Testoversigt: Lyddæmpere til dit skydevåben 2021

Af Redaktionen | Sidst opdateret 26. September 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser og tests ét sted.

Er du på udkig efter en god lyddæmper til dit skydevåben? Så har du sikkert opdaget, at der findes mange modeller og typer på markedet. Det kan som forbruger være svært at skabe sig et godt overblik, så du kan vælge den helt rigtige lyddæmper.

For at gøre jagten nemmere for dig, har vi samlet tre af de bedste lyddæmpere på markedet lige nu. Læs om de forskellige modeller, deres bedste egenskaber, og hvordan de adskiller sig fra hinanden med henblik på ydeevne, design og funktionalitet.

Topscorer
A-TEC Black Moose Hertz 119
 • En af markedets bedste modeller
 • Kompakt for bedre ydelse 
 • Formindsker rekylen
Bedst til prisen
A-TEC Hertz 87
 • Ultra kompakt letvægter
 • Indeholder ny og forbedret teknologi
 • En model til alle kalibre og gevindtyper
Premiumvalg
A-TEC MegaHertz+
 • Ekstra god lyddæmpning
 • Passer til alle typer jagtrifler og kalibrer
 • Specielt velegnet til magnum kalibre

Vi skaber overblik ved at samle priser, anmeldelser, ekspertråd og tests ét sted. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet

A-TEC Black Moose Hertz 119

Topscorer

A-TEC Black Moose Hertz 119 Lyddæmper

Introduktion 

A-TEC Black Moose Hertz 119 er bestselleren blandt lyddæmperne hos den danske forhandler Grejfreak.dk. Lyddæmperen er super populær blandt forbrugerne, så her er tale om et produkt med egenskaber, der tiltaler mange. Blandt de bedste egenskaber er: 

 • En af markedets bedste modeller
 • Kompakt for bedre ydelse 
 • Formindsker rekylen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Specifikationer

 • Findes til M14/1 OG M15/1 gevind
 • Passer: .270, .280, 7mm, .308, 30-06 og 300WM
 • Dæmpning (.308): 29 dB
 • Vægt: 356 gram 
 • Diameter: 49,5 mm
 • Længe over løbet: 80 mm / Tilføjet længde: 119 mm

Om A-TEC Black Moose Hertz 119

Det norske firma A-TEC er kendt for at udvikle lyddæmpere i høj kvalitet. For at forblive førende i branchen udvikler de konstant bedre og mere innovative lyddæmpere. Det er også tilfældet med A-TEC Black Moose Hertz 119. Hos GrejFreak.dk bliver den beskrevet som en af de bedste modeller på markedet lige nu.

Lyddæmperen skiller sig ud på det kompakte og lette design. Den vejer 356 gram, og det er ganske let for en lyddæmper. Det gør produktet mere funktionelt og giver det en placering blandt de bedste lyddæmpere på markedet.

A-TEC Black Moose Hertz 119 er en god lyddæmper til dig, som søger en relativt billig lyddæmper, der er alsidig i brug. Lyddæmperen er rustfri og har et slankt design, som gør den super diskret.

Du kan få A-TEC Black Moose Hertz 119 til en overkommelig pris. Tager du det og de mange gode egenskaber i betragtning, så fortjener lyddæmperen pladsen som ”Topscorer” i oversigten her.

A-TEC Hertz 87

Bedst til prisen

A-TEC Hertz 87 Lyddæmper

Introduktion 

A-TEC Hertz 87 er den anden mest solgte lyddæmper hos den danske forhandler Grejfreak.dk. Populariteten blandt forbrugerne er et godt kvalitetsstempel. Et udpluk af lyddæmperens bedste egenskaber er:

 • Ultra kompakt letvægter
 • Indeholder ny og forbedret teknologi
 • En model til alle kalibre og gevindtyper

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Specifikationer

 • Lav vægt 
 • Effektiv støddæmpning 
 • Længde: 87 mm foran 
 • Går 80 mm ind over løbet 
 • Vægt: 310 gram 
 • Støjreduktion: 22 dB

Om A-TEC Hertz 87

A-TEC beskriver selv Hertz 87 som en ”ultra kompakt jagtlyddæmper” og som den mindste lyddæmper i en stor familie. Lyddæmperens kompakte design bliver da også indikeret i produktets navn, da ’87’ refererer til det antal millimeter, som skydevåbnet bliver forlænget med, når lyddæmperen bliver monteret.

Modellen her er så kompakt, at den er blandt de mindste på markedet. Sammenligner du den for eksempel med A-TEC Black Moose Hertz 119, så vejer Hertz 87 hele 46 gram mindre. Det er en betydelig del. Hvis du virkelig sætter pris på en lille diskret lyddæmper, så kan lyddæmperen her være værd at overveje at investere i.

Det kompakte design kan dog have en negativ effekt på lyddæmperens evne til at sænke lydniveauet fra skuddene. Sammenlignet med de andre modeller i oversigten klarer Hertz 87 sig dårligst med sine ”kun” 22 dB. Med modellen her vælger du en kompakt størrelse fremfor lyddæmpning.

Lyddæmperen har en overkommelig pris, og med rækken af fordele, som kan være attraktive for forbrugere, opnår den pladsen som oversigtens ”Bedst til prisen”.

A-TEC MegaHertz+

Premiumvalg

A-TEC MegaHertz+ Lyddæmper

Introduktion

A-TEC MegaHertz+ er den tredje mest populære lyddæmper hos den danske forhandler GrejFreak.dk. Den har en lang række egenskaber, som gør den til et kvalificeret bud. Blandt de vigtigste er:

 • God lyddæmpning
 • Passer til alle typer jagtrifler og kalibrer
 • Specielt velegnet til magnum kalibre

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Specifikationer

 • Effektiv rekyldæmpning 
 • Mål: 153 mm foran
 • Går 120 mm ind over løbet 
 • Vægt: 575 gram
 • Støjreduktion: 31 dB

Om A-TEC MegaHertz+

Endnu en lyddæmper fra A-TEC har sneget sig med i oversigten her. Det indikerer, hvor producenten af lyddæmpere er. Her er der tale om A-TEC MegaHertz+, som er en aluminiumslyddæmper.

En af de helt store fordele her er, at lyddæmperen virkelig formår at nedsætte lydniveauet i dine skud. MegaHertz har en væsentligt større volumen end nogle af de andre lyddæmpere. Det har den effekt på produktet, at det leverer en bedre lyddæmpning sammenlignet med oversigtens andre lyddæmpere. Det er en klar bonus ved modellen her.

Lyddæmperen har også en effektiv rekyldæmper. Selvom den gode lyd- og rekyldæmpning er store fordele ved lyddæmperen, så er egenskaberne også reflekteret i produktets vægt. Lyddæmperen er klart den tungeste i oversigten med sine 575 gram. Det er væsentlig mere end for eksempel A-TEC Black Moose Hertz 119, som vejer 356 gram.

Lyddæmperen er også den dyreste i oversigten, men med evnen til at lyddæmpe er den for mange en investering værd. MegaHertz+ fortjener derfor pladsen som oversigtens ”Premiumvalg”

Hvad skal du overveje, før du køber en lyddæmper?

Når du skal vælge en lyddæmper, er der mange hensyn, som du skal tage med i dine overvejelser. Det bør ikke være et impulskøb, da dit valg har stor effekt på, hvordan dit våben fungerer. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan en specifik lyddæmper arbejder sammen med dit våben.

Du kan med fordele overveje punkterne nedenfor.

Vægt og total længde på våbnet

Vægten på din lyddæmper er blandt de ting, som du bør overveje. Lyddæmperes vægt svinger relativt meget, og det er vigtigt at have in mente. Vægten har stor indflydelse på, hvordan lyddæmperen fungerer. Ofte er de tungere lyddæmpere bedre til at sænke lydniveauet, mens de lettere lyddæmpere er nemmere at holde i længden.

Det samme gælder for længden af lyddæmperen. En lyddæmper vil tilføje noget længde til dit våben, og du bør tage højde for, at det ikke blive for langt, i forhold til hvad du er komfortabel med.

Gå ikke blot efter en kompakt letvægter uden at undersøge, hvordan det påvirker lyddæmperens funktionalitet. I stedet bør du vælge, efter hvad du prioriterer i dit skydevåben.

Materialer, holdbarhed og nedkøling

I dag bliver lyddæmpere fremstillet i flere forskellige materialer, hvor de mest gængse er aluminium, stål og med carbon-yderrør. De forskellige materialer påvirker lyddæmperens funktionalitet, så du bør vælge det materiale, som opfylder dine krav til produktet.

Aluminium er det materiale, som producenterne oftest bruger. Det giver en lav vægt og er ekstremt varmeledende. Derfor bliver gasserne inde i lyddæmperen hurtigt nedkølet, så den bliver mere effektiv.

Andre lyddæmpere er lavet af stål, som ofte skaber en langt tungere lyddæmper. Nogle mener, at stål er mere holdbart, men i dag er de fleste aluminiums-lyddæmpere alligevel forstærket med stål på udsatte steder.

Endelig bruger nogle carbon-yderrør. De er også lette i vægt, men bliver dog relativ langsomt kølet. Derfor kan carbon miste sin styrke, hvis det bliver alt for varmt.

Pris

Du bør altid have prisen på lyddæmperen med inde over dit valg. Ofte går pris og kvalitet hånd i hånd, så det er ikke altid den bedste løsning blot at gå efter det billigste produkt. En højere pris kan ofte indikere, at der er tale om et bedre produkt. 

Når det er sagt, så er det stadig vigtigere, at du vælger en lyddæmper efter dine behov fremfor udelukkende prisen. Det er langt vigtigere, at du føler dig komfortabel med lyddæmperen, end om du ofrer færre eller flere penge på den. 

Vær opmærksom på skrønerne om lyddæmpere

Der findes mange skrøner omkring lyddæmpere, som ikke afspejler virkeligheden. Det er vigtigt, at du er klar over det, når du skal vælge lyddæmper. 

En af de store skrøner er, at lyden er som på film. Det er langt fra sandt. Lyden vil kun være som på film, hvis du bruger ammunition, som går under lydens hastighed. Bryder kuglen lydmuren, så vil du høre et relativt højt smæld. 

En anden skrøne er, at en lyddæmper til riffel vil fjerne noget af riflens energi. Det er heller ikke tilfældet, da dæmperen ikke påvirker kuglen inde i piben, så den har ikke indflydelse på energien i projektilet.

Våbentilladelse til lyddæmpere til rifler

Tidligere har du skullet søge om speciel tilladelse hos politiet, når du har villet montere en lyddæmper på din riffel. Dog har våbentilladelsen til lyddæmpere ændret sig, og du må nu gerne anskaffe dig en lyddæmper til en riffel, som du allerede har tilladelse til. 

Det er derfor blevet nemmere at kunne tage skridtet og få en lyddæmper til dit skydevåben.

FAQ

🤩 Hvad er en lyddæmper?

En lyddæmper er en cylinder, som monteres på løbet af en riffel eller pistol. Ved affyring af skud passerer projektilet gennem lyddæmperen, som dæmper den skarpe, høje lyd fra skuddet. 

🤔 Hvilke våben virker lyddæmperen på?

En lyddæmper bliver typisk brugt på en pistol eller riffel. Den virker ikke på en revolver, hvor der er en utæthed mellem løb og kammer. 

🧐 Hvilket materiale er lyddæmpere fremstillet i?

Det mest almindelige materiale til lyddæmpere er aluminium, som er varmeledende og let i vægt. Andre lyddæmpere bliver fremstillet i stål eller carbon.

Denne side er anmeldt af: Frida M. Bak 10/10

Andre relevante tests og artikler

Når du er på jagt, er der meget udstyr, der kan øge din træfsikkerhed og din egen sikkerhed. Ligegyldigt om du bruger en lyddæmper eller ej, bør du passe på din hørelse. Derfor kan det være en god ide at finde det bedste jagthøreværn. Vi har samlet nogle af de bedste modeller på markedet. 

Herudover bør du investere i en skydestok. Den kan hjælpe din træfsikkerhed, så du undgår at sende skud af sted, der kun sårer byttet. Vi har fundet nogle af de bedste modeller, og vi guider dig til det rette køb.

Om skribent