Fiskehjul test-oversigt:
De 4 bedste fiskehjul og fastspolehjul til lystfiskeren

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

4 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Fiskehjulet er noget af det vigtigste udstyr, når du skal på fisketur. Du skal overveje, hvilke egenskaber hjulet har, og hvilket slags fiskeri det egner sig til, inden du køber. Det er vigtigt at vide, hvilke hjul der findes, så du kan få fat i det fiskehjul, der matcher dine behov.

Inden du køber et fiskehjul, skal du særligt overveje fiskehjulets størrelse. De store vil som regel kunne klare mere belastning end de mindre. De største vil du ofte bruge i kyst- og havfiskeri, så det er værd at overveje, hvad og hvor du skal fiske.

Vi har samlet nogle af de fiskehjul, der er bedst anmeldt af troværdige kilder. Få overblikket og find frem til det helt rigtige valg.

De 4 bedste fiskehjul i test-guiden 2022:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Vores Anbefaling

Okuma Ceymar Fiskehjul - afbalanceret fiskehjul til kysten

Okuma Ceymar er kåret som bedste fiskehjul i det berømte Outdoorgearlab magasin. De anbefaler Okuma Ceymar ud af alle deres testede fiskehjul. Det var nemt at kaste og rulle en stor fangst uden at kæmpe hverken med rillen eller fisken, skriver de. Det er et af de letteste hjul overhovedet, og det giver en mere afbalanceret opsætning. De roser tilmed håndtaget, som er meget behageligt at holde ved. Det er et blødt EVA-skumgreb, som giver komfort hele dagen. Det er absolut det bedste fiskehjul i ydeevne og pris.

 

Okuma Ceymar Fiskehjul
Vores Anbefaling
 • Det letteste fiskehjul
 • Kraftig ydelse
 • Kvalitetsmaterial

Mere om Okuma Ceymar Fiskehjul

SPECIFIKATIONER

 • Fås i størrelse C30-C55
 • Kuglelejer: 7BB
 • Rulleleje: 1RB
 • Spole: Aluminium
 • Vægt: 170 gram

Outdoorempire er også svært begejstrede for hjulet. De roser hjulet for dets mange funktioner og kraftige ydeevne på trods af den lille størrelse.

Fiskehjulet har desuden fået 4,7/5 stjerner på Amazon, hvor også forbrugerne er meget tilfredse med det. En skriver: “I purchased this reel after reading several reviews in fishing magazines boasting this was the top casting reel in the price range. I was not disappointed with the product and it operated extremely smoothly on my medium duty rod. I found the bale came back very easily and is far more sensitive than others I’ve owned.”

Fiskehjulet fra Okuma Ceymar er utroligt nok både det billigste i oversigten og topscorer. Den er blevet rost til skyerne af både anmeldere og forbrugere. Ceymar er både en fryd for øjet, men den er også aldeles funktionel og til en attraktiv pris. Du får blandt andet et multi disc bremsesystem og et quick set anti-reverse samt messing pinion gear.

Grebet er et letvægts EVA greb, som gør det komfortabelt for dig at holde længe ved. Med en computer balanceret rotor er du sikret en god oplevelse. Okuma Ceymar egner sig godt til UL fiskeri, hvor hjulet kører som en drøm. Spolen er designet til fletline og med 0.12 line kan der være omkring 100 meter, så der stadig er masser at give af, når du er ude i søen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste fiskehjul til premium klassen

Shimano Vanford fiske- og fastspolehjul - fastspolehjul til saltvand

Shimano Vanford har fået en særlig award hos Tackletour. Det skyldes blandt andet hjulets funktioner, såsom et long stroke spoledesign og micro module II-gear.

Det har også fået en ganske fin anmeldelse hos OceanBlueFishing. De skriver, at Shimano Vanford er en god efterfølger til Stradic Ci4. Den har en masse kvaliteter, og er oplagt til saltvandsbrug. Spolen er let, pålidelig og overkommelig, skriver de.

Shimano Vanford fiske- og fastspolehjul
Bedste fiskehjul til premium klassen
 • Mange funktioner
 • Sikkert
 • Efterfølger til Stradic Ci4

Mere om Shimano Vanford fiske- og fastspolehjul

SPECIFIKATIONER

 • MGL rotor
 • Str. 500 til 5000
 • 13 forskellige udgaver
 • Passer til flere former for fiskeri

Fiskehjulet fra Shimano Vanford er det dyreste i vores oversigt. Til gengæld får du også kvalitet og funktioner for pengene. Shimano er et kvalitetsmærke, når det gælder fiskegrej, så du er sikret god kvalitet. Det er et rigtig godt mellemklassehjul med et unikt MGL rotor design, som giver en lethed og følsomhed. Det hjælper dig til at reagere hurtigere, og du kan nemmere styre hjulet. Lineoplægget er godt. Fiskehjulet fås i mange udgaver, så du kan både bruge det til saltvandsfiskeri og ferskvandsfiskeri.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste saltvandshjul

Daiwa Black Gold Spinning fiskehjul - effektivt fastspolehjul til saltvand

Outdoorgearlab giver Daiwa flotte ord med på vejen. De kårer fiskehjulet til at være det bedste til saltvand. Det skyldes dens gode træksystem, der havde masser af kraft, også ved større fisk. Trækhjulet var en favorit, skriver de. De roser også håndtaget, som er bredt og giver god kontrol og anti-reverse-systemet. Det låses øjeblikkeligt, når du vender kontakten. Det er en alsidig rulle, som udmærker sig i saltvand.

Daiwa Black Gold Spinning fiskehjul
Bedste saltvandshjul
 • God anmeldelse hos Outdoorgearlab
 • 4,8/5 stjerner hos Amazon
 • God anmeldelse hos wired2fish

Mere om Daiwa Black Gold Spinning fiskehjul

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 2500-8000
 • Flot design
 • Til at betale
 • Bredt håndgreb
 • Anti-reverse

Forbrugerne på Amazon roser også hjulet. En af de glade forbruger skriver: ”Super far-casting. This is my new favorite reel, ever. It’s a joy to use this thing. So smooth… Even the sounds it makes are just right, as strange as that may sound. Highly recommend it at any price. For the first time I don’t feel like I was ripped off by a big name. This thing is worth every penny, and better than any I’ve used before.” En meget stor ros fra forbrugeren, der pointerer, at prisen er det værd, og at kvaliteten er høj, så det kan anbefales at bruge de penge, hjulet koster.

Hos wired2fish roser de hjulets trækkeevne, at den er komfortabel og stabil samt generelt set en god konstruktion.

Daiwa har lavet et fiskehjul, der er elegant og kraftfuldt. Det er fyldt med gode detaljer. Den egner sig til alle slags fiskeri, men klarer særligt godt saltvandsfiskeriet.

Nogle af de funktioner, du får i hjulet er carbon bremseskriver, aluminium hjulhus, grafit air rotor, aluminium spole, twistbuster som hindrer linekink, anti-reverse funktion og ABS II – et specialdesignet spole lineoplæg. Det er prismæssigt et fiskehjul, der ligger i den rigtig gode ende, så du får meget for pengene. I oversigten er det også det hjul, der bliver mest rost for og anbefalet til saltvandsfiskeri.

Det er et fastspolehjul, som er bygget op omkring det tunge fiskeri.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Bedste fiskehjul til prisen

Penn Battle II fiskehjul - smart fastspolehjul til saltvand

Techlifeland roser Penn Battle II i stor stil for dets meget slidstærke hjul med en jævn drift, som er kraftig nok til at tackle selv store saltvandsfisk. De roser tilmed det avancerede kulfibermodstandssystem, som giver mere trækstyring og det forseglede kugleleje i rustfrit stål. Det rustfrie stål vil vare i årevis. En markering på spolen hjælper med at vise mængden af line tilbage, hvilket gør det super nemt for dig.

Penn Battle II fiskehjul
Bedste fiskehjul til prisen
 • Topscorer hos Techlifeland
 • 4,5/5 stjerner hos bcfishingjournal
 • 4,8/5 stjerner hos Amazon

Mere om Penn Battle II fiskehjul

SPECIFIKATIONER

 • 4+1 leje
 • HT-100 carbon fiber drag washers
 • Letvægts hjulhus
 • Superline spole
 • Fås i størrelse 2500-4000

Penn Pursuit giver dig et fiskehjul til en enormt god pris med ekstrem god ydeevne. Det er et allround spinnehjul, der egner sig både til kystfiskeri, fjord, hav, men også ferskvand. Det kommer dog an på, hvilken størrelse hjul, du vælger. 3. generation fra Penn, som har lavet mange slidstærke modeller. Det er meget behageligt og giver driftsikkerhed. Hjulet er lavet af et let, korrosionsresistent grafit hus, som har et kraftfuldt HT-100 bremsesystem.

Du skal købe hjulet, hvis du også gerne vil prøve kræfter med saltvandsfiskeri, og hvis du stadig ønsker et hjul, der ikke koster det hvide ud af øjnene.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Sådan vælger du det rigtige fiskehjul

Når du skal købe fiskehjul, er det vigtigt, at du finder ud af, hvor og hvad du gerne vil fiske. Det vil hjælpe med at spore dig ind på, om du skal bruge et stærkt eller lettere fiskehjul, alt efter om du vil fiske i ferskvand eller saltvand.

På de fleste moderne stænger lige over grebene, finder du en række numre sammen med mærke og modelnavn. Stangen måles ofte i fødder og nogle gange centimeter, og her finder du også det anbefalede linjevægtområde. Hvis rækkevidden er på 4-8 kg, anbefales det, at stangen er designet til fisk op til 8 kg. Fiskehjulenes vægtklasser vil også hjælpe dig i valget; hvorvidt de matcher din fiskestang eller ej.

Kender du fiskeloven?

Det er vigtigt at holde sig opdateret på fiskeriloven, som kan findes på retsinformation.dk eller på fisketegn.dk. På fisketegn.dk kan du købe lystfisketegn eller fritidsfisketegn. Du kan også forny dit fisketegn, hvis der er behov for det. Du skal have lystfiskertegn, hvis du er lystfisker og fisker med stang. Du er undtaget, når du er under 18, eller hvis du har ret til folkepension. Det koster 185 kr. for et år, 130 kr. for en uge og 40 kr. for en dag. Hvis du fisker med garn, ruser eller lignende, er du fritidsfisker, og så skal du have fritidsfiskertegn uanset alder og pensionsforhold. Du skal være fyldt 12 år for at drive fritidsfiskeri. Fisketegnet koster 300 kr. for et år.

Videnskilder

Retsinformation

Hos Retsinformation kan du læse om de danske love i forhold til fiskeri. Det er bekendtgørelse af lov om fiskeri og fiskeopdræt.

Læs mere her: retsinformation.dk

Fisketegn

På fisketegn.dk kan du læse mere om at købe et fisketegn både til lystfiskeri og fritidsfiskeri. Det koster at fiske med stang, hvorfor du skal have et fisketegn.

Læs mere her: fisketegn.dk.

Campermate

Campermate er en hjemmeside, hvor du kan læse om camping, fiskeri og andre emner. De giver dig gode råd til, hvad du skal overveje, når du køber et fiskehjul.

Læs mere her: blog.campermate.com.au

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Outdoorgearlab

Magasinet tester og anmelder forskellige outdoor genstande og features. I det tilfælde gælder det en fiskehjul test, som de også har anmeldt og testet.

I testen om fiskehjul tester og anbefaler de 8 forskellige produkter. De skriver først fordele og ulemper ved produktet og derefter har de en generel introduktion af produktet og lidt mere dybdegående om, hvad der er godt ved produktet. De beskriver, hvordan deres egen oplevelse har været, men de bruger også faglig viden til at beskrive produktets fordele og ulemper.

Testen er blevet udført den: 22. januar 2021
Du kan se testen her: Outdoorgearlab.com

Techlifeland

Techlifeland anmelder og tester mange forskellige produkter. De anbefaler 10 fiskehjul, som de har testet og anmeldt, og som de mener, er de bedste. Formålet er at hjælpe læseren til den bedste oplevelse med at fiske.

I testen bliver Penn Battle II anmeldt som det bedste produkt, som også er inkluderet i oversigten her. Det er blandt andet på grund af dets holdbarhed, og at det kan holde mange år fremover. Testen ser også på de funktioner, som er værd at bemærke og lægge mærke til.

Testen er blevet udført den: 11. januar 2018
Du kan se testen her: Techlifeland.com

Outdoor Empire

Outdoor Empire har passion for fiskeri, jagt, at vandre og camping. De tester og anmelder produkter inden for disse områder. De vil gerne hjælpe læseren til at få den bedste oplevelse udendørs.

Testen er en grundig test af de 13 bedste fiskehjul. De skriver, hvilken der er bedst for prisen, den billigste, det letteste fiskehjul osv. De har en beskrivelse af hver, hvor de kommer ind på fordele og ulemper. Det giver et godt overblik over en masse fiskehjul.

Testen er blevet udført den: 12. marts 2021
Du kan se testen her: Outdoorempire.com

Fishing Reel Reviews

Fishing Reel Reviews er en hjemmeside, der går i dybden med produkterne. Du finder de forskellige mærker og de forskellige versioner, og så kan du ellers gå i dybden med at læse om hver enkelt. Her er ofret tid på detaljerne.

Anmeldelsen går på Penn Pursuit III, hvor der kigges på fordele og ulemper, produkt specifikationer og anmeldelsen. Der er også forbrugeranmeldelser, så du kan virkelig se en gennemgående analyse af produktet.

Testen er blevet udført den: 25. februar 2020
Du kan se testen her: Fishingreelreviews.net

Wired2fish

Wired2fish anmelder forskelligt fiskegrej, og i anmeldelsen gælder det Daiwa, som er med i guiden. De har udførlige anmeldelser med billeder og en dybdegående analyse af produktet.

Anmeldelsen kommer omkring konstruktionen af fiskehjulet; følelsen af håndtaget, trækkeevnen osv. De kommer godt omkring produktet, så det er værd at læse, hvis du virkelig vil nørde produktet, inden du køber det.

Testen er blevet udført den: 22. november 2018
Du kan se testen her: wired2fish

Tackletour

Tackletour er et uafhængigt online magasin, der ønsker at gå i dybden med det seneste fiskegrej. De har siden 2000 lavet online anmeldelser.

Det er Shimano Vanford, de anmelder, hvor de giver den en total score på 8,5. De introducerer produktet, og desuden har de interviewet Adam Diehl, som er Nordamerikas Shimano Product Development Staff. Han giver dem god baggrundsviden for produktet.

Testen er blevet udført den: 31. december 2020
Du kan se testen her: Tackletour

OceanBlueFishing

Ocean Blue Fishing elsker udendørs aktiviteter, og det er dem, de skriver om på deres hjemmeside. De har over 25 års erfaring med engagere og informere outdoor entusiaster verden over.

De anmelder Shimano Vanford og vurderer, om den er bedre end Stradic Ci4. De kommer godt omkring produktets forskellige dele og ender med et ja: Shimano Vanford er en god efterfølger til Stradic Ci4.

Testen er blevet udført den: 3. august 2020
Du kan se testen her: OceanBlueFishing

BCfishingjournal

BC fishing journal er en privat blogger ved navn Jesse, som bor i Canada, der blogger om fiskeri og anmelder forskelligt foskegrej.

Penn Battle II er blevet anmeldt her, og produktet bliver vurderet ud fra fordele og ulemper og dets tekniske specifikationer. Desuden har Jesse en mere personlig vinkel på anmeldelsen.

Du kan se testen her: Bcfishingjournal

FAQ

Hvilket fiskehjul er bedst?
Vores topscorer er Okuma Ceymar. Den er både prisvenlig og kan både fungere til saltvand og ferskvand. Der findes mange gode fiskehjul, så det kommer an på dit behov.
Hvor meget line er der på et fiskehjul?
Det er forskelligt, men hjulet skal gerne fyldes godt op, og gerne så meget line på spolen, at der kun er 1-2 mm til kanten. Spoler du for lidt, øger det friktionen, hvilket har betydning for kastelængden.
Hvad koster et godt fiskehjul?
De fiskehjul, vi anbefaler, koster mellem 800 og 1800 kr. Det er generelt priserne for et fiskehjul, hvor ferskvandshjul ofte er billigere end saltvandshjul. Du kan dog finde dem på tilbud ret ofte, hvor du kan få fiskehjul ned til 400 kr.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Penn Pursuit III-2500 Fiskehjul

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme