Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Guide:
De bedste badesko til stranden – bliv sommerklar med det rigtige fodtøj

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

5 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Adventuresports er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Brændende varmt sand, skarpe muslinger og glatte sten kan hurtigt få ødelagt en god strandtur.

Uanset, om turen går sydpå, eller det er de danske sandstrande, der skal udforskes, så er det rart at komme hjem uden rifter og ømme fødder.

En badesko kan både hjælpe dig med at stå bedre fast, hvis du skal udforske spændende klippeområder langs vandet, beskytte dine fødder mod at træde på ubehagelige søpindsvin eller skåne dine fødder for en mindre forbrænding på det varme sand.

Vi har samlet nogle af markedets bedste badesko, for at give dig det forkromede overblik. Så er du godt rustet til at købe et par badesko, der sikrer din komfort ved vandet.

Vores udvalgte badesko

Fourth Element Rock Hopper Badesko

Redaktionens anbefaling Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse

Oceanic Explorer Badesko

Det bedste valg til børn Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Aqua Sphere Cancun badesko
Lager

Aqua Sphere Cancun badesko

God all-around badesko Gå til bedste pris
99 Kr. hos Kingfish
Læs vores anmeldelse
Lager
test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 5 bedste i test-guiden 2023:

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Redaktionens anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Fourth Element Rock Hopper Badesko - god til snorkling eller dykning

Leder du efter en badesko, der kan beskytte fødderne, når du er på dykkerture eller ude og snorkle i det krystalklare vand i syden, er Fourth Element Rock Hopper Badesko modellen for dig.

Vi er på redaktionen begejstrede for badeskoene fra Fourth Element, og det er med god grund. Selvom prisen er i den dyre ende sammenlignet med de øvrige modeller i vores guide, så er badeskoene alle pengene værd.

Fourth Element Rock Hopper Badesko
Redaktionens anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Fourth Element Rock Hopper Badesko:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Forstærket hæl
 • 3 mm tyk neopren bund
 • Forsegling omkring anklen

Mere om Fourth Element Rock Hopper Badesko

SPECIFIKATIONER

 • 3 mm neopren
 • Naturlig gummisål
 • Ergonomisk indersål

Den 3 mm tykke neopren bund er effektiv til at beskytte mod alle skarpe småsten og muslinger, så du ikke bliver revet eller skåret på din svømmetur. Bunden beskytter også mod varme fra sandet, og den indvendige sål gør skoen behagelig at have på. Skoen er ekstra forstærket i hælen, og er derfor også ideelle til hælremsfinner, når du skal snorkle eller dykke. Materialet er dog for tykt til en fuldfodsfinne, som er meget svær at få på ud over skoene.

 

Badeskoenes to såler, den udvendige naturgummisål og den indvendige ergonomiske sål, gør ikke skoen tung at have på. Derimod føles skoen let og behagelig på fødderne.

Det er vigtigt, at en badesko sidder tæt til foden. Rock Hopper badeskoene er designet med en forsegling omkring anklen, som sørger for, at skoen sidder tæt og sikkert fast på foden. På grund af forseglingen og de stærke såler er badeskoen er især en god sko til havsvømning.

Fordele og ulemper ved Fourth Element Rock Hopper Badesko

Fordele

 • Letvægtssko
 • Forstærket hæl
 • Behagelige såler
 • God til dykning og snorkling
 • Høj kvalitet

Ulemper

 • Ikke egnet til fuldfodsfinner

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Fourth Element Rock Hopper Badesko
Det prisvenlige valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Zone3 Neopren badesko - til svømning på åbent vand

Svømme-sokken er en lettere version af en badesko, og det har nogle klare fordele. Det er især, når den er fremstillet i et materiale, der er høj kvalitet, som er tilfældet med sokken fra Zone3.

Sokkerne er specifikt designet til at bruges til svømning på åbent vand. De føles både lette at tage på, og fordi de ikke tager vand ind, bliver de ikke tunge, når du er ude i vandet. De er ideelle til at bruge under en våddragt. Den ekstra længde gør, at de kan sidde under våddragten, så der ikke er direkte kontakt mellem hud og vand.

 

Zone3 Neopren badesko
Det prisvenlige valg

Dagens bedste priser og tilbud på Zone3 Neopren badesko:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Tager ikke vand ind
 • Kan bruges under våddragt
 • Skridsikker bund

Mere om Zone3 Neopren badesko

SPECIFIKATIONER

 • 2 mm Yamamato neopren

På den øverste del af sokkerne er der tilføjet en velcro-rem, som holder sokken ekstra godt på plads, og lukker det kolde vand ude. Sokken er fremstillet i Yamamato neopren, som er meget fleksibelt og har en varme-opbyggende funktion. Materialet er ideelt til vandsport i koldere vand, da de holder godt på varmen.

 

Svømme-sokkerne er mindre stabile end et par almindelige badesko, fordi den netop er designet som en sok. Det giver derimod større fleksibilitet, og sokken kan uden problemer bruges til alle typer vandsport, fordi den har en skridsikker bund. Sokken sidder tæt på foden, og du bliver derfor ikke hæmmet i svømning, da de ikke er tunge eller besværlige.

Fordele og ulemper ved Zone3 Neopren badesko

Fordele

 • Skridsikker bund
 • Lette svømmesokker
 • Ekstra længde
 • Velcro-rem

Ulemper

 • Mindre stabile end badesko

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Zone3 Neopren badesko
Det bedste valg til børn test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Oceanic Explorer Badesko - skridsikre badesko til børn

Badeskoene Oceanic Explorer er perfekte til at passe på dine børns fødder på stranden. Det 2 mm tykke neopren lag beskytter både mod småsten og muslinger. Skoene er skridsikre, så børnene ikke glider på glatte sten eller klipper.

De er både bløde og behagelige at have på fødderne, så børnene ikke bliver hæmmet i deres lege og udforskning af stranden. Badeskoen har en høj ankel, som sidder tæt og holder skoen på plads på foden. Især hos børn er det vigtigt, at badeskoen sidder godt og sikkert fast på foden.

 

Oceanic Explorer Badesko
Det bedste valg til børn

Dagens bedste priser og tilbud på Oceanic Explorer Badesko:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 2 mm tyk neopren bund
 • Skridsikre
 • Høj ankel

Mere om Oceanic Explorer Badesko

SPECIFIKATIONER

 • 2 mm neopren
 • Skridsikker sål

Med den rigtige størrelse sko, gør Oceanic Explorer badesko netop det. Badeskoen er meget lille i størrelsen, og det anbefales, at du vælger to størrelser større end normalt. Husk dog altid at prøve skoen på, for at være sikker på, at du får den rigtige størrelse til netop dit barns fod.

 

Skoen må ikke være for lille, for så er den ubehagelig at gå rundt med og kan lave gnave. Hvis den er for stor, risikerer den at falde af. Med et par Oceanic Explorer badesko passer du godt på dit barns fødder med et par velsiddende og behagelige badesko.

Fordele og ulemper ved Oceanic Explorer Badesko

Fordele

 • Bløde og komfortable
 • Skridsikre
 • Lavt prisleje

Ulemper

 • Meget lille i størrelsen
God til køligt klima test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Beco neopren badesko - badesokker med opdrift og skridsikker bund

Neoprensokker skal både være god kvalitet og en god pasform for at give dig en bedre svømmeoplevelse. Becos neoprensokker sidder godt til på fødderne uden at stramme og være ubehagelige. Med 3 mm tykt neopren holder de også godt på varmen i koldt vand.

Havet er som regel køligt, og der er kan være udfordringer med sten på havbunden. Især i Danmark har vi mange sten på havbunden, som kan være glatte. Neoprensokkerne fra Beco er fremstillet med en skridsikker bund, så du står bedst muligt fast på de fleste overflader.

 

Beco neopren badesko
God til køligt klima

Dagens bedste priser og tilbud på Beco neopren badesko:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 3 mm tykt neopren
 • Skridsikker bund
 • Giver opdrift

Mere om Beco neopren badesko

SPECIFIKATIONER

 • 3 mm neopren

Fordelen ved et par neoprensokker er, at de skal give dig en bedre opdrift, og det er, hvad du får med sokkerne fra Beco. De er velegnede til både paddle board, triatlon og også til en tur på stranden. Både i Danmark og sydpå er der ofte store og små sten på strandene, og med en par badesokker beskytter du fødderne.

Fordele og ulemper ved Beco neopren badesko

Fordele

 • Tætsiddende
 • God opdrift til fødderne
 • Skridsikker bund
 • Nemme at få af og på

Ulemper

 • Større end andre sokker
God all-around badesko test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Aqua Sphere Cancun badesko - god til strandture og vandsport

Aqua Sphere Cancun er en oplagt badesko, når turen går sydpå. Rigtig mange strande i det sydlige Europa har både småsten og ødelagte muslingeskaller, som går et godt stykke ud i vandet. For ikke at få små rifter og sår på fødderne bliver de godt beskyttet af badeskoen fra Aqua Sphere.

Også til de hyggelige badeture på danske strande er det en fordel med en god badesko. Så kan du nyde strandturen, løbe og svømme uden bekymringer for, om du får rifter eller brænder foden på det varme sand.

 

Aqua Sphere Cancun badesko
God all-around badesko

Dagens bedste priser og tilbud på Aqua Sphere Cancun badesko:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Aqua Sphere Cancun badesko

SPECIFIKATIONER

 • Behandlet nylon
 • Polyestermesh
 • EVA sål

Skoen er i et neutralt design og har en praktisk elastik omkring anklen. Elastikken spænder skoen tæt fast på foden, så du ikke risikerer, at den falder af. Det er også en fordel, hvis du bruger skoen på glatte sten eller klipper, så der er mindre risiko for at falde. Undersålen er lavet i et skridsikkert gummi, så du står sikkert fast, når skoen sidder godt på foden.

 

Undersålen er stabil, fordi sålen er meget tyk. Det gør, at du har lidt mindre fornemmelse af underlaget, men det giver en bedre beskyttelse. Skoene er ideelle til forskellige typer vandsport som både snorkling, paddle board og vinterbadning.

Fordele og ulemper ved Aqua Sphere Cancun badesko

Fordele

 • Prisvenlig
 • Praktisk elastik om anklen
 • Skridsikker sål

Ulemper

 • Tyk sål

Hvad skal du overveje, før du køber et badesko

 • Hvor tykke skal dine badesko være? De fleste badesko er lavet i materialet neopren. Du kan få badesko i forskellige tykkelser, der egner sig til forskellige temperaturer.
  Skal du opholde dig ved stranden i sommermånederne i Danmark eller på solskinsferie til varmere himmelstrøg, kan du nøjes med tyndere badesko. Husk dog, at du kan have behov for en tyk bund, hvis der er mange sten på havbunden.
 • Hvor højt skal skoene gå op? Det er en smagssag, om du foretrækker en længere model eller ankelkorte badesko.
  Det er dog også vigtigt, at dine badesko er lange nok, hvis du skal ud i koldt vand med heldragt på. Der skal dine badesko og dragt gerne overlappe, så det kolde vand ikke kan trænge ind.

 • Hvilken lukning har de? Det er smart med badesokkerne, der er lette at trække af og på med elastisk neopren. Dog kan du tænke over dine muligheder, når du køber badesko, der er tykkere og har en mere kraftig bund, der kræver en lukning.
  En lynlås eller velcro er langt at foretrække i forhold til snører, fordi snørebånd kan være svære at få op, når de er våde.

arrow-more

Guide til at købe badesko

Vi har samlet en guide over nogle af de vigtigste ting, du skal kigge efter, når du skal købe et par badesko:

Tørreegenskaber

For at få den bedste komfort i badeskoene, er det vigtigt, at de er lavet af et materiale, der er tørrer hurtigt. Det kan give gener, hvis dine badesko er våde længe. Skoen vil også føles tungere, hvis den ikke kan komme af med vandet.

Komforten

Gå efter et materiale, som er både åndbart og let, men uden at gå på kompromis med hvor behagelig skoen er at have på.

Hvis du er glad for paddle board eller svømning på åbent vand, har du dine badesko på i mange timer. Derfor er det vigtigt, at de er behagelige og passer til din fod. Et godt pejlemærke er at finde en model, der har indvendig polstring. En tyk sål er også mere komfortabel både til at gå og stå i længere tid.

En god badesko skal sidde tæt til foden, men den må ikke være for stram.

Nemme at få af og på

De fleste badesko er i dag designet med et strækbart materiale, så skoen er nem at få af – også når den er våd. Undgå så vidt muligt snørebånd, for de udvider sig i vand, og bliver sværere at få af igen.

Holdbarhed

Kvaliteten og materialet er vigtigt, for at skoen holder længe. Mange sko bliver fremstillet i neopren, fordi det er fleksibelt og isolerende. Badeskoene kommer i forskellige tykkelser af neopren, og en 3 mm tyk neopren sko kan bedre modstå skarpe sten og muslingeskaller end en sko med 1,5 mm neopren.

Vælg skoen efter aktivitet

Har du planer om at bruge skoene til paddle board eller gå på våde klipper, er det godt at have en stabil og tyk gummisål, der er behagelig at gå rundt i længe.

Er det primært til sport, hvor du ikke skal gå eller stå med skoene på f.eks. kajak, så kan det være mere behageligt med et par svømmesokker, der holder på varmen, men ikke tilbyder samme stabilitet.

For at få den bedste komfort og sikkerhed
i vandet, er det vigtigt at have det rigtige udstyr. Det gælder også når du
skal vælge svømmebriller. Vi har derfor samlet en guide over de bedste
svømmebriller, som du kan finde bedste svømmebriller her.

Kilder: Globosurfer.com og Protips.dickssportinggoods.com

Hvorfor har jeg brug for badesko?

Et par gode badesko er en basisting i din garderobe, hvis du på nogen måde er til sport, der har med vand at gøre.

Den primære grund til at bruge et par badesko er, at du beskytter og passer godt på dine fødder. Samtidig giver de et godt greb i underlaget, så du ikke glider på glatte sten eller brænder dig på det varme sand.

Et par badesko kan også give dig en god isolering i de koldere måneder. Mindre koldt vand rammer dine fødder, og det føles mere behageligt i køligt vand.

Kilde: Swimoutlet.com

Forskellen på svømme-sokker og badesko

Svømmesokker ligner i designet en almindelig sok, men er ofte fremstillet i neopren. Sokken har ikke en tyk sål under i modsætning til en badesko.

Svømmesokker er velegnede til dykning og snorkling, hvor sokken kan bruges under en svømmefod. Den er også god til f.eks. kajak, hvor du ikke skal stå på fødderne.

Badeskoen er også ofte fremstillet i neopren, men har en tykkere gummisål under, som giver et bedre greb og mere støtte til foden.

Badesko er til vandsport, hvor du oplever glatte og våde underlag. Den tykke gummisål forhindrer, at du glider på våde sten eller badebroer.

For at finde den bedste svømmevest, skal du også overveje, hvilken type svømmebriller du skal bruge. For at finde de rette svømmebriller, kan du tjekke de bedste svømmebriller for at få et overblik over de forskellige typer.

Kilde: Globosurfer.com

FAQ

Kan jeg svømme i badesko?
Ja, badesko er ikke tunge, og du kan sagtens svømme iført et par.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber badesko?
Du skal overveje, hvilket formål du primært skal bruge badeskoene til, og om du foretrækker et tykt eller tyndt lag.
Holder neoprensko fødderne varme?
Ja, hvis skoene lukker helt tæt, så holder de også på varmen.
Skal jeg en størrelse op eller ned i badesko?
Badesko skal sidde helt tæt, så gå hellere en størrelse ned end op, så den bliver siddende på foden.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme