Jagtknive – her er vores favoritter til dit næste udendørseventyr

Af Redaktionen | Sidst opdateret 22. October 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser og tests ét sted.

Flåning, rensning, slagteri og udbening – en jagtkniv kan tjene flere formål, og det er med til at gøre den uundværlig for enhver jæger. 

Jagtkniven har eksisteret i årtusinder, og alligevel er den stadig en fast del af frilufts- og jægermiljøet. Gennem årene er der kommet mange bud på udformningen af en jægerkniv – de varierer i design, størrelse, egenskaber og ydeevne, så hvordan vælger du den rigtige til formålet?

Vi har samlet et udvalg af jagtknive på markedet, som efter vores vurdering er nogle af de bedste. Du er garanteret god kvalitet og ydeevne, da vi nøje har gennemgået relevante brugeranmeldelser. 

Lad dig inspirere af vores udvalg og find din favorit. Under oversigten finder du en guide til, hvad du skal være opmærksom på i din søgen. Rigtig god jagt.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser, ekspertråd og tests ét sted. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet

Morakniv Basic 546 – budgetvenlig, ergonomisk arbejdskniv

Er du på udkig efter en ergonomisk arbejdskniv til en lav pris? Så ligger Basic 546 ekstra godt i hånden takket være det veludformede håndtag i plast og knivens vægt på bare 98 g. Samtidig har kniven en kompakt størrelse med en totallængde på 20,6 cm.

Knivbladet i rustfrit stål er af gedigen kvalitet, som sikrer skarphed selv efter lang tids brug. Bladtykkelsen er 2 mm, mens længden på bladet er 91 mm. 

Udformningen er med til at gøre Basic 546 populær blandt forbrugerne. Den får en bedømmelse på 4,8 ud af 5 stjerner ved den amerikanske netbutik Amazon. Køberne giver den mere end 4,5 ud af 5 stjerner for både tykkelse, komfort, robusthed og værdi for pengene. 

Jagtkniven er topscorer ved den amerikanske anmelderside GearJunkie, hvor den får en flot andenplads under anmeldelse af udendørs gear. Her lyder dommen: ”Kniven har en alt-i-en-klinge. Den er let, billig og nem at udskifte”. Siden er opdateret den 2. september 2020.

Modellen får også en meget god anmeldelse ved den amerikanske YouTube-kanal BudgetBugout.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele ved Morakniv Basic 546

 • Overlegen kvalitet
 • Komfortabel
 • Let at finde ved tab

Hultafors OK4 – solid friluftskniv til krævende opgaver

Hultafors OK4

Med Hultafors OK4 får du en robust friluftskniv, som er velegnet til mere krævende opgaver. For ideel skarphed og ydeevne er knivens æg slebet, og modellen er med friktionsgreb.

Kniven er ekstra holdbar takket være antirust-belægning på det 93 x 3 mm blad, og skaft og skede er i slagfast PP plast. Skeden kommer med opbevaring til tændstål, og bladets ryg er udformet til at benytte tændstål. Det er en praktisk detalje, som vi er vilde med her hos Adventuresport. Kniven vejer 210 g og er 20,9 cm lang. 

Hultafors OK4 har opnået stor popularitet blandt forbrugerne. Modellen får 4,6 ud af 5 stjerner ved den amerikanske netbutik Amazon. I kommentarer udviser køberne tilfredshed med knivens design, ergonomi, skarphed og værdi til prisen. 

Kniven har også fået en positiv anmeldelse ved den amerikanske anmelderside GearJunkie den 1. marts 2017. Her bliver den omtalt som alsidig og velegnet til at udføre en række forskellige opgaver. ”Hultafors leverer en solid og nyttig kniv til en rimelig pris”, lyder dommen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele ved Hultafors OK4

 • Gummihåndtag
 • God plastskede
 • Sort belægning

Gerber Prodigy – savtakket kniv med skridsikkert gummihåndtag

Søger du en robust savtakket kniv i høj kvalitet? Så bør du overveje Gerber Prodigy, som er skabt med inspiration fra den prisvindende LMF II kniv. Med modellen her har du et fast greb takket være skridsikker gummi, så du trygt kan tage kniven i brug.

Drop Point-bladet er af 420 HC rustfrit stål belagt med keramik, så holdbarheden er i top. Modellen er MIRS Compiant og MOLLE kompatibel. 

Med en længde på knap 24 cm, en bladlængde på 12 cm og en vægt på 340 g er kniven en smule større og tungere end de andre knive i oversigten – men den er altså stadig både let og kompakt. 

Modellen får en flot bedømmelse på 4,8 ud af 5 stjerner af forbrugere ved den amerikanske netbutik Amazon. Køberne giver den 4,5 ud af 5 stjerner eller derover for både ergonomi, håndværk og værdi for pengene. 

Gerber Prodigy har også fået en høj score på hele 10 ud af 10 i videoanmeldelse af den anerkendte YouTube-kanal Civil Brigands den 29. december 2012. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

1.175,00 DKK

Fordele ved Gerber Prodigy

 • Sort oxid finish
 • Komfortabel og alligevel hård
 • Fastspændt uden at gnide/irritere

Morakniv Garberg Black C – solid allround-kniv til friluftslivet

Er du på udkig efter en langtidsholdbar kniv, som egner sig til forskellige former for friluftsliv? Så er Garberg Black C et godt bud på en solid allround-kniv til dig. Carberg Black C er en taktisk kniv med et blad i kraftigt carbonstål, som er velegnet til optænding med flintesten. Håndtaget i slidstærk nylon giver god komfort. 

Med multi-mount-skeden har du rig mulighed for at variere fastspændingen af kniven, uanset om du ønsker den på jakken, tasken, bilen eller et fjerde sted. Modellen er MOLLE-kompatibel. Knivens totale længde er 22,9 cm, og den vejer 285 g. Bladet er 10,9 cm langt og 3,2 mm tykt. 

Carberg Black C får hele 4,8 ud af 5 stjerner af forbrugere ved den amerikanske netbutik Amazon. Kniven er her godt bedømt hele vejen rundt. For robusthed, holdbarhed og komfort får den 4,8 ud af 5 stjerner, mens den får 4,7 stjerner for både alsidighed og tykkelse.

”Det er en fremragende allround lejrkniv. Den har en god størrelse med et fremragende håndtag og en innovativ skede”. Sådan lyder dommen ved den amerikanske anmelderside Everydaycommentary, som giver kniven en score på 17 ud af 20. Scoren er beregnet ud fra blandt andet design, materialer holdbarhed og anvendelighed. 

Fordele ved Morakniv Garberg Black C

 • Fremragende allround lejrkniv
 • Fuld tang carbon
 • Enestående robusthed og korrosionsbestandighed

Buck Ranger 112 – skarp, stilfuld og foldbar jagtkniv

Skaftet i kvalitetstræ med moderne messingdetaljer er det første, der springer i øjnene ved Buck Ranger 112. Vi har sjældent set en så stilfuld jagtkniv i prisklassen. Foldeknivens klinge er af 420 HC rustfrit stål, som har en ideel skarphed og en lang holdbarhed. Låsefunktion skaber sikkerhed og tryghed.

Ved køb af kniven medfølger en skede i massiv læder, som du kan spænde på bæltet. Kniven har en kompakt størrelse med en totallængde på 18,3 cm og en bladlængde på 7,6 cm. Den ligger godt i hånden og vejer bare 219 g. 

Buck Ranger 112 er populær blandt forbrugerne, som giver den 4,8 ud af 5 stjerner ved den amerikanske netbutik Amazon. Kniven får cirka en lige så høj bedømmelse for både håndværk, låsefunktion og værdi for pengene. 

Også den amerikanske anmelderside GearJunkie giver en positiv anmeldelse. Eksperten bag anmeldelsen skriver: ”Jeg er meget tilfreds. Jeg bruger den dagligt til at åbne kasser, klippe snor eller reb, pleje haven – dybest set hvor som helst jeg har brug for en kniv”.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele ved Buck Ranger 112

 • Perfekt kombination af skønhed og balance
 • Meget skarpt kontrollerbart punkt

Købsguide: Råd til valg af jagtkniv

Der findes et bredt og varieret udvalg af jagtknive i dag, og det kan gøre det svært at vælge. For at hjælpe dig godt på vej gennemgår vi her en række forhold, som du kan være opmærksom på i din søgen efter den bedste jagtkniv til dig. 

Anvendelse 

Før du vælger jagtkniv, er det en god idé at overveje, hvad du primært skal bruge den til – flåning, udbening, slagteri, jagt eller et helt femte formål? De fleste jagtknive kan tjene flere formål, men der kan alligevel være forskelle, der gør dem velegnet til bestemte handlinger. Du kan blive klogere på kendte typer af jagtknive nedenfor. Hold også øje med, om der står angivet anbefalet anvendelse i produktbeskrivelsen af dit udsete produkt.   

Typen af jagtkniv

Der findes forskellige typer jagtknive, som er designet til hvert deres formål. Blandt de mest kendte typer i dag er:

 • Lejrkniv: En alsidig og typisk større Drop Point-jagtkniv til udførelse af forskellige opgaver på campingpladsen. Se for eksempel Morakniv Garberg Black C i oversigten ovenfor
 • Bowiekniv: En stor kampkniv med fast klinge
 • Buck kniv: En ideel foldekniv til jagt. Buck kniven er oprindeligt designet til jægere, men bliver også brugt som allround lommekniv. Se for eksempel oversigtens Buck Ranger 112 
 • Flåkniv: Meget skarp kniv, der typisk har et skridsikkert håndtag og et kort og tyndt blad, der kurver
 • Udbeningskniv: Minder om en filetkniv med et smalt og fleksibelt blad til at fjerne kød fra slagtekrop
 • Jagtkniv: Kendes også som en jagtdolk med et skarpt blad, der er specifikt designet til at dræbe 

Foldbar eller fast blad 

Der er fordele ved både foldekniven og den mere almindelige variant med fast blad. Fordelen ved fast blad er, at kniven typisk er mere holdbar og lettere at gøre rent. Fordelen ved foldekniven er, at den på praktisk vis optager mindre plads, og her er hylster heller ikke altid nødvendigt, som det er med faste blade. 

Ergonomisk håndtag

Et fast greb om jagtkniven styrker din sikkerhed og komfort. Det er derfor en god idé at sikre dig, at kniven har et ergonomisk og skridsikkert håndtag i for eksempel gummi eller nylon. Vær også opmærksom på, at et håndtag i metal kan føles koldt i vinterhalvåret.  

Størrelse og vægt

Når du skal vælge kniv, bør du tage højde for mål og vægt. Tag stilling til, om du foretrækker en kniv, som ligger tungt eller let i hånden, og om du skal bruge den til lange eller korte snit. 

Budget

Som med alle andre købssituationer er dit budget afgørende for, hvilken kniv du kan og bør vælge. Har du ikke et så højt budget, findes der udmærkede jagtknive til lave priser. Vi anbefaler Morakniv Basic 546 eller Hultafors OK4, som du finder ovenfor. Er du villig til at betale lidt mere for ekstra høj kvalitet og ydeevne, kan du med fordel overveje oversigtens Gerber Prodigy eller Morakniv Garberg Black C. En god kniv i mellemprisklassen er Buck Ranger 112 ovenfor. 

Testresultater

Det er altid relevant at læse jagtkniv tests, anmeldelser og brugerbedømmelser inden køb af en jagtkniv. Vi har sørget for at inddrage relevante kilder under hver produktbeskrivelse i vores oversigt, så du kan danne dig et fornuftigt overblik.  

Kan du knivloven?

Før du kommer i besiddelse af en jagtkniv, bør du sætte dig ind i den danske knivlov. Overtrædelse af våbenloven i Danmark kan resultere i bøde og under skærpede omstændigheder fængselsstraf. Herunder får du i hovedtræk information om, hvad loven siger. 

Anvendelsessted

Først og fremmest er det vigtigt at være opmærksom på, hvor du har kniven i brug. Som udgangspunkt er det ikke lovligt at være i besiddelse af en dolk eller kniv på steder, der er offentligt tilgængelige. Det kan være skoler, klubber og lignende. En undtagelse kan være, hvis kniven bliver taget i brug under godkendte formål såsom jagt eller fiskeri. 

Spejdere, jægere og frilufts-personer må gerne bære jagtudstyr som kniv eller dolk på skovture, sejlture og lignende aktiviteter. Sørg for at tage direkte hen til din tiltænkte aktivitet, frem for at løbe ærinder på vejen som tank- eller kioskbesøg. 

Bladlængde

Under en del aktiviteter er det kun tilladt at bruge kniv med en bladlængde på maksimalt 12 cm. På offentligt tilgængelige steder kan du bruge en foldekniv under godkendte aktiviteter, hvis den har en klinge på maksimalt 7 cm og ikke kan fastlåses i udfoldet position. 

Ulovlige knive

Forbudte knive er blandt andet springknive og knive, som du kan trække med én hånd, fordi den hænger over skulder eller hals. Andre ulovlige knive er foldeknive med todelt skæfte, hvor du kan folde klingen ud med en hånd. 

Bemærk, at ovenstående kun er et udpluk af knivloven. Du kan blive klogere på den via Retsinformations hjemmeside. 

FAQ

🤩 Hvilken jagtkniv er bedst i test?

Morakniv Basic 546 er topscorer i oversigten ovenfor med en høj placering i test hos den amerikanske anmelderside, GearJunkie

🧐 Hvordan er en jagtkniv forskellig fra en dolk?

En jagtkniv bliver traditionelt brugt ved jagt. Den kan være udformet som dolk, men for eksempel også som lommekniv. ”Dolk” betegner mere bredt en kort kniv med en eller to ægge

🤔 Hvad koster en god jagtkniv?

Der findes gode jagtknive i næsten alle prisklasser. Ønsker du ekstra høj kvalitet og ydeevne, kan prisen ligge omkring de 1000 kr.  

Denne side er anmeldt af: Christian V. Andersen Rating 5/5

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amazon

Amazon har over de sidste 25 år udviklet sig fra en lille, niche hjemmeside, der udelukkende solgte bøger, til at være en af de største online handelsplatforme i verden. Én af grundene til, at vi er vilde med Amazon, er, at forbrugerne er rigtig gode til at skrive anmeldelser af produkter, efter de har købt dem. Det giver os et helt særligt indblik i, hvordan produkterne rent faktisk fungerer i praksis.

Vi har anvendt Amazon til at blive klogere på flere produkter i oversigten. Vi har kun medtaget produkter, der har klaret sig godt, og som har høstet positive anmeldelser fra forbrugerne.

Læs alle anmeldelser af Morakniv Basic 546 her
Læs alle anmeldelser af Hultafors OK4 her
Læs alle anmeldelser af Gerber Prodigy her
Læs alle anmeldelser af Morakniv Garberg Black C her
Læs alle anmeldelser af Buck Ranger 112 her

Gear Junkie

GearJunkie er det største magasin inden for nyheder og produktanmeldelser i outdoor-nichen. Fra kontorer i Denver og Minneapolis arbejder GearJunkies journalister, forfattere og videoproducenter for at give dig værdifulde tips og guides. De har millioner af månedlige læsere, som følger i med i deres grundige arbejde.

Gear Junkie har lavet en test af de 13 bedste jagtknive til ethvert budget. I testen har vi fundet Morakniv Basic 546, som ender på en samlet andenplads. Den bliver rost for sin høje kvalitet og holdbarhed i forhold til den lave pris.

Testen er udført den: 2. september 2020
Du kan læse hele testen her

Herudover har Gear Junkie også skrevet en anmeldelse af Hultafors OK4. Her kan du blive klogere på knivens egenskaber fordele og ulemper.

Testen er udført den: 1. marts 2017
Læs hele testen her

Everyday Commentary

Everyday Commentary er en lille blog, der bliver styret af én enkelt skribent og redaktør.

Han har været fascineret af grej, siden han var 10 år gammel. Redaktøren startede bloggen, da han bemærkede en mangel på systematiske skriftlige anmeldelser om grej og outdoorudstyr.

Én sjov ting er, at redaktøren her faktisk får nogle af sine anmeldelser udgivet hos Gear Junkie, som blev nævnt herover.

Everyday Commentary har lavet en grundig anmeldelse af Morakniv Garberg Black C. Her bliver kniven vurderet ud fra parametre som holdbarhed, design og skarphed. Du kan både blive klogere på fordele og ulemper ved at læse den grundige anmeldelse.

Testen er udført den: 16. juni 2018
Læs hele anmeldelsen her

I am message box. Click edit button to change this text.

Om skribent