Fiskenet test-oversigt:
Find de bedste fangstnet til din næste tur på vandet

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Når du drager afsted på fisketur er det vigtigt med det rigtige udstyr – ellers får du ikke meget bid undervejs. Et fiskenet er en uundværlig del af oppakningen, for det hjælper dig med at få fisken hevet i land.

Vi har samlet nogle af de bedste fangstnet på markedet lige nu, så du kan blive klar til fisketuren. Vi præsenterer dem på en overskuelig måde,  så du nemt og bekvemt kan finde det bedste fiskenet til dine behov.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Seneste ændring:

Vi har rykket Orvis Eco-Clear Brodin til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste fiskenet i test-guiden 2023:

Hvad skal du overveje, før du køber et fiskenet

 • Produkttype: Når det kommer til fiskenet, har du mange forskellige typer af vælge mellem. Der kan være fordele og ulemper ved hver model, alt efter hvilken type fisk du fanger, og hvor du skal afsted på fisketur.
 • Håndtag: Får du en ordentligt krabat på krogen, skal dit fiskenet være solidt nok til at kunne bære vægten. Håndtaget er afgørende for din komfort og evne til at få fisken i land, så sørg for at vælge en solid model. 
 • Materiale af net: Vil du gerne passe ekstra godt på din fangst, så kan du gå efter net i fiskevenlige materialer. De forhindrer, at fisken tager unødvendig skade af at ligge i nettet, og flere modeller kan også forhindre kroge i at sidde fast i materialet. 
 • Størrelse: Alt efter om du blot skal fiske i mindre omfang eller gerne tager afsted hver uge, så skal dit fiskenet matche størrelsen på de fisk, du gerne vil fange. Undersøg, hvor stort nettet er, og hvor høj kapacitet det kan holde til, før du vælger en model. 
 • Pris: Selvfølgelig betyder dit budget og dermed også prisen på nettet noget for din endelige beslutning. Fisker du på hobbyplan et par gange om året, behøver du ikke en luksusmodel. Er du derimod ofte afsted, kan det gøre oplevelsen endnu bedre med et ordentligt net. 
 • Forbruger- og ekspertanmeldelser: Sidst, men ikke mindst er det en god ide, at du tjekker op på, hvad både forbrugere og eksperter mener om produktet. Vi har fundet modeller, der har fået god feedback, så du kan se et bredt udvalg.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vores udvalgte fiskenet

Greys GS Scoop net
Lager

Greys GS Scoop net

Bedste fiskenet til prisen Gå til bedste pris
289 Kr. hos Effekt Lageret
Læs vores anmeldelse
Lager
Bedste fiskenet til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Greys GS Scoop net - skånsomt fangstnet i gummi-mesh

 • 4,5 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Amazon

Vil du passe godt på de fisk, du fanger, så er et skånsomt net en god løsning. Greys GS Scoop net er netop et mere skånsomt net, fordi selve nettet er fremstillet i en fiskevenlig gummi. Det gør det til en populær model både hos forbrugerne på Amazon, der giver nettet 4,5 stjerner ud af 5, men også hos professionelle anmeldere hos Flyandlure.org. Med den lave pris og de gode anmeldelser får du altså en høj værdi for pengene med dette fiskenet.

Greys GS Scoop net
Bedste fiskenet til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Greys GS Scoop net:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Gode anmeldelser
 • Komfortabelt greb
 • Stærk og let ramme

Mere om Greys GS Scoop net

SPECIFIKATIONER

 • Længde: 39 cm
 • Funktion: Foldbar
 • Materiale: Fiskevenligt gummimesh
 • Størrelser: S, M og L

Det særlige gumminet beskytter fisken mod skader, og det eliminerer helt risikoen for irriterende knuder i nettet. Samtidigt vil krogen sjældent sidde fast i nettet.

Bunden af nettet er fladt, så du let kan skovle fisken op uden at skulle række for langt ud. Ifølge anmeldelsen hos Flyandlure.org, vil et dybere net helt eliminere, at fisken kan hoppe ud igen.

Du kan få Greys GS Scoop net i 3 forskellige størrelser:

 • Small med en bredde på 28 cm og en længde på 39 cm
 • Medium med en bredde på 33 cm og en længde på 46 cm
 • Large med en bredde på 38 cm og en længde på 50 cm

 

Det er derfor nemt at vælge den størrelse, der passer til de fisk, du regner med at fange undervejs.

Indbygget i håndtaget af fiskenettet er en magnet. Magneten gør det nemt at hægte nettet fast til din jakke eller bælte, hvis du skal have hænderne fri, mens du står i vandet. Det giver dig ekstra frihed, så du kan koncentrere dig om at nyde naturen og reagere, når fiskene bider på krogen.

Fordele og ulemper ved Greys GS Scoop net

Fordele

 • 3 forskellige størrelser
 • Stærk og let ramme
 • Komfortabelt greb

Ulemper

 • Ikke den bedste dybde

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Greys GS Scoop net

Hvad er et fiskenet?

Et fiskenet er et redskab, der bruges til at fange fisk. Det består typisk af et stykke snor eller tråd, som er vævet sammen, og er stor nok til at tillade fiskene at svømme ind i, men ikke stor nok til at de kan svømme ud igen. Fiskenet kan laves af forskellige materialer, såsom bomuld, nylon eller polypropylen, og kan have forskellige former og størrelser afhængig af det formål det skal bruges til.

Hvilke typer fangstnet findes der?

Når du skal på fisketur, er det en dum ide at lade fiskenettet blive hjemme. Får du en fisk på krogen, skal du bruge et fiskenet til at få hevet den det sidste stykke i land.

Men hvilket fiskenet er bedst til fisketuren? Det afhænger helt af, hvilket formål du har med fisketuren, og hvilken type fisk du regner med at fange. Derfor har vi lavet en overskuelig oversigt over de mest almindelige typer fangstnet, du kan købe.

Karpenet

Selvom nettet hedder et karpenet, så er det ikke begrænset til karper. Det er derimod et godt allround fiskenet, der kan bruges til forskellige fisk afhængigt af størrelsen.

Karpenet er bueformede, og de kan fås i mange forskellige størrelser. Den mindste model er oplagt til mindre fisk, mens en stor udgave er perfekt til større fisk som karper og gedder.

Når du ikke bruger dit karpenet, så kan de kollapses og foldes sammen, så de er lette at transportere. Det er derfor en god løsning, når du skal på længere fisketure i naturen.

Skånsomme fiskenet i gummi

Indenfor de seneste år er der kommet flere forskellige fiskenet på markedet, der er lavet i gummi eller har gummibelægning. Oftest vil du finde fiskenet, der er dækket med et latexmateriale, hvis du kigger efter skånsomme gumminet.

Et net med gummi beskytter fisken mod skader, så du behandler naturen med omhu. Oveni kan gumminet ikke absorbere vand, så du slipper for våde net i bilen eller rygsækken på vej hjem fra fisketur. Det hjælper også på lugten af hav og fisk, når nettet let kan vaskes og ikke suger vandet til sig.

Fiskenet til flodfisk

Skal du fange større fisk i ferskvand, så er et ske-formet fiskenet meget velvalgt. Denne type net kan ikke foldes sammen, så de kan være sværere at transportere til dit fiskested. Ofte er det nemmest at bære den over skulderen, når du skal gå et stykke.

Fordelen ved den særlige type net er, at den let glider gennem vandet uanset om der er tang eller alger. Det er optimalt i floder og søer, hvor du ofte vil få en fisk på krogen i tæt bevokset vand.

Bløde micromesh-net

Skal du fange helt små fisk, så er det vigtigt, at fiskene ikke kan smutte gennem nettets huller. Derfor kan du med fordel vælge et blødt mikromesh-net, der er mere fint og let end andre fiskenet. Et blødt net til småfisk er gode, når du fisker ved bæk, flod eller kanaler, hvor vandet bevæger sig afsted med en vis hastighed.

Husk en flyder

Hvis du vil gøre det så nemt som muligt at fange fisken med dit fiskenet, så kan du bruge en lille flyder. Flyderen skal sidde på håndtaget af nettet, og det er lavet af et flydende materiale. Derfor får du ekstra opdrift til at få hevet fisken ind og manøvreret med en enkelt hånd, så nettet ikke synker.

Stangen er afgørende

Et fiskenet er ikke til megen brug uden en stang. Det er vigtigt, at stangen er robust og stærk – særligt ved større fiskenet, der skal bære tunge fisk. Husk at tjekke både størrelse og bæreevnen ud, da det har betydning for dine fisketure.

Stangen kan fås både som fast og teleskopisk, så det er op til dig, hvad du foretrækker. En teleskopstang er oftere mere sårbare overfor vægt, men de sparer dig meget plads både på tur og under opbevaring.

Tips til brug af fiskenet

Når du bruger et fiskenet, så er det vigtigt, at du ikke løfter fisken direkte op af vandet, når du har den i net. I stedet skal du trække nettet let tilbage og holde godt på fiskenettet for at modvirke vægten af fisken. Hvis du ikke støtter nettet, når du hiver fisken i land, kan du risikere at skade nettet eller stangen.

Hvis du gerne vil holde dig tør, når du er ude og fange fisk, så er waders en praktisk og effektiv måde at holde sig tør, når man går ude i vandet. Det er vandtætte støvler eller bukser, der kan bæres over almindeligt tøj, og beskytter fødder og ben mod vand og mudder. Waders er ideelle til fiskeri, jagt og vandreture i våde områder.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Flyandlure.org

Flyandlure.org er en hjemmeside for både amatør og mere erfarne fiskere, der leder efter de bedste tips og tricks til en god fisketur. Hos Flyandlure.org skriver de også anmeldelser af eksempelvis fiskenet.

Greys GS Scoop Net har modtaget en positiv anmeldelse af eksperterne, hvor den får ros for at være et godt basisvalg.

Anmeldelsen er udgivet den: 28. juni 2015
Du kan se anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping samler anmeldelser fra forbrugere fra hele verden. Du kan både finde produkter fra forskellige forhandlere og sammenligne priser, men anmeldelserne giver et indtryk af forbrugernes mening om produktet med stjerner ud af i alt 5 mulige.

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne af Greys GS Scoop Net her
Du kan se anmeldelserne af Orvis Eco-Clear Brodin Net 24,5″ her
Du kan se anmeldelserne af Fox Rage Speedflow II XS Foldable Net her

Amazon

På Amazon kan du som forbruger finde en lang række produkter, der også er vurderet af tidligere købere. Under hvert produkt kan forbrugerne bedømme med stjerner fra 1 til 5 og skrive en kommentar til deres oplevelse.

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne af Greys GS Scoop Net her

FAQ

Hvilket fiskenet er det bedste?
Det bedste fiskenet matcher dine behov. Nettet skal være stort nok til at kunne gribe de fisk, som du fisker efter med line eller andet, så den ikke kan springe ud af nettet igen. Overvej, hvor stort et net, du har brug for, før du vælger blandt de mange gode muligheder i oversigten.
Når du skal købe et fiskenet, er der flere tig, du kan tage med i dine overvejelser. For det første skal nettet være stort nok til formålet. Derudover kan du overveje håndtagets udformning, om det skal være en foldbar model, eller du har brug for andre ekstra detaljer.
Er nogle fiskenet mere skånsomme end andre?
Ja, der er fiskenet, der er mere skånsomme end andre. Har selve nettet en gummibelægning, er det mest skånsomt for fisken, så den ikke tager skade af at blive håndteret.
Hvor stort er et fiskenet?
Fiskenet kommer i flere forskellige størrelser, så du kan få en størrelse, der matcher de fisk, du ønsker at fange. Nogle fiskenet er kompakte, kan foldes sammen og derfor nemt tages med på fisketur. De vil dog også ofte være mindre, så du ikke kan fange de helt store torsk med nettet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

McLean Weigh-Net Folding Telescopic - fiskegarn i høj kvalitet med indbygget vægt

Orvis Eco-Clear Brodin - fiskenet i teaktræ

Zepco Tele Foldenet - billigt fiskenet til børn med foldefunktion

Fox Rage Speedflow II Foldable Net - foldbart fiskenet med teleskopstang

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme