Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bedste fiskestang:
Få mere succes med de bedste fiskestænger

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

4 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Lystfiskeri er en populær fritidsaktivitet, og drømmer du om den store fangst, er det en god idé at investere i godt udstyr. Der er naturligvis ingen garantier for, at du får fiskene til at bide på, men du får langt bedre chancer ved at vælge en fiskestang, der er tilpasset til det specifikke anvendelsesområde, eksempelvis trolling eller spinnefiskeri. Der er uhyre stor forskel på at fiske i søer og på åbent hav – på havet skal din fiskestang f.eks. være en del stærkere end til spinnefiskeri.

I denne testoversigt præsenterer vi dig for nogle af markedets bedste fiskestænger. Vi har samlet et bredt udvalg fra en række topmærker, og vi giver dig både bud på prisvenlige og lidt dyrere modeller. Bemærk venligst, at vi i testen alene har fokuseret på fiskestangens kvaliteter, og ikke hvordan den f.eks. præsterer sammen med bestemte fiskehjul og liner.

Vores udvalgte fiskestænger

Savage Gear Light Range Fishing CCS
Lager

Savage Gear Light Range Fishing CCS

Gå til bedste pris
899 Kr. hos Lystfisk.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Penn Rampage II
Lager

Penn Rampage II

Gå til bedste pris
599 Kr. hos Lystfisk.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Greys GR60 Fluestang
Lager

Greys GR60 Fluestang

Gå til bedste pris
1.399 Kr. hos Lystfisk.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
DAM Steelpower Blue Tele Surf

DAM Steelpower Blue Tele Surf

Læs vores anmeldelse

Seneste ændring:

Vi har rykket Berkley Lightning HT Spinning, Scott Radian Series, Shimano Zodias Spinning til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere endringer:

30. december 2021

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste i test-guiden 2023:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Savage Gear Light Range Fishing CCS - god balance mellem kraft og sensitivitet

Med spinnestangen Berkley Lightning HT Spinning får du en god fiskestang, som også børn, unge og uerfarne kan fiske med. Spinnestangen fra Berkley er nemlig nem at håndtere, og så er den meget sensitiv, hvilket betyder, at du nemt får stangen til at spinne og derfor let kan kaste den langt ud.

På siden castforfish.com får spinnestangen fra Berkley gode anmeldelser, og den scorer da også 4/5 stjerner i testen. Spinnestangen er altså derfor godkendt og velafprøvet. 

Dagens bedste priser og tilbud på Savage Gear Light Range Fishing CCS:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Savage Gear Light Range Fishing CCS

SPECIFIKATIONER

 • Kort letvægtsfiskestang
 • Særligt anvendelig til put and take-fiskeri samt fiskeri i åer og i saltvand
 • Stangen er lydhør og reagerer på dine bevægelser
 • Fås i fire forskellige størrelser
 • Stangpose medfølger.

Berkley Lightning HT Spinning er en god og meget sensitiv fiskestang, som selv den uerfarne nybegynder relativt let kan kaste langt. Spinnestangen fra Berkley har dertil et moderne og meget stilrent design, og den henvender sig derfor til de fleste. Fiskestangen er en god, allround fiskestang, som du kan bruge til de fleste typer fiskerier. 

Med Berkley Lightning HT Spinning får du derudover også rigtigt meget fiskestang for pengene, og det er et stort plus, særligt hvis du køber fiskestangen som nybegynder eller til et barn og endnu ikke ved, om fiskeri overhovedet er noget, du vil bruge meget tid på i fremtiden. 

Spinnestangen hører nemlig langtfra til i den dyre ende, og alligevel får du en rigtig god og lettilgængelig fiskestang, som du nemt kan få mange timers sjov og gode fiskeoplevelser ud af.

Fordele og ulemper ved Savage Gear Light Range Fishing CCS

Fordele

 • God balance mellem kraft og følsomhed
 • Let at håndtere, velegnet til begyndere og børn
 • Meget følsom, hvilket giver mulighed for lange og præcise kast
 • Godt anmeldt og testet, scorer 4/5 stjerner
 • Den giver stor værdi til prisen, ideel til begyndere og usikre købere

Ulemper

 • Begrænset effektområde
 • Ikke egnet til tungt fiskeri
 • Kan mangle specialfunktioner til specifikke fisketeknikker

Penn Rampage II - god fiskestang til lange kast

 • Positiv anmeldelse på Amazon.co.uk

Penn Rampage II henvender sig til dig, der vil væk fra søer og åer og i stedet sigter mod det store åbne hav. Du får her en fiskestang, der elsker lange kast i forbindelse med et krævende havfiskeri. Du har ikke kun vores ord for, at det er en god fiskestang til havfiskeri. På den engelske Amazon-side har forbrugerne tildelt den karakteren 4,1/5 og roser den i positive vendinger. Vil du tage et nærmere kig på Penn Rampage II, kan du også med fordel tjekke anmeldelsen på YouTube.

Dagens bedste priser og tilbud på Penn Rampage II:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Penn Rampage II

SPECIFIKATIONER

 • God til havfiskeri
 • Fuji O-stangøjer
 • Hjulholder i aluminium
 • 4-delt stang
 • Klinge i holdbart carbon-komposit

Penn Rampage er en kendt serie, og Penn Rampage II er den næste generation af de letvægtige, men stærke fiskestænger. Du bør vælge Penn Rampage II til havfiskeri/pirkefiskeri, da den sammen med en fletline giver den optimale styrke til denne type fiskeri, bl.a. efter torsk.

Det er alt i alt en fiskestang, der uden problemer kan håndtere de tungere fiskearter. Samtidig er der tale om en 4-delt stang, og du kan derfor nemt pakke den ned til de forskellige fisketure.

Du kan få Penn Rampage II til en meget fornuftig pris, og den har en styrke, der passer ideelt til flere former for havfiskeri. Ligeledes kommer den fra et mærke, der har været på markedet siden 1920’erne og har integreret al sin ekspertise i de forskellige produktlinjer, der spænder over et bredt felt.

Fordele og ulemper ved Penn Rampage II

Fordele

 • Smart design
 • God til lange kast
 • Kraftfuld stang

Ulemper

 • Ingen væsentlige ulemper, men er bedst til havfiskeri

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Penn Rampage II

Greys GR60 Fluestang - ekstra meget fiskestang for pengene

 • YouTube har scoret 59/80

Greys GR60 er en fluestang, der passer bedst til dig, der er let øvet eller mere erfaren. Og du får en del for pengene med valget af Greys GR60, der bl.a. leveres med en klinge, der bygger på TOREON® nano teknologien. Samtidig er der kælet for flere designdetaljer.

Dagens bedste priser og tilbud på Greys GR60 Fluestang:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Greys GR60 Fluestang

SPECIFIKATIONER

 • God til fluefiskeri
 • 4-delt stang
 • Saltvandsresistent hjulholder i aluminium
 • SiC-øjer

GR60-serien er kendetegnet ved at indeholde fluestænger, der kan bryste sig af såvel en hurtig aktion som en super let klinge baseret på TOREON® nano teknologien. GR60-modellen er således stærkere end de traditionelle carbonklinger.

Som lystfisker kan du også glæde dig til det anodiserede aluminium i hjulholderen og SiC-øjer. Det bliver nærmest en leg at skulle eksperimentere med de hurtige linekast.

Stangen er 4-delt, og du får derfor nemt ved at transportere den rundt til alle dine yndlingssteder. Den bliver endvidere leveret i et smart Cordura-rør, så du opnår den absolut bedste beskyttelse af din nye fiskestang.

Greys er et kendt engelsk mærke inden for branchen, og med GR60 er der mange ting, der spiller. Du får ekstra meget til pengene; ideel kastevægt, godt korkgreb og flot matsort design. Den er et godt valg til dig, der gerne vil have en fluestang inden for et fornuftigt prisleje – måske særligt, hvis du er nybegynder.

Man kan klandre GR60 for at mangle en smule wow-faktor i forhold til andre lignende stænger.

Fordele og ulemper ved Greys GR60 Fluestang

Fordele

 • God ydelse
 • TOREON® nano teknologi
 • Får meget for pengene

Ulemper

 • Mangler en smule wow-faktor

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Greys GR60 Fluestang

DAM Steelpower Blue Tele Surf - stærk på alle niveauer

Med DAM Steelpower Blue Tele Surf får du noget så sjældent som en teleskopstang, som også leverer, når det kommer til kvalitet. Fiskestangen kan klappes sammen, så den fylder under en meter, når den er pakket sammen, og du får samtidig den gode kvalitet, som du ønsker af din fiskestang.

På Amazon giver kunderne 4,2 stjerner ud af 5 mulige til fiskestangen baseret på 28 anmeldelser, og de kunder, der har erfaring med den sammenklappelige teleskopstang, er altså også meget tilfredse med den.

DAM Steelpower Blue Tele Surf

Mere om DAM Steelpower Blue Tele Surf

SPECIFIKATIONER

 • Teleskopstang, som kan klappes sammen – fylder en meter i sammenklappet tilstand
 • Fremstillet i kvalitetsmaterialer
 • God til at lave lange kast
 • Fås i fire forskellige størrelser

Den sammenklappelige fiskestang DAM Steelpower Blue Tele Surf er på samme tid både let og kraftfuld. Den er blandt andet fremstillet med en 24T karbonklinge, som er monteret med kvalitetsløberinge. Generelt for denne fiskestang gælder det, at den er i langt højere kvalitet end det, man normalt forbinder med en teleskopstang, og derfor er det altså et eksempel på en teleskopstang, du sagtens kan investere i. 

Med fiskestangen kan du lave lange kast, og du har fantastisk følelse med, hvad der sker. Du kan blandt andet let mærke, når du har bid. 

Fordele og ulemper ved DAM Steelpower Blue Tele Surf

Fordele

 • Kompakt og bærbart design - kan foldes sammen for nem transport
 • Højtydende konstruktion med kulfibermateriale
 • Positive kundeanmeldelser
 • Let, men kraftfuld - giver fremragende kasteafstand og følsomhed
 • Velegnet til alle niveauer

Ulemper

 • Begrænset længde, når den er pakket sammen
 • Måske ikke egnet til tungt fiskeri
 • Potentielt behov for yderligere vedligeholdelse eller tilbehør

Hvad skal du overveje, før du køber et fiskestænger

 • Hvilken type fiskeri? Fiskestænger fås inden for mange kategorier, lige fra spinnefiskeri til trolling, og du bør vælge ud fra den type fiskeri, der har din interesse.
 • Hvilket fiskehjul? Du bør vælge både fiskestang og fiskehjul ud fra det givne anvendelsesområde, så du får det bedste resultat.
 • Længde, line, kastevægt og aktion? Dette er vigtige parametre, når du vælger din fiskestang.
 • Hvilken pris? Pris og kvalitet hænger sammen, så du kan med fordel vælge en lidt dyrere model, hvis du har ambitioner med dit lystfiskeri.

arrow-more

Sådan finder du den rigtige fiskestang – guide til nybegyndere

Drømmer du om at trække i en islandsk sweater og et par gummistøvler, alt imens du går på jagt efter den største fisk i den lokale sø? Så er du ikke alene. Lystfiskeri er blevet en yndlingsbeskæftigelse for mange, og friluftsaktiviteten har en række givende kvaliteter. Først og fremmest får du masser af frisk luft og får mulighed for at stresse af – du kan straks slippe alle tanker fra kontoret og blot koncentrere dig om at få den største fisk på krogen. Som med alle andre hobbyer bliver det hele lidt sjovere, hvis du får fat i det rigtige udstyr. Du kan sammenligne det med golf – selvom du mest af alt spiller for motionens skyld, er det nu alligevel lidt sjovere at gøre fremskridt. Dét kræver noget udstyr, der passer til dit ambitionsniveau.

Inden for fiskeri bliver dit vigtigste udstyr fiskestangen, men først skal du have styr på dit fisketegn.

Sørg for at kende reglerne for fisketegn

Vil du realisere lystfiskerdrømmen, kræver det nogle få forberedelser. Du skal overveje, hvilken type fisk du vil fange, og hvilken type fiskeri der har din interesse. Sæt dig derefter ind i reglerne for det pågældende fiskeri, så du er velforberedt til opgaven og til indkøbet af fiskeudstyret. Du skal også være OBS på, at du i visse tilfælde skal investere i et fisketegn. Der gælder i skrivende stund følgende regler:

 • Alle over 18 år skal købe et fisketegn (undtaget er dig, der er berettiget til folkepension).
 • Typisk er der ikke behov for et fisketegn ved put and take-søer.
 • Vælg mellem lystfisketegn (når du skal fiske med bl.a. fiskestang og andre lignende håndredskaber) og fritidsfisketegn (når du skal fiske med garn og ruser).
 • Fisketegnet kan købes digitalt og kan købes enten for en enkelt dag, en uge eller et år.

Valg af fiskestang – hvordan og hvor vil du fiske?

Når du har fået dit fisketegn, kan du gå i gang med at købe udstyr, så du kan komme i gang med at fiske. Lad os her fokusere på fiskestangen. Når du skal vælge fiskestang, skal du gå ud fra, hvordan du ønsker at fiske – og her skal du overveje, om du primært kommer til at fiske ved søer eller har planer om at tage ud på det åbne hav. Det er muligt at opdele fiskestænger i 5 kategorier:

 • Spinnestang – meget klassisk og traditionel fiskestang, som kan købes et væld af steder. Den bliver anvendt til spinnefiskeri, hvor du kaster agnen og haler den ind.
 • Fluestang – tynd fiskestang, der bruges til fluefiskeri. Linen er en afgørende faktor, så det bliver muligt at kaste den lette flue.
 • Pirkestang – kort og stærk fiskestang, der er udviklet til dig, der vil fiske fra en båd. Den fungerer ved at løsne linen og lade agnen synke ned mod havbunden. Styrken gør, at den ikke knækker, som ville være tilfældet med en spinnestang.
 • Trollingstang – fiskestangen egner sig til dig, der vil fiske fra en båd i bevægelse. Stangen gør brug af fremdriften til at få agnen til at synke ned i vandet.
 • Kystfiskestang – stangen er perfekt til dig, der ønsker at fiske havørreder og torsk m.v. En kastevægt på 20-40 gram er anbefalelsesværdig.

Andre vigtige overvejelser, når du køber fiskestang

Husk også, at du skal kombinere din fiskestang med et velegnet fiskehjul. Der er stor forskel på de forskellige typer. Du kan f.eks. vælge et fastspolehjul (også kendt som spinnehjul), der er velegnet til fiskesteder som åer, søer og hav. Andre eksempler er multihjulet til pirkefiskeri samt havhjul, der er særligt nyttigt til havfiskeri. Et godt tip er at opsøge professionel hjælp eller læse om de forskellige typer på forhånd, så du får den rette kombination.

Andre elementer, du skal tænke på, er linens styrke, antallet af øjer på fiskestangen samt fiskestangens aktion (hvor langt kan du kaste), kastevægt (hvor tung må agnen være) og selve materialet. Et klassisk materialevalg er det lette kulfiber.

Det er heller ikke uvæsentligt at vælge den rette længde på fiskestangen, den måles enten i meter eller fod. Her får du nogle gode retningslinjer:

 • Put and take/Spinnefiskeri/Medefiskeri: Anbefalelsesværdig længde på 7-9 fod, der giver en god kontrol, især for nybegynderen.
 • Kystfiskeri: Anbefalelsesværdig længde på 9-10 fod, der giver både kontrol og mulighed for at kaste langt.

Som nybegynder kan det sagtens betale sig at købe en billigere og måske mere universel stang, så du kan få en god føling med fiskeriet. Du skal dog være vidende om, at jo mere du betaler for din fiskestang, desto bedre bliver kvaliteten.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Castforfish.com

Cast For Fish er en privat side etableret af den ivrige lystfisker, Adam. De forskellige anmeldelser på websitet er således et udtryk for en subjektiv vurdering af, hvordan de forskellige fiskestænger fungerer i praksis.
Cast For Fish har set nærmere på fiskestangen Berkley Lightning HT Spinning, der ender på karakteren 4/5. Den er bl.a. blevet vurderet ud fra parametre som ydelse, greb, kvalitet og vægt. Et stort plus er, at den fås i så mange varianter, at den passer til både unge og gamle.

Anmeldelsen er udført den: 4. maj 2017
Du kan se anmeldelsen her

Fishingmad.com

FishingMad er et australsk website, der blev etableret på privat initiativ af Alan Bonnici. Alt indhold på siden relaterer til lystfiskeri og henvender sig til en bred målgruppe, både nybegyndere og erfarne lystfiskere. FishingMad driver også en YouTube-kanal.
FishingMad har anmeldt fiskestangen Savage Gear Light Range Fishing CCS, og anmeldelsen kommer ind på punkter som kvalitet i forhold til pris. Nogle af de vindende kvaliteter er prisen, vægten, den gode følsomhed, det flotte design og den solide konstruktion. Konklusionen er, at det er en fiskestang, der hjælper med at gøre fiskeriet endnu sjovere takket være den lette profil og den store følsomhed.

Du kan se anmeldelsen her

Fishingworld.com

Fishing World er et af Australiens ældste fiskemagasiner og findes både på tryk og online. I folkemunde går magasinet under “Sport Fishing Bible”, eftersom det omhandler alle områder af fiskeri.

Fishing World har publiceret en kortere anmeldelse af Shimano Zodias. Anmeldelsen kommer ind på flere punkter og er stærkt begejstret for produktet. Det bliver bl.a. bemærket, at du her får en god kastelængde takket være en letvægtig og ikke mindst kraftfuld fiskestang. EVA-grebet er desuden med til at give den ønskede kontrol.

Du kan se anmeldelsen her

Switchbacktravel.com

Switchback Travel er orienteret mod 3 primære områder; udstyr til friluftslivet, actionspækkede rejser og fotografering. Alle produkter bliver testet personligt af et team, der er dedikeret til friluftsaktiviteter.

Switchback Travel har gennemført en test af forskellige fiskestænger, og i alt 19 styk er inddraget i sammenligningen. Testparametrene tæller bl.a. pris, vægt, aktion og skaftmateriale. De to fiskestænger Orvis Clearwater og Scott Radian har fundet vej til testen, hvor de indtager henholdsvis tredjepladsen og femtepladsen. De bliver begge vurderet som meget alsidige modeller.

Du kan se testen her

Gearjunkie.com

Gear Junkie var tilbage i 2002 en avisklumme, der blev forfattet af amerikanske Stephen Regenold – en ivrig friluftsentusiast. I 2006 udviklede klummen sig til en online publikation, og siden da har den vundet stor popularitet blandt læserne.

Gear Junkie har testet fiskestangen Orvis Clearwater og har holdt den op med en række andre modeller. Der er valgt vindere inden for flere kategorier, og Orvis Clearwater er blevet kåret som det bedste valg til nybegynderen. Testen kommer her bl.a. ind på, at Orvis Clearwater vandt Yellowstone Anglers’ Best Inexpensive Power Rod, og det understøtter Gear Junkies egen holdning; at det er et populært produkt i kategorien.

Testen er udført: maj 2020
Du kan se testen her

Hatchmag.com

Hatch Magazine fokuserer på fluefiskeri og publicerer adskillige online nyhedsartikler om emnet, men også tests af udstyr til fluefiskeri. Det er medievirksomheden Cignal Media LLC, der står bag Hatch Magazine.

Hatch Magazine har i en længere anmeldelse kigget nærmere på fluestangen Orvis Clearwater og er generelt imponeret af, hvad du får til prisen. Som andre testanmeldelser også har nævnt, overpræsterer den i forhold til prisen. Konklusionen er, at du hverken får den bedste, stærkeste eller letteste fluestang, men stadig et godt og solidt produkt.

Du kan se anmeldelsen her

FAQ

Hvilken fiskestang skal jeg vælge?
Du bør vælge en fiskestang, der passer til den type fiskeri der har din interesse, f.eks. spinnefiskeri, trolling eller kystfiskeri. Der er en væsentlig forskel på, om du fisker i den lokale sø eller på åbent hav.
Hvad skal jeg være særligt opmærksom på, når jeg vælger en fiskestang?
Vælg altid en fiskestang ud fra den type fiskeri, du vil dyrke. Herefter skal du kigge på elementer som line, fiskehjul, materiale, længde, kastevægt og aktion.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme