Guide:
Halsedisse til vinteren – de varmeste og bedste halsrør til kulden

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

28 Produkter analyseret
8 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Hos Adventuresports er vi vilde med vinteren og alle de muligheder, som vinteren giver – herunder skiferier. Uanset, om du befinder dig i Danmark eller skal på en vild skiferie til Val Thorens, er det nødvendigt, at du er godt klædt på i den kølige luft.

Halsedissen er en lækker, og ofte undervurderet, beklædningsgenstand. Foruden at være et halsrør, kan du anvende halsedissen til en lang række formål. Du kan bruge det som pandebånd, hue eller hårbånd. Derfor er et halsrør også en smart og alsidig investering.

Vi har på redaktionen gennemgået markedet for halsedisser og fundet 8 af de bedste halsrør, så du kan være klædt varmt på til kulden.

Bedste valg til prisen

DIEL Neck Brace Black/White halsedi

Vil du gerne have en behagelig halsedisse til en ligeså behagelig pris? Neck Brace Black/White fra DIEL er et godt valg til prisen, hvor du får høj værdi til pengene.

Halsedissen er både størrelse one size og unisex. Sagt med andre ord er halsdækslet designet til at kunne passe langt de fleste mennesker. Du kan få den i en flot blanding af sorte og hvide farver, der nemt passer til langt de fleste menneskers tøjstil.

DIEL Neck Brace Black/White er fremstillet af polyester, som er ekstra svedabsorberende. Derfor kan du også sagtens anvende halsbeklædningen under træning, hvor du skal være fysisk aktiv og have pulsen op.

Bedste pris: 49,00 hos AktivVinter.dk

Gå til forhandler

Fordele og ulemper ved DIEL Neck Brace Black/White halsedi

Fordele

 • One size
 • Unisex
 • 100% polyester
 • Overkommelig prisleje

Ulemper

 • Ikke så egnet til brug om vinteren

Mere om DIEL Neck Brace Black/White halsedi

SPECIFIKATIONER

 • Materialer: 100 % Polyester, teknisk microfiber

Se priser og tilbud på DIEL Neck Brace Black/White halsedi


Til den kvalitetsbevidste

Kama Neck Brace Lady Off White hals

Hvis du gerne vil have en lækker halsedisse, bør du tage et kig på Neck Brace Lady Off White fra Kama. Halsdækslet er fremstillet af 100% merinould. Merinoulden er kendt for at være meget blødere end almindelig uld, så du får et blødt og isolerende kvalitetsprodukt.

Merinould er temperaturregulerende, og den kan bruges både vinter og sommer. Materialet kan absorbere meget væske i forhold til vægten, så det aldrig føles vådt. Derfor kan du også anvende halsedissen fra Kama i flere forskellige slags vejr. Som en ekstra bonus optager merinould heller ikke svedlugt.

Halsedissen er foret med Tecnopile fleece. Det giver dig et meget åndbart og utroligt komfortabelt stykke beklædning, der er lavet af et lækkert naturmateriale.

Bedste pris: 329,00 hos AktivVinter.dk

Gå til forhandler

Fordele og ulemper ved Kama Neck Brace Lady Off White hals

Fordele

 • Fremstillet af merinould
 • Foret med Tecnopile fleece

Ulemper

 • Kun designet til damer

Mere om Kama Neck Brace Lady Off White hals

SPECIFIKATIONER

 • Udvendig: 100 % Merinould
 • Indvendig: Tecnopile fleece

Se priser og tilbud på Kama Neck Brace Lady Off White hals


Necklane Junior Ocean Monster - bedste halsedisse til børn

Hvis du leder efter en praktisk halsedisse til dit barn, er Necklane Junior Ocean Monster noget for dig. Halsdækslet er designet med fleece i bunden, hvilket varmer ekstra godt nede ved brystet. Til gengæld er der polyester i toppen, så det er let for dit barns krop og hoved at ånde igennem materialet. Necklane Junior Ocean Monster tørrer hurtigt, ligesom det heller ikke har nogen syninger, der kan generere dit barn.

Dit barn kan anvende halsdækslet til alle former for aktiviteter, hvor han eller hun er fysisk aktiv. Når der ikke er vejr til at anvende en halsedisse, kan det i stedet anvendes som bandana eller ørevarmer.

Som en ekstra fordel er Necklane Junior Ocean Monster designet med et sjovt monster på ydersiden. Det er en klar vinder hos langt de fleste børn.

Bedste pris: 109,00 hos AktivVinter.dk

Gå til forhandler

Fordele og ulemper ved Necklane Junior Ocean Monster

Fordele

 • Fleece i bunden for optimal varme af brystregionen
 • Polyester i toppen for optimal åndbarhed
 • Hurtig til at tørre
 • Seamless

Ulemper

 • Kun designet til børn

Mere om Necklane Junior Ocean Monster

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100 % Polyester

Se priser og tilbud på Necklane Junior Ocean Monster


Buff Wool halsedisse - lækker halsedisse i uld

Hos Adventuresports er vi vilde med den flotte og praktiske Wool halsedisse fra Buff. Wool halsedissen er fremstillet af 100% merinould med en meget fin fiber. Det giver dig et varmt halsdæksel, der samtidig er utrolig komfortabelt at bære.

Merinoulden gør halsedissen både elastisk, åndbar og beskyttende mod solens UV-stråler. Derudover sørger merinoulden også for, at det ikke kommer til at lugte – heller ikke hvis du har brugt halsdækslet intensivt. Du kan nøjes med at lufte din halsedisse godt igennem, gerne i fugtigt vejr, så den igen er klar til brug.

Foruden sin åbenlyse funktion som halsedisse, kan du med fordel også anvende modellen som hue, pandebånd eller noget helt tredje.

Buff Wool halsedisse

Fordele og ulemper ved Buff Wool halsedisse

Fordele

 • 100% finfibret merinould
 • Åndbar
 • Elastisk
 • UV-beskyttende

Ulemper

 • Bliver muligvis for varm om sommeren

Mere om Buff Wool halsedisse

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100% finfibret merinould

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Buff Polar halsedisse - hygiejnisk Buff halsedisse til de kolde måneder

Polar halsedisse fra Buff er en skøn og varm halsedisse til de kolde vintermåneder. Den øverste del af halsedissen består af 100% tubestrikket mikrofiber. Det giver dig en virkelig elastisk model, der nemt tilpasser sig dit ansigt. Den nederste del består af Polartec Classic 100 fleece neck warmer. Fleecen giver dig et dejlig varmt og behageligt halsedisse.

Halsedissen har en såkaldt Polygiene-teknologi. Det betyder, at materialet forbliver lugtfrit og rent i lang tid. Derfor kan du sagtens anvende modellen ofte – også til mere krævende aktiviteter, hvor pulsen kommer op og du begynder at svede.

Du kan fordel også anvende Polar til flere andre formål. Den høje elasticitet gør også halsdækslet velegnet som eksempelvis pandebånd eller hue. Derfor er halsdækslet også en god investering til alle vinterens udendørsaktiviteter.

Buff Polar halsedisse

Fordele og ulemper ved Buff Polar halsedisse

Fordele

 • Med Polygiene-teknologi for høj hygiejne
 • Fremstillet af 100% tubestrikket mikrofiber
 • Med Polartec Classic 100 fleece neck warmer
 • Kan anvendes til flere formål

Ulemper

 • Muligvis for varm at anvende om sommeren

Mere om Buff Polar halsedisse

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100 % polyester

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Den ultimative guide til halsedisser

Hvis du ikke allerede vidste det, kan vi fortælle dig, at en halsedisse er en tube af et tekstil. Formålet med en halsedisse er at varme din hals og dit hoved. Halsbeklædnigen kan dække både dine ører, ansigt, næse og hals. Det er en fantastisk påklædningsdel – især når du skal udendørs i de kolde måneder.

Alt afhængig af hvilken model du vælger, kan en halsedisse både beskytte dig mod sol, regn eller vind. Derfor vil du også opleve, at der findes både sommer- og vintermodeller. Sommermodellerne vil typisk være designet til at beskytte dig mod solen og absorbere eventuel sved.

De fleste halsbeklædninger er one size. Hvis det ikke er tilfældet med den halsedisse, som du har udset dig, vil størrelserne være tilpasset efter diameteren på hovedet. Hvis du gerne vil finde din størrelse, kan du derfor måle dit hoveds diameter.

Kilde: Broamer.com

Sådan bruger du en halsedisse

Når du skal bruge en halsedisse, er det naturligvis mest oplagt at bruge den som halsbeklædning. Der er dog flere måder, som du kan bruge din halsedisse på. Blandt andet kan du også anvende halsedissen til at dække det meste af dit ansigt med. Du skal blot hive toppen af den op til under øjnene, og det nederste ned til halsen.

Du kan også anvende halsedissen som en beanie. Du vender vrangen ud og hiver den ned over dit hoved på samme måde, som hvis det var en hat. Bagefter drejer du toppen af den et par gange rundt, så den bliver siddende.

Du kan også anvende halsedissen i dit hår blandt andet som en foulard eller bare som hårbånd. Ligesådan kan en halsedisse også være et fortræffeligt pandebånd i en snæver vending.

Kilde. Knottytie.com

Sådan får du det meste ud af din halsedisse

Foruden de mange anvendelsesmuligheder kan nogle former for halsdæksler også anvendes som mundbind. Du skal blot tjekke produktbeskrivelse for at finde ud af, om halsedissen også er egnet til brug som mundbind.

Hvis ikke halsedissen er designet til også at fungere som mundbind, kan du i stedet anvende det som en form for ekstra beskyttelse.  Det kan især være en fordel, hvis du skal træne indendørs med mundbind på. Nogle mennesker oplever, at de mere traditionelle mundbind har en tendens til at glide af under træning. Du kan også anvende et tyndt og åndbart halsrør uden på dit almindelige mundbind.

Du kan også anvende halsedissen til at absorbere dit ansigtsved under træning. Du skal blot tage den på, som hvis det var et pandebånd. Det vil naturligvis være en fordel at anvende en halsedisse, der er særligt svedabsorberende til formålet.

Kilde: Besparklefashion.com

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en halsedisse?
Du bør overveje formålet med halsbeklædningen. Har du brug for en meget varm udgave, eller skal den have et bestemt design? Du skal vælge både efter funktionalitet og æstetik.
Hvilket materiale er det bedste til halsedisser?
Det kommer an på dit formål med halsedissen. Forskellige materialer har forskellige fordele, og designe kan også have betydning for dit valg.
Du vælger en halsedisse ud fra dit formål med halsbeklædningen, dine eventuelle allergier over for tekstiler og dit budget.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Balaclava sort halsedisse

Nike Snood halsedisse

GribGrab Halsedisse

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme