Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Skydebriller test-oversigt:
De bedste skydebriller til jagt

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Har du taget jagttegn og skal i gang med din nye hobby, eller arbejder du til daglig med skovarbejde eller hos politiet? Fælles for begge er, at du har brug for nogle gode skydebriller. Skydebriller er alfa og omega, når du skal udføre arbejde, der kan være farligt for øjnene.

Vi har lavet en test-oversigt, der hjælper dig med et overblik over en række briller på markedet, der har forskellige egenskaber. Det er vigtigt, at du bruger godkendte skydebriller, og det har vi naturligvis også tænkt over i vores overblik.

Vi har fundet nogle af markedets bedste skydebriller ifølge eksperter på området, og der er helt sikkert et par for dig.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores udvalgte skydebriller

Wiley X SABER skydebriller
Lager

Wiley X SABER skydebriller

Vores anbefaling Gå til bedste pris
819 Kr. hos Pro-Outdoor
Læs vores anmeldelse
Lager
WX Detection skydebriller
Lager

WX Detection skydebriller

Bedste Premiumvalg Gå til bedste pris
1.999 Kr. hos Handelshuset Aulum
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket MSA Racers skydebriller, Browning skydebriller, MSA Tector RX skydebriller til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste i test-guiden 2023:

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Wiley X SABER skydebriller - ekstra god beskyttelse til øjnene

Skydebrillerne fra Wiley har fået et flot antal stjerner på Google Shopping. En af de tilfredse kunder skriver: “These are extremely well designed and made for the price point. Lenses are really thick. Parts are all easily interchangable”.

Skydebrillerne Wiley X Saber Adv er lavet efter de strengeste MIL-PRF-31013 militære ballistiske standarder og ANSI Z8 Z87.1-2003 certificering, OSHA Occupational Eye Protection. Designet er skarpt og lækkert.

Wiley X SABER skydebriller
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Wiley X SABER skydebriller:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Wiley X SABER skydebriller

SPECIFIKATIONER

 • Farver på glas: smoke, rust og vermillion

De har en 3.0 mm tyk linse, som giver en holdbar og taktisk brille. Brillerne egner sig godt som skydebriller. De har 2 glas, som giver effektiv beskyttelse til øjnene. Glassene er ridsefast og brudsikre, og de har 100 % UVA og UVB-beskyttelse.

Der medfølger to forskellige glas, så du kan vælge den farve, du bedst kan lide. Når du er ude, kan du nemt skifte mellem glassene, så du både kan få solbriller eller skydebriller, alt efter hvad du har brug for. Skydebrillerne har en skumkant ved panden, som hjælper til, at sved og snavs ikke kommer ned i øjnene.

Du får et rigtig godt par skydebriller, som er godkendt efter de højeste standarder. De er i høj kvalitet og kommer til en god pris. Derfor er de valgt som redaktionens anbefaling.

Fordele og ulemper ved Wiley X SABER skydebriller

Fordele

 • Effektiv beskyttelse for øjnene
 • Sprængtæt
 • Har en komfortabel skumkant ved panden

Ulemper

 • Svært at skifte glassene
 • Manual ikke så god
Bedste Premiumvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

WX Detection skydebriller - udviklet med professionelle

Wiley Detection skydebriller får mange stjerner på Google Shopping – den absolut bedste vurdering. En af forbrugerne skriver: “Highly satisfied with the product and the price is right for product”.

Skydebrillerne er også udviklet i tæt samarbejde med verdensmesterskydere, olympiske medaljevindere og professionelle jægere, så kvaliteten er i top.

WX Detection skydebriller
Bedste Premiumvalg

Dagens bedste priser og tilbud på WX Detection skydebriller:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om WX Detection skydebriller

SPECIFIKATIONER

 • Linsefarve: Klar, lystransmission: 89 %
 • Linsefarve: Gul, lystransmission: 85 %
 • Linsefarve: Orange, lystransmission: 54 %
 • Linsefarve: Lilla, lystransmission: 38 %
 • Linsefarve: Kobber, lystransmission: 12 %

Wiley har kombineret de bedste egenskaber fra skydebriller, der egner sig til lerskydebaner og jagt for de bedste verdensmesterskytter.

WX Detection er op til 25 % lettere end andre skydebriller. Linserne er certificerede og udskiftelige, og de er holdbare og splintsikre. Spektret af de fem udskiftelige objektivfarver forskyder og filtrerer bølgelængde, så du får nemmere ved at ramme dit mål ved alle former for lysforhold. Brillerne har et justerbart næsestykke og fleksible gummitempler, som giver dem en god pasform og komfort.

Skydebrillerne kommer til en høj pris. Som der bliver nævnt af flere forbrugere, gør prisen ikke meget, da kvaliteten er i top, og du får det bedste af det bedste.

Fordele og ulemper ved WX Detection skydebriller

Fordele

 • Tilgængelige i 5 farver
 • God pasform
 • Udviklet i samarbejde med professionelle skytter

Ulemper

 • I en højere prisklasse

Hvad skal du overveje, før du køber et skydebriller

 • Hvad skal brillen bruges til? Der findes et hav af forskellige typer af skydebriller, og de sidder alle forskellige og forskellige kvaliteter. Sørg for at læse godt op på, hvilken type brille, der passer bedst til sport, hvis du skal bruge dem der, eller hvilke, der passer bedst til arbejdet.
 • Skal de have UV beskyttelse? Hvis du er udendørs sportsudøver, er det smart med UV beskyttelse, så du kan passe bedst muligt på dine øjne. Skal de bruges i forbindelse med arbejde med støv, er dette ikke lige så nødvendigt.
 • Hvilken farve skal glasset have? Forskellige farver glas kan forskellige ting. Vi har lavet en gennemgang af, hvad de forskellige glas er gode til længere nede i test-oversigten.

arrow-more

Hvordan vælger du skydebriller?

Skydebriller er vigtige, når du skal skyde, på jagt,  til skovarbejde, til slibning eller andet arbejde. Der kan være mange tilfælde, hvor dine øjne skal passes ekstra godt på, og der er sikkerhedsbriller eller skydebriller uundværlige. Du kan endda få skydebriller med og uden recept.

Skydebriller skal overholde en højere standard end almindelige briller. Der findes forskellige godkendelser såsom OSHA, Occupational Safety and Health Administration, og ANSI, American National Standards Institute, som opfylder ballistiske standarder.

ANSI-standarden gælder for øjensikkerhed. De tester linser separat, og for klassificering med høj effekt tester de stel og linser sammen. Sikkerhedslinser på recept er tilladt, hvis de opfylder krav til høj effekt. Når du skal finde dine kommende skydebriller, er det vigtigt, at du kigger efter, om de er godkendt.

Når du skal vælge den rigtige sikkerhedsbrille, er der flere parametre at vælge ud fra. Vi giver dig en guide til, hvad du skal tænke på, når du skal vælge dine næste skydebriller.

  1. Pasform: Skydebriller skal beskytte mod flyvende fragmenter eller andet, der kan skade dine øjne. Derfor skal skydebrillerne passe til dit ansigt, så de dækker hele vejen rundt, og intet kan komme ind under eller på siden af brillen.
   Du kan også få skydebriller med styrke eller skydebriller til at bruge udover dine briller. De fleste skdyebriller kan justeres, så de passer dit ansigt, hvilket gør dem mere beskyttende.

 

 1. Det rigtige objekt: Du kan få forskellige linser til dine briller. Du skal vide, hvad du skal bruge skydebrillerne til, og det vil hjælpe dig til at finde ud af, hvad den rigtige linsebelægning vil være:
  • Grå linser: beskytter mod sollys i udendørs arbejdsmiljøer
  • Orange linse: god til arbejde i svagt lys
  • Vermilion linser: skærper synsstyrken og er ideel til detaljearbejde
  • Blå linser: gode til arbejde, hvor der er meget lys
  • Klare linser: gode til at få et naturligt syn

   

 2. UV-beskyttelse: Det er vigtigt at beskytte dine øjne mod UV-stråler. Uvex er en producent af skydebriller, der tilbyder UV-beskyttelse op til 400 nm, der dækker UVB og UVA-stråler. Polycarbonat linser filtrerer UV, så de opfylder EN166/EN170, hvilket er 380 nm – dog anbefaler WHO beskyttelse op til 400 nm.
 3. Anti-dug: Det er vigtigt at finde sikkerhedsbriller, som ikke dugger til, når du skal arbejde eller på jagt. Du kan få sikkerhedsbriller, der er direkte ventileret, hvor de forhindrer dug og store partikler i at trænge ind. De indirekte ventilerede sikkerhedsbriller beskytter mod væske og kemikalier og vil også forhindre dug.
  De ikke-ventilerede kan blive dugget, så det kan være svært at se med dem på.

Kilder: Allaboutvision.com, Safeopedia.com og Uvex-safety.com

Hvordan kan man passe på sine skydebriller?

Vi giver dig en guide til, hvordan du kan passe på dine skydebriller:

 1. Opbevar dine briller i en pose eller et etui. Det er en god måde at passe på dem, da de ikke vil ligge og rode rundt i en taske, hvor de nemt kan gå i stykker. Undgå at lægge brillerne med objektsiden nedad, hvis du opbevarer dem i bilen eller på et bord.
 2. Rengør dine briller ordentligt. Det gøres ikke ved at gnubbe dem i en skjorte eller bukser. Bomuldsprodukter og papirhåndklæder vil ridse linsen, så rengør dem i stedet for med en mikrofiberklud, som ofte følger med skydebrillerne.
 3. Undgå alkoholbaserede produkter, ammoniak produkter, kemiske produkter, vindues/glasrens. Det er bedst at bruge optisk spray eller mild håndsæbe og varmt vand.
 4. Inspicer dine briller jævnligt for at sikre, at der ikke er ridser eller lignende. Beskidte linser kan reducere synet, og ridsede linser kan gøre, at brillerne revner under pres.
 5. Du kan rengøre brillestellet med en tandbørste. Ikke pres for meget, da den kan ridse linserne.

Jo bedre du passer på dem og jævnligt tjekker dem for ridser og snavs, jo længere vil dine skydebriller holde. Hvis du altid opbevarer dem i et etui, er der meget mindre risiko for, at nogen træder på dem eller sætter sig på dem.

Husk altid at rengøre dem på den bedste måde, og ikke tørre dem af i køkkenrulle eller i skjorten, da det kan give ridser på glassene. Hvis følger vores råd, vil du opleve at have nogle skydebriller, der vil holde rigtig længe.

Kilder: Sportrx.comSafetygearpro.com og Xamax.co.uk

Hvordan bliver skydebriller testet?

ANSI Z87.1 testprocedure er kriterierne for skydebriller, der er godkendte. ANSI, American National Standards Institute, opfylder ballistiske standarder.

De tester dem eksempelvis ved ”drop-ball” testen. I testen lader de en stålkugle falde på linsen fra en højde på 50 tommer. Alle glaslinser gennemgår testen.

Ved tests med høj slagkraft skyder de en stålkugle med en diamater på en kvart tomme på linsen med en hastighed på 150 fod i sekundet. Linsen må ikke revne eller gå i stykker på nogen måde.

Rammer til skydebriller testes med nogle af de samme kriterier. I en af testene falder et stålprojektil med en tomme diameter på 17,6 ounces gennem et rør fra en højde på 50 tommer. Rammen skal beholde linsen, og intet skal løsne sig fra den indre overflade. Det gøres flere gange fra forskellige vinkler.

Rammen skal også gennemgå en test om antænding, en korrosionsbestandighedstest og andre holdbarhedstests.

Ikke receptpligtige skydebriller med linser, der ikke kan udskiftes, skal mærkes med Z87 eller Z87+. De mærkes på forsiden af rammen. Receptpligtige sikkerhedsrammer er mærket med Z87-2 på forsiden af rammen. Så kan du let finde et par, hvis du har behov for skydebriller med styrke, hvis du har brug for at kunne se bedst muligt.

Kilder: Ehstoday.comTestresources.net og Satra.com

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

All About Vision

All About Vision er en hjemmeside, der hjælper læserne til bedre at første synet, og hvordan du passer bedst på det.

Vi har anvendt artiklen “Safety glasses and protective eyewear” af Gary Heiting.
Artiklen er opdateret den: Oktober 2021
Du kan se artiklen her

Safeopedia

Safeopedia udgiver information om helbred og sikkerhed i forbindelse med arbejde, så arbejdspladser kan blive et mere sikkert sted at være.

Vi har fundet inspiration i artiklen “How to Choose the Right Safety Eyewear for Your Job” af Marion Grant.

Artiklen er opdateret den: 23. juli 2018
Du kan se artiklen her

Uvex

Uvex laver sikkerhedsudstyr til arbejde og til fritid. De har en blog, hvor de udgiver artikler og guides lavet af eksperter.

Vi har gjort brug af artiklen “Guidance on how to select the most suitable safety eyewear for the wearer”.

Artiklen er udgivet den: 21. februar 2020
Du kan se artiklen her

SafetyGearPro

SafetyGearPro producerer sikkerhedsudstyr til alle typer af industrier og sportsgrene. Derudover skriver de artikler til forbrugerne.

Vi har brugt artiklen “How to Clean Safety Glasses in 6 Easy Steps” af Parvez Panjnwai.

Artiklen er udgivet den: 29. juni 2016
Du kan se artiklen her

Xamax

Xamax laver sikkerhedsudstyr til arbejdspladsen og privarpersoner, og så udgiver de guides og artikler.

Hos Xamax har vi brugt artiklen “How to Maintain and Store Your Safety Glasses”.

Artiklen er udgivet den: 23. januar 2019
Du kan se artiklen her

EHSToday

EHSToday er et magasin, der udgiver information til sikkerhedsspecialister om trends, stretegier, updateringer og nyheder.

Vi har gjort brug af artiklen “Are Your Safety Glasses Tough Enough?” fra deres arkiv.

Artiklen er udgivet den: 1. april 1998
Du kan se artiklen her

TestResources

TestResources er drevet af ingenører, der udgiver information om teknisk ekspertise og tester forskellige produkter.

Vi har læst artiklen “Testing Standard for Safety Eyewear”.

Artiklen er udgivet den: Ikke oplyst
Du kan se artiklen her

Satra

Satra er en uafhængig, britisk organisation, der undersøger og tester forskellige produkter siden deres etablering i 1919.

Vi har læst artiklen “Eyewear testing”.

Artiklen er udgivet den: Ikke oplyst
Du kan se artiklen her

Kundeanmeldelser

Google Shopping

På Google Shopping kan forbrugere finde links til varer, bedømme med stjerner og anmeldelde dem.

WILEY X Saber er anmeldt af mere end 220 mennesker.
Du kan se anmeldelserne her 

MSA Sordin – Racers er blevet anmeldt af mere end 40 personer.
Du kan se anmeldelserne her 

Wiley X Detection er også anmeldt.
Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber skydebriller?
Du skal overveje, hvad de skal bruges til, og om du har andre krav til dem. Har du evt. brug for styrke i glassene eller anti-dug-funktion, skal du have det med i overvejelserne.
Hvordan vælger jeg de rigtige skydebriller?
Du skal kigge efter nogen, der er godkendt af ANSI, så du er sikker på, at de lever op til alle krav.
Hvad er sikkerhedsvurderingen for skydebriller?
Skydebriller, der er sikkerhedsgodkendt, vil være mærket med ANSI Z87.1. Det er din garanti for, at skydebrillerne er testede grundigt og overholder alle krav.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme