Cross cykel test-oversigt:
Vores bud på de bedste cross cykler ifølge forbrugere og eksperter

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

5 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Hvis du gerne vil ud i terrænet og opleve naturen fra jernhesten på en anderledes måde, kan en cross cykel give vind i håret og sjov motion. I forhold til en almindelig cykel er en cross cykel skabt til uvejsomme områder, der kræver ekstra fleksibilitet og et godt greb i underlaget.

Leder du efter den bedste cross cykel, har vi gjort det enkelt for dig ved at finde en række af de bedste modeller, du kan købe lige nu. Der er udgaver for både de helt grønne og dig, der deltager i konkurrencer.

Lad dig endelig inspirere til at komme ud og opleve naturens mere vilde side fra cykelsadlen.

Vores udvalgte cross cykler

Scott Sub Cross 20 2022 Men's cross cykel
Lager

Scott Sub Cross 20 2022 Men's cross cykel

Gå til bedste pris
5.199 Kr. hos Fri BikeShop
Læs vores anmeldelse
Lager
Specialized Crux Comp 2022 Unisex cross cykel
Lager

Specialized Crux Comp 2022 Unisex cross cykel

Gå til bedste pris
37.999 Kr. hos Cykelexperten
Læs vores anmeldelse
Lager
Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex cross cykel
Lager

Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex cross cykel

Gå til bedste pris
30.079 Kr. hos Cykelexperten
Læs vores anmeldelse
Lager
Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 Unisex cross cykel
Lager

Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 Unisex cross cykel

Gå til bedste pris
8.499 Kr. hos Fri BikeShop
Læs vores anmeldelse
Lager
Cube Nature Pro Allroad 2021 Men's cross cykel
Lager

Cube Nature Pro Allroad 2021 Men's cross cykel

Gå til bedste pris
7.999 Kr. hos Cykler
Læs vores anmeldelse
Lager

Hvad skal du overveje, før du køber et cross cykler

 • Type: Inden du vælger en cross cykel, kommer de I flere forskellige udgaver. En billig cross cykel er mere oplagte til underholdning og træning, hvis du er nybegynder, hvor prisen også ofte er lavere. Du kan også gå efter en konkurrencemodel, hvis du træner på et mere seriøst plan.
 • Position: Cross cykler er lavet til længere distancer på grus eller lignende terræn, hvor almindelge cykler sætter ud. Det betyder, du har brug for ekstra fleksibilitet, hvor cyklen kan modstå små løse sten og skarpe sving på ruterne.
  Vi anbefaler, at du vælger en dækbredde, der er cirka 25 cm bredere end på din almindelige hverdagscykel, når du skal ud i uvejsomt terræn.
 • Hjul: Til cross cykling skal dine hjul være anderledes, end hvis du kørte inde i byen på en city-bike. Du skal bruge tykkere hjul, der bedre kan gribe i underlaget – også hvis du anvender den på asfalt. Bredere hjul giver en mere flydende bevægelse på løst grus og mere kraft i dine træd, der er en hjælp i vådt og glat grus.
 • Ramme: Forskellige materialer har hver deres fordele, og det vil have betydning for både prisen, komfort, fleksibilitet, styrke, holdbarhed og den generelle følelse af at bruge cyklen. Det er værd at undersøge forskellige mærker, der anvender forskellige materialer, der har deres helt unikke funktioner og særlige detaljer.
 • Pris: Når det kommer til store investeringer som en ny cross cykel, så er det en fordel, at du sætter et budget, før du begynder at kigge. Du kan selvfølgelig altid blive fristet, og det er ofte sådan, at kvalitet og pris går hånd i hånd, når det kommer til cross cykler.
 • Hvad siger eksperter og forbrugere: Før du klikker køb, kan du med fordel tjekke, hvad både eksperter og forbrugere skriver om din udvalgte cross cykel. Ofte kan det give dig et bedre indblik i at bruge cyklen i praksis, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Scott Sub Cross 20 2022 Men's cross cykel - alsidig og prisvenlig til mange distancer

 • 4,7 stjerner ud af 5 på Google Shopping

Scott Sub Cross 20 2022 er et godt og billigere bud på en cross cykel, der leverer varen. Hvis dit budget er mere stramt, skal du have mest for pengene.

Cross cyklen er meget alsidig, hvor du kan bruge den til alle former for distancer – korte som lange, og komponenterne er alle af høj kvalitet.

Dagens bedste priser og tilbud på Scott Sub Cross 20 2022 Men's cross cykel:

 • Alsidig hybrid-cykel fra Scott
 • God til alle distancer
 • Komponenter fra Syncos i høj kvalitet

Det skal du vide, før du køber Scott Sub Cross 20 2022 Men's

SPECIFIKATIONER

 • Antal gear: 30
 • Vægt: 13,4 kg
 • Ramme størrelse: 53, 55, 58, 60 og 63
 • Hjulstørrelse: 71 cm

Godt all-round valg til nybegyndere
Hvis du ikke har stor erfaring med cross cykler, og du gerne vil teste en billigere model af, kan du vælge Scott Sub Cross 20 2022 Men’s. I forhold til andre modeller er den ikke lige så god til mere uvejsomt og ujævnt terræn, men du får stadig en glidende og komfortabel køreoplevelse på almindelige cykelstier, grusstier og lignende.

Med 30 gear kan du let tilpasse modstanden, og bremserne er effektive på alle typer af underlag. 

God til alle køreture – både korte og lange
Med komponenter af høj kvalitet er Scott Sub Cross 20 2022 en robust og solid hybrid cross cykel, hvor der særligt er brugt Syncos-komponenter. Om du cykler til og fra arbejde på stier med mere ujævnt terræn eller skal ud på lange ture, kan du hoppe i sadlen. Modellen egner sig godt til alle distancer, selvom den er bedst på mere fremkommelige områder end decideret off-road.

Hvad siger forbrugere om Scott Sub Cross 20 2022 Men's?

På Google Shopping er der indsamlet mere end 30 anmeldelser af cross cyklen fra Scott Sub. I alt modtager den en gennemsnitlig vurdering på 4,7 stjerner ud af 5, der bygger på flere forskellige sider med kundeanmeldelser.

Mere om Scott Sub Cross 20 2022 Men's cross cykel

SPECIFIKATIONER

 • Antal gear: 30
 • Vægt: 13,4 kg
 • Ramme størrelse: 53, 55, 58, 60 og 63
 • Hjulstørrelse: 71 cm

Redaktionens vurdering

Vi anbefaler Scott Sub Cross 20 2022, hvis du har brug for et godt bud på en cross cykel, der ikke vælter budgettet. Den er både sporty og komfortabel at køre på, mens der er god dæmpning af stød i fronten for at minimere belastningen af din krop. 

Modellen egner sig til mænd, og den er bedre på grusveje end decideret off-road, så det skal du tage med i dine overvejelser.

Fordele og ulemper ved Scott Sub Cross 20 2022 Men's cross cykel

Fordele

 • Glidende køreoplevelse
 • Robust og komfortabel
 • Gode bremseegenskaber på alle overflader

Ulemper

 • Bedre til almindelig vej end off-road

Specialized Crux Comp 2022 Unisex cross cykel - med power-saddel og godt greb

 • God anmeldelse hos Cyclingstips.com
 • Positiv feedback hos Cxmagazine.com

Med Specialized Crux Comp 2022 Unisex får du et ekstra godt greb, mens cyklen stadig er i den lette ende rent vægtmæssigt.

Cyklen er lavet med et S-Works styr i carbon, og modellen kommer i mange forskellige størrelser. Du får hurtig acceleration, dæk til enhver udfordring og mulighed for at tilslutte en skærm.

Dagens bedste priser og tilbud på Specialized Crux Comp 2022 Unisex cross cykel:

 • Unik power-saddel
 • S-Works styr i carbon
 • Imponerende acceleration

Det skal du vide, før du køber Specialized Crux Comp 2022 Unisex

SPECIFIKATIONER

 • Antal gear: 11
 • Vægt: 8,5 kg
 • Ramme størrelse: 49, 52, 54, 56 og 58
 • Hjulstørrelse: 71 cm

Solide dæk til ethvert terræn
Med cross cykler er det afgørende, at dækkene er brede og har det rette greb, så du ikke risikerer at skride undervejs. Specialized Crux Comp 2022 Unisex har brede dæk med et solidt greb, der gør den god til selv udfordrende cykelture.

Alle baser til hjulene uanset størrelsen på rammen er længere, end du finder hos andre modeller. Det sikrer en god kontrol og gør den let at styre.

Dog skal du være opmærksom på, at cross cyklen ikke er lavet til de helt lange ture.

Komfort og smarte detaljer
Specialized Crux Comp 2022 Unisex er også udstyret med andre smarte detaljer, der gør cykelturen mere komfortabel. Saddel er den unikke power-saddel, der giver dig et behageligt sted at sidde, men også sikrer den rette position under din træning.

Cyklen har også et sikkert bremsesystem med trådet bagbremse, så du har fuld kontrol. Alle kabler er skjult i stellet, så de ikke kommer i vejen, og du har mulighed for at tilslutte en skærm, hvis du vil følge med undervejs på din tur.

Hvad siger eksperter om Specialized Crux Comp 2022 Unisex?

Eksperterne har anmeldt crosscyklen Specialized Crux Comp 2022, hvor den både modtager flotte ord hos Cyclingtips.com og Cxmagazine.com. Særligt hjulene, der skærer sig igennem enhver type terræn får ros, mens også det lette stel og komfortable sæde får god feedback.

Mere om Specialized Crux Comp 2022 Unisex cross cykel

SPECIFIKATIONER

 • Antal gear: 11
 • Vægt: 8,5 kg
 • Ramme størrelse: 49, 52, 54, 56 og 58
 • Hjulstørrelse: 71 cm

Redaktionens vurdering

Når du skal bruge en cross cykel, der skal have det bedste greb i overfladen uanset omstændighederne, anbefaler vi hos redaktionen Specialized Crux Comp 2022 Unisex. Den er fremstillet med hjul, der klarer enhver udfordring, mens du samtidigt nemt kan kontrollere den lette cykel.

Eksperterne er også tilfredse med netop cyklens terrængående egenskaber og gode saddel, der gør ture ud i det blå til en komfortabel oplevelse.

Fordele og ulemper ved Specialized Crux Comp 2022 Unisex cross cykel

Fordele

 • Nem at kontrollere
 • Dæk klarer enhver udfordring
 • Længere base til hjul på alle størrelser af rammer
 • Integreret indvendig kabelføring
 • Trådet bagbremse
 • Du kan tilslutte skærm

Ulemper

 • Ikke egnet til de helt lange ture
 • Høj pris

Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex cross cykel - solid model til hældninger og terrænkørsel

 • God anmeldelse hos Bikerumor.com
 • Positiv anmeldelse hos Cyclingtips.com
 • God feedback hos Bicykling.com

Cannondale Supersix Evo CX 2022 er et hit hos eksperter, men det er også af god grund. Modellen har et solidt og hårdført stel fremstillet i let carbon, der ikke tynger dig ned under dine cykelture.

Bremserne er effektive og monteret fladt, så de ikke kommer i vejen, og holderen til saddel er integreret direkte.

Dagens bedste priser og tilbud på Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex cross cykel:

 • Bremsediske, der er monteret fladt
 • Holdbart stel i carbon
 • Integreret holder til saddel

Det skal du vide, før du køber Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex

SPECIFIKATIONER

 • Antal gear: 11
 • Vægt: 8,3 kg
 • Ramme størrelse: 46, 51, 54, 56 og 58
 • Hjulstørrelse: 70 cm

Alsidig cykel til alt fra træning til cyclocross
Cannondale Supersix Evo CX 2022 er et godt valg, når du skal ud på vilde udforskninger eller deltage i konkurrencer som cyclocross. Den spænder vidt, og både amatører og mere dedikerede sportsfolk kan få glæde af den valafbalancerede model.

Cross cyklen er udviklet til at håndtere ujævnt terræn, men også hældninger med stor kontrol og præcision, så du kommer frem uden skader. Brug den som transportmiddel i hverdagen, og tag den med ud på grusvejene i weekenderne.

Solidt design med fokus på anvendelighed
Cyklen er fremstillet i let, men meget solidt og holdbart aluminium, der sikrer en optimal stabilitet, uden det forstyrrer din kontrol. Hjulene, som cyklen kommer med, er dog tungere og har ikke samme performance som resten af cyklen, Du kan dog skifte hjul ud.

Cannondale Supersix Evo CX 2022 responderer hurtigt og intuitivt på dine bevægelser. Det gør det nemt at manøvre med cyklen, selv hvis du befinder dig på mere vilde områder, hvor terrænet er uforudsigeligt.

Hvad siger eksperter om Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex?

Flere eksperter i cykler har lavet tests og anmeldelser af cross cyklen Supersix Evo CX 2022. Blandt andet har den modtaget flotte anmeldelser hos Bikerumor.com, hvor den bliver anbefalet selv til konkurrencer i cyclocross.

Cyclingtips.com og Bicykling.com har også anmeldt Supersix Evo CX 2022. Begge ekspertvurderinger fokuserer særligt på, at cyklen er alsidig og kan bruge til både korte og længere ture.

Mere om Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex cross cykel

SPECIFIKATIONER

 • Antal gear: 11
 • Vægt: 8,3 kg
 • Ramme størrelse: 46, 51, 54, 56 og 58
 • Hjulstørrelse: 70 cm

Redaktionens vurdering

Om du er til cyclocross eller bare entusiastisk om lange cykelture på grusveje, så anbefaler redaktionen Supersix Evo CX 2022. Cross cyklen er lavet med et solidt stel, der gør den let at styre, selv når vejen bliver ufremkommelig.

Eksperterne roser også cyklen, der særligt fremhæves, fordi den kan bruges til flere forskellige typer af terræn. Dog skal du være opmærksom på, at cyklen har tungere dæk end andre modeller.

Fordele og ulemper ved Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex cross cykel

Fordele

 • Særligt god til hældninger og råt terræn
 • Optimal stabilitet
 • Intuitiv og responderer hurtigt
 • Velafbalanceret

Ulemper

 • De medfølgende hjul er tunge og kunne have bedre performance

Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 Unisex cross cykel - kraftige dæk med godt greb

 • 4,4 stjerner ud af 5 på Google Shopping

Om du vil dyrke intens træning eller cykle afsted komfortabelt på grusveje, er Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 oplagt.

Cyklen har en solid konstruktion, der gør den god til uvejsomt terræn, mens sikre gear fra Shimano Tiagra er integreret for ekstra kontrol med din trædehastighed. Den er særligt god til det danske vintervejs med kulde og sne.

Dagens bedste priser og tilbud på Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 Unisex cross cykel:

 • Både til sport og komfort
 • Gear fremstillet af anerkendte Shimano Tiagra
 • Solid og hårdfør konstruktion

Det skal du vide, før du køber Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 Unisex

SPECIFIKATIONER

 • Antal gear: 20
 • Vægt: 10,5 kg
 • Ramme størrelse: 47, 49, 52, 54, 56, 58 og 61
 • Hjulstørrelse: 71 cm

Både til hverdagskørsel og mere udfordrende ture
Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 er både til dig, der skal på arbejde i ufremkommeligt vejr, eller hvis du holder af en frisk cykeltur på både vej og grus. Hjulene glider afsted selv i mudder, og cross cyklen kan også bruges til almindelig transport fra A til B, når det er nødvendigt.

Med solide og holdbare komponeneter og bremser kan Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 klare det meste, og den er særligt god, når det danske vintervejr viser tænder.

Hurtig og fiks med effektivt gearskifte
Du kan let og enkelt skifte mellem de i alt 20 gear på Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022. Med integrerede gear fra Shimano Tiagra, får du stor kontrol og kan hurtigt skifte rundt, når omgivelserne kræver det.

Stellet har en meget gennemsnitlig vægt, der hverken er i den helt tunge eller lette ende. Cyklen ligger dog solidt på vejen eller grusvejen, hvor der dog ikke er samme absorbering eller dæmpning af stød, som du får med andre modeller.

Hvad siger forbrugere om Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 Unisex?

Google Shopping har indsamlet over 20 anmeldelser af cross cyklen Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022. Gennemsnittet af bedømmelserne ligger på 4,4 stjerner ud af 5 mulige, hvilket er i den høje ende.

Mere om Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 Unisex cross cykel

SPECIFIKATIONER

 • Antal gear: 20
 • Vægt: 10,5 kg
 • Ramme størrelse: 47, 49, 52, 54, 56, 58 og 61
 • Hjulstørrelse: 71 cm

Redaktionens vurdering

Hos redaktionen er cross cyklen Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 vores bedste bud, når du skal ud i alt slags vejr – også på vinterdage. Dækkene er lavet med et solidt greb, der sikrer du kan komme frem, når vejret eller omgivelserne ikke er optimale.

Når du skal frem uanset vejen og vejret, skal du vælge Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022.

Fordele og ulemper ved Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 Unisex cross cykel

Fordele

 • Let at køre i mudder og er god all-round
 • Kan bruges på både veje og grusveje
 • Stærke komponenter og bremseskiver
 • Hurtigt gearskifte

Ulemper

 • Ingen absorbering af stød

Cube Nature Pro Allroad 2021 Men's cross cykel - something

 • 4,9 stjerner ud af 5 på Google Shopping

Holder du af cykler, der har et mere klassisk design, er Cube Nature Pro Allroad 2021 vores bedst bud. Den er lavet med et solidt og stærkt stel, hvor fronten er en SR Suntour, der er meget hårdfør. Oveni får du gode og kraftige hydrauliske bremser fra Shimano, der giver dig stor kontrol.

Dagens bedste priser og tilbud på Cube Nature Pro Allroad 2021 Men's cross cykel:

 • Stærkt og vejrbestandigt stel
 • Solid SR Suntour front
 • Hydrauliske bremserskiver Shimano BR-MT200

Det skal du vide, før du køber Cube Nature Pro Allroad 2021 Men's

SPECIFIKATIONER

 • Antal gear: 30
 • Vægt: 14,2 kg
 • Ramme størrelse: 50 cm
 • Hjulstørrelse: 71 cm

Sikker og solidt bygget
Cube Nature Pro Allroad 2021 er lavet med et meget solidt design, der netop egner sig til at blive udsat for hårdere overflader med mere modstand. Cross cyklen kan både tåle vind og vejr, mens den egner sig til meget alsidig brug, om du skal transportere dig kortere eller længere afstande med din cykel.

Stellet sørger for, at du kommer frem med stor kontrol, og et sikkert bremsesystem fra Shimano sørger for, at du kan stoppe op overalt.

Klassisk design med praktiske håndtag
Designet af Cube Nature Pro Allroad 2021 er mere klassisk, hvor den i højere grad ligner en traditional cykel fremfor en cross cykel. Det kan være attraktivt, hvis du gerne vil bruge din cykel i hverdagen til og fra arbejde eller uddannelse.

Af særlige designdetaljer er særligt håndtag placeret praktisk, så det er let at styre og manøvre med cyklen. Bremser og andre funktioner er også placeret lige indenfor rækkevidde.

Hvad siger forbrugere om Cube Nature Pro Allroad 2021 Men's?

Cube Nature Pro Allroad 2021 Men’s har på Google Shopping fået en gennemsnitlig vurdering på 4,9 stjerner ud af 5 mulige. Bedømmelsen bygger på en række anmeldelser fra forbrugere over nettet, som søgemaskinen samler ét sted.

Mere om Cube Nature Pro Allroad 2021 Men's cross cykel

SPECIFIKATIONER

 • Antal gear: 30
 • Vægt: 14,2 kg
 • Ramme størrelse: 50 cm
 • Hjulstørrelse: 71 cm

Redaktionens vurdering

Vi anbefaler Cube Nature Pro Allroad 2021, hvis du skal bruge en moderne og sporty cross cykel til all-round brug.

Den er ikke den bedste performer i forhold til hastighed, men du kommer sikkert og let frem med et solidt stel, sikre bremser og praktiske håndtag og styresystemer til eksempelvis bremserne. Forbrugerne er også tilfredse, hvor de giver den tæt på topkarakter.

Fordele og ulemper ved Cube Nature Pro Allroad 2021 Men's cross cykel

Fordele

 • Solidt stel
 • Godt bremsesystem
 • Håndtag og bremser er placeret praktisk
 • Nem at styre

Ulemper

 • Ikke den bedste performer – kan ikke opnå lige så høj hastighed som andre modeller

Købsguide: Sådan vælger du en cross cykel

Om du skal vælge Cube Cross cykel eller en mere specialized cross cykel, afhænger i høj grad af din brug for og formål med at have en cross cykel.

Til hverdagsbrug kan en gravel cykel hjælpe dig gennem grusveje og -stier, der ellers ville være svære at cykle på med en mere traditionel cykel. De bredere dæk har et solidt greb i underlaget, og bremser og gear er opdaterede til netop mere ujævnt og uvejsomt terræn.

Cykler du på professionelt niveau, eller deltager du i cykelcross-konkurrencer, er det en god ide, at du vælger en model med støddæmpning eller lignende. Nogle modeller er mere oplagte til stejle stigninger og hældninger end andre, så overvej, hvad du har behov for – både til hverdagsbrug, men særligt også til de mere krævende ture.

Kilder: Guides.wiggle.co.uk, Bikeexchange.com og Road.cc

Sådan får du mest muligt ud af din cross cykel

Med en cross cykel er det muligt at cykle steder, der ellers ville være svære at komme til. Hvis du skal have mest muligt ud af din gravel cykel, skal du overveje følgende:

Hvor skal du køre?

Skal du ud på grusveje, eller skal du for alvor køre off road, er det afgørende, at din cross cykel kan klare terræn og er solid. Affjedringen er vigtig, så du ikke konstant oplever hårde stød gennem kroppens led og muskler.

Kører du mest på din cykel i byer og mere plane stier, kan det være fint med en billigere model, der ikke har så effektiv en støddæmpning, som de mere avancerede udgaver har.

Hvad skal du bruge af udstyr?

Det kræver ikke meget at komme ud at cykle på din cross bike. Som med alle andre cykler er det bedst, hvis du bærer hjelm og evt. andet sikkerhedsudstyr. Det beskytter dig i tilfælde af uheld, der er større risiko for i ujævnt og uvejsomt terræn.

Det er også en god ide, at du husker ekstra drikkevarer og evt. lidt mad, hvis du er afsted på længere ture. Din krop skal bruge brændstof, når du skal træde hårdt i pedalerne i tykt grus eller over mange toppe.

Læs også om de bedste gravel bikes. Hvis du er på udkig efter mere tilbehør til din crosscykel, så tjek vores artikel om de bedste cykeltasker, cykelsko og cykelbriller.

Kilder: Bicycling.comTrainright.com og Cyclingweekly.com

Hvordan gør jeg en cross cykel ren?

Du kan forvente, at din cross cykel vil kræve mere rengøring end din almindelige bycykel. Fordi du ofte vil køre i grus, mudder eller lignende terræn, vil din cykel også blive beskidt af støv og stænk.

Når du har investeret i en cross cykel, skal du også huske at rengøre og vedligeholde den korrekt. Rengøringen er en afvaskning med varmt vand og sæbe, hvor du fjerner alle rester af skidt fra stel og overflader. Det sørger for at beskytte overfladen mod ridser, hvor fugt kan trænge ind. Hvis fugt først trænger ind under belægningen, kan det ødelægge stellet indefra.

Når du vasker din cross cykel, bør du undgå at få sæbe og vand på kæde, gear og andre vigtige komponenter. I stedet kan du tørre dem over med en fugtig klud, hvis der sidder skidt fast.

Efter du har rengjort din cross cykel, kan du efterse den for skader, ridser og andet. Måske er det tid til at smøre kæden, stramme skruer eller skifte dele ud.

 

Kilder: Cyclingmagazine.ca, Bobsredmill.com og Bicycling.com

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Cyclingnews.com

Som navnet også antyder, er Cyclingnews.com information om alt, der rører sig indenfor cykler og cykelsporten.

Trek Boone 6 Disc 2021 Unisex cross cykel er anmeldt af ekspertpanelet hos Cyclingnews.com.

Anmeldelsen er opdateret den: 12. marts 2022
Du kan se anmeldelsen her

Cyclingtips.com

Hos Cyclingtips.com kan du få gode råd, tips og tricks til, hvordan du får mest ud af din cykel. De laver også ekspertanmeldelser.

Specialized Crux Comp 2022 Unisex er vurderet af et hold eksperter, der har gennemgået modellen for fordele og ulemper.

Anmeldelsen er udgivet den: 7. oktober 2021
Du kan se anmeldelsen her

Også Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex er blevet vurderet af eksperterne hos Cyclingtips.com.

Anmeldelsen er udgivet den: 10. november 2021
Du kan se anmeldelsen her

Cxmagazine.com

For dig, der er interesseret i cyclocross er Cxmagazine.com målrettet netop det. De skriver om konkurrencer og anmelder cykler og andet udstyr til turene.

Specialized Crux Comp 2022 Unisex er blevet anmeldt af cyclocross-eksperterne, der er imponerende.

Anmeldelsen er udgivet den: 9. oktober 2021
Du kan se anmeldelsen her

Bikerumor.com

På Bikerumor.com holder de læsere opdaterede på de nyeste tendenser, trends og cykler, der kommer på markedet.

Eksperter hos Bikerumor.com har anmeldt Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex, der er blevet testet i forhold til cyclocross.

Anmeldelsen er udgivet den: 2. november 2021
Du kan se anmeldelsen her

Bicycling.com

Hos Bicycling.com kan du læse alt om cycler, udstyr og dine muligheder for at få en oplevelse i det fri med motion.

Cannondale Supersix Evo CX 2022 Unisex er anmeldt af eksperterne hos Bicycling.com, hvor den får en positive feedback.

Anmeldelsen er udgivet den: 24. september 2021
Du kan se anmeldelsen her

Guides.wiggle.co.uk

Fra Guides.wiggle.co.uk har vi fundet viden om, hvad du skal overveje, før du vælger en cross bike.

Du kan se artiklen her

Bikeexchange.com

Hos Bikeexchange.com har vi anvendt en artikel, der beskriver, hvordan du køber den rette cycklocross cykel.

Artiklen er udgivet den: 19. oktober 2016
Du kan se artiklen her

Road.cc

Road.cc skriver om cykler, og vi har anvendt deres begynderguide til cyclocross som inspiration.

Artiklen er udgivet den: 25. februar 2021
Du kan se artiklen her

Bicycling.com

Fra Bicycling har vi anvendt to forskellige artikler, der begge omhandler cross cykler. Vi har blandt andet anvendt en artikel om, hvordan du træner med cross bike. 

Artiklen er udgivet den: 30. september 2015
Du kan se artiklen her

Vi har også brugt en artikel om rengøring af cykler.

Artiklen er udgivet den: 22. februar 2022
Du kan se artiklen her

Trainright.com

Hos Trinright.com skriver de om træning, og der har vi blandt andet hentet inspiration til tips og tricks for begyndere.

Du kan se artiklen her

Cyclingweekly.com

Fra Cyclingweekly.com har vi fundet en guide til, hvordan du kører cyclocross med en cross cykel.

Artiklen er udgivet den: 31. januar 2022
Du kan se artiklen her

Cyclingmagazine.ca

Til vores research af vask af cross cykel, har vi brugt en artikel fra Cyclingmagazine.ca.

Artiklen er udgivet den: 25. september 2019
Du kan se artiklen her

Bobsredmill.com

Hos Bobsredmill.com har vi fundet guides til, hvordan du bedst vasker din cross cykel. 

Artiklen er udgivet den: 7. december 2011
Du kan se artiklen her

Kundeanmeldelser

Google Shopping

På Google Shopping samles anmeldelser fra forbrugere over en lang række forskellige hjemmesider ét sted. De bliver beregnet til et gennemsnit, der går fra 1 op til 5 mulige stjerner.

Anmeldelserne opdaters løbende.

Du kan se anmeldelserne af Scott Sub Cross 20 2022 Men’s her
Du kan se anmeldelserne af Scott Sub Cross 30 2022 Herrecykel her
Du kan se anmeldelserne af Scott Speedster Gravel 40 EQ 2022 Unisex her
Du kan se anmeldelserne af Cube Nature Pro Allroad 2021 Men’s her

FAQ

Hvilken cross cykel er bedst?
Hos Adventuresports.dk har vi udvalgt 7 forskellige cross cykler, der på hver deres måde kan noget særligt. Du finder både cykler til konkurrencebrug og alsidige modeller, så du kan få den udgave, der matcher dit behov. Tjek vores 7 gode bud ud. Vores anbefaling er Scott Sub Cross 20 2022 Men's cross cykel.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en cross cykel?
Inden du køber en cross cykel, skal du overveje, om du skal bruge den til specifikke terrærn eller konkurrencebrug. Måske har du brug for en model, der er bedre til hældninger og med høj absorbering af stød, eller måske er det mere et effektivt transportmiddel, du mangler.
Det er ganske enkelt at holde din cykel ren, men der er ting, du skal være opmærksom på. Hvis du har været ude i mudder eller lignende, kan det være nødvendigt at vaske hele cyklen med en svamp, varmt vand og sæbe. Sørg for at alle nødvendige dele som kæden er smurt med olie, når du har gjort cyklen ren.
Hvor ofte skal jeg tune min cross cykel?
Det er en god ide, at du efterser din cross cykel hver gang, du har kørt på den. Ujævnt og hårdt terræn kan lave små skader, som du skal fange, før du risikerer at komme til skade selv, når du cykler. Kan du ikke selv tune din cykel, bør du altid lade en professionel om opgaven.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Trek Boone 6 Disc 2021 Unisex cross cykel - høj kvalitet til konkurrencebrug

Scott Sub Cross 30 2022 Herrecykel cross cykel - fremstillet i gode materialer med glidende køreoplevelse

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme