Bedste Bålfad Guide:
De 2 bedste bålfade til hyggelige aftener i haven

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

De lune danske sommeraftener indbyder til udendørs hygge rundt om den åbne ild, hvor børnene f.eks. kan være med til at riste skumfiduser, lave snobrød eller pandekager.

Vil du undgå at skulle i gang med den store udgravning til et bålsted, kan bålfadet være den ideelle erstatning. Bålfade og bålstativer kan du få i en række forskellige variationer, men de har ofte fødder, så de står sikkert på underlaget og dermed ikke skader græsset. Samtidig fungerer de som en dekorativ detalje på terrassen, og både bålfade og -stativer kan du flytte rundt, som du ønsker det.

Vi har derfor taget et nærmere kig på 2 af de bedste bålfade og bålstativer, så du kan få hyggelig levende ild udenfor i haven eller på terrassen.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores udvalgte bålfade

RAIS RA Bålfad

RAIS RA Bålfad

Læs vores anmeldelse
Morsø Fire Pot Bålfad
Lager

Morsø Fire Pot Bålfad

Gå til bedste pris
1.499 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket Bon-Fire Bålfad Cone til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere endringer:

7. januar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste i test-guiden 2023:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter på Adventuresports

Vores research team har gennemgået markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere lige nu. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger endeligt på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Officielle og uvildige tests af produkter
 • 2
 • Kundeanmeldelser
 • 3
 • Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Viden om præferencer hos vores læsere

Vi holder disse parametre op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke er en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

RAIS RA Bålfad - Naturligt og vejrbidt look

Bålfadet RA kommer fra den danske producent RAIS, der siden 1970’erne har specialiseret sig i salg af bl.a. brændeovne og pejse, men som også løbende har udvidet deres outdoor-sortiment.

RAIS RA Bålfad
 • Forarbejdet i cortenstål
 • Bålfadet kan vinkles
 • Naturlig patina

Mere om RAIS RA Bålfad

SPECIFIKATIONER

 • Produceret af danske RAIS
 • Godt valg til bålhygge med flere personer
 • Rund fod
 • 80 cm i diameter
 • Vejer 25 kg
 • Bør stå på jord, sten eller beton

Med bålfadet fra producenten får du et glimrende valg inden for premium-segmentet, hvilket også bliver afspejlet i den dyrere pris.

Til gengæld får du et produkt forarbejdet i det meget holdbare cortenstål, samtidig med at det enkle design spiller på det skandinaviske og naturligt vejrbidte look – eller patina om du vil. Stålet har været igennem en naturlig oxyderingsproces.

Rent størrelsesmæssigt minder RA-bålfadet en del om Outnatives bålfad. De måler begge 80 cm i diameter og hører derfor til de større bålfade. Det er ideelt til bålhygge for flere personer.

Selve bålfadet kan justeres i flere vinkler både vandret og skråt op mod vinden.

Fordele og ulemper ved RAIS RA Bålfad

Fordele

 • Forarbejdet i cortenstål
 • Bålfadet kan vinkles
 • Naturlig patina

Ulemper

 • Dyrere pris

Morsø Fire Pot Bålfad - ideelt valg til familiens outdoor-eventyr

Morsø Fire Pot er et bålfad, der sigter mod bålhygge sammen med hele familien. Når dagen er gået med boldspil, er det tid til at nyde det sidste af den lune sommeraften, hvor hele familien kan mødes om varmen fra bålfadet. Måske skal der ristes skumfiduser, spilles musik eller læses gode historier.

Dagens bedste priser og tilbud på Morsø Fire Pot Bålfad:

 • Simpelt, skandinavisk design
 • Varmebestandig maling
 • Kompakt design

Mere om Morsø Fire Pot Bålfad

SPECIFIKATIONER

 • Produceret af danske Morsø
 • Godt valg til outdoorlivet, bålhygge samt som dekoration
 • Ingen fødder
 • Pladejern med varmebestandig maling
 • Vejer 14 kg
 • H: 557 mm, Ø top: 449 mm, Ø bund: 256 mm

Eftersom Fire Pot blot vejer 14 kg, kan fadet også sagtens tages med på families forskellige outdoor-eventyr. Bålfadet er forarbejdet i pladejern og er ret klassisk i sit design, da ønsket har været at hylde ilden og livets simple øjeblikke.

Fadet er forsynet med en smart læskærm, der beskytter flammerne mod vinden. Der er dog ikke mulighed for at justere vinklen på bålfadet, der er uden fødder.

Fordele og ulemper ved Morsø Fire Pot Bålfad

Fordele

 • Simpelt, skandinavisk design
 • Varmebestandig maling
 • Kompakt design

Ulemper

 • Ikke mulighed for at vinkle bålfadet

Hvad skal du overveje, før du køber et bålfade

 • Design på bålfadet: Bålfadene kan du få i en række forskelligartede designs, så beslut dig for, hvad der passer bedst ind i dit udemiljø. Skal bålfadet være lavt, så det er mere velegnet til terrassemøblerne? Eller måske højt? Du kan også vælge bålfade med opbevaring til brænde og bålstativer med metalduge.
 • Pris på bålfadet: Fastsæt gerne et budget, så du kan gøre din søgning endnu mere specifik. Skal det være et premium produkt eller den mere prisvenlige løsning?
 • Vægt på bålfadet: Nogle bålfade er forarbejdet i tungere materialer og er mere beregnet til dekorationsbrug. Skal du have bålfadet med på tur, så tag et ekstra kig på vægten og konstruktionen. Det slal være nemt at pakke sammen og tage med på outdoor-eventyret.

arrow-more

Guide til køb af bålfade og bålstativer: Hvad er et bålfad?

Der er noget særligt fascinerende ved at sidde og nærstudere den åbne ild på en lun sommeraften, mens rosévinen får ben at gå på, snakken flyder, og børnene har travlt med at riste skumfiduser over ilden.
Bålfade er blevet en eftertragtet vare på det danske marked, og er – som navnet antyder – et ildfast fad beregnet til optænding af et bål. Bålfadet har den store fordel, at det er flytbart.

Alternativet er bålstativer med metalduge. Det er et ideelt valg til dig, der hverken har plads eller lyst til at afsætte et større areal til en fast bålplads, og som gerne vil løfte ilden væk fra jorden.

En aften kan du bruge det hjemme i haven, mens du den næste kan tage det med på udflugten sammen med telt og vandrerygsæk.

Hvad kan jeg bruge et bålfad til?

Du kan vælge et bålfad af mange gode grunde.

Du kan slet og ret vælge det af dekorationsmæssige årsager. Måske skal den varme ild udgøre et hyggeelement over i den ene side af terrassen sammen med loungemøblerne.

Du kan også vælge det af praktiske årsager, fordi du gerne vil dyrke dét at lave mad over åben ild, når du er på udflugt i et telt. Det er en god måde at involvere børnene på og få dem interesseret i madlavning. Måske begynder det med et par skumfiduser og ender med både pandekager og steg.

Du kan købe flere former for madlavningstilbehør til de enkelte bålfade.

Hvorfor skal jeg bruge et bålfad?

Udover at det er dejligt nemt at flytte rundt på et bålfad – modsat det faste bålsted – er det også nemmere at styre ilden i et fad. Fødderne gør, at det står fast på underlaget og ikke så nemt får fat i eksempelvis tørt græs og lignende.

Selvom løsningen virker både stabil og sikker, skal du stadig tage en række forholdsregler, da der er tale om et mindre bål.

Placér gerne bålet op til 10 meter fra andre bygninger – 15 meter, hvis der er stråtækte tage og letantændelige ting som vegetation og nåletræsbevoksning.

Et godt tip er altid at opbevare en spand vand tæt på bålfadet af sikkerhedshensyn. Placér også selve bålfadet på en plan overflade, så det ikke pludselig vælter.

FAQ

Hvilket bålfad er bedst i test?
Vi har udvalgt 7 af de bedste bålfade og bålstativer på dagens marked og har valgt Bon-Fire Bålfad Cone som vores personlige anbefaling fra redaktionen.
Beslut dig for, hvad der passer bedst ind i dit udemiljø. Du kan overveje, om du skal bruge et lavt, højt eller fad, der kan vinkles efter vinden. Det kan også være smart med en model, der har plads på opbevaring af brænde eller er foldbart til turene i naturen:
Er det sikkert at bruge et bålfad?
Ja, men du skal stadig tage en række forholdsregler. Placér gerne bålet op til 10 meter fra andre bygninger og 15 meter, hvis det er stråtækte tage og letantændelige kilder. Husk, at du skal have respekt for den levende ild, og små børn skal undgå at kunne komme til at rode med det uden opsyn.
Kan man lave mad over et bålfad?
Ja. Du kan købe meget forskelligartet madlavningstilbehør til dit bålfad, ligesom du kan hente gratis opskrifter på nettet – uanset ambitionsniveau. Det er derfor nemt at bruge dit bålfad til madlavning.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme