Test-guide:
De bedste refleksveste – sådan bliver du synlig i trafikken

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Hvis du er glad for at være udenfor, er det altid vigtigt, at du sørger for din sikkerhed. Hvis du er udenfor efter mørkets frembrud, er det vigtigt, at du er synlig for andre. Særligt, hvis du er tæt på et trafikeret område, skal du tænke over din synlighed.

En refleksvest er en god løsning, når du er udendørs. Uanset, om du cykler, løber eller dyrker anden motion, sørger en refleksvest for, at du bliver set. På den måde er du bedre garderet mod at blive ramt af blandt andet andre trafikanter.

Vi har udarbejdet en guide til dig, så du er bedre klædt på til at vælge den rigtige vest. Hvis du gerne vil spare al besværet, har vi også udvalgt fem af de bedste veste til dig.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun tidligere udvalgte produkter, som enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste i test-guiden 2023:

Hvad skal du overveje, før du køber et refleksveste

 • Hvad skal du bruge vesten til? Der er stor forskel på, hvilken vest der egner sig bedst til en cykeltur og hvilken én, der egner sig bedst til arbejde. Derfor bør du først beslutte dig for, hvor du gerne vil bruge vesten henne, og hvor stor bevægelighed, du har brug for.
 • Hvordan er temperaturen, der hvor du skal anvende vesten? Du bør naturligvis overveje klimaet. Er der særligt varmt eller koldt, der hvor du skal bruge vesten? En varm vest er ubehagelig til sommerens varme, så en sele kan være mere komfortabel.
 • Er vesten behagelig? Særligt, hvis du skal bevæge dig meget i vesten, er det nødvendigt, at vesten er komfortabel. Derfor er det en god ide, at du altid prøve vesten på, inden du beslutter dig for at beholde den.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vores udvalgte refleksveste

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Hvem burde bruge en refleksvest?

Du bør altid bære en refleksvest, når du er i trafikken – særligt hvis det er mørkt udenfor. En refleksvest sørger for, at du bliver set af andre trafikanter. På den måde reducerer du risikoen for, at der sker et uheld.

Hvis du ofte cykler, vil det være en god idé at anskaffe dig en refleksvest. På den måde er du sikret, at de andre trafikanter bedre kan se dig. Især, hvis du cykler på landeveje eller lignede steder, hvor belysningen ikke er så god om aftenen.

Hvis du skulle være så uheldig at falde af cyklen, vil en refleksvest også sikre, at du bliver set, når du ligger på jorden. Derfor kan en refleksvest hurtigt vise sig som en god investering, hvis du eksempelvis er kommet så slemt til skade, at du ikke selv kan bevæge dig væk fra vejen.

Hvis du ofte går eller løber ture, bør du også iføre dig en vest med reflekser. Vesten sikrer, at særligt bilisterne ser dig. Hvis du ikke har nogle reflekser på, er du som gående meget svær at se i mørket, da du ofte ikke har lygter på, ligesom eksempelvis cyklister. Der kan vesten gøre det markant nemmere at få øje på dig.

Hvis du er glad for at være udendørs, holder du muligvis også af jagt. I så fald har du brug for noget godt jagttøj.

FDM, som er Danmarks interesseorganisation for bilejere, anbefaler, at du altid har en refleksvest liggende i bilen. Hvis du bliver nødt til at stå ud af bilen på en trafikeret vej, sikrer vesten, at du bliver set. I andre lande er refleksvesten derfor også lovpligtig at medbringe i bilen. 

Hvornår skal jeg bruge en refleksvest?

Der er arbejdspladser, hvor du er forpligtet til at anvende reflekser. Det er, fordi det er blevet vurderet, at du skal være ekstra synlig. Den ekstra synlighed er med til at beskytte dig bedre mod arbejdsulykker. Eksempelvis er høj synlighed et krav, hvis du arbejder indenfor togindustrien.

Hvis du er i udlandet, er en refleksvest flere steder lovpligtig. Det vil oftest være, hvis du kører i bil. Der er det et lovkrav, at du har en vest i bilen, så du har mulighed for at tage den på, hvis det bliver nødvendigt for dig at stige ud af bilen.

Det kan eksempelvis være tilfældet, hvis du selv er udsat for en ulykke, eller hvis du skal hjælpe til ved en ulykke.

Det kan også være nødvendigt at tage vesten på, hvis du skal tjekke noget på din bil. Eksempelvis kølervæsken eller lignende. Selvom du kun stiger ud af bilen ganske kort, og selvom du har kørt ind til siden, kan en ulykke hurtigt indtræffe. Mange mennesker overvurderer desværre, hvor synlige de er i mørket.

Derfor er det altid en god idé at iføre dig en vest, når du skal udenfor i mørket. På den måde er du bedre sikret mod uheld som følge af, at nogen ikke så dig i mørket.

Hvilke refleksveste kan jeg købe?

Der er et utal af refleksveste, som du kan vælge imellem. Hvis vesten er en del af din arbejdsuniform, vil der ofte være nogle specifikke krav, som vesten skal leve op til.

Du kan spørge din arbejdsleder, hvis du er i tvivl. Han eller hun skal kende svaret på det. 

Derudover er der både veste med lommer, hvilket kan være en fordel, hvis du gerne vil have din mobil på dig. Hvis du arbejder med søm og skruer, er der også veste, hvor lommerne er forsynet med lynlås. På den måde bliver sømmene og skruerne i lommen. Det gælder naturligvis også andre småting, som du måtte have med.

Der er også veste, som er enten særligt åndbare eller særligt vandafvisende. På samme måde er der også veste, som er særligt vindtætte eller egnet til industriel vask. Uanset, hvilke slags krav du har til din vest, kan du helt sikkert finde én, der lever op til dem alle.

Hvis du er enten arbejdsleder, eller ejer din egen virksomhed, har du også mulighed for at få trykt din virksomheds logo og navn på vestene. På den måde kan dine medarbejdere hurtigere finde hinanden, hvis de arbejder på en større arbejdsplads med flere forskellige firmaer.

Det er naturligvis også en nem måde at reklamere for dit firma på.

FAQ

Hvilken refleksvest er den bedste?
Den bedste vest afhænger af dine behov og præferencer. Den bedste vest er den, der lever op til de krav du må have. Derfor vil det også være vidt forskelligt, hvad eksempelvis en cykelrytter eller en håndværker mener, er den bedste vest.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en refleksvest?
Inden du køber en vest, bør du være afklaret med, hvor du gerne vil bruge vesten henne. Nogle gange kan det være en god idé at købe flere veste, der hver især kan anvendes til forskellige formål.
Hvad koster en refleksvest?
Som udgangspunkt er en vest ikke særlig dyr. Hvis vesten skal have flere funktioner, eksempelvis funktionelle lommer, vil prisen typisk stige. Derfor kan du også finde veste i alle prisklasser.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme