsmåler
• Lommelygte
• Vådservietter eller håndsprit
• Lighter/tændstikker
• Andekald
• Jagtbevis

Det kan være et godt udgangspunkt, forud for at du skal pakke til en dags jagt, at du kigger listen igennem og overvejer de ovennævnte ting. Det gælder både, hvis du er rutineret jæger, der ofte er afsted, men især også hvis du er nybegynder eller måske du skal i gang igen efter en længere pause.

Det kan hjælpe dig til at få pakket alt det nødvendigt, men det kan ligeledes også hjælpe dig til, at du kun pakker det nødvendige og derfor ikke skal bære rundt på en tungere oppakning, end hvad der er nødvendigt.

Vi ved, hvor vigtigt det er med det rigtige udstyr, men vi ved også, at det er lige så vigtigt at få pakket det rigtige, når du skal afsted. Vi håber derfor, at jagt-guiden her kan være dig behjælpelig til næste jagt, så du kommer afsted med det bedste udstyr og hjem med dit ønskede bytte.

Jagt-guide: Det skal du bruge, hvis du er nybegynder

Er interessen for jagt nyopstået, kan det være svært at danne sig et overblik over, hvad det mest nødvendige og bedste jagtudstyr er. Jagt er en krævende interesse både i forhold til viden, tålmodighed og i særdeleshed udstyr. Kombinationen af de tre ting kan give dig de bedste betingelser for at få succes med jagt – og få ram på dit bytte.

Én ting, som du skal have inden du tager på jagt, er et jagttegn. Det er dit bevis på, at du har modtaget den nødvendige teori og undervisning til at må begå dig med et jagtgevær og lovligt gå på jagt i Danmark. Dit jagttegn skal du altid huske at medbringe, når du tager på jagt.

For at finde ud af, hvad du ellers mangler af jagtudstyr, kan du med fordel kigge vores ovenstående liste igennem.

Listen og vores artikel kan give dig en god fornemmelse af hvilket udstyr, det er vigtigt, at du som nybegynder får investeret i, så du kan få en vellykket jagt. Det kan være de mindste ting, som den rigtige håndkikkert, varme handsker eller gode høreværn der afgør, om du får en god jagt. Det kan klæde dig på, til at komme godt i gang med jagt og hjælpe dig på vej til at finde godt og billigt jagtudstyr. Vi ønsker dig god jagt, både på udstyr og dit første bytte.

FAQ

Hvad er det vigtigste jagtudstyr?
Udover jagttegn er det vigtigste jagtudstyr et jagtgevær og et godt sigte. Hvilke andre ting, som kan være rare at have, kan du læse om i ovenstående artikel.
Hvorfor bruger man camouflage?
Camouflage bruges for at skjule sig for sit bytte, så det ikke bliver skræmt.
Hvorfor bruger nogle jægere camouflage og skrig-orange?
Jægere i sådanne farver er formentlig på jagt efter hjortevildt. Den skrig-orange farve er for de farveblinde dyr lige så lidt iøjnefaldende, som camouflage.

Denne side er anmeldt af: Alberte M. Sørensen Rating 5/5

Om skribent