Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bedste svømmebriller i vores analyse:
En komplet guide til at vælge de bedste

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Hvis du er en vandhund og elsker at svømme i både svømmehaller, pools eller i havet, er en svømmebrille en god investering. Du slipper for at få generende klor og saltvand i øjnene, der kan hæmme dit udsyn. De er essentielle for at få den bedste oplevelse i vandet, og så kan de forbedre din performance i vandet, fordi du kan se alting klart.

Vi har her Adventuresports samlet 6 forskellige par svømmebriller, så du kan få et indblik i, hvad der er nogle af de bedste modeller på markedet. Har du brug for vejledning til at finde den rigtige svømmebrille til dit behov, har vi også en god guide. Du kan få hjælp til at vurdere, hvad der er godt at kigge efter, inden du beslutter dig for at købe dit næste par svømmebriller til turene i vandet.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Seneste ændring:

Vi har rykket Aqua Sphere Vista klar linse, Arena Cobra professio svømmebriller & Arena The One Mask til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere endringer:

10. januar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste i test-guiden 2023:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Aqua Sphere Eagle svømmebrille - mulighed for skift af linser

På Google Shopping har svømmebrillen med mulighed for skift af linser modtaget gode bedømmelser med et gennemsnit på 4,9 ud af 5 stjerner. De er beskrevet som utroligt behagelige at have på: “These Aqua Sphere eagles are so comfortable, I’ve had no leaking at all, the anti-fog surface works well, and the field of vision is great”.

Dagens bedste priser og tilbud på Aqua Sphere Eagle svømmebrille:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Konstrueret i én del
 • 100% UV-beskyttelse
 • Anti-dug og anti-ridse linse

Mere om Aqua Sphere Eagle svømmebrille

SPECIFIKATIONER

 • Funktioner: Udskiftelige linser
 • Farve: Blå og hvid
 • Materialer: Silikone

En anden bruger på Amazon har haft en god oplevelse med nærsynetheds-linserne, så hun slap for at have linser på under sine svømmebriller. Forbrugerne giver på Amazon Aqua Sphere Eagle 4,1 ud af 5 stjerner.

Svømmebrillen er lavet, så den kan imødekomme folk med nærsynethed. Det gør det lettere og sjovere at svømme, når du kan alting imens.

Der er ikke styrke i selve glasset, men der kan tilkøbes linser, som du selv skifter ud. Linsernes styrke går fra -1,5 og helt op til -6. De skiftes ved at tage rammen om øjnene af uden stort besvær. Brillere fungere bedst indenfor eller udendørs ved skyet himmel.

Det er en medium brille, der sidder rundt om øjenhulen, så der ikke kommer tryk på øjet. Brillen er læk-fri og sidder meget komfortabelt. Det er nemt at justere stropper, så de passer til din hovedform.

Brillerne er både anti-dug og anti-ridse behandlet, så du nemmere kan passe på dine linser.

Fordele og ulemper ved Aqua Sphere Eagle svømmebrille

Fordele

 • Konstrueret i én del
 • 100% UV-beskyttelse
 • Anti-dug og anti-ridse linse
 • Mulighed for linseskift

Ulemper

 • Dårlig guide til skift af linse

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Aqua Sphere Eagle svømmebrille

Aqua Sphere Kaiman klar - God til længerevarende brug

Brugerne på Amazon er vilde med brillerne fra Aqua Sphere, der giver dem 4,6 ud af 5 stjerner. De bliver beskrevet som yderst brugbare på inde og ude. En forbruger skriver, at hun kun kan bruge den specifkke model: “This is the fourth or fifth pair I’ve bought over the years. I love them and have tried others but keep going back to this”.

Dagens bedste priser og tilbud på Aqua Sphere Kaiman klar:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Aqua Sphere Kaiman klar

SPECIFIKATIONER

 • Funktioner: 180 graders linser, 100% UV-beskyttelse og anti-dug funktion
 • Farve: Sort
 • Materialer: Silikone

På Google får brillerne 4,5 ud af 5 stjerner, og en bruger skriver, at de er yderst komfortable. Hvis du har en større næse, skærer de ikke i næseryggen. En anden har svømmet i 25 år, og har med Kaiman modellen fundet sin favorit.

Kaiman er gode til dig, der ønsker at din brille skal sidde så komfortabelt som muligt.

De sidder naturligt rundt om øjnene, så du ikke kommer til at opleve ubehag ved længerevarende brug. Brillen sidder godt på både mænd og kvinder. Det et medium fit, så de er altså lidt større end de små varianter, hvilket også giver et bedre udsyn i vandet.

Svømmebrillen indeholder alt, hvad motionssvømmeren har brug for. De er gode til udendørs svømning med 100% UV-A og UV-B beskyttelse. Med anti-dug behandlingen er du sikret mod dug på indersiden i op til 2-6 måneder alt efter, hvor ofte du bruger brillerne.

Aqua Sphere Kaiman er en super god og simpel brille, der vil falde i god jord hos dig, der bare skal have noget simpelt og effektivt.

Fordele og ulemper ved Aqua Sphere Kaiman klar

Fordele

 • Lækningssikker
 • 180 graders udsyn
 • Anti-dug og anti-ridse behandlet
 • 100% UV-beskyttelse

Ulemper

 • Skal ofte justeres

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Aqua Sphere Kaiman klar

Hvad skal du overveje, før du køber et svømmebriller

 • Hvor store skal svømmebrillerne være? Der findes alt fra mini-briller til store masker. Overvej, hvad dit behov er, og om du skal svømme inde eller ude.
 • Hvad er dit budget? Der kan være stor prisforskel på svømmebriller, så overvej om de billige har det, du skal bruge, hvis pengene er små.
 • Hvordan er din næseform? Næsestykket på svømmebriller har meget at skulle have sagt for komforten. Sørg for den passer til lige netop din.

arrow-more

Guide til køb af svømmebriller

Det er ikke altid så let, som du skulle tro, når du skal ud at have nye svømmebriller. Ikke desto mindre har de stor betydning for en behagelig svømmetur, at brillerne sidder komfortabelt og ikke dugger, lækker eller glider af. Derfor bør du overveje følgende ting:

Anti-dug og anti-ridse

Alle briller, vi har med i vores anmeldelse, har den fantastiske egenskab, at de er anti-dug behandlede. Det gør en stor forskel for din oplevelse og selvfølgelig synsfelt i vandet, at brillerne ikke dugger.

Ikke alle brillerne er anti-ridse briller. Hvis det ikke står beskrevet ved produktet, er det godt at være opmærksom på, om du kan komme til at ridse dem ved brug.

UV-beskyttelse

Hvis du svømmer udenfor, er det essentielt med UV-beskyttelse i brillerne for at beskytte øjnene bedst muligt. Vælg derfor et par briller, hvor du er fuldt ud beskyttet. Du vil ikke bemærke, at skaden sker, før det er for sent.

Der findes overordnet set tre forskellige slags briller, så overvej, hvilke der er de rigtige for dig:

 • Konkurrence-brillen, som er lille og strømlinet. De sikrer minimal vandmodstand og bliver siddende, når du vender og drejer i vandet, men kan være mindre komfortable.
 • Trænings-brillen, som er mere komfortabel og ofte en smule større.
 • Masken, som sidder blødt på ansigtet og normalt bruges til dykning. De er særligt gode til åbenvandssvømning og vandsport.

Kilder: Wiggle.co.uk, Yourswimlog.com og Simplyswim.com

Derfor gør svømmebriller dig en bedre svømmer

Hvis du har set svømning i fjernsynet, har du med garanti set, at de professionelle altid har svømmebriller på. Det er et vigtigt redskab, der giver svømmeren lov at navigere mere sikkert i vandet.

De beskytter først og fremmest øjnene mod saltvand og klor, som kan være meget irriterende for øjnene.

De lader dig se bedre i vandet mens du svømmer. For professionelle er det vigtigt at kunne vurdere dybde, længde og afstand til de andre svømmere.

Sidst men ikke mindst gør svømmebriller det muligt at svømme med kontaktlinser på, hvilket kan være praktisk, hvad du har for dårligt syn til at undvære dem. Hvis du ikke bruger kontaktlinser, kan du også finde svømmebriller med styrke i.

Kilde: Ninjashark.com.au

Korrekt brug af svømmebriller

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bruger den svømmebriller helt korrekt, får du her en hurtig guide:

 • Start med at presse briller med øjnene, så de laver et let vakuum omkring øjnene.
 • Hvis der er to stropper, skal den bagerste sidde bag hovedet, så de sidder vandret med brillen, når du står i profil.
 • Den øverste strop bør have en smule mellemrum over den anden, så du er bedre sikret.
 • Stram eventuelt svømmemasken op i siderne.

Desuden er det vigtigt, at du prøver nogle forskellige modeller, inden du investerer i svømmebriller. Så du er sikker på, det er den rigtige model for dig.

Lige så vigtigt det er at finde de rigtige svømmebriller, lige så vigtigt er det at finde de rigtige svømmefødder. Vi har derfor gjort alt forarbejdet for dig og samlet alle de bedste i én artikel.

Kilder: Wikihow.com og Decathlon.in

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

VandKlar.dk

VandKlar er en side, der tester forskellige produkter til svømning, snorkling, dykning, stranden og meget mere. De udgiver minimum en test om ugen. Siden er drevet af to tidligere svømmere.

Hos Vand Klar er Aqua Sphere Vista kåret til at være de bedste dykkerbriller til voksne med klar glas. De er testet på følgende parametre: udsyn, pasform og tilpasning. Aqua Sphere Vista lever godt op til testens parametre, og er derfor et af de bedste par dykkerbriller. Under finder du Speedo Speedsocket 2.0 Mirror, som er kåret til bedste svømmebrille til konkurrence.

Testen er opdateret den: 19. maj 2020
Du kan se testen her

Wiggle.co.uk

Wiggle er en engelsk online shop med alt inden for sport fra løb til svømning. De udgiver guides til brug af forskellige produkter.

Vi har anvendt “Swimming goggles and glasses buying guide”.

Du kan se artiklen her

YourSwimBook

YourSwimBook er en logbog til svømmere, der udkommer med artikler emnet.

Vi har brugt “Swim Goggles: Everything You Ever Wanted to Know” skrevet af Olivier Poirier-Leroy i vores guide.

Du kan se artiklen her

Simplyswim.com

Simplyswin sælger badetøj på nettet, men kommer også med blogindlæg relateret til svømning.

Vi har brugt guiden “Choosing the best swimming goggles”, der er skrevet af webshoppen selv.

Du kan se artiklen her

Decathlon.in

Decathlon er en online shop med alt i sportstøj og udstyr. De tilbyder også en blog, hvor de skriver om sportsrelaterede emner.

Vi har brugt “How To Wear Swimming Goggles Properly” i vores egen research til guides til brug af dykkerbriller.

Artiklen er udgivet den: 2. marts 2021
Du kan se artiklen her

WikiHow.com

WikiHow er en side der laver instruktioner til alt mellem himmel og jord.

Vi har brugt artiklen “How to Wear Swim Goggles”, der er skrevet af Brad Hurvitz.

Artiklen er udgivet den: 29. juni 2021
Du kan se artiklen her

NinjaShark.com.au

NinjaShark er en hjemmeside, der sælger udstyr til vandsport, mens de samtidig laver blogindlæg og gode guides.

Vi har brugt deres guide “Here’s how goggles can make you a better swimmer” til vores research.

Du kan se artiklen her

Kundeanmeldelser

Google Shopping.com

Google Shopping er en del af Google, hvor forbrugerne kan få et overblik over produkter og forhandlere. Der er mulighed for at anmelde produkterne og se andres anmeldelser.

Aqua Sphere Vista er anmeldt af over 2.340 brugere med en rating på 4,4 ud 5.
Du kan se anmeldelserne her

Arena cobra er anmeldt af over 570 brugere med en rating på 4,8 ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

Aqua Sphere er anmeldt af over 25 brugere med en rating på 4,9 ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

Aqua Sphere Kaiman er anmeldt af over 380 brugere med en rating på 4,5 ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

Arena The One Swimming Mask er anmeldt af over 38 brugere med en rating på 4,4 ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror er anmeldt af over 220 brugere med en rating på 4,3 ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

Amazon.co.uk

Amazon er en af verdens største e-commerce sider med over 200 millioner besøgende om måneden. Forbrugerne kan her bedømme og kommenterer på produkter, og med et badge er man sikret, at de rent faktisk ejer produkterne.

Aqua Sphere Vista er anmeldt af 3.169 brugere med en rating på 4,3 ud 5.
Du kan se anmeldelserne her

Arena cobra er anmeldt af 225 brugere med en rating på 4,4 ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

Aqua Sphere er anmeldt af 21 brugere med en rating på 4,1 ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

Aqua Sphere Kaiman er anmeldt af 367 brugere med en rating på 4,6 ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

Arena The One Swimming Mask er anmeldt af mere end 55 brugere med en rating på 4,1 ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror er anmeldt af mere end 980 brugere med en rating på 4,4 ud af 5.
Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilken slags svømmebriller skal jeg købe til svømning?
Ved konkurrencesvømning er det godt med mindre, strømlinede briller. Ved motionssvømning er det godt med noget mere komfortabelt, der har en god pasform.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber svømmebriller?
Overvej hvilken type, der er bedst til dig, og hvad du skal bruge dem til.
Kan svømmebriller skade mine øjne?
Alt kan skade, hvis du ikke bruger det korrekt. Sørg for at følge instruktionerne, der følger med.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme