Stort overblik: Skydestok – find de bedste til den næste jagt

Af Redaktionen | Sidst opdateret 11. August 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser og tests ét sted.

Alle ansvarlige jægere er bevidste om vigtigheden af, at riflen har optimal støtte for at kunne sende et perfekt skud mod målet. Uden den ro og balance, kan du risikere kun at såre dyret.

Vi har lavet en oversigt, så du kan finde den skydestok, der passer bedst til dig og dine jagtbehov.

Det er afgørende, at skydestokken både er let og lydløs at betjene. Den skal ikke veje for meget, men stadig være fremstillet af holdbare og solide materialer. Få det store overblik lige her. 

Bestseller
Magpul Bipod støtteben til Picatinny Rail
 • Lydløs betjening
 • Letvægter – vejer kun 300 gram
 • Robust og holdbar
Bedst til prisen
Primos Triggerstick 3-benet skydestok
 • Nem og lydløs en-hånds-betjening
 • Kan også anvendes til kameraer og kikkerter m.v.
 • 360 graders rotation
Premiumvalg
Viper-Flex Styx Journey skydestok
 • Lydløs betjening med en enkelt hånd
 • Er perfekt egnet til alle jagtformer og skydestillinger
 • Perfekt til jagtrejsen

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser, ekspertråd og tests ét sted. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet

Magpul Bipod skydestok

Best Seller

Magpul Bipod

Introduktion:

The Magpul Bipod har titlen som bestseller hos grejfreak.dk, der især bemærker den nemme og lydløse betjening, når benene skal foldes ud.

 • Lydløs betjening
 • Letvægter – vejer kun 300 gram
 • Robust og holdbar

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer 

 • Materiale: 6061 T-6 aluminium hårdt anodiseret
 • Mulighed for justering af både længde og vinkel (16 – 26 cm)
 • Vægt: 300 gram
 • Brugervenlig
 • Lydløst design og materiale
 • God holdbarhed

Om Magpul Bipod: 

I det øjeblik du får øje på dit bytte, er det også vigtigt, at du kan slå din riffels støtteben ud lige så lydløst, som du selv bevæger dig. Magpul Bipod er monteret på riflen og kan slås ud med en enkelt hånd uden, at dyret kan høre, at du er i nærheden. 

Den hurtige aktivering er i en fordel i forhold til at skulle sætte en 3-benet eller 4-benet skydestok op til et hurtigt skud. Monteringen på riflen gør ikke det store for riflens vægt, når du er på jagt, da Magpul Bipod blot vejer 300 gram.

Det robuste design gør, at du ubekymret kan koncentrere dig om det korrekte og forsvarlige skud. 

Magpul Bipod støtter riflen, hvis du er klar til et liggende skud, eller hvis du ønsker en oprejst positur og derfor har en platform at stille den på.

Primos Triggerstick (Gen. 3)

Bedst til prisen

Primos Triggerstick

Introduktion:

Primos Triggerstick er den næstmest solgte skydestok hos grejfreak.dk, der især synes, at den udmærker sig ved at være fleksibel i sine anvendelsesmuligheder. Men også den nemme og næsten lydløse betjening, når benene skal foldes ud, falder i rigtig god jord.

 • Nem og lydløs en-hånds-betjening
 • Kan også anvendes til kameraer og kikkerter m.v.
 • 360 graders rotation

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer 

 • Solide 7075 aluminiums-ben
 • Lydløs og sikker en-hånds-betjening
 • Kan bruges til kikkerter, kameraer og andet udstyr
 • Kan rotere 360 grader
 • Både knælende- og stående anvendelse
 • Kan justeres fra 45 cm – 158 cm.

Om Primos Triggerstick: 

Hvad enten du er ny eller en erfaren riffelskytte, er den 3-benede skydestok en velegnet støtte til dit mål om at altid at skyde godt og sikkert.

I forhold til tidligere modeller har Primos Triggerstick et nyt og forbedret ergonomisk en-hånds-grip, der sikrer en rolig og præcis betjening hver gang.

Skydestokken kan du bruge både til det stående- og det knælende skud- Universalgevindet gør, at du også kan bruge den til dit spejlrefleks kamera eller din natkikkert. Det er en fordel, når du fra din position enten vil dokumentere din tur med gode billeder eller finde dyr i området.

At Primos Triggerstick kan dreje hele vejen rundt om sin egen akse, sikrer at du under de rigtige forhold ikke behøver at skifte position så ofte.

Viper-Flex Styx Journey skydestok

Premiumvalg

Viper-Flex Styx Journey skydestok

Introduktion:

Den tredje mest solgte skydestok hos grejfreak.dk, er Viper-Flex Journey. Forhandleren beskriver den som en af de mest stabile skydestokke på markedet.

 • Lydløs betjening med en enkelt hånd
 • Er perfekt egnet til alle jagtformer og skydestillinger
 • Perfekt til jagtrejsen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Materiale: Aluminium og kulfiber
 • Kan bruges til alle skydestillinger – fra stående til liggende
 • Vægt: 1050 gram
 • Størrelse adskilt: 65 cm 
 • Kan anvendes af personer fra 120 cm – 195 cm
 • Lydløs og stabil

Om Viper-Flex Styx Journey skydestok: 

Så har vi fat i et medlem af skydestokkenes elite. Skydestokken fra Viper-Flex er fremstillet i både aluminium og kulfiber og opfylder alle ønsker om skydestilling.

Med den store fleksibilitet er det ganske fint, at vægten kan holdes nede på blot 1050 gram.

At den kun fylder 65 cm i adskilt tilstand, gør det muligt at få den pakket ned i en ganske almindelig rejsekuffert. Dermed passer den fremragende til dig, der ofte tager på jagtrejser.

Den robuste og stabile 4-benede skydestok er lydløs og hurtig at betjene, når det rigtige øjeblik indfinder sig. 

En yderligere fordel i forhold til andre modeller på markedet er, at den kan bruges i alle skydestillinger – fra liggende til stående.

Sådan har vi udvalgt produkterne i oversigten

Hos grejfreak.dk er de eksperter i jagt og andet udeliv. Derfor er det muligt for dem at give deres brugere den bedste information om de produkter, de tilbyder.

Således har vi til denne skydestok test valgt at fortælle om de tre produkter i kategorien skydestokke, som er blevet købt flest gange af Grejfreaks brugere.

Hvad skal du overveje, før du køber din næste skydestok?

For det første skal du beslutte dig for, om du vil købe en skydestok, der er beregnet til liggende, siddende eller stående skud. Måske er du en alsidig skytte, der har mest glæde af en 3-i-1-skydestok, der dækker alle behovene. 

Om det skal være en skydestok på to, tre, eller fire ben er et spørgsmål om vane og træning. En række tests har vist, at de nyuddannede skytter, der er knap så erfarne, bliver mere sikre med sine skud ved brug af en 4-benet skydestok.
En 4-benet skydestok støtter to steder på underlaget og to steder på riflen. Efterhånden som du bliver mere rutineret, kan du nok få mere ud af en et-benet udgave, der tillader en hurtigere reaktion og bevægelse. 

Stabilitet

Dernæst er det ekstremt vigtigt, at din skydestok er robust og stabil. Her må du ikke gå på kompromis, da det er kraftige våben, du har med at gøre. Det værste, der kan ske, er, at nogen kommer til skade, eller at dyret kun bliver såret. Du må ikke gå på kompromis med kvalitet eller stabilitet.
Find en skydestok, der har gode og solide ben for at opnå den største tryghed.

Vægten er også en væsentlig faktor, når du skal bevæge sig rundt i terrænet. De lette aluminium- og kulfibermaterialer, som de fleste moderne skydestokke er lavet af, er virkelig praktiske i den forbindelse.

Støj og vægt

En anden praktisk detalje, der er værd at bemærke, er hvor meget støj, der afgives, når du skal aktivere din skydestok til hurtigt brug. Her er det vigtigt, at teleskopbenene glider let, ubesværet og lydløst for ikke at skræmme dyret væk og ødelægge jagten. 

Det er en stor fordel, hvis du kan betjene skydestokken nemt med en enkelt hånd.

Den nemme og hurtige betjening kan i øvrigt også være en afgørende faktor for, om du får et bytte med hjem eller ej. En skydestok, der er for besværlig, er ikke en god skydestok. At du er nødt til at rette hele din opmærksomhed på skydestokken, og væk fra våbnet og dyret, kan fratage dig dyrebare sekunder.

Kvalitet

Udover stabilitet, vægt og støjniveau er kvaliteten også en væsentlig faktor. Skydestokken kan blive udsat for slid. Klatrer du rundt på klipper eller jager i andre krævende landskaber, skal du sikre dig, at skydestokke er af en kvalitet der holder til det hele. 

Hvis du ikke blot jager på din jagt, eller simpelthen også ynder en gang imellem at bevæge dig rundt i naturen uden at skulle have et bytte med hjem, skal du være opmærksom på, at det kan være en rigtig god idé, at du anskaffer dig en skydestok, der også kan anvendes til et spejlreflekskamera eller en kikkert. Hvis det er din foretrukne formål med at tage i naturen, kan du også for glæde af vores guides til at finde det bedste telt.

Praktik

Du skal også vælge en type, der ikke fylder særlig meget i adskilt tilstand, hvis du er jægeren, der ofte tager på jagtrejser i udlandet. Det er en fordel, at du kan få plads til skydestokken i en almindelig rejsekuffert, så der også er plads til jagttøj, lommelygte og vandrestøvler.

Men husk, at uanset hvor rutineret en skytte, du er, fortjener dyrene, at du bruger en skydestok for at optimere din træfsikkerhed.

FAQ

Hvilken skydestok er bedst?
Magpul Bipod er den skydestok, der bliver solgt flest af hos Grejfreak.dk. Det er et populært valg på grund af den høje kvalitet, det lydløse design og de holdbare materialer.
Hvordan vælger jeg en skydestok?
Når du skal vælge en ny skydestok, skal du overveje flere ting. Først og fremmest bør du overveje dine foretrukne skydestillinger. Herefter bør du overveje din egen erfaring for at finde frem til, hvor mange ben skydestokken bør have.
Kan jeg bruge en skydestok til andet end jagt?
Ja. Nogle skydestokken er designet med et universal gevind. Det betyder, at du kan montere et kamera eller en natkikkert på skydestokken.

Denne side er anmeldt af: Elias S. Bach Rating 5/5

Om skribent